Fugalaau

Coniferous laau e aunoa ma se resin

O faʻataʻitaʻiga a le aufaʻataʻaga ma le au amateurs e talisapaia uiga maualuluga ma teuteuga o le vavalo, ma le mea moni e faapea o se tasi lenei o laau e sili ona lelei. I le ala, e na o le na o le coniferous laau e aunoa ma le tar, o lona uiga e le aoga. Nai lo le masani ai o coniferous cones, o loo avea ai ni vine.

I le taimi muamua e tupu malie tele. O le tuputupu ae faʻavavevave pe a uma le 4-6 tausaga. Ae tusa lava pe 30 tausaga le matutua, o le maualuga o le laau e oʻo atu i le 1 m. O le aʻa e sili ona manaia, mamana, faʻatagaina oe e faʻafetaui i soo se tulaga. I le taimi lava e tasi, o le vaʻai faʻatasi ma oe e mafai ona afaina i isi laau.

Yew (Lafoga)

O le pale o le ovoid-cylindrical, dense, often multi-vertex. O nila e mama, lamolemole, lanumeamata lanumeamata, laufanua o loʻo i ai i luga o laʻau, i paga i itu o le itu. O le umi o le nila e 2-3.5 cm. O oe o se laau elemene. O lona uiga, o loʻo i ai le tane ma le tane. E tele lanu lanumumu mumu o loo i luga o fafine, lea e tumau i luga o lala seia oo i le tau o le autumn. O loʻo i ai i le laupapa le malosi o le phytoncidal, o mea faʻapitoa. Talu mai aso anamua, na iloa e tagata o fale e faʻaogaina ai fola poʻo meaafale na faia i le vavalo sa mafai ona puipuia mai faʻamaʻi pipisi. O le lanu mumu lanu mumu-lanu enaena e taua tele - faigata, mamafa ma toetoe lava a le pala, o le mea lea na taʻua ai le laau o le "laau e le o ni laau." O le mea e faanoanoa ai, ona o lenei mea, o le vavao vavave na matua oti i lalo, ma o lea ua lisiina le va i le Tusi Ulaula. Ae e mafai ona manuia i luga o le saite.

Yew (Lafoga)

E le manaʻomia se tausiga faapitoa. E fiafia i lauʻeleʻele malu malu, ma e le mafai ona faapaleni. E mafai ona ola i luga o eleele palapala. E manaʻomia le vaʻaia ona e le taliaina e le laau le susu tele. E totoina Yew i le la ma le po. E tupu tele e tusa lava pe le o aʻafia isi laau toto mai le leai o se malamalama. Ae i totonu o nofoaga lauiloa, o outou e tuuina atu le tuputupu ae sili atu. Fefe i fulu malulu. A maeʻa le malulu, e fufulu mama mama. Yew windproof, talia le ea eleelea. E oo lava i le matua, talia toleniga. I le lamala ma i le maualalo o le manogi o le ea ma le eleele, e faʻamamago ai nila.

Yew mai fatu ma cuttings ua faʻalauteleina. Latou te maua aʻa. O fatu e tumau pea le aoga mo le 4 tausaga. I le taimi o le tautotogo o le toto, fatuina fatu mo le 7 masina i le vevela o le 3-5 tikeri, pe a maeʻa pe a ma le 2 masina. O le a le totoina le tupu ae 1-3 tausaga.

Yew (Lafoga)

O le mamao i le va o laau i le taimi o le totoina o le 0.6-2.5 m, le loloto o le totoina e 60-70 cm. Pe a fatuina ni puipui, totō laau i se mamao e 50 cm.

Yew toleni teuteu ma tipi, o lea e masani ona faʻaaogaina e fausia ai ni tuaoi, puipui lanu meamata, foliga. E taua o se tasi o laau sili ona lelei mo le fatuina o fatugaluga topiary. Ona o le alualu i luma le alualu i luma, o loo tumau pea ona foliga mo se taimi umi. Yews e faʻaaoga foi e avea o se talaaga mo togalaau papa. Thuja i sisifo, Quince Iapani, vaetolo foliga lelei ma se tamaʻi. E foliga matagofie e pei o se taʻalo. E tele ni foliga teuteu o le vavao ma lanu eseese ma le foliga o le pale. O'ona uma oona. Laʻau, laupapa, nila, fatu o loʻo i ai palaloid oona. O tagata e tipiina le vavave e masani lava ona faitio i le ulu o le ulu ma le vevela - o le tele lea o mea leaga e gaosia e lenei laau i luga o le tino. Ia teuina i lou mafaufau pe afai oi ai tamaiti laiti i le fanua. Ma o le matua o le laau, o le sili atu lea o le vevela o ona mea oona.

Yew (Lafoga)