Fugalaau

Fugalaau togalaau o le chrysanthemum faʻatoʻaga: totoina ma tausi, ata

Mai le ogatotonu o le taumafanafana i le malulu, o le tele o togafiti o fale, fale mafanafana ma togalaau muamua e teuteuina i laʻau matagofie o togalaau o chrysanthemums. E fuga le laau e tusa lava pe ua uma le fugalaau i le maeʻa ai o le kiona muamua. E oo lava i tagata e sili ona malamalama i togalaau e maofa i le tele o lanu o le fugalaau, ona ituaiga ma foliga. E mafai ona e aoao e uiga i ituaiga ma uiga o le tuputupu aʻe o le "Queen of Autumn" e ala i le faitauina oa tatou tusiga. O se ata o chrysanthemums o le a fesoasoani ia te oe e filifilia ituaiga fugalaau e talafeagai mo le togalaau.

Eseese ma ituaiga o togalaau chrysanthemums ma ata

O le togalaau o Chrysanthemum o se laufanua lauiloa, o lona maualuga e faalagolago i ituaiga ma e mafai ona mai le 15 i le 150 cm. I le taimi nei, o le tele o ituaiga o chrysanthemums ua lauiloa, lea e faʻaputuina e tusa ai ma nisi o uiga ma uiga.

Le tele o inflorescences

Faʻailogaina o le fugalaau e tusa ai ma le fua o le fugalaau ua vaevaeina i ni vaega se tolu:

  • laiti laiti;
  • totogo vave;
  • tele-fuga.

O laʻau laiti-faʻaleleia poʻo Korea e mafai ona faigofie ma vaʻaia. O se numera tele o inflorescences e tupu i luga o le tasi togavao ma se fugalaau e maualuga le 2-10 cm. O le vao lava latou e mafai ona oʻo i le maualuga i le 25 i le 120 cm. O lau o le laau o loʻo i foliga o oak lau. O fugalaau e malulu, e le faʻafefe i le tuufaatasiga o le palapala ma e faigofie ona tausia. O latou fugalaau e amata i le ogatotonu o Setema ma faʻaauau pea seia oʻo i gutu.

E mafai ona faʻatupulaia i totonu ole laʻau pe faʻapipiʻi siama e le gata ina teuteu le togalaau, ae ia tipi foi. Latou te ola lelei foi i ipu i le fale. E mafai ona latou teuteu lausolo, faʻalavelave ma vaʻa. O laau toto teuteu e ola i le 30-70 cm, ma ia i ai se fugalaau fugalaau e 10-18 cm.

Faʻafefete o ni laau tetele lauiloa. O le umi o latou aʻa e mafai ona oʻo mai i le 80 i le 120 cm. O latou fuga i fugalaau tetele e tusa ma le 10-25 cm le umi. O lenei ituaiga o chrysanthemum e le faʻafefe ai gutu. E na o nisi o ona ituaiga e mafai ona taumalulu i le laufanua. O fugalaau nei e faamoemoe mo le tipiina i totonu o falaoamata.

Le foliga ma le maualuga o le vao

E tusa ai ma le foliga ma le maualuga o le togavao, e vaevaeina togalaau chrysanthemums i ni ituaiga se tolu, e tofu ma le tele o ituaiga.

Tall. O fua o lenei ituaiga o chrysanthemum e mafai ona matua maualuga, ma e manaʻomia le lagolago i foliga o laupepa, upega uʻamea poʻo pine laupapa. O loʻo tuʻuina atu fesoasoani i le totoina o vao. Totoina e se vaega o laau e mafai ona faʻaaogaina e fai ma puipui. Le tele ituaiga lauiloa ogalaau faʻasalalau e:

  1. "Amber Lady" - o le laau e iloga i le faʻaogaina o le auro.
  2. "Umka" - chrysanthemums ma fugalaau paʻepaʻe, o ona foliga e foliga mai o se pomuga.
  3. O le Afafine o Rosette ua lalagaina i ni mea laugatasi mafolafola i fugalaau piniki ma paʻepaʻe.

Srednerosly. Bushes e oʻo atu i le 30-50 cm e sili ona manaia i luga o se fugalaau ma i luga o auala, pa puipui, arbors. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona e iloa ni mea eseese o mafaufauga mamanu. O ituaiga sili ona lelei o le tele-garden-chrysanthemums ua iloiloina:

  1. "Dawn" - o le laau e iloga i se lanu samasama-lanu enaena, lea e fetaui tonu ma le tau o le tautoulu.
  2. "Dune" o se mea moni faʻaogalua e mafai e fugalaau ona suia lanu i le taimi o le fugalaau. Latou te fuga mai samasama-enaena, ma a mavae ni nai aso e avea ma samasama-auro.
  3. "Lily" o le a fesoasoani i le faaopoopoina o le susulu i soo se tuufaatasiga ma ona lanu lanu uliuli.

Laʻau. O laau laiti e ola e oo atu i le 30 cm. O lenei ituaiga o chrysanthemum ua avea o se tasi o fugalaau sili ona matagofie. Bushes of chrysanthemums tuaoi maua foliga o se polososolo i fugalaau laiti. I lenei vaega, o ituaiga sili ona lauiloa o:

  1. "Barbara" - o se laau totoa ma fuga lalac-paauli lalelei.
  2. "Moli o le afiafi" - o le eseesega e iloga i mea mumu mumu e pei o se faʻafeiloaiga fiafia.
  3. O le "Talisman" o loʻo sosolo i fuga lanu ma fugalaau.

Fugalaau fugalaau

Faʻatoʻaga vao Lima ituaiga eseese o fugalaau:

  1. Pompom fugalaau o se faʻapotopotoga o vao ia e aoina i totonu o se polo e foliga mai o se fiafia.
  2. O fuga aisa e aofia ai lafumanu tetele, lea e aoina i le tasi, lua pe tolu laina. O fugalaau lava latou e laʻititi ma tutusa ma fugalaau anemone.
  3. Lisi-laina ma le lua-laina inflorescences ua faʻasaga i fugalaau e tali tutusa ma gagana. I le ogatotonu o ia tulaga, e tupu ai fugalaau laiti. O le tuaoi o fugalaau e mafai ona maua i le tasi pe lua laina.
  4. O fugalaau e lua-faalua e aofia ai laina e tolu o vao, o loo i ai i totonu o fugalaau tutotonu.
  5. O mea e pei o le Terry e tutusa ma le lua-faalua, ae o a latou fugalaau e sili atu ona matagofie, aua e eseese a latou foliga ma foliga.

Faʻatoʻaga o le togalaau vao - totō ma tausi

O le totoina o se laau e fautuaina i le taimi mai le amataga o Me i le ogatotonu o Iuni. Seia oo i le taumalulu, e maua e le vao vao le taimi e maua ai aʻa ma ola malolosi. Ona latou le fefe ai lea i soo se taumalulu malulu.

Laufanua Faʻamasinoga

Chrysanthemums fiafia i nofoaga lanu. Ina ia totoina fugalaau, e manaomia e se laau se tele o le malamalama. E oo lava i le ufitia o le paolo, e le fuga mai chrysanthemums.

O le eleele e tatau ona mauoa i mea faʻalautele. O le mea lea, pe a eliina le sikuea sikuea o palapala, e tatau ona e faaopoopo i ai le pakete se tasi o manua, pulu poʻo le peat. E te le manaʻomia le aumaia o le tele o meaola, a le o lea, o laulaau o le a tutupu vave i luga o le vao, ma o le a totogo le laau i fugalaau laiti.

Pe a totoina se togalaau o le chrysanthemum, ua fautuaina:

  1. Mo lapisi tetele, o le mamao i le va o pu e tatau ona itiiti ifo i le 50 cm, ma mo vao laiti - 25 cm.
  2. E fautuaina e faʻaopopo le faʻaleleia poʻo le oneone i mea lelei taitasi.
  3. Pe a totoina se laau, e le mafai ona loloto le loloto i le eleele.
  4. I tafatafa ane o laau tetele, uumi, e tatau ona e faia loa se lagolago.
  5. O lau o le laau e mafai ona sosoloina i le "Epin", lea o le a fesoasoani e faʻalelei atili ai. "Cornevin" e talafeagai foi, faatasi ai ma se vaifofo o le togavao ua faʻamaʻaina.
  6. Afai o loʻo faʻamoemoeina le kiona, o lona uiga e tatau ona ufiufiina le togavao i se mea e leʻi faʻaaoga mo le po.

Tausiga Tausi

Aʻo tausia le togalaau o le chrysanthemum, e tatau ona totogi le gauai faʻapitoa i le fafagaina, talu mai le laau faʻalagolago i le maualuga o le palapala o le palapala. Vai le vao i se taimi talafeagai, a leai o le fugalaau o le a togi ese uma mai ai.

O le tele o vai mo le fausiaina o se togavao e faalagolago i ona foliga. Laʻau faʻatasi ma ni lau paʻu laititi e mafai ona faʻafeinuina e sili atu nai lo togavao ma laʻau vaivai vaivai e fufulu ai le tele o susu.

Chrysanthemums tali lelei i laei. Mo lenei mea, o vailaʻau faʻasaina faʻapitoa o loʻo i ai le magnesium ma le potassium, ma le mea faʻaleʻeleʻele i le ituaiga o mea suamalie, e faʻaaogaina. I le tuputupu ae malosi o le lanu meamata, ua fafagaina le laau i le vevela.

O le tausia o togalaau chrysanthemums e aofia ai le fausiaina o se togavao. E tatau lava i taimi uma toso ma le paʻu. Mo le taimi muamua, ua aveese le pito i luga o le laau pe a oʻo i le 10 cm le fatu tutotonu. A maeʻa le taimi, pe a oʻo ina ola le laʻau i le 10 cm, o le pale o le ulu e paʻu foi. A maeʻa lenei mea, ona tupu lea o le togavao e oʻo i le fuga.

A o faagasolo le vaitau e fuga ai le chrysanthemum, e tatau ona fufulu ese vave mai mai le togavao le mea ua mou atu ma mama. I lenei auala, e mafai ona faʻalautele le vaitau fugalaau.

Afai e te manaʻo e maua ni fugalaau mananaia matagofie, e mafai ona e faia se faʻaopoopoga o laʻau itu. O se taunuuga, e na o le tasi le mea e tasi ma le tasi vae o le a tumau i luga o le vao. O malosi uma o le laau o le a alu i le fausiaina ma le tuputupu ae o le fugalaau.

Winter Chrysanthemum Care

Ina ia totogo le laau toto i le togalaau ma matagofie ma le tele o le tausaga e sosoo ai, e tatau ona e mautinoa e lelei tele.

I le malulu malo e oo lava i ituaiga malulu malulu e manaomia le malutaga. O le mea lea, a maeʻa ona vaʻa, ona vaeluaina lea o laʻau o le vao. O le laau ua faaputuputu ma ufiufi i lau paʻu.

Chrysanthemums ma fugalaau lapopoa o galu-o-zero e fefefe. O le mea lea, e manaʻomia ona eliina faʻatasi ma se eleʻele eleʻele ma tuu i totonu o se pusa talafeagai. E teu laau toto aʻo leʻi totoina i le tautotogo i totonu o se potu ma le vevela o le 0-5 tikeri. O le tausiga mo i latou o se vai e le masani ai o se otaota eleele, lea e le tatau ona mago.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻasalaga o siama

Ma le tausiga lelei, o le laau e seasea aafia i meaola faalafua ma e masani lava e le maʻi. Ae ui i lea, e tatau ona asiasia le vao i taimi uma e faailoa ai le faafitauli i se taimi vave lava ma amata ona togafitia le laau. O le taufaamatau i le togalaau o chrysanthemums o le:

  1. Ole moli vavave o le anufe lea e suamalie le sua mai se laau. E mafai ona maua e le apogaleveleve i luga o le lau. Afai o laulaau o le chrysanthemum e lanu enaena-enaena, amata ona pogisa ma paʻu'ū, o lona uiga, atonu o se mea e nofo ai. E manaomia le togafitia o le vailaʻau ma vailaʻau faʻapitoa.
  2. Faʻatonu o le leaf - o le maʻi e faʻaalia e ala i le leaga o laʻau, ma lo latou faʻanoanoa i le va o veins. I lenei tulaga, e tatau ona e suia le eleele ma taʻai vaega na faaleagaina.
  3. Verticillosis o se faʻamaʻi pipisi e aʻafia ai aʻa. O le mea lea, o laulaa e amata ona liu samasama ma fulu mai lalo o le togavao. I le amataga, o le pulupuluina o meaola o le a fesoasoani.
  4. O le pulupulu paʻu muamua e aafia ai laupepa ma pulumu lea e aliali mai ai se paʻu paʻepaʻe. O vaega afaina o le laau ua aveesea, ma o le togavao lava ia e togafitia i le suavai o Bordeaux.

Faʻafouina o le chrysanthemum faʻamalolo

Chrysanthemum e mafai faalauiloa i auala e tolu:

  • vaevaeina o le vao;
  • fatu;
  • toso.

Bush division

O pasi e mafai ona vaevaeina i le tautotogo, ae pe a maeʻa le taufaamatau o le kiona. Ina ia mafai ona ola lelei le chrysanthemums, e fautuaina a latou vao e vaevaeina i le tolu tausaga. Mo le faia o lenei mea, ua totoina ma le totoa le laau ma vaevaeina i ni nai togavao laiti. O aʻa o le laau o le a manaomia ona vavae. Delenki fanua i le palapala ma faʻafeinu.

Fanauina o fatu

I nofoaga tatala lūlūina o loʻo faʻatinoina ile ono. Mo faʻalavelave i le lumanaʻi, e lua le lua eli, o le mamao e tatau ona 25 cm. 3-4 fatu e tanumia i le tasi pu. E tatau i fugalaau ona fuga mo le taimi muamua i le faaiuga o le taumafanafana.

Laʻau

O le faʻapipiʻiina e ala i le tipi o le auala pito sili lea ona faigofie, talu ai faʻavave vave ona maua mai aʻa.

  1. O se fasi laau e 3-4 laulaau ua oti i lalo o le laulaau. O lona umi e tatau ona 6-8 cm.
  2. O le tane e faʻamumu muamua i le paʻu, ona fai ai lea ma le oneone, o loʻo nofo ai le 'au.
  3. O le eleele o loʻo sosoloina ma o le pusa e ufiufi i le tioata.

O le vevela vevela e tatau ona i le va o le 13-15 tikeri. A oʻo mai aʻa, o le a manaʻomia le vavae totoina i ni ipu eseese. O vao laiti e totoina i eleele matala pe a uma le kiona.

O le tausisia o tulafono o le totōina ma le tausia o togalaau o le chrysanthemum, e mafai ona e ausia lau laʻau matagofie ma le mataʻina i le afa o le taumafanafana ma toetoe lava o autumn uma. Soo se vaega o le togalaau o le a ola ai le "masiofo o le autumn" o le a avea ma se teuteuga matagofie o le togalaau.

Fugalaau o le chrysanthemum