Meaai

Taumafai Candied

O fafo - i tua o le autumn, o le ao uliuli, puaoa ... Ae aiseā ua susulu ai le auro i totonu o lala, e ui lava i se ao puaoa? O nei fua lalelei e susulu pei o nai la! E te vaʻaia - ona oʻo ai lea i le fiafia, e peiseai o se vaega o le Taʻafanafana na malupuipuia i lau togalaau. E te manaʻo e tausia lenei lagona fiafia i le taumalulu uma?

Sei tatou faia se mea sao! O lenei meaʻai maloloina ma suamalie, e tutusa ma le fiafia Turki poʻo le faʻamalolo, e teu ai le taumafa o le taumafanafana ma le manogi. Maʻeu le manaia o moli amber-copper i luga o le la i le malamalama manogi suamalie mūmalie mūmū! E foliga mai o totonu o fasi pepa taitasi o se tamai malamalama.

Taumafai Candied

O le mea e ofo ai, o fua o le quince e mafai moni lava ona faʻaleleia lagona. Quince i le meli, faʻasao ma isi meaʻai na faia mai fua o le lā ua leva ona faʻaaogaina e fai ma fofo mo le vao. Mo se uiga lelei, e mafai lava ona e tuʻuina atu se fualaau suamalie matagofie i totonu o le potu e tumu i fua o fuālaʻau ma inu ai lona manogi. Ua maua e saienitisi o ona po nei le tauamiotonuina faasaienisi mo lenei mea matagofie: o le quince peel o loo i ai le tele o suauu taua, lea e malosi malosi i le natura.

O le mea lea, seʻi o tatou faʻaogaina oe lava i query candy query, lea e sili atu ona aoga nai lo le teuina o sulu. O le faagasologa oa latou sauniuniga e umi, ae le o se mea faigata. O le tele o le taimi e faʻaaogaina ai fua i le sipuni e faʻamautinoa ai le lelei o la latou fausaga.

  • Taimi e kuka ai: 50 minute + 4x5 minute, faatalitali - 3-4 aso
  • Auaunaga: 300 g fualaau suamalie ma pe tusa o le 450 ml o siamu.

E mafai ona e puʻe uma fualaau aina - o le a tele atu fualaau aina, ma tuʻu le siva ma 'ai e pei o siamu.

Meaʻai mo le faia o candince quince

  • Quince - 1 kg;
  • Suga - 1 kg;
  • Suavai - 500 ml;
  • Citric acid - 1 g;
  • Suka gaosi - 5-6 pununi punipi
Meaʻai mo le faia o candince quince

Sauniuniga o le quince candied:

Fufuluina lelei le fua, aemaise lava pe afai e te maua se vailaʻau uʻamea ma se peau "suede". O le mea moni e faapea, mo fualaau oona o le a tatou manaomia ai foi se paʻu oona: i totonu, o le maualuga o le pectin, lea e nafa ma le fetogi, e maualuga atu nai lo le pusa. O le mea lea, e ala i le tipiina o fualaau aina i totonu o le fale ma le togiina o ni fatu ma fatu ma se papa papa, tatou te aʻafia ai foi le pele, ae aua le togi ese!

Mo le taimi nei, o le siakiina o vaega o fualaau aina o loʻo faʻamofuina i totonu o se pesini vai malulu ina ia le faʻapogisaina fua i le ea - ona o le maualuga o le 'uʻamea mea, o le quince ua sili atu ona sili atu nai lo apu.

Susu le fagu pe a uma. Tatou te faʻauʻuina uma vaega o laina i totonu o le susu

Sasaa vai i totonu o ipu - faʻailogaina pe faʻamaʻalo; o le paʻu alumini o le a le galue - o le a faʻaumatia fua, ma e le manaʻomia. Liligi le pulu i totonu o le vai ma faʻapipiʻi mama i luga o se afi laʻititi i lalo o le tapuni (ina ia le sola malosi le vai) mo le 20 minute.

O lea la e mafai ona aveese le peʻa i se sipuni slotted ma lafoai. Ma i totonu o le susu o le a tatou lafoai uma ai ia iʻuga. O le a matou fetogiina i latou i se taimi muli- muli ane e tipi i ni vaega o le lapoa e te manao e maua ai fualaau mama. Ma o lenei e tatau ona e kukaina uma fasi pepa: tumu i le susu mai le peel, o le a latou mauaina se fausaga sili atu ona mautu. I le lumanaʻi, o le a le faʻapalapala le fasi pepa, ae o le a faʻaleleia ma lelei, pei o fualaau lole e tatau.

Laʻau masi quince i luga o le vevela vevela mo le 10-15 minute. Ona matou ave lea oi latou i fafo ma se sipuni slotted ma lafo i totonu o se paluga e faʻamafanafana ai.

I le taimi nei, sasaa le afa o le suka i totonu o le susu ma faaauau pea ona kuka i luga o le vevela vevela, faʻavevesi taimi, seia maeʻa fatu.

Sasaa le suka i le mea e tupu ai le paluga ma faʻasalalauina fasi pepa o le selu mo meaʻai fua

Pulu ua afifi - ina ia mafai ona e aveina e aunoa ma le susunuina - tipiina i fasi pepa mo fualaau aina. E mafai ona 1.5x1.5 cm cubes poʻo fasi fasi pepa 0.5 cm le mafiafia. O le mea pito sili ona taua, ia taumafai e tausia ia vaega tutusa: ona latou saunia ai lea i le taimi e tasi.

Tuu fasi pepa i le sipuni suka ma aumai i se mea vevela. Ma le faaeteete, ina ia aua nei paʻu i lalo le masi, ma faʻafefiloi i luga o se mumu mo le 5 minute mai le taimi o le kuka. Ave ese ma alu seia aulia. Faʻaavanoa lou taimi: o le umi o le fua o fualaau aina i le sipuni, o le sili atu foi o le fua o le fua. O le mea lea, e tatau ona e faʻamalo lelei mo le itiiti ifo i le 3 i le 4 itula, ae sili atu le alu i le po.

A maeʻa le faʻamafanafanaina o le jam, faaopoopo le suka ma aumai i se faʻala. Toe faia le faiga 4 taimi

I le taeao, liligi le afa lona lua o le suka i totonu o le apa ma tuʻu i luga se afi. Lave seia oʻo i le kuka, faʻafefe mo le 5 minute ma tape. Toe alu mo ni nai itula pe mo se aso.

O le faagasologa e toe fai 3-4 taimi. I le gasologa mulimuli, faaopoopo se pine o le citric acid. E tolu ni fofo e lava mo le siamu, aua o fualaau lelei e sili atu nai lo le 4: faatasi ai ma afuafu, o le syrup e sili atu ona mafiafia, ma o le fasi uumi o loo i ai, e sili atu ona mamafa.

Suauu ma lole candince pe a maeʻa le fa

O le sipopo e le gata ina maua, ae o se vevela malosi tele foi, fiafia i foliga ma ata o lanu mumu-mumu autumn! O le auala lenei e tuliloaina ai le fa lona fa.

Aumai ni quince mai le sipuni

Liliu ese le afi, puʻe fasi quince mai le sipuni ma se sipuni slotted.

Matou te tuʻuina i luga o se ipu ma tuʻu ai e faʻaumatia le siva o totoe mai le fua. Ma o le sipuni o loʻo tumau i totonu o le pani e mafai ona fuli e pei o le siamu, pe le o le meli, sina sina o le lauti. Afai e te maua se sipuni e pei o le mafiafia, o se faʻataʻitaʻiga tutoatasi sili ona lelei. Ma faatasi ai ma le sua sua suamalie, e lelei tele le kulimi falaoa keke ma keke.

Manunu le kuka i luga o se ipu

A maeʻa ni nai itula, matou te lafoina fualaau toto i se isi ipu, mama. Tuu i latou e tutu i se mea mafanafana, mago i le vevela o le potu. Toe fai 3-4 taimi mo ni nai aso.

Faʻasaʻo faʻasaina le quince candy quake i le falaoa falaoa i le suka

I le laasaga mulimuli o sauniuniga, e taua le puʻeina o le taimi pe a le susu tele le fua o le cand candy i le tulaga saʻo e teuina lelei - ae tumau pea lava le pipii ina ia le fesuiaʻi le suka pe a fuli. Taumafai e taʻavale ni mea se lua: pe a maeʻa sina taimi o le a solo le paʻu i luga o fualaau lole, o lona uiga vave, e tatau ona e tuʻuina atu ia sili atu latou te mamago. Afai o se mea manifinifi o le paʻu o loʻo taofiofia lelei - fualaʻau faʻasalaga i totonu mai itu uma ma tuʻu i se tasi o luga o luga o se laupepa pepa.

Taumafai Candied

Ua sauni le candied quince, e mafai ona e taumafai! Ae, afai e te le manao e 'ai mea uma i le taimi e tasi, ae ia faʻapolopolo se vaega mo le taumalulu, e te manaʻomia e faʻamago i latou. Ou te le fautuaina le tuʻuina o fatu lole i totonu o le ogaumu e faatelevave ai le gaioiga: o loʻo i ai se tulaga lamatia o le tosoina. E sili atu ona lelei se tasi aso pe lua mafanafana ma mamago - mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o le pusaaisa poo le kapeneta i totonu o le umukuka.

Matou te teuina fualaau vevela fualaau suamalie i le vevela o le vevela i totonu o se mea malogo, faʻamaufaʻailogaina o mea taumafa - fagu laiti o meaʻai pepe poo mea siliva, tioata poʻo palasitika, e lelei.