Fugalaau

Faatoaga Aputilon Forms

O mafuʻe totonu i le meleniuma fou o loʻo taʻua o se tasi o laau sili ona lauiloa. Ma pe a maua foi ni togafiti i totonu o togalaau, e foliga mai o ni tagata ese mai fafo. E leai se eseesega o togalaau faʻatoʻaga mai totonu o meaola, ae talu ai nei na faʻaalia mai ai ni mea faʻapitoa e malulu. Ma ua latou matutua e tusa ai ma tulafono eseese. E uiga i foliga o togalaau faʻatoʻaga faʻatoʻaga ma ituaiga sili ona manaia mo togalaau teuteu - a tatou tusiga.

Hybrid Abutilon (Abutilon x hybridum "Moonchimes").

Pusa koneteina ma togalaau aina

Faatasi ai ma aiga o mea masani i totonu o le fale ma a latou ituaiga ituaiga o laau, e iai mea totino, e faaopoopo atu io latou uiga masani, e mafai foi ona mitamita le malosi o le kiona pe faateleina le tumau. Ma e ui lava o le a sili atu ona saʻo le valaʻau o nei laau tulaga ese e le o ni mea e faʻaleagaina, ae o corinabutilones, na latou suia atoa ai o tatou manatu o mea faʻatauvaʻa atoa.

O le faʻamaloloina o le faʻafefe o le malulu na mafua ai le tele o le fenumiai i lo latou faʻavasegaina ma e oo lava i aso nei e mafua ai finauga. I lo tatou atunuu, o le kesivalolones e manatu o se mea faigata, ae o loo matua tofotofoina i fatuga o fatuga, ma o fatu ua mafai ona maua i luga o le faatauina atu i tusi faapitoa.

Faʻafetai i le faʻaalia mai o le tau malulu-o aiga malolosi i luga o le maketi o laau, o loʻo iai ni faʻasologa o togalaau faʻatoʻaga ma ua aofia ai nei vaega e lua:

  1. Totoga moni faʻatau (sui o le ituaiga Abutilon).
  2. Fualaau faasaina mausali po o corinabutylones (sui o le ituaiga Corynabutilon).

O i latou uma ma isi laau totō o le aiga o Malva, e le mafai ona feeseeseaʻi i laʻau ma fuga, ae eseese tele i le tele.

O le igoa "uʻufale i totonu" e faatatau i mea e faʻaaogaina i le faʻaogaina o fanua i le togalaau e masani ona faʻaaogaina e pei o le corinabutilon. E masani ona e maua le igoa lona lua (tagata) o le fale - maea. O loʻo i lalo o lenei igoa o mea aupito sili ona tufatufa faʻasalalau o mea ia e gaosia i le eleele, lea e tupu tele lava ile eleele.

O meaʻai ma meaʻai e sili ona manaia ma o latou laʻau faʻamalosi. I le natura, latou te maua i le teritori o Amerika i Saute, i le vevela ma le subtropical zone o isi konetineta, ua saʻo lona tulaga o ni mea e ese mai le mama. Peitai, e le pei o ituaiga o vevela e masani ona iloa e tagata uma, o le sili atu o kenevaina malosi e sau mai Chile, lea i se tau vevela na maua ai e le laau o latou uiga e leʻi faamoemoeina ma le mautu.

O nei mea e lalelei ma pala, o laau malolosi, e maualuga le maualuga mai le 1.5 mita i le sili atu i le 3 m i le leai o se mea e fai. Luga ma laau saʻo e faaali mai i laulaʻau lapopoa o lanu tele. O laulaau e nonofo eseese, fatu-foliga pe vaevaeina i le 3 po o le 5 lobes, ia toe mafaufau i le maple foliga.

Faafetai i le laʻau, o lenei laau na maua ai lona igoa lauiloa. O fugalaau Abutilon e faigofie ona iloa e la latou mea faapitoa, gogo poʻo le ipu foliga. O petaliga o Corolla e fusi i totonu o se moliuila po o le logo, o fugalaau e nofofua. E sili atu ona talisapaia e Abutilones le faʻafefe o le manaia o le manava, pulupulu uila ma sima, faʻafefiloi ma se pestle ma o mai mai le corolla. O lenei fale toto e ofoina atu le fiafia e fiafia i auiliiliga.

Faatasi ai ma vaovao, o ituaiga lanu eseese e masani ona maua, ae e sili atu lava filifiliga i le lanu o mea e le maua. Vasega lanu samasama pe paʻepaʻe, moli, lanu mumu, lauulu mafiafia o lanu piniki i logo logo, e masani lava ona lalelei ma matagofie. O veins i luga o petals e faamamafa ai a latou sulufaʻi pala. O le fuga o le maea, e pei o se tulafono, e le vaivai, mai le faaiuga o le tautotogo ia Oketopa. Ae le o se tausiga le talafeagai, o le vaitau o le fugalaau atonu e puupuu.

O le abutilon hybrid Container (Abutilon hybridum).

O ituaiga sili ona lauiloa o corinabutilones ma abutilones

E tusa ma le tele o laau toto, i le ituaiga lea e na o le sefulu ma le lua laau toto, i le taimi nei i le togalaau ua latou faʻaaogaina atili:

  1. Laʻau vine po o le mamoe (Corynabutilon vitifolium) - o se laau laʻau malosi malosi, ma le matua, i tulaga lelei, liliu atu i se laau. O le maualuga maualuga i le natura e le faatapulaaina i le 5 m, ae i totonu o se togalaau o togalaau e le sili atu i le 2 m. O le maualuga o le vao e toetoe lava lua taimi e maualalo ifo nai lo le maualuga ona o lona foliga mama. E malosi tele, ma lagona, lanumeamata, fai se pale matagofie. O lau ovalu ua teuteuina i se lauulu enaena lanu enaena ma se mata, ua oʻo i le umi o le 15 cm ma e foliga tutusa lava ma lau o vine. O fugalaau e pei o le Ipu e oo i le 8 cm le lautele e aoina i ni mea e le masani ai. O le ata lanu e faʻatapulaʻa i lanu papaʻe, lanu piniki ma le lanu violē. O le togalaau vine vine i luga o le vine ua totoina ia Me, e fiafia i lona ola aʻe nai lo le masina.
  2. Corinabutilon Ohsen (Corynabutilon ochsenii) - O se laupapa faʻatapulaʻa ma lautele e tusa ma le mita ma le afa le maualuga ma lapisi felanulanuaʻi fiafia. Laua seʻia oʻo i le 7 cm le umi e faʻatulagaina i le isi itu, e vaevaeina i le 3-5 lobes ma faʻaalia i se mata masani, ae nofo i ni petioles talafeagai, lea e tuʻuina atu ai i le togavao uma avanoa tatala. O le pito o le lau laau e toetoe lava a le vaaia. Faʻatasi pe faʻapipiʻi logo logo o le lilac e ofoofogia le matagofie. O fugalaau o lenei meaola e laiti, latou te faaali atu ma o latou lanu pogisa i le pito i lalo o petals.
  3. Corinabutilone Santensa (Corynabutilon × suntense) o se fatu fou, e maua i luga o le faavae o ituaiga muamua e lua, ua manatu o le tele o le taumalulu-malosi ma le tele o le olaola lelei mo le togalaau o togalaau. I se tasi taimi, o le faʻaalia o lenei laau i le faʻaaliga na avea ma lagona moni ma aumaia ai le tele o taui i le au foafoa. O lenei laau e faʻailoaina i le faʻapipiʻiina, faʻafefeteina faʻapitoa, o laʻau faʻapupulaina ma vavalalata lauolaola lauolaola, faapea foi ma le fugalaau, lea e mafai ona tumau i le taumafanafana uma. O laulaau e vaivai, veveve, faʻasalalau. O fugalaau e pei o le Ipu e maofa i le matagofie o le lanu ma le lanu o le pastel lanu, latou te fuga mai i mea leaga, ma le maofa i lo latou tele.

O le pusa, poo le leai foi o ni faʻamaʻi faʻamaʻi i le aganuu, e masani ona faʻaaoga vailaʻau (Abutilon x hybridum). Peitai e lua isi ituaiga o meaʻai ua tupu aʻe e pei o se togalaau, nai lo o totonu ole fale:

- vali ata (Abutilon pictum) faatasi ai ma ona laau vavalalata faʻasalalau, vaʻaia matagofie; o le tele lava o taimi e fesuiaʻi ai, ma o fugalaau e pei o tioata matagofie o lanu sili ona lanu; o se mea e masani ai, o lona aoga autu, o le mea moni, o lona vave tuputupu aʻe;

- megapotam abutilon (Abutilon megapotamicum) - o se laau manaia ma pupuʻu paʻu, manifinifi, grayish, paʻi, siama lanu meamata ma laumei-e pei o fugalaau ma se "mumu" mumu ma se corolla samasama; O le laumei o se mea umi; latou te tautau mai fugalaau paʻu, o le lanu violē lanu; o lenei taavale uila e fuga mai ia Me ia Setema.

Faʻafeiloaʻi, suia o latou fale i totonu o se togalaau tasi, e ese mai i totonu o totonu o le fale po o le fale lauʻeleʻele e le gata i le tele o le fugalaau. O lau o ia togalaau e tupu tele, e sili atu le lelei o lala lala, ma sili atu le malolosi, ma o le tele o latou lava taimi e sili atu nai lo le tauvaga. E i ai i le togalaau togafiti e mafai e se tasi ona matagofie le lanu; i le maualalo o le vevela, e teuteuina fugalaau i se manaia matagofie.

E mafai ona filifilia le laʻau e tusa ai ma lanu, o le tele o ia mea e sili atu i le lautele o laumei masani, ma e aofia ai mafiafia o fualaau aina, e pei foi o foliga o fugalaau, lanu e le masani ai pe fesuisuiai o laulaau, le foliga manaomia o le togavao. O le filifiliga e tatau ona faia ina ia avea le laau ma se paʻu lelei i le mamanu o soʻo se togalaau ma faʻaalia ai lona uiga i le mea sili e mafai ai.

Osisi vine ma le vao (Corynabutilon vitifolium).

Corinabutilon Santensa (Corynabutilon × suntense).

Hybrid Abutilon (Abutilon x hybridum).

Le faʻaogaina o mea faʻaaoga i togalaau teuteu

O koneteina poʻo vailaʻau vai e manaʻomia ai nofoaga puipuia. Ae o le mea tonu lava ona o lenei tulaga uigaese, e mafai ona avea i latou ma fetu autu o le laufanua e lata ane i teritori o le fale, o le gazebos ma nofoaga o faafiafiaga i lalo ole pulou. I luga o le terrace ma le televise, o le matagofie o le fuga ma le alofa tunoa o lanu paʻu o le a faʻaalia i se malamalama fou fou, ma o le a fiafia le laau i lau laʻau e umi atu ona fuaina nai lo ona tagata faʻataʻoto i totonu.

Faatasi ai ma le taimi e faʻamaʻaʻa ai, e oʻo lava i vailaau masani e mafai ona tanumia i totonu o se fagu poʻo se fagu i totonu o le eleele poʻo le totōina ile laufanua mo le taumafanafana, faʻaaoga e teuteu ai moega fugalaau.

O Korinabutilons i aso nei o loʻo taumafai e faʻafetaui i le aganuu o le eleele faʻasaina ma le malu puipuia mo le taumalulu. O lala malolosi ia, e tusa lava po o le a le auala e filifilia mo falemalulu mo le taumalulu, e toeitiiti lava totoina i le palapala. O Korinabutilones e faʻaogaina i luma o togalaau ma faʻasalaga faʻapitoa, e pei o se faʻasalalauga se tasi, i ni fugalaau i tafatafa o se terrace poʻo se nofoaga malolo - o le mea o le a avea ai le matagofie o lenei mea ma mea teuteu matagofie o le togalaau.

Paʻaga mo faʻatoʻaga faʻatoʻaga o soʻo se meaola matagofie ma faʻamalosi, faʻapea foʻi ma laau toto taʻitasi. Ae o le aulelei e le sili atu le leaga ma le matagofie o le tuueseeseina.

Faʻafitauli Abutilon i le togalaau

Mo le galueaina o corinabutilones i totonu o vavae, i le eleele lafoaia poʻo mo le faʻapipiʻiina o pusa pusa, e tatau ona filifilia ma le faʻaeteete nofoaga. O togalaau faʻatoʻaga e faʻapitoa, ae o le la o le ao o le a aʻafia uma ai laʻau ma le fugalaau. Laʻau tuʻuina i nofoaga faʻasalalau, moli susulu. O mea na o afiafi ma taeao o le a paʻu ai i luga o le vao po o nofoaga o loʻo i ai sina paʻu mai laau tele.

Afai ua tupu le olaola o se togalaau, lea ua faamamaina mo le taumalulu i totonu o le potu, ona amata ai lea ona filifilia ia tuutuuga e le mai i le moli po o le palapala. E tatau ona totogia faapitoa le puipuiga o pusa mea totino mai le timu ma le matagi. O pusafana Abutilon o loʻo faʻaalia i luga o le terrace, po o lalo o se faʻavaa, pe o le a le mafai e le laau ona mafatia mai le matagi ma le timu. Soo se vailaʻau, sei vagana ai megapotamsk, e sili atu le susulu o le moli, ae tatau ona filifilia e le megapotam abutilon ia nofoaga o le paʻu. E le gata i lea, e le tatau ona "faʻafesoʻotaʻi" soʻo se vailaau faʻatasi ma le la o le aoauli, ma o le ea i le nofoaga o le faʻalauiloaina o laau e le tatau ona faʻavaivaia.

Mo togalaau vao, e taua tele le filifilia o mea e leai se mea e maua ai, maualuga, lelei ma le pala. O mea uma i totonu o ipu ma le eleele i luga o le moega o fugalaau e tatau ona mama, lelei, ae i le taimi e tasi - faʻafefe o le susu. I le eleele e faʻaleleia ai le faʻatinoga, e mafai ona e faʻaopopoina se palukago poʻo se mea faʻapitoa e faʻamalo ai mea faʻaopopo, faapalaga.

O le totōina ma le totoina o laau totō e faigofie tele ona faʻatino:

  1. O loʻo faʻapipiʻiina i totonu o pusa lapopoa ma pusa lapisi taʻitasi i tausaga taʻitasi - i totonu o pusa lapoa ma ni alavai lelei, i le amataga o le taimi o le tuputupu aʻe ola. Mo faʻataʻitaʻiga, e faʻaaogaina le auala faʻafefe.
  2. Pe a eliina meaʻai i totonu o le eleele, latou te saunia vaeluaga i le telē o se atigipusa e maualalo le loloto, faʻaputu le alavai i le pito i lalo, ona latou tuʻuina lea o se atigipusa i totonu o le lua.
  3. Afai e totoina le suamalie i eleele matala, ona faʻapipiʻiina lea o le fale i vaʻa tetele o loʻo tulaʻi mai ma alavai faʻapalaina i lalo (loloto ma le lautele - e tusa ma le 50 cm).

O le maualuga o le faʻalauteleina mo laau totō o loʻo tausia pea. Soʻo se faʻatoʻaga e faʻamaeʻaina e ala i le fafaga ma le mulching O le taimi sili mo le eliina ma totoina i le eleele o Me, i le ogatotonu poʻo le faaiuga o le masina.

Garden Abutilon (taavale uila).

Togalaau Abutilon Care

O vai inu o le koneteina o loʻo faʻainuina i taimi uma, tausia o le malūlū o le eleele ile susu ma faʻasaʻo le meaʻai i luga o le pito i luga ae leʻi faʻafeinu le isi. E le fiafia le laau i le malūlū, ae o vaiinu e faʻamamaina ma le faʻaeteete. Mo mea suamalie na tanumia pe totō i le palapala, faʻaleleia le suavai, taulaʻi i le tau ma le maualuga o le faʻamamago mai le eleele, aemaise lava i vaitaimi o le lāmala. I soo se tulaga, o le tele o le fafaga i le taumafanafana ma le autumn e tatau ona faaitiitia i se vaega maualalo o le susulu lelei, ina ia saunia le laau i le taimi mo le taumalulu, e tusa lava po o le a le auala e teu ai.

O laʻei pito i luga mo togalaau faʻatoʻaga e faia i le na o le tautotogo ma le taumafanafana, taofi i le faaiuga o le taumafanafana, ma manatuaina le sauniuniga lelei o laau mo le taumalulu.

O se mea e manaʻomia muamua mo le faʻatoʻaga o soʻo se togalaau aina, e oo lava i paluga, o loʻo faʻapalapala le eleele. Soʻo se mea totino e iai se laulau 5 cm poʻo le sili atu e faʻaleleia ai le eleele, e puipuia le aʻa mai le overheating, faʻafaigofie le tausia ma faʻaitiitia le manaʻoga mo le faʻamalolo ma le masani ona faʻasusu. E talitutusa foi le taua o le puipuiga mai le malulu o le tau ma mai le timu.

O Abutilon, e pei o le tele o meaola, o le a manaomia le aveeseina faifaipea o fugalaau fuga. O lenei faiga faigofie e mafai ai ona e faʻateleina le fuga o togalaau aina.

O le teuteuina o fualaau suamalie e na o le amataga o le tautotogo e faia, i le amataga lava o togavao galue. E tatau ona aofia ai i le faʻatonuga ni vaega se lua:

  1. Faamamā mama. O otaota uma e vevela, leai ni meaʻai, faʻamaʻi, pe mamago ua aveesea mai le laau.
  2. Aoaoga. O le abutilone e mafai ona faʻatulagaina i foliga o loʻo manaʻomia, faʻamautinoa le saʻo ma le faʻatonuina o fua.

I le gasologa o le vaitau, o le teuteuga autu e faaopoopoina i le aveeseina o lala laau ua faaleagaina ma teuteu laʻau tele. E masani lava, o le tikeri o le pupuʻu e gata i le 1 / 3-2 / 3 o le umi.

Hybrid Abutilon (Abutilon x hybridum).

Le faʻamaʻapeʻaina o corinabutilones ma vailaʻau

E oʻo lava i kaluvautilones poʻo togalaau faʻatoʻaga, e aofia ai ma sili atu o le Santutz abutilon, ma le faʻaalia uma o le malulu, e mafai ona taofi le maualuga o le 12 tikeri o le kiona. O pusa vine e gaosia i vine vine e faʻafefe ai le malulu e oo i se maualuga maualuga--5 tikeri. Afai e faʻataunuʻu lelei le fetuunaiga ao lei aveina atu i fafo i le togalaau, ona mafai lea ona faʻafetaia le toe foi mai o le taeao poʻo le toʻulu muamua o le autumn, aemaise ile maualuga o le palapala. Ae o le a le mafai ona latou taumalulu i le palapala.

E mafai ona tupu faʻataunuʻu i luga o le eleele e aunoa ma le eli mo le taumalulu i le itu i saute. O Abutilon Santensa e sili ona folafolaina mo se tau malie. I le vaeluagalemu, o le filifiliga e sili ona faʻatuatuaina mo le taumaluluina o se laau o loʻo eliina ma tuʻuina atu i totonu o koneteina e malulu i le taimi o le taumalulu. Afai ei ai se aofaʻi o corinabutilones, ona mafai lea ona e taumafai e tuʻu ese se tasi laau ma se fale malulu malulu ma faʻalelei mafanafana.

Pau lava le eseesega o loʻo i ai i le vevela ma le taimi o le feʻaveaʻi mo le taumalulu. Apalai masani, pe afai e faʻapipiʻi i le tautotogo i le malulu, e mafai ona aveʻesea pe a aliali mai le taufaamataʻu o muaʻi gulu, ma oʻo mai le vevela o le po 0.

E mafai ona aveeseina Corinabutilones mai le togalaau pe a maeʻa muamua fulufulu, tuu i totonu o le togalaau i luga o laina tetele ma taulaʻi i lau o le laau. Abutilon Santens o le mulimuli lea e ave i fafo o le togalaau. O laau na eli i totonu o le palapala e elelelea lemu, tipiina aʻa na totoina i totonu o le alavai. O laau totō ua totōina i le eleele e faʻataʻapeʻaina i se paʻu lapoa, ona faʻapuupuuina ai lea o aʻa i le maualuga o le pito i luga o le pusa poʻo le fagu. Afai ei ai ni koneteina lapoa, e mafai ona teuteuina aʻa i vaega.

Toto laau e tatau ona teuina mo le tele o vaiaso i lalo o tulaga vavalalata - i totonu o le vaalele poʻo totonu o le pa puipui. O le faʻamamaina mai lau lau vevela, aveeseina o mea vaivai ma le mama o le seleseleina o aʻaʻaiga leaga ao leʻi oʻo i le taumalulu, e faʻatagaina, faʻapea foi ma le aveeseina o le lapisi.

E tatau i le tumutumu o tafaoga ona taumalulu i totonu o se potu pupula ma le itiiti ifo o le fafaga lea e na o le lagolagoina o le gaoioi o le rhizome, e aunoa ma se laei pito i luga. O le matafaioi autu o le taʻalo i le ea vevela: o le maualuga o le faʻatagaina mo le ata o le abutilon e + 15 ° C, faʻalelei - mai +10 i le 12 ° С.

Aveesea o laau toto i totonu o le togalaau poʻo le totoina o luga o le terrace, mo le eliina poʻo le totoina - o nei mea uma e manaʻomia ai se fetaui tutusa. O laau toto e masani lava ona masani i le malamalama susulu, o le maualalo o le vevela ma le ea fou, ave i fafo mo ni nai itula ile faapaologa po o le togalaau i aso lelei.

O le faaumiumi faifaipea o le vaitaimi o le nofo ai i le ea fou e mafai ona maua ai le vaalele, i le taimi o le vevela o le ea i le po i se nofoaga mafanafana (a itiiti ifo ma le 5 tikeri), ia lava le faʻamalosi mo lo latou faʻaaogaina atoa i le togalaau. Ae tusa lava pe i totonu o le togalaau, o le abutilon e muamua faʻapipiʻi mo ni nai vaiaso i le "pa puipui", ona siitia lea pe totoina i se nofoaga tumau.

Muamua i totonu o le togalaau, mai le amataga o Me, e mafai ona e faia ni cinnabutilones. E masani ona faimalaga i le togalaau i le ogatotonu o Mei. Afai e saʻo lelei le fetuunaiga, o le a le fefefe le togalaau i le malulu o le gutu.

Faatoaga o togalaau (taavale uila).

Puipuia o Pest ma Disease

A oʻo ina tupu aʻe e pei o se togalaau, o le taavale afi e faʻaauau pea ona le avea ma laau e sili ona tumau. Whiteflies e masani ona ulu i laulaau o le laau, ma o le apiads e salalau vave i totonu o le laau ma le ofoofogia vave.

I faailoga muamua o faʻamaʻi o se laau, e sili atu le vave amataina o le tau faasaga i faʻamaʻi pipisi ma iniseti. I totonu o ni nai tausaga talu ona faʻamaʻi, e tatau ona faʻaauau le togafitia i le 2-3 taimi i le vaitau mo le puipuiga.

O le puipuiga o le fuafuaga sili lea mo le tuputupu ae o togalaau aina. O le aʻafiaga o faʻamaʻi o lenei falemaʻi malu ma manufeʻai pe a tuʻuina i fafo e maualuga tele. E mafai ona e faʻateʻaina oe i le tele o faʻafitauli pe afai, aʻo lei alu i le togalaau, ma le 1-2 taimi i le gasologa o le vaitau, faʻamalositino faʻamalositino ma vailaʻau faʻasaina.

Faʻapenaina o togalaau faʻatoʻaga

E tutusa foi ma le mauaina o augatupulaga fou o le fale i totonu, e mafai ona maua mai laau mai fatu ma e ala i le faigofie ona tatutuina o mea e pei o fuainumera (i lalo o se pulou, i le mafanafana ma le malamalama). Eseese ituaiga eseese e faʻaaogaina na o vegetatively.

Afai o loʻo tupu aʻe lau togalaau, faʻasalalau lou malamalama ile tuputupu ae i faʻamatalaga i le tusiga. O a matou au faitau o le a matua faafetai lava.