Fugalaau

Le tatau ona totōina ma tausia lelei le aster elpine

Astra o se tasi o fugalaau e sili ona lauiloa e faʻaaogaina i le faʻasologa o laufanua ma togalaau faʻatoʻaga. Alpine ituaiga fiafia i lona fuga mai le taumafanafana i le faaiuga o le autumn.

O le muamua o le aiga e fuga mai se vaaiga umi o le Alpine Asters, ua leva i le tautotogo - amataga o le taumafanafana. E le maualuga le laau, naʻo le 25-30 senitimita. O le inflorescences e tasi, o le laugatasi, e tusa ma le 5 inisi le lautele.

Fugalaau fafo faamanatu se camomile.

E mafai ona ese lanu: mai le lanu moli ma le paauli paauli. O le taimi o le fugalaau e 1.5-2 masina. Le fefe i le malulu.

Alpine e salalau i le tele o atunuu o le lalolagi. E tupu i luga o le eleele. O le faʻaleleia o le masini e faʻaaogaina e seasea ona tupu ma e naʻo ituaiga eseese.

E talafeagai lelei

I le tulaga o se auala e totoina ai fatu, o le Alpine e totoina i eleele tatala i le faaiuga o Me. Seʻi oʻo mai i le taimi nei, o fualaʻau o loʻo i totonu o le kiona. O le taimi lava e vevela ai le auala, e tatau ona e sauniuni le nofoaga ma le fanua i le taimi muamua.

Faatasi ai ma le fesoasoani a greenhouses e mafai ona e faatumauina le vevela e manaʻomia

Mataʻutia, tapunia mai le matagi se fasi fanua e faʻamafanafana ai, faʻafefe ai le vai ma oso i luga. Ona faia lea o moega papaʻu, e oo atu i le 5-7 inisi. Latou te totōina fatu ile mamao mai le tasi i le 15 senitimita.

A o totoina e fatu i nofoaga tatala, e talafeagai i le ogatotonu o le tautoulu, e pei ona i ai i le mataupu talu ai, e sauni ai le fanua.

O fatu e sili ona totogo i le tautotogo, pe afai e te lulu i latou i le eleele ua malo.

E le tatau ona tapunia fatu mo le taumalulu. I le tautotogo, faatasi ai ma le oʻo mai o le totogo, e aoga tele le taʻavaleina o se faʻatalanoaga. Ma o le mamao i le va o Asters e le itiiti ifo ma le 15 senitimita.

Tausiga Tausiga Tausiga

Asters alofa i le tele o malamalama ma aua le gauai i faʻataʻitaʻiga. I le le lava o le moli, o le a tupu le laʻititi o le laau ma fulafula le lelei. E tatau ona e faʻafeinu vai i taimi uma. O laau matutua e fiafia i le suavai pei ona magoto le pito i lalo.

O le eleele mo le Alpine Asters e manaʻomia ai le malamalama, tatagi, ma se paipa alavai, a leai o aʻa e ono pala mai le vai.

Mo le tele o fugalaau, e manaʻomia le faʻamaʻaina o le laau mai lea taimi i lea taimi. E sili atu le lelei pe afai e tolu tolu laʻei pito i luga e faia i le vaitau. E pei o le fugalaʻau, e mafai ona e faʻaogaina le phosphorus ma le potassium faʻamalolo, fafie ma le pefu.

E tusa ai ma le vevela, toto laau i le vevela o le 20-22 tikeri, i le taimi lava e aliaʻe mai ai pine, ua faaitiitia le vevela i le 16 tikeri. Ma aʻo fuʻa, Astra e manaʻomia mai le 15 i le 22 tikeri. O le mea autu lava e le tatau ona i ai se vevela malosi, a leai o le a le toe iai ni foliga matagofie.

Le eseesega i le va o le tausiga i fafo ma le fale.

O le tuputupu ae o Asters i luga o le eleele ma le fale e le faigata tele. Ae ui lava i lea, o mea i totonu o le potu e ese mai le auala.

O se tagata na totoina i totonu o se ulo e matua le lelei lava le tali atu i le leai o se malamalama. O le mea lea, i le taumalulu, e manaomia e le laau se malamalama faaopoopo.

E mafai ona avea ma se moli masani i le ao. E le pei o se fugalaau auala, e mafai ona totō fale i soo se taimi o le tausaga. Mai le taimi o le lūlūina o fatu e oʻo i le ulu, e tusa ma le 5 masina le pasi.

A filifilia se ipu mo se laau toto, e tatau ona e mafaufau i lona telē - e le itiiti ifo ma le 20 simita. E tatau ona i ai se pu faʻavaivai mo le faʻasaʻolotoina o le tele o vai. O le tele o le ulo e 1.5 - 2 lita i le tasi vao.

I le taimi o le tuputupu ae, e tatau ona feliuliuaʻi le fagu i le laau i ona tua.

Atonu e ono tutupu ni faafitauli

E tele lava Alpine Astra e faʻaalia i maʻi. O le mea lea, pe a tuputupu ae, e tatau ona e mulimuli ma le faʻaeteete i tulafono o le tausiga ma mataʻituina lelei le tulaga o le laau.

O le paʻu palapala, e pei o le tele o galu, e aliali mai i le foliga o le pusa i lau

I le tau malulu ma timuga, e mafai e fugalaau ona paʻu palapala. O se maʻi faʻaleaga lea e faʻaalia ai o ia i se fugalaau sinasina-sinasina. O le malosi o le pulupulu e fesoasoani i le faʻaumatia o vailaʻau faʻapitoa na faatauina i se faleoloa fugalaau.

Fusarium pe fesuiaʻi luga o aʻa - ua aliali mai le maʻi pe a totoina Astra i se nofoaga e tafe ai le mea e leai se alavai. O laʻau e liu enaena ma faʻapala. O le taua faasaga i lenei mea matautia e le oi ai.

E manaʻomia atoa aveese fugalaau mai le fanua i uluai faailoga o le maʻi. A leai, o le a afaina ai isi uma e lata ane.

O nisi taimi o le pala ma le jaundice e tupu i Astra. Muamua e tali atu i le faʻamaʻi o laulaau ia, ona oʻo mai ai lea o mea leaga. Ina ia faʻamalolo le fugalaau, faʻapipiʻiina ma vailaʻau faʻaaoga.

Mo se faʻaleleia lautele i le tulaga o le laau, e fautuaina e le au fai togalaau le togafitia o fugalaau i se vaifofo o Zircon ma Energen.

Caterpillars o se faafitauli taatele pe a totoina togalaau

I le faaopoopo atu i faʻamaʻi, o Astra e masani ona osofaia e meaola faalafua. Faatasi ai ma i latou, o le sili ona taʻutaʻua o caterpillars, aphids and spider mites. E lua ala e taulimaina ai i latou uma. Faʻamaʻiina ma faʻamalosi e ala i le pulupuluina ma se sooupu faapitoa.

Slugs o se isi ituaiga o meaola e fefe i le efuefu. Ua faʻasusu o ia i le eleele faʻataʻamilomilo. I lenei tulaga, o le a le mafai e le slugs ona o atu i Astra.

Sauniga o le taumalulu

Alpine Astra e manaʻomia se sauniuniga faigofie mo le taumalulu. Ina ia faia lenei mea, mulch le laau i le tautoulu faatasi ai ma le fesoasoani o le vao, oneone ma laʻau malogo.

O le vaega malogo o le Asters ua vavae ese aʻo lei oʻo i le taumalulu. O nisi taimi o le vaega eleele e tumau pea le lanumeamata. I lenei tulaga, e le tatau ona e aveesea. O isi fale malulu mo le taumalulu e le manaʻomia pe afai o le taumalulu i le itulagi e le sili atu nai lo le -28 tikeri.

I le tautotogo, o le eleele i luga o le upega tafailagi o Asters vao vevela ma tatala.

Tofiga

E mafai ona faia faʻataʻitaʻiga i ni auala autu se tolu: e ala i fatu, vaevaeina o vao ma vavae.

Fatu fatu

O fua na faatauina mai pe aoina i le faaiuga o le tautoulu i latou lava e totoina ile eleele faʻaputu i le tautoulu. O le filifiliga lona lua o le totoina o laau i le tautotogo. I lenei tulaga, o ipu e totoina ai fatu o loʻo manaʻomia.

Ona ufiufi lea o mea uma i se ata tifaga ma tuu i se nofoaga mafanafana seia oʻo ina tupu totogo. O le taimi lava e ala ai fatu, latou te tatalaina ma tuu i totonu o se nofoaga manaia, 16-17 tikeri. Futuga o Asters Future i le masina o Me, i le taimi lava e aliali mai ai le tolu laulau.

Bush division

O le sili ona faigofie ma vave auala faʻaleleia. Mo le faʻanofoina ave se togavao matua, e mafai ona faia i le amataga o le tuputupu aʻe ma i le vaitaimi o le vavao, ma vaevaeina i ni vaega ma le rhizome. Ua faʻaaogaina le fale fou i se nofoaga na saunia muamua.

E le gata e mafai ona faʻaleleia le astra i le vaevaeina o le vao. Mo isi laau toto, o se auala faigata lenei o le toe gaosia. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le vaevaeina e se togavao o se tasi lea o filifiliga mo auala e faʻalauiloaina ai le viole Saintpaulia.

Laʻau

O seleselega mai le pito i luga o le vaomatua e vaeluaina le 5 inisi senitimita ma vave ona totoina i totonu o le eleele o turf, peat ma oneone. Ufiufi le pito i luga i mea.

Laʻau - o se auala faʻalagolago e faʻaleleia

Taimi atoa seia oʻo aʻa masani ona faasusuina. A maeʻa le 30 aso, e mafai ona faʻapipiʻi Astra i se nofoaga tumau.

Perennial Alpine Astra

O ituaiga uma o Alpine o fugalaau matagofie.

O lenei meaola e lauiloa i le au faifaatoaga mo ni mafuaaga: muamua, e fuga le laau i luma o mea uma, ma lona lua, e matua mausalifaʻafeiloaʻi i tulaga le lelei o le siosiomagae aofia ai le sogi ma lona tolu, e le masani ai i ona foliga vaaia.

O peti umi o le fugalaau e eseese lanu lanu. I le ogatotonu, o le faʻalavelave o loʻo i ai se nofoaga tutotonu samasama. O le laau e masani ona taʻua o le chamomile alpine.

Pink Alpine

O le ituaiga sili ona lauiloa i le Alpine o Pink pe, e pei ona taua i le mea e tasi, o Rosea. O lenei fugalaau ei ai lona uiga o se piniki piniki, lea e maua ai lona igoa.

O le foliga o le fugalaau e lautele, e le silia le 5 inisi le lautele. Frost resistant. Lelei talafeagai mo le tipi i se fugalaau.

Vaʻaia Tupulaga Vaʻaia

Talu mai le totoina o le fugalaau i le malae vaalele, ua atiae e le au atinaʻe se numera tele o ituaiga o ituaiga o ituaiga.

O vailaʻau faʻapitoa (Golia i le ata) e mafai ai ona faʻaaoga lautele le aster i le togalaau togalaau

O le sili ona lauiloa e aofia ai mea nei:

Albuspeʻa, e na o le 15-20 simita le maualuga, faʻatasi ma paʻepaʻe papaʻe. Mamoe ia Iuni
Gloriase isi fugalaau itiiti o le aiga aster, faatasi ai ma sina tamai lanu lanumoana
KoliataO le eseesega tele i le va o lenei ituaiga o le lanu violē. Fugalaau ausia le 6-7 centimita le lautele. Fuga toto 30 aso mai le amataga o Iuni
Fiafia fiafiao loʻo i ai se uʻamea malosi ma saʻo e ufiufi i laulaau laititi. Mamoe i le leva o Me po o le amataga o Iuni i fugalaau piniki
Dunkle Schönee le masani ai, faatasi ai ma mea laiti laiti, e oʻo atu i le 3 inisi le lautele, ma le lanu violē
Lusitoto ma se fua eleelea lanumumu-piniki
Superbuslilac-lanumoana e oʻo atu i le 4 simita

Faʻatasi ma isi laau

O le vaitaimi o le vaitau Alpine e umi lava, o lea e masani ona masani ai i fugalaau talaaga mo isi laaulea e sili atu le taimi e suia ai le isi.

E foliga mai o le a foliga mai e le o se talaaga o le Alpine Euphorbia Alpine, Evening primrose poʻo Verbeynik dot. O le manumalo-o le a avea ma filifiliga o le fausiaina o Asters ma Bearded Iris.

Astra e lelei foi ona tuufaatasia ma le viole, Geranium, Stonecrop o ituaiga eseese, Barberry ma le Japanese Spirea.

Fugalaau e masani ona faʻaaoga le Alpine ma Weinik ma Thyme e fetolofi. O tuaoi manuia fugalaau - uma meaʻai teuteu aganuu.

O le Alpine e le o se mea vevesi ma e le taofia ai ona tuaoi i le fugalaau, o lea e mafai ai ona totōina toetoe lava o so o se laau totō, mai le mutia i laau uumi.

O ituaiga ituaiga eseese o le Alpine Asters o le a maua ai so o se tofo o le tagata e tausia. Ma o lona anotusi faigofie e le tele se taimi ma malosi mai le tagata e ona.