O le togalaau

O le a le mea e te suʻeina pe a faʻatau fualaau aina?

O fualaau aina o laau toto ma le lelei o le lumanaʻi i le lumanaʻi, o lona umi, o le tau o le tausiga ma le gaosiga, ma, mulimuli ane, o le tele ma le lelei o fualaau e maua ai, e faalagolago i luga o mea totō e totoina.

Laʻau talavou o le apu.

O le a le mea e tatau ona faia aʻo lei faʻatau mai ni fatu?

Aʻo leʻi faʻatulagaina pe toe faʻaleleia togalaau totō, matou te fautuaina oe e faia ni galuega sauniuni.

Faʻamau i totonu o le faʻatoʻaga faʻatoʻaga mea e teu ai fualaau aina, ituaiga ma aso faʻatoʻaga e te manaʻomia e faʻatau. O latou fuainumera o le tusia lea o se fuafuaga faʻalelei i totonu o le tusi faʻataʻitaʻi muamua, ma saunia vaʻa faʻalelei i luga o le 'upega tafaʻilagi.

Seti le maualuga o le vai, o le loloto o le laufanua lafulemu ma lalo, lea e sili ona taua pe afai o le saite o loʻo i totonu o faletusi muamua ma isi faʻalavelave.

I le avea ai o se tulafono, e totoina se togalaau ma fuga laau. Ma o le loloto o le eleele o le a faalagolago lea i le mea e teu ai faʻatau.

Filifiliina o faʻatau fatu

A filifilia se fatu, ia mautinoa e gauai atu i le faʻatau. O le "soifua maloloina" o le togalaau i le lumanaʻi, ma o le mea lea o le lelei o le seleselega i le lumanaʻi, e faʻalagolago i le ituaiga saʻo o faʻatau.

Laʻau vaivai (vaivai) O loʻo i ai se aʻa aʻa, e faʻaalia i tau faʻalavelave, ma e puupuu.

Fatu (umi) faʻatau, sili atu le tumau ma faʻasao i tulaga le lelei o le siosiomaga.

Afai o le fale vevela e matua telē lava, e tu i luga o se lauʻeleʻele ma se mea maualalo o le vai, ona mafai ai lea ona e faʻatau sau vine ile fatu malosi. O le aʻa o mea totō faʻatasi ai ma root root e taua tele ma pala i le eleele e oo i le 3-4 m. O le taula o le a taofiofia lelei le laau i le eleele i lalo o le va o le tau (vaʻa malolosi, afā, lolo, ma isi). Ae e tatau ona e manatuaina i luga o aʻa i luga, o laau e oʻo atu i le 9-15 mita le maualuga, lea e faigata ai ona tausia lelei sea ituaiga fua.

Afai e laʻititi le fasi fanua, o loʻo i le eleele maulalo, e le sili atu i le 50-60 cm le palapala lafulemu, e latalata le vai i luga (maualuga), ona sili atu lea ona faʻaaogaina ni fatu laau i luga o se pupuʻu poʻo se semi-dwarf rootstock. Ina ia tumau pea le vevela, o le laʻau, e pei o le uumi, e tatau ona teuteuina.

O le au fai togafiti poto e sili atu le malosi o laau, aua e sili atu le puipuiga i le tau ma le eleele ma mea e sili atu ona umi. I luga o le root roots, o fualaau aina e fua mai i le 15-20 tausaga, ma i luga o fatu laau malolosi e mafai ona ola e oʻo atu i le 80-100.

Tuu le tui ile fatu.

E faʻapefea ona iloa le ituaiga o faʻatauga pe a faʻatau se fatu?

I le filifilia o se ituaiga o laau totō e talafeagai mo tulaga o lau togalaau, suʻesuʻe muamua ona aʻa.

Faʻatau le faʻatau

O aʻa uma o le faʻatauga e tuʻu ai le ua, o latou itu e tasi i le mafiafia ma le uumi. O le ituaiga o aʻa o le fibrous, o loʻo iai aʻa laiti.

Fualaau fatu (fatu)

O le aʻa o le rootstock o le uamea, saʻo. O fualaʻau vevela e oʻo mai i luga o le tootoo tutotonu. I le fesoʻotaʻiga i le ogatotonu, e toetoe lava a faʻatusatusa i latou, e sili atu i le pala, o aʻa laiti.

Faiga o filifiliga o fatuga

1. Faʻailoa le avanoa

O le seedling e tatau ona i ai se pine o le a faailoaina atu ai faamatalaga nei:

  • ituaiga o aganuu (apu, pi, quince, ma isi),
  • igoa o ituaiga
  • felauaiga (faʻalapotopotoga, isi itulagi, atunuu); e sili atu le lelei i le faʻatauina o ituaiga talofa i le lotoifale,
  • taimi matua (vave, ogatotonu, tuai),
  • ituaiga o oloa
  • fatuga o tausaga.

2. Sefulu tausaga

O le mea sili mo le totoina e 1-2 tausaga le matua. E vave ona latou fetaui ma tulaga fou. 4-5 tausaga 3-4 tausaga le matutua e maua aʻa i se nofoaga fou, latou te faʻafeiloaʻi ma le tiga le suʻega. Pe a faatusatusa i le 1-2 tausaga le matua, o le taʻi 5 tausaga le matua e leva ona tuai ma le faʻavaeina muamua o fualaau aina (faʻamalo mo le 2-3 tausaga).

I fafo atu o tafaʻaiga, o le seedling e tatau ona i ai tulaga maualuga.

  • 1-tausaga le matua: o le maualuga o le au e 0.7-1.0 mita, o le maualuga o le au e 1.0-1.2-1.3 cm. O le umi o le aʻa e 25-35 cm. O le vaega pito i luga (scion) o le seedling e leai ni lala.
  • 2-tausaga le fatuina: totoina o le fatu 1.4-1.5 m, le maualuga le maualuga e oʻo i le 2.0 cm. O le umi o le aʻa mai le 30 cm.
  • O le 2-3 tausaga o le fatuina o se fatuga tutotonu tutotonu (ogalaau) ma le 3-5 lala lalata (skeletal i le lumanai). O fuālaʻau taamilo (lala) e tatau ona faʻalautele mai le ogalaau i le maualuga o le 45 ... 90 tikeri. O lālā o loʻo i luga o se tau i totonu o se tagata matua e ono vavae ese mai lalo o le avega o le fua. I totonu o se paʻu, e mafai ona faʻamalosi le faʻasesega (o se vaega o lenei aganuʻu), e faʻaleleia e vae i le taimi o le fausiaina o le pale.

3. O le aʻa

O aʻa e tatau ona i ai foliga vaaia lelei, ia lamolemole e aunoa ma le tuputupu aʻe ma ulugalii. O le tuusaunoaga o le sami buckthorn ma isi fualaau aina ei ai le siama-siama siama i luga oo latou aʻa i nodules.

I le tipiina, o le aʻa maloloina e i ai se lanu malamalama, susulu mai le susu. Lanu uliuli i luga o le tipi - e mafai e le fatu toto ona malo. Uu - ua malogo le aʻa, o le a totoina le fatu laau mo se taimi umi lava ma, atonu o le a mate. O le aʻa e tatau ona iai aʻa. O aʻa ma aʻa e tatau ona faʻaleleia. E leai se aʻa, aʻagogo aʻa e le maua i le ola!

4. O le tulaga i fafo ole fatu

O le fatu laau e tatau ona saʻo. O le paʻu e lamolemole, e leai ni lanu po o ni togitogi. O togitogisa eleelea o nofoaga o le lumanai mo le tafe o le pulu (o le mea e iloagofie ai le taofiga o le gum, aemaise lava i peaches, apricots, ma cherries faapelepele). O le paʻu ola i luga o le fufuluina o sina lanu, malamalama. O se paʻu mumu ma lalo ifo o se laʻau enaena enaena o le fafie o se faʻailoga o se umi umi o se fatuga i fafo atu o le palapala (ua magumago le fatu, ua leiloloa le gaʻo i totonu ma atonu e le mafai ona aoga).

E le fautuaina le faʻatau o laʻau ma laʻau, aemaise lava i latou ua leai se faʻaogaina, faʻapala. O ia laau toto na vave ona eli i luga, e leʻi tupu mai le fafie, ma o le a faigofie ona mate laau mai le kiona.

Laʻau o se fualaau aina suamalie ma se aʻa aʻa.

5. Tulaga o tui

Afai ole tui ole fatu, ia siaki ma le faaeteete le nofoaga ole tui. O nisi taimi o loʻo i ai se tui, ae e tuʻuina atu i vao tuitui po o fualaau oona i luga o le solo (aemaise lava pauna, apricot, peaches, pears). O lea, latou te totoina se taʻaloga mo se taʻaloga e faʻavae i luga o se tagata e leai se poto masani. O se tui moni ua i ai se sulu e aunoa ma ni vao tuitui.

6. Fatuga o ituaiga laʻau

E tasi le taʻi tausaga o le fatuina o fua o fualaau aina i fafo e ese mai i tausaga masani mai se taʻitaʻitotonu tutotonu (o le lumanaʻi i luma), mai le 1.5 pe sili atu le cm Mo le 2-3-tausaga le matutua o fatu laau, o le pitonuu tutotonu e leai lava ni laupepa laugatasi. I fua masani, o laulaau lanu (2-3-5 fasi vaega) ua uma ona fausia e lenei tausaga.

E faʻapefea ona teu se fatuga aʻo lei totoina?

O le faʻatauina o fatuga e tatau ona vave teuina ina ia oʻo i le taimi o femalagaiga e le mafai ona vavaeeseina le tui ma e le faʻamago ai aʻa. E tatau ona i ai sau laʻau susu, o le falala ma se taga umi faʻatasi ma oe. Ufiufi aʻa o se fatu laau ma se goto momoe, ia toso malie le manoa i totonu o se mea susu ma na o le taimi lena - i totonu o se pusa paʻu. O lea ituaiga o fatuga o le a le maua le susu i le taimi o femalagaaiga ma o le a le faaleagaina.