Meaai

Uma o le taumalulu faʻatasi ma lua mo le taumalulu

Afai e te fiafia i fualaau aina suamalie, o lona uiga o le a le mafai ona e inu se vai inu mai au fua e sili ona e fiafia i ai. E mafai ona e kukaina pamu vao ma lua mo le taumalulu e aunoa ma se faigata pe afai e te faitauina ma le totoa a matou fua. O le faʻaaluina o sina taimi ma le malosi, e mafai ona e mauaina se vaiinu matagofie, e faʻailoaina i le manaia lelei ma le manogi.

Plum compote ma lua e tusa ai ma se fua faigofie

Fai mai tagata popoto faapea o se inu faapena e mafai ona saogalemu i le fale mo le tausaga. Ae ui i lea, matou te masalosalo o lau sapalai o le a faʻaauau i le faleoloa seia oʻo i le tautotogo. E foliga mai, o le a oʻo mai i se iʻuga i le taimi muamua, talu ai e le o se tagata e fiafia i se mea suamalie e mafai ona teenaina le tofo o lenei vailaʻau.

Meaʻai mo le tasi ipu e tolu-lita:

  • lanu lanumoana - 500 kalama;
  • suka - 250 grams;
  • vai - lua ma le afa lita.

Afai e te manaʻo e teuina se seleselega fou o fualaau aina mo se taimi uumi, ona siaki ai lea o se fua faigofie mo le tuufaatasia o plum mo le taumalulu ma fatu.

Filifili fua sili ona lelei, aveese ia "pulu uila", ona fufulu lelei lea i le vai tafe. Tuu pulu i totonu o se fagu e tolu-lita. Afai e te maua le avanoa e fufuluina ai le pusa i totonu o le masini fafie, pe a oʻo i le maualuga o le vevela i le 70 tikeri, ona le manaʻomia lea o le faʻamaʻiina.

O nisi fua e ono paʻu i le taimi o kuka. O le mea moni, o le a le faʻaleagaina le tofo o le inu, ae e faigofie ona e aloese mai lenei tulaga. O le mea moni o le masani lava o le paʻu o le tino e le mafai ona tatalia se suiga tele i le vevela. O le mea lea, e sili atu le vave ona aveese mai pamu mai fafo o le pusaaisa, ona tuu ifo lea oi latou i totonu o le vai ma faʻamafanafana i latou ile vevela vevela.

Salu vai i totonu o se fagu, ona sasaa lea i se fagu. Ina ia puipuia ipu mai le talepe, aua nei galo e tuu se sipuni tioata i totonu. Ufiufi le pu i se paʻu ma tuʻu ai na o le 15 minute.

Faʻasusu le mea na tupu i totonu o se fagu, taofi le alavai i se sipuni slotted poʻo le faʻaaogaina o se pipi faʻapipiʻi faapitoa i pu. Faʻafefiloi le suavai ma le suka ma faʻavela i luga o le ogaumu. Faʻafoʻi le sufuga suauu i tua o le fagu ma afe i luga le tapuni e faʻaaoga ai se tusitala.

Laʻau moa faʻamalosi i maa mo le malulu malulu mo se taimi umi. Tuu le fagu i luga o le tapuni ma ufiufi i se palanikeke paʻu. A maeʻa le aso, e mafai ona faʻafeiloaʻi le vai i isi avanoa ma alu ai iina seia oʻo i le taumalulu. Ae afai e te manaʻo e fai se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faia i nai aso. E mafai foʻi ona e maua le manaia o le compote. Ae o lenei mea e faigofie ona faʻapipiʻi - na o le sasaa atu i totonu o se ipu ma faʻafefe i le vai mafanafana.

Afai e te fiafia i le tofo o lenei vaiinu manaia, ona mafai lea ona e faia nisi faʻamatalaga faigofie ma mea aoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, faaopoopo apu, pears, poʻo vine sili ona fiafia i le fua. Ma le isi, o le a matou ofoina atu ia te oe se isi auala manaia e saunia ai lenei mea manaia.

Laʻau mamago ma vine

O le uluai faʻamafanafanaga e maua mai i le faʻafefiloiina o ituaiga o fua. Ma o mint leaves o le a tuʻuina atu le inu i se mea faʻafou fou ma le manogi masani. O le taimi lenei o le a matou taʻuina atu ia te oe pe faʻapefea ona kuka le komupi i totonu o se fagu lita.

Meaʻai

  • vine mama - 130 kalama;
  • valu pauna;
  • suka - 160 kalama;
  • vai - 800 ml;
  • mint - lua lala.

E faʻafefea ona kuka kuka ma fatu mai poma ma vine? E mafai ona e faitauina le fua faatatau auiliili i lalo.

Faʻasoa ma le faʻaeteete ma fufulu fua mai fualaau. Fufuluina le fagu i totonu o vai inu i totonu ma fafo, ona fufulu lea ma faʻamaʻi i soo se auala talafeagai mo oe. Tuu le tapuni mo ni nai minute i le vai inu, ona aveese lea ma le faaeteete.

Tuu pulu ma vine i totonu o ipu saunia, ona sasaa lea i vai inu. Kuni le ua i se tapuni ma faʻaavanoa le vai mo le lima pe fitu minute. Pe a suia e le vai le lanu, sasaa i totonu o se apa ma faʻafefiloi ma le suka. Faʻaopopo fasi laumei meli i le siva ma kuka ai mo ni nai minute.

Afai e te fiafia i le manogi o mea manogi, ona taumafai lea e faʻaopoopo le fagu fetu, melissa poʻo le kinamona i le compote. E faʻamalosi le laumua ma lua mo le taumalulu e alu lelei ma lemoni poʻo le suamalie.

Faʻaliliu le sikaleti i tua i le fualaau suamalie, ona tosoina lea o ipu. Aua nei galo e fuli le fagu i lalo ma afifi ai le mafanafana. I le aso na sosoo ai, e mafai ona e auina atu le compote mo le teuina i totonu o le pusaaisa poʻo le fale pusa. A oʻo mai le taimi, faʻafefe i le vai malulu e inu ma tautua le vai i le laulau. Aua nei galo e sauni se meaʻai matagofie e faia i le fale poʻo le charlotte.

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, faʻapipiʻi ma popo ma lua mo le taumalulu e saunia vave ma vave. I le avea ai o se tulafono, e le manaʻomia se faʻaopoopoga o le faʻauʻuina poʻo se isi togafitiga.