Fugalaau

Tuputupu aʻe heliotrope mai fatu i le fale

O le vaitaimi o le tuputupu aʻe o le heliotrope e umi, ae e ui i lea, e matua faigofie lava ona tupu se fugalaau mai fatu. A uma, o fatu o le laau e tele ia i latou lava, e faigofie ona latou lulu, e le gata i lea, o laau toto e fetaui lelei lelei i tulaga o potu. I aso anamua, o le heliotrope o se laau lauiloa tele, e aunoa ma se fanua i Rusia e mafai ona faia.

Heliotrope: nuances o le galueaina ma le taimi o le luluina

O le heliotrope e tupu i le 80-110 aso talu ona tulaʻi mai, ma i fualaʻau matutua o lenei vaitaimi e umi atu, i aso nei o ituaiga pupuu. Afai e te lūlūina se heliotrope mai Fepuari 20 e oʻo i le aso 10 o Mati, ona oʻo lea ia Iuni o le ae maua ai se laau manaia ma fugalaau manaia manogi.

Auā e le manaʻomia e le heliotrope soʻo se faʻaogaina o meaʻai faʻapitoa, talu ai o le a tupu lemu le fale.

Mo le luluina, e faʻaaogaina se storefront. fugalaau fugalaau poʻo se faʻafefiloi o le oneone ma le paʻu (e le o le acidic) i le fua faatatau ¼.

Faamatalaga o le fugalaau Heliotrope

O le heliotrope o se sui o le aiga gimmick. E ono i ai le foliga mai o se laau toto, vao mago. Mamanu i le taumafanafana laitiiti uila lanu violē, lavender, lilac poʻo le lanu, lea e fesoʻotai fesoʻotai i uluaʻi peni.

O isi laʻau, i luga o petioles laiti o lanu lanumeamata poʻo le lanumeamata, o loʻo i ai se mafiafia e faʻafefete. Ona o le maualuga o mea o suauu e manaʻomia, o le vevela o fugalaau e alu ese manaia manogi manaia.

I le natura, o le heliotrope e maua tele i luga o le vateatea ma le vevela ma e tusa ma le 200 ituaiga.

O nisi o ituaiga meaola e mafai ona vaaia i le Europa Upland (itu i sautesasae), Altai, le Caucasus ma le Central Asia. Mea e sili ona fiafia i ai - mauga mauga, e masani ona tupu i masima masima. O le heliotrope e tupu tele lava i totonu o nofoaga vavalalata o loʻo faʻamaina ai le eleele.

O ituaiga eseese ma ituaiga o heliotrope


O lenei laau ma se manogi manogi ua leva ona tosina mai ai le manatu o le au faifaatoʻaga. Ua fafagaina i le taimi nei ituaiga eseese, ese mai le tasi ma le isi lapisi o mea faʻaleagaina, maualuga o vao, lanu.

E le gata i lea, e tofu lava le ituaiga o manogi ma se manogi o suiga eseese - mai le vaivai i le malosi. O le ituaiga sili ona lauiloa e manatu o se heliotrope e pei o se laau ma laulaʻau tetele ma fugalaau laiti.

  1. Heliotrope Marine. O se pupuʻu faʻatautaia ma le maualuga o le 0.5 mita. O loʻo i ai le fugalaau lanu violē e oʻo i le 15 cm le umi, e maua ai le manogi manogi manaia. O se uiga iloga o lenei ituaiga o se vaitaimi e vave tele le atinaʻeina: afai e mulimulitaʻia tulafono uma o le tausiga, ua toto le fale i le tausaga muamua talu ona toto.
  2. Blue Blue. E i ai se tamai laau laupapa e 40-45 cm le maualuga. O fugalaau e lanu violē, o lo latou manogi e foliga mai o le manogi o se pailati sieri fou.
  3. Matagi o le sami. Laʻau vao. O inflorescences o le lilac hue tele. E i ai sona Amerika Amerika i Saute. O le laau e lagona le lelei i le fale i luga o le windowsill, ma i le laufanua avanoa.
  4. White lady. O se tulaga iloga o le laau o le o le pulufana e maua mai ai se kulumu piniki, ma o fugalaau e maua mai ia i latou e papaʻe.
  5. Princess Marin. O se togavao faʻauʻuina e maualuga atu i le 30 cm. O laʻau e lanu enaena i lanu, ma o se manogi e le mafaamatalaina.
  6. Regal Dwarf. Ona o lona laʻitiiti, e talafeagai mo le galueaina i ni vaega faatapulaaina. Inflorescences e momoli atu se manogi manogi manaia.
  7. Freigrant Delight. O le ata lanu mai le lavender i le lanu viole. Inflorescences e momoli ese se manogi malosi.
  8. Pepe Baby. O le ituaiga o loʻo ola faʻateleina i totonu o fagu. Fugalaau o lanu enaena lanu viole, ei ai se manogi manogi lelei.

Ua faʻaleleia le heliotrope e ala i fatu poʻo auala e tipi ai.

Tuputupu ae e ala i le tipi

O le faʻatinoga o loʻo faʻatinoina i le taumalulu (Ianuari - Fepuari), ina ia mafai ai e laau vao ona uia vaega uma o le tuputupu aʻe ma le atinaʻe aʻo lei totoina i le avanoa.

Laʻau talavou vavae ese mai le ogalaau autu ma fanua i totonu o ipu faʻapitoa saunia, pe a latou maua aʻa. Ina ia fatuina se "mea e maua ai le kiona" o le tane, e tatau ona ufiufi i le cellophane poo ipu palasitika.

A o faagasolo lenei vaitau, e manaʻomia tele lava e le tele o eletise le faʻamalamalamaga faaopoopo. Aso o le ao - a itiiti ifo ma le 10 itula. Ina ia ausia le matagofie - e tatau ona e togi se togavao.

Heliotrope Sea Breeze: fatuina o fatu

A o le totoina fatu, e fautuaina e fufulu le palapala ile vai inu. Ua faia lenei mea ina ia puipuia ai faʻamaʻi faʻaleagaina lea e ono foliga mai o se taunuuga o le totoina vave, talu ai o le umi o le ao o le ao i lenei vaitau e itiiti lava.

  • Sasaa suamalie le faʻafefiloi eleele palapala i totonu o se atigipusa ma faʻapipiʻi ma se laupapa.
  • Faʻalautele fatu i luga o le eleele ma faʻafefeteina i latou i le eleele (1-2 mm layer). O lenei faiga o le lūlūina o le a puipuia ai fatu mai le faʻamamago.
  • Salu i ni vaega seʻia oʻo ina tumu le palapala i le vai.
  • Tuu pusa i totonu o se pusa tioata po o se atigipusa ma tuu i se nofoaga mafanafana. O le vevela e tatau ona a itiiti ifo i le 18-20 ° C.
  • A oʻo mai laau, aveese ia fualaau mai le fagu ma tuʻu i luga o le windowsill. O le maualuga o le vevela o le totoina o fatugaola e + 20-22 ° C.

Pelu Heliotrope tupu i totonu o le 5-20 aso, i se tulaga e le masani ai - e oo i le 28 aso. Ae peitai, a maeʻa le 21 aso e leʻi oʻo mai ia laau, e sili atu le toe faia o le toto. O le heliotrope faʻafeiloaʻi le leai o se malamalama lelei, ae sili atu le lelei e le totoina i luga o le faamalama ma le malulu.

Filifili le Heliotrope

O le filifilia o se laau e faia pe a uma ona faʻaalia ni laʻau moni se lua. O fatuga taitasi e tatau ona toso i pusa taitasi o le 9 * 9 cm. O le paluga eleele atonu e tutusa ma lea e faʻaaoga mo le luluina.

Afai e tatau ai, o aʻa e tatau ona muamua faʻasalalau ma se nifo nifo ina ia latou i ai ile eleele e aunoa ma le punou.

Suavai i fualaʻau, ma le 14 aso pe a maeʻa ona fautuaina faʻaaoga soʻo se faʻala mo fualaau aina, ia mulimuli i faatonuga i le afifiina.

Heliotrope: faʻafeiloaʻi i se nofoaga tumau

A maeʻa le faʻafefe o le kiona (faʻapena i le amataga o Iuni), e mafai ona totō ni fatu i ni togalaau fugalaau. O fualaau e mafai foi ona tuu i fugalaau lamolemole, faʻapipiʻiina se heliotrope ma isi fugalaau taʻitasi.

Ina ia faia lenei mea, faʻatumu le tane paluga eleele ma fai ni mea faʻaleleia mineral i le fua o le 1 tbsp. l / 5 l o palapala. E mafai ona e faʻaaoga faʻapitoa faapitoa i totonu o pusa maʻalaʻau mo totonu, atigipusa ma fale o le paleni (fuataga e tusa ai ma faatonuga) poʻo laau laʻau.

O ia ituaiga faʻamalositino e faʻamaloloina ai meaʻai vave ao faasolosolo lemu. Mo le vaitau atoa, e masani lava e tasi le faʻataʻitaʻiina ua lava.

Afai e te totoina se heliotrope ma le phlox, ona tatau lea ona avea le fua faatatau o le faatoaga ma mea nei: mo se masini e i ai le maualuga o le 40 cm, tolu laau o le heliotrope ma le 5 phlox. O le nofo fusi tele e le aoga.

A uma ona faʻafeinu, e mafai ona e tuʻu le atigipusa i se nofoaga tumau ma ia mautinoa e paolo. Ua faia! O lea ua totoe na o le faatalitali mo le fuga.

Fesoasoani ile Heliotrope

I le gasologa o le vaitau, e manaʻomia ai e le faʻaleʻeleina le faʻamaʻiina o fomaʻi faʻamalosi (sili ona lelei i totonu o le vai ma lelei le faʻaaogaina). Ole taimi o le talosaga e tasi le 14-21 aso.

I le vaitau o togavao malosi, e manaʻomia le heliotrope vai tele. Ae ia faaeteete - o le sili atu o le susu e mafai ona pala le aʻa!

Talu ai o le laau e faʻapitoa, e tatau ona totōina i nofoaga malamalama. A le o lea, o le vao e amata ona mamae, o loʻo foliga mai ua le toe iai foliga ma vaivai vaivai.

A oʻo i le tau malulu e tatau ona totoina le fugalaau i totonu o se ipu palasitika po o se koneteina ma se nofoaga i totonu o le fale. E tatau ona lelei le potu.

Puipui le keliotrope mai le susulu o le la, a le o lea, o laulaau matala o le laau e mafai ona suia ai le lanu e matua le pogisa pe maua foi le la.

O le faʻaofiina o fomaʻi faʻapitoa e amata mai le faaiuga o Fepuari ma faʻaauau seia oʻo i le faaiuga o le taumafanafana. I le tautotogo, e le sili atu i le 18 ° C le vevela o le potu. o le a saoasaoa le alualu i luma.

E tatau ona faʻatapulaʻaina le suavai, ae e taua le faʻamautinoa e le mago le palapala. Talu ai ona o le vao, e ola i le fale, e matua nofouta lava i aafiaga o le maualalo o le vevela, e tatau ona e totoina se laau i luga o le faapaologa pe afai e alu le tau o le kiona. Uluai faʻatalanoaga fautuaina.

Maʻi ma meaʻai

Le le lava po o le le talafeagai le tausia o le heliotrope e mafai ona faaosofia ai foliga o faʻamaʻi nei:

  • le faʻaalia i luga o laupepa o mea lanu enaena. O le faamai e ono aliali ona o le i ai o se togavao i tulaga o le tele o le susu po o totonu o se potu pogisa;
  • vaivai ma le pau o laulaau - leai se susu;
  • lanu samasama ma paʻu lalo - sili atu le faasusuina ma le pala o le aʻa;
  • mūmū pe gaugau laʻau - o le maualuga tele o le faʻaalia o le mago o le ea;
  • lanu samasama po o lanu susulu - leai se malamalama poʻo se vevela maualuga tele.

E le gata i lea, o faʻamaʻi faʻamaʻi nei e mafai ona osofaia le "la o le la":

  • Whitefly Afai e te maitauina o vaeluagalemu paʻepaʻe e felelei faataamilo i le togavao, ma lau lau laʻau, e tatau ona vave aveese lau lau mama ma togafitia le laau i se actellik.
  • Spider mite. I foliga mai o lenei pest na mafua ai le vevela tele ma le leai o le susu. O fasi pepa e faaleagaina e le moli uumi (o samasama) e tatau ona aveese ma togavao ile togafitiga ole iniseti.
  • Aphids. Latou te aveeseina le meaola i le masini pe galue e pei ona i ai i le mataupu muamua.

O le tausia o tulafono uma o le tuputupu ae ma le tausia o se la, o le ae maua matagofie fugalaau manogi i le tausaga muamua o le totoina.