O le togalaau

E lua uma teuteu ma aoga.

E toatele tagata latou te iloa le hawthorn e avea o se laau teuteu, matagofie, teuteuga o togalaau, paka, sikuea i vaega eseese o le tau o le atunuu. O le lelei o le ola, olaola ola, muamua "ola", tumau-tumau (ola o le hawthorn 200 ma e oo lava i le 300 tausaga) puipui e suia atoa ai pa puipui e faia i pa puipui, sima, ma isi. Matou te fautua e faaaoga se tasi o lona 50 ituaiga o ola i lo matou atunuu mo togalaau aina, - mumu toto mumu mai le aiga Rosaceae. E le gata ina teuteu, ae o mea taua foi ma mea tau vailaau.

I le natura, o lenei puʻu o loo maua i itu i sasae o le Europa ma le itu i saute o Siberia, i tafatafa o itu ma fiafia o vaomatua, o nisi taimi i lalo o le vaomatua, i vanu.

Hawthorn

O le igoa o le ituaiga e sau mai le upu Eleni, lea i le faaliliuga o lona uiga o le malosi ma le malosi. O le uwthorn, e moni lava, o loʻo i ai ni laupapa mausali ma ni solo mausali.

E leʻi leva talu ai nei, o le faatagaga aloaia na maua mai mo le faʻaaogaina o togafitiga ma isi ituaiga o meaola: prickly hawthorn, maua i totonu o le Baltic atunuu ma Transcarpathia, ma Daurian mai Eastern Siberia, Amur ma Primorye. E le gata i lea, e mafai ona e faʻaaogaina fua o le hawthorn odnestichnogo ma Altai. O le a mafai foʻi e le au faitau ona faʻaogaina nei ituaiga o meaola i la latou togalaau mo togalaau ma togafitiga faafomaʻi.

O le toto mumu red hawthorn o se ogalaau umi, ma o nisi taimi o se tamai laau e oo i le 4 mita le maualuga ma ni laʻau enaena-enaena, teuteu teuteu ia Me-Iuni i fuga lanu paʻepaʻe ma le piniki e oo i le 1.5 cm le lautele. I le tautotogo, e ufiufi le laau i le mea lanu mumu - ua matua vevela lava i laulaʻau mumu mumu e oo i le 1 cm le lautele, e tautau i luga o laina uumi. Na fua mai fua i Aokuso-Setema.

E mafai ona faʻaleleia e fatu ma fatu aʻa. Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina o le toto o le a tutupu lemu ma amata ona fua fua mai le 10-15 tausaga. O le mea lea, o se auala e faʻalautele ai laau e sili ona lelei.

Hawthorn

Afai o nisi mafuaʻaga e filifili ai e te totoina mea mai fatu, ona fautuaina lea e muamua toto muamua i luga o vaʻaia faapitoa i le loloto o le 2-3 cm i laina, o le mamao i le va o le 15-20 cm. O lenei mea e mafai ai ona e 22-24 i le tausaga muamua, i le lona lua 18 i le 20 fatu ua saunia lelei mo le totoina. O ia mea totō e faʻaaogaina mo le faʻatauina o pa puipui, totoina ile 2-3 laina. O le mamao i le va o laau i le laina e 40-45 cm, i le va o laina 0,5 mita.

O toto laau e totoina i vaieli o le 20 × 30 cm, faʻavasegaina i le nitroammophos, 100 g ia taʻitasi. I luga o le 'upega tafaʻilagi, e mafai ona e faia ni pupuni mai le hawthorn.

Mo nofoaga nofofua (nofofua), e tatau ona filifili se nofoaga avanoa mo le hawthorn, ona o le mea e le o se mea e sili ona mamafa e uiga ile palapala.

O vailaau faʻaleagaina o lenei laau ua lauiloa talu mai le taimi o Dioscorides. O sauniuniga nei mai le hawthorn e faʻaaogaina i Farani, Ausetalia, Siamani Sasae, Polani ma isi atunuu. I lo tatou atunuu, o togafitiga aloaia e faaaoga ai fugalaau ma fua o lenei laau mo maʻi ogaoga fatu cardiovascular: faaletonu o galuega o le fatu, maʻi fatu fatu, angioneurosis, paroxysmal tachycardia, fibrillation atrial. O teuteuga o Hawthorn e faʻaleleia le toto i totonu o vaʻa o le fatu ma le faiʻai.

Hawthorn

E i ai le tele o fualaau o loʻo i ai mai le vao: fualaau aina, fualaau suavai, fua o le pusa ma fugalaau i totonu o le pusa.

O le faʻamaumauga o le suavai o fua o le hawthorn toto mumu-toto o se vaega o le lauiloa o le cardiovalen. O sauniuniga o le hawthorn e maualalo le vevela ma maua ai se lagona faʻaosofia ile fatu vaivai, faʻaitiitia le cholesterol toto.

Faʻaaogaina fualaau o loʻo i luga i totonu pei lava ona faatonuina e le fomaʻi 30 minute aʻo leʻi faia meaai i se foliga o se fulufulu suamalie (1 sipuni ti fugalaau, fua i se ipu vai inu), inu se sipuni sipuni 2-3 taimi i le aso poʻo tinctures (40-70% ava malosi ) 20 pa'ū 3 taimi i le aso; faʻamatalaga vai (70% ava malosi) 20-30 pa'ū 3-4 taimi ile aso.

O fugalaau ma fualaau o le hawthorn e aofia ai meaola taua - flavonoids, carotenoids, pectins, fructose, etc. O ona aʻa o ni mea e gaosia mo le mauaina o lanu samasama le leaga. I fatu - e sili atu ma le 30% suauu gaʻo. O le Hawthorn o se fale lelei o le meli. O lona paʻu e mafai ona faʻaaogaina e avea o se sui sola.

I togafitiga faʻatoʻaga, faʻaaogaina le tinywarn tincture e avea o se cardiotonic ma le faʻasalalauina o le sui mo le atherosclerosis ma le neurosis cardiac, le le atoatoa o le myocardial.

I vailaau masani, o le fua o fualaau aina ma fugalaau ua umi ona faaaoga mo le le mautonu, fiva, faaletonu o le manava, palpitations, tale ma le avea o se nofoaga mo le atuatuvale o le maasiasi, foma. O fua ma laʻau e fai ma sui o lauti.

I le aoina o fugalaau, e tatau ona manatua o le vaitau o le vavave o le hawthorn e puupuu lava, na o le 3-4 aso. E le mafai ona e aoina mai i le taeao, seia maeʻa le sau, ma pe a uma timuga. O mea faʻapitoa na aoina ua tuʻuina atu i le sili atu i le 1-2 itula talu ona aoina i totonu o le paolo i totonu o le togi, i lalo o se pupuni poʻo se nofoaga e lelei le vaʻaia, ma faʻalauteleina se mea faʻalanuʻu i luga o le ie poʻo le pepa. O fua o fualaau mamago e 18 - 20%.

Hawthorn

O le meafaitino e aofia ai mea faʻapitoa poʻo fugalaau taʻitasi ma pedicels. E tusa ai ma le GOST, e tatau ona fetaui ma faʻataʻitaʻiga nei: i ai se manogi vaivai, uiga ese, sina vevela, suamalie matagofie. O le suamalie o mea taumafa e le sili atu i le 14%, pefu le 11%, isi vaega o le vailaʻau e le sili atu ma le 3%, fuga lanu e oo atu i le 3.5%, faʻaletonu o meaola ma minerale e oo atu i le 0.5%. E tatau ona teuina i totonu o pusa malulu, atigipusa o loʻo faʻapipiʻi i se pepa mama ma mamafa. O le tau o le fugalaau fugalaau e 5 ruʻu. mo le 1 kilokalama.

O mea laititi mai fualaau aina e tusa ai ma le GOST 3852-75 e tatau ona i ai se suamalie suamalie, o le gaʻo samasama, susu susu e oʻo atu i le 14%, le ao atoa - 3%, fualaʻau mumu ma e le sili atu nai lo le 3%, matua, paʻu paʻu e oʻo atu i le 1%, i lumps e oo i le 1%, s e le sili atu i le 2%, ponaivi eletise e oo atu i le 1%, mea mama eleelea e oo atu i le 0.5%, vailaʻau oona - a itiiti ifo ma le 25%. O le vaitaimi o tusi faamaonia mo le teuina o meafaitino e le aoga e 2 tausaga.

O le taimi sili mo le seleseleina o fua o Setema-Oketopa. Ua faʻamago i ogaumu i le 50-60 °. O le fua o fualaau ainago e 25%. O le tau faʻatau mo fualaau mamago e 2 ru. mo le 1 kilokalama.

O fualaau ma fugalaau o le anufe e tatau ona i ai i totonu o le faʻamalosi o vailaau i totonu o le fale falemaʻi fale ma faʻaaoga e pei ona faatonuina e se fomaʻi.

E mafai ona e tuʻuina atu i luga o le vailaʻau mea e sili atu i mea taumafa.

Mea e faaaogaina:

  • A. Rabinovich, Doctor of Pharmaceutical Sciences.