Fugalaau

Homeland o se laau gloxinia

Gloxinia o se fale e fai i le fale lea e lauiloa i le au fai togalaau ma le au atamamai. Ma e le o se mea e ofo ai, aua o le fugalaau e fiafia i lona matagofie ma lona faʻamuamua, i se faaopoopoga, o se fiafiaga le tausia o le fugalaau.

O le gloxinia i totonu o se faʻalaʻau faʻamalosi faʻamalosi faʻatasi ma se gaioiga puupuu ma lau lanu lanumeamata. O fugalaau tetele e oʻo i le 10-15 cm le lautele, o latou foliga e pei o logo, e mafai ona ese lanu: mai le paʻepaʻe i le paauli paauli, faʻapea foʻi ma le ituaiga e tasi poʻo le toso. Homeland o vailaʻau o Central ma Amerika i Saute. I le umi o le vaitau, o le tele o ituaiga fou o lenei laau manaia na gaosia. E oo lava i nisi o auala e le mafai ona sili atu i le uluaʻi ituaiga o gloxinia: o le tele o le fugalaau na faateleina le 2 taimi, ua sili atu le lanu o lanu, ma ua faateleina le 5 fugalaau.

Eseesega o gloxinia

E tusa ma le 25 ituaiga o gloxinia., ae o ituaiga eseese uma o lenei laau na foliga mai o se taunuuga o le filifilia o le gloxinia royal ma le matagofie. O mea masani masani o loʻo tuʻuina atu i lalo.

Royal

Gloxinia royal

O le maualuga e oʻo i le 10 cm. O 'au taʻitasi e 4-6 ituaiga o lau. O fugalaau lanu violē e pei o le paʻu o loʻo i luga o ponaivio lona umi e oʻo atu i le 20cm.

Matagofie

Gloxinia Atagofie

E talitutusa lava ma gloxinia tupu. O eseesega o lena mea o lenei ituaiga o meaola e itiiti lava le laulaʻau, ma o laʻau e ono ese lanu - mai le malamalama i le pouliuli.

Tiny

Gloxinia Tiny

E maua i laau mama. E sili atu i le 3 cm le maualuga. Oval e oʻo atu i le 1 cm le uumi, o fugalaau e i luga o ni fatu laiti, tasi fugalaau i luga o puipui taitasi.

Josephine

Gloxinia Josephine

Faʻasologa e le faʻaluaina. I lalo o tulaga lelei, e oʻo atu i le 20 fugalaau e mafai ona fuga i luga o se tasi laau. Fugalaau tetele lanu eseese.

Madonna

Gloxinia Madonna

O se vaega o lenei ituaiga o fugalaau tetele o se lanu paepae paʻepaʻe, e seasea ona maua i le gloxinia. O laulaau e lanu meamata, o nisi taimi e ono foliga mai o paʻu paʻepaʻe i luga o petals. 

Se vaega o talafaasolopito

Muamua, o lenei fugalaau na lauiloa i Pasila i le faaiuga o le 18 senituri ma ina ua mavae sina taimi na vave ona faailoa atu i Europa. O le igoa gloxinia na maua e faamamaluina ai le tagata fomaʻi o Benjamin Benjamin Gloksin. O se mea manaia i Siamani o le upu "glocke" ua faaliliuina o le "logo", e toatele e talitonu o le igoa o le laau e sau mai lenei upu, aua o fugalaau e pei o foliga o se logo.

E tele tala e fesootaʻi ma lenei laau matagofie..

I totonu o se tasi o mea taufaasese, sa ola ai se teine ​​o le fiafia le fiafia ma o lona igoa o Siana. Sa fiafia o ia ma ataata, fiafia e pese ma siva. O le taimi lava na ia fetaui ai ma le alii lototoa Grey ma le alofa atoa ma lona loto atoa. Na faamemelo foi Gray ia te ia, ae o le alii e sili atu ona lelei ma mafaufau lelei, galue malosi ma mafaufau e uiga i le lumanai. Ma sa faaauau pea ona pepese ma siva Siana, ma i se tasi aso na ia iloaina ai e lei faalogo Grey i ana pese ma amata ona malamalama ia te ia laitiiti. Na matua le fiafia lava le teine ​​ma ua amata ai ona tuinanau - na ia le toe pepese ma ua leiloa lona fiafia muamua. Ina ua sau Grey i le fale, sa ia iloa ai e leai se mea e maua ai lana pele. Sa ia tilotilo mo ia mo se taimi umi, tatalo i le Atua, fesili atu i tagata pasi, ae o mea uma na leai se mea na tupu - e leai se mea na maua ai Siana. Sa ia malamalama o lana pese ma le teine ​​lava ia o lana musumusuga ma le fiafia.

Gloxinia - o se fugalaau alofa

I se tasi aso lelei, na iloa e Grey le moe o Siana i lona moega. E maeu le fiafia ma le musuia o le alii ina ua toe foi mai lona alofa. O le teine ​​foi, sa le mautonu lona le fiafia ma ina ua ia vaaia le tama, sa vave ona pese i lona leo ofoofogia. Na matua fiafia lava le au pele ma e lei vavaeeseina. O lea sa i ai Gloxinia ma ona fugalaau manaia e pei o logo e usuina pese pese.

Vaega o le tausiga o togalaau

Malamalama

Gloxinia o se fugalaau faʻapitoa, e sili pe afai o le potu ua faʻasaina le la. O le sili atu o moli, aemaise i le taumafanafana, e afaina ai le laau - o laʻau ua tumu ma lanu samasama, ma fuga fugalaau. I lenei tulaga, e manaʻomia le toe faʻaleleia o le laau i totonu o le paolo. Faatasi ai ma le leai o se malamalama, o le gloxinia e alu aʻe maualuga.

O le malamalama e filifilia lelei o le taimi lea e faʻatapulaʻa ai laulaau, ia i ai se lanu uliuli lanu meamata ma se pito puupuu.

Lulu

Le maualuga o le vevela i le taimi e tupu ai Gloxinia +20 - +28 tikeri

I le vaitau o le tuputupu ae, o le vevela sili ona lelei o le a avea ma vevela vevela, o le uiga lea o se vaitaimi patino o le tausaga (o le 19-22 ºC lenei). I le taimi o le taotoga, o le fugalaau e manaʻomia le manava - e tusa ma le 10ºC. E taua le matauina o lau fugalaau ma o oe lava oe o le a vaʻai i mea e tatau ona sui i le tausiga. Afai e ola le laau i luga o le overheating, ona - o laulaʻau e alu i luga, pe a tuʻu i lalo - e malulu le fale.

Faʻasa

Gloxinia e tatau ona faʻafeinu i le vaitau o le tuputupu ae i se sulu poʻo se mea e sili ai le susu. Ia mautinoa ia mautinoa e le pa'ū le vai i lau ma fugalaau, e le fiafia tele le gloxinia. Iloilo le tele o le fausua i foliga vaaia o le eleele - afai o le eleele e mamago, e mafai ona e faʻafeinu.

E manaʻomia lou suʻeina o vai, ma e tele tikeri e vevela nai lo le vevela o le potu.

E le mafai e le laau ona toleniina uma le palapala ma le susu. A oʻo i le vevela, e mafai ona pala le fatu, ma mulimuli ane o le laau atoa. O le le lava o le suamalie e mafai ona mafua ai le soona inu o le rhizome ma le oti o le laau atoa. O le mea lea, ia mautinoa e maua e le gloxinia le fafagaina tatau.

Soo

E sili atu le lelei ole palapala ile pH 6-7. Afai o oe lava e te manao e sauni le eleele mo lau fugalaau, ona ave lea o le tuufaatasiga i ni vaega:

  • 1 vaega o eleele vaʻaia;
  • 2 vaega o fanua laupepa;
  • 1 vaega humus;
  • 1 vaega oneone paʻu.
Gloxinia e fiafia ile eleele e maua ai le tele o elemene i le taimi o le fugalaau

O le tele o le ulo e taua foi mo le ola manuia o le laau. Filifili se potisi 5-7 cm lautele nai lo le mea totino e totoina.

Pests ma faʻamaʻi

Pest / maʻiFaailogaPuipuiga / Togafitiga
Gau palaBrown i luga o laulaauTogafitiga ma le fungicide ma aveese soʻo se nofoaga ua faaleagaina.
Laʻu aʻaPogisa lanu moana enaena o aʻa;

Liliu le mea.

Aloese mai le suavai ma aua le malulu tele
Cyclamen tickI fafo, o le siaki e matua laitiiti ma faigata ona matau. Afai i luga o le lau o se laau e te matauina se mea e talitutusa lava ma se pefu pefu, o le mea lea e ono foliga mai o se siama cyclamen.

O lau e felanulanuaʻi.

O le tuputupu aʻe o loʻo faʻagesegese.

Afai e te matauina, ia mautinoa e vavae ese le fugalaau mai isi laau.

Puipuiga faʻasaina o le eleele Aktara.

Mo togafitiga - Fufanon, Fitoverm, Actellik.

Spider miteI le uluaʻi laasaga o faʻamaʻi pipisi, o tamai togitogi uliuli e i luga o tua o le lau. Afai ei ai le tele o meaola faalafua, o le a avea i latou ma mea e sili atu ona afaina i pusa.Togafitiga: Acarin, Actellik.
ThripsI le pito i luga o lau o loʻo i ai ni togitogi uliuli, taʻega ma taʻe.

Afai ei ai le tele o meaola faalafua, ona ufiufi ai lea o laulaau i se paʻu siliva.

E matua faʻamaoni lava Thrips. E masani ona tele togafitiga.

O fualaau sili ona aoga: gaioiga, karbofos, intavir, fitoverm.

Gloxinia faʻalautele auala

Fatu

E fautuaina e lulu le fatu o Gloxinia i le sefulu tausaga muamua o Fepuari

E mafai ona faʻatauina fatu i soʻo se faleoloa faapitoa.. E masani lava, o le afifiina o loʻo faʻaalia ai le auiliiliga o le totoina ma le taimi o le germination.

Faaaogaina o le pepa

Talu ai o laulaau o gloxinia e lava lona tele, e mafai ona e ave se tamai laupepa pe vaelua le tele i ni vaega. Otioti le laulau laupepa i luga atu, e tutusa ma vela vevela. Mo le tipiina, ave se meafaigaluega maoaʻe ina ia leai se toe leaga o pito o le pepa. Ua totoina i totonu o fagu ma se moli ma se mea susu, ona tuu lea o ipu i totonu o se fale kati pe ufiufi foi i se pusa paʻu. I totonu o le masina, e le manaʻomia ona vaʻaia ni siaki pe siaki. A maeʻa le masina, ia tatala le fatu i lea taimi ma lea taimi ina ia mafai ai ona faʻaaoga le laau i le vevela vevela. O nisi o faifaatoʻaga e muamua mauaa le laʻau gloxinia i le vaima a uma ona toto le aʻa ile eleele. 

Gloxinia o se fugalaau manaia, togafitia saʻo, ma o le a fiafia lou mata mo se taimi umi.