O le togalaau

Atinaʻeina o penisetum ma tausi i le gasologa o le gaosia o le toto

O le penisetum poʻo le cirrus o se mea faʻapitoa o le aiga o le cereal. E tusa ma le 150 ituaiga o laau toto e ola i Aferika ma Amerika i Saute.

Faamatalaga lautele

O le igoa o le laau e sau mai upu Latina e lua, lea ua faaliliuina i le Rusia o le "bristle" ma le "feather". O se faʻamatalaga o le faʻaalia o se penisetum fuga. I le togalaau o la tatou tau, e le mafai ona maua le aganuu masani, talu ai e le mafai ona taofiofia matagi malulu, o le mea lea e masani ona tupu i totonu o ogaumu e fufulu i lalo o le eleele mo le taumalulu. Ae e le puipuia ai le laau mai le mauaina o le lauiloa i le aufaʻataʻaga o le laufanua ma le au fai togalaau.

O le mea lauiloa, o lenei laufanua matagofie o le suavai e taʻua o le "punavai puna", talu ai o ona aʻafiaga e tutusa lelei ma vaʻapuna o le vai na faia i laʻau lanumeamata lanumeamata.

O musika oona oona e faigofie ona faʻaleleia ma ola. E le manaʻomia e ia se tausiga faʻapitoa, ma o lona teuteuga teuteu e tatau ona teuteuina lana togalaau i lenei togalaau.

Ituaiga ma ituaiga o penisetum

Pennissetum foxtail - O Ausetalia ma Asia i Sasae ua manatu o le natura masani lea o le laau. O le aganuu o se laʻau faʻapitoa e ola e oʻo i le 100 centimita. O loʻo i ai ni mea vaivai e pei o ni mea lanu violē poʻo le mumu-lanu enaena. O laulaau laulaau e manifinifi, lanumeamata i le lanu, lea e liua i le samasama e ala i le autumn. O le taimi e fuga ai e paʻu i le faaiuga o le taumafanafana. E tumau le teuteu o le laau seia oo i le faaiuga o le tautoulu. O le malulu malosi.

Pennisetum Bristle - o se laʻau faʻamalosi e ola e oʻo i le 130 centimita. E i ai foliga o se vao vaomatua. O laulaʻau laʻau e lamolemole, lanumeamata lanumeamata, vaapiapi ma le uumi. Laʻau faʻapipiʻi o se paolo pogisa. E toto le laau mai le amataga o Aukuso i le faaiuga o Setema. Spikelets o le penisetum e faʻaaogaina i fugalaau fugalaau e gaosia ai fala. O le ituaiga e le faigata.

Pennisetum Gray - o se mea lapopoa, lapopoʻa lauolaola olaola e pei o se togavao, e oʻo atu i le 2 mita le maualuga. I totonu o le tau vevela o le tau e tupu ai e pei o le tausaga. O laupepa laupepa o apamemea-paʻu, lautele. Inflorescences e tetele, umi, maoaʻe. Fuga o le aganuu mai ia Iulai ia Setema.

Pennisetum East - o se meaola laʻau faʻamalosi. I totonu o le vaʻaia o le fesuiaiga o le sone ua tupu e pei o se tausaga taʻitasi. I le vaomatua ua tupu i le Caucasus, Initia, Aferika ma Asia. E sili i eleele papa. I le maualuga, o le aganuu e mafai ona oʻo atu i le 80 centimita. Spiky inflorescences e pala, ma le vevela ma se piniki piniki po o le lanu violē. E toto le laau i Aukuso. O le vailaʻau o le malulu lea.

Penisetum Simple

O le ituaiga sili ona malulu e tupu i le vao i Saina ma Himalaya. O le togavao e oʻo i le maualuga e 120 centimita. O loʻo i ai ni mea lapopoa, laititi lauulu lauulu lanu meamata. O le fuga o taimi o Iuni. O Spikelets ei ai se lanu lanumeamata lanumeamata, suia i le lanu samasama-enaena i le amataga o le tautoulu.

Penisetum Rubrum - o se laʻau faʻamalosi e oʻo i le 70 simita. O lau lapopoa ma lau lanu lanu mumu lanu mumu. O inflorescences e tutusa foliga, umi, lanu violē ma le kesi. O le taimi o fugalaau o loʻo ia Iulai. E faʻaaogaina Spikelets i fugalaau e fai ai ni fala o laupapa oti.

Pennisetum Red Head - o se mea e sili ona lelei, e oʻo i le maualuga e oʻo atu i le 30 centimita. I le taugofie o le tau, ua tupu aʻe ai vao matala e pei o tausaga taʻitasi. Pepa laupepa e lamolemole, lanu meamata, ituaiga laina, laina saʻo. O le inflorescences e umi, i le ituaiga o pulou lauulu. Fuga laau mai Aokuso i Setema.

Pennisetum Hameln - o le laau o se laau laʻau vaivai e ola maualuga e oo atu i le 70 simita. O laulaau e lanumeamata, lanu, umi. O le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o ni pulou o se fusi faʻamau, faʻamau. O le fuga o le taimi e amata mai i le taufaʻaiuiuga o le taumafanafana i le ogatotonu o le autumn

Pennisetum Sky Rocket

O se laʻau laʻau mumu lanu uliuli lanu uliuli i tafatafa o le pito, lauulu, saʻo, laupepa uumi. O le aganuu e oʻo i le 50 simita. O inflorescences o ni totoa i lanu violē. E faʻaaoga lelei le laau i fugalaau ma le faʻasologa o laufanua.

Penisetum Purple Baron - o le laau e oʻo i le maualuga e oʻo atu i le 110 centimita. E i ai ni paʻu pepa, umi, mafolafola lapotopoto o le lanu paʻu-paʻu. O inflorescences o loʻo i ai foliga o paʻu uumi umi o lanu uliuli lanu uliuli. O le taimi vavalalata o le seleselega e pau i le ogatotonu o le taumafanafana.

Penisetum Shaggy - o se mea faʻaleleia lelei, e oʻo atu i le maualuga e oo i le 60 centimita. I le vaomatua, e tupu aʻe i Aferika i sasaʻe. E sili ona fiafia i eleele papa ma e tupu tele i maa. I le vaʻaia lelei, e fautuaina e ola i totonu o ipu. Pepa laupepa e umi, lanumoana, lanumeamata lanumeamata. E toto le laau i le ogatotonu o le taumafanafana.

Pennisetum Little Bunny - o se laʻau faʻamalosi e tupu aʻe i foliga o se togavao. O le ituaiga o loʻo i lalo, e oʻo i le maualuga e oʻo atu i le 50 senitimita. O laupepa lauusiusi e vaapiapi, laina, malamalama lanumeamata. Inflorescences i foliga o pupuʻu manogi ma faʻailoga o se paʻu paʻu poʻo se paʻu paʻepaʻe. E fuga mai ia Aokuso i Setema.

Pennysetum Carly Rose - o se laʻau faʻamalosi e ola i le maualuga e oʻo atu i le 80 centimita. O lau o le laau e lamolemole, vaapiapi, lanumeamata lanumeamata. O inflorescences e pei o le pulou-e pei o le lanu piniki-violiki. O le togi o le malulu. E fuga mai ia Iulai ia Setema.

Penisetum atinaʻe fafo ma tausi

Aganuʻu fiafia i le malamalama, mo le mafuaʻaga lenei e tatau ona totōina i se nofoaga malamalama. Pe a totoina se laau i totonu o se laupepa ma se vevela vevela, e tatau ona filifilia se nofoaga mo sina vaega. E le gata i lea, e tatau ona puipuia le moega o le peniseti mai le matagi malulu ma le ata. O le totōina o fatu o le cereal e mafai ona faia uma i luga o le eleele e ala i togafiti fatu, ma amata ona totoina laau toto, ona tupu aʻe ai lea o laau toto i le togalaau pe a mou atu le tau malulu.

Pe a filifili se metotia e totoina ai fatu mo le totoina o se penisetum, e tatau ona saunia se atigipusa ma se paluga oneone ma faʻalautele fatu i totonu e tusa o le 0.5 inisi le umi, pe a uma ona faʻamamaina le palapala, ufiufi i se ata ma tuʻu i se nofoaga mafanafana puipuia mai le faʻataʻitaʻiga. O le totoina o fatu e tatau ona faia ia Aperila. Afai e itiiti le lā o le laʻau, ona mafai lea ona faʻamafaʻailogaina i se filo. A uma ona tupu ma ua lelei ona aʻa, e tatau ona tulaʻi i luga o se nofoaga tumau o le tuputupu ae.

O le totoina o fatu i le eleele tatala e tatau ona faia i le faaiuga o Aperila - Me, pe a mou atu le tau o le kiona. A uma ona totogo laau, e tatau ona vevela. E taua le mafaufau pe a lūlūina fatu, e tatau ona fefiloi le palapala i oneone aʻo lei totoina e maua ai le faʻaleleia o le alavai ma le lelei o le ea.

Penisetum o se mea e le taua i le tausiga. O lea e tupu lelei ai ma atiina ae, e le tatau ona faʻatagaina le faʻamago poʻo le tele o le palapala. O togavao faʻamafanafana e sili ona lelei i fugalaau e mafai ona aumai i le potu mo le taumalulu.

Miscanthus o se tasi o le aiga Cereal. Ua tupu i le taimi o le totoina ma le tausiga i le eleele e aunoa ma le tele o le afaina, pe afai e te mulimuli i tulafono o le tekinolosi. E mafai ona e maua uma fautuaga talafeagai i lenei tusiga.

Penisetum Watering

Afai e ola le laau i se vaipanoa vevela, ona tatau lea ona fafaga soo ina ia le malolo le eleele.

Afai e malulu le tau, e le mafai ona e suavai le seleselega, mataʻituina le tulaga o le palapala, mai lea taimi i lea taimi e tatala ma veleina le mutia vao.

Penisetum primer

O le laau e matua faigata lava ile eleele, e ui lava o nisi ituaiga e ola i eleele papaʻu. O eleele Pennisetum e tatau ona faʻaleleia, e aofia ai le humus ma se vaega itiiti o peʻa ma oneone e mautinoa ai le lelei o le vai ma le manava.

O se eleele togafitiina ma le faʻaeteete ma le faʻaeteete e faʻafefiloi ma le peat ma le faapalaga e fetaui ma aganuu O lea faʻafefiloi o le a maua ai le laau talavou ma meaʻai talafeagai ma o le a le faatagaina le susu e faʻaulu, o lona uiga o le aʻa o le a puipuia mai le pala.

Toe totoina o le penisetum

O le totoina o laau toto e naʻo le faʻamoemoega o le toe faʻafouina ma le vavaeeseina o le vao mo le toe gaosia. E faia i le tautotogo, pe a mou atu le tau o le kiona. O le penisetum e vaeluaina i ni vaega ma nofo i nofoaga na saunia muamua.

O se alavai faʻavaivai o le eletise sili ona lautele o loʻo tuʻuina i le totōina o pu, ona tuʻuina lea o se laau, ua faʻamaʻoina le aʻa ma ua ufiufi i se paluga o fanua o le togalaau, o le faapalaga ma le peat, o se mea e palu ai le eleele. A maeʻa le faʻavasegaga, ona faʻafeinuina lea o le delenki ma vaʻaia ma le faaeteete, seia oʻo ina maua aʻa i se nofoaga fou.

Penisetum tongi

Afai e totogo le togalaau ile laufanua lafulemu, e le mafai ona e fufuluina.

O le tele o laau totō o loʻo fafagaina faʻamaʻi faʻamaʻi ma organics, faʻafetaui i latou i le taimi.

Penisetum Bloom

O le laau e masani ona susulu mai le ogatotonu o le taumafanafana i le amataga o le tautoulu. O faʻauigaga e umi lava, e faʻasalalau ma le faʻatau. E mafai ona avea ma beige, papaʻe, enaena ma le lanu violē.

A uma ona tupu, e amata ona amata fatu. Mo le puipuia o le penisini mai le salalau atu i luga o le eria, e tatau ona aveʻesea piko laiti. O lenei faiga e le afaina ai le matagofie o le laau, ae o le a puipuia ai le totoina o le tagata lava ia.

Penisetum Pruning

O le teuteuina o togalaau e faia i le tautotogo ina ia mafai ai ona "fafagu" le fualaau toto ma faaosofia ai le atiina ae o ni vaovao fou.

Aʻo faagasolo le faʻagasologa, ua aveesea faʻamaumauga tuai. E seleseleina Spikelets i le tautoulu, i le taimi o le fua o fatu e puipuia ai le fatuina o ia lava.

Saunia o se penisetum mo le taumalulu

Afai o le agavaʻaina o le aganuʻu o le malulu ma e taua, pe a sauniuni mo le taumalulu, e te le manaʻomia le tipiina o aʻa, o le a latou puipuia le aʻa o le fatu fatu mai le kiona. E tatau ona ufiufi le laufanua i le lau lauʻeleʻele ma taoto i luga o lala laau.

I le tautotogo, pe a oo mai le taimi e aveese ai le malutaga, faatasi ai ma le vaega pito i luga o le togavao e totoe mai le taumalulu e tatau ona aveeseina ina ia mafai ai ona ola le lau fou. Eseese ma le maualalo le malosi o le kulimi e mafai ona aumai i totonu o le potu ma tuʻu ai iina seia oʻo i le tautotogo.

Penisetum fatu toto

Penisetum e mafai ona faʻaleleia e fatu ma fualaau vegetative. E mafai ona lūlūina fatu laau i le lauʻeleʻele ma e mafai ona totoina mai laau.

Pe a lūlū fatu vave i totonu o le togalaau, e tatau ona faia le faʻataʻitaʻiga i le faaiuga o Aperila - amataga o Me, pe a oʻo mai le malulu o le tautotogo. I luga o le 'upega tafaʻilagi, e tatau ona e filifili se moega lelei ma se puʻe puipuia. O le eleele e tatau ona faʻaleleia ma faʻafefe.

O fatu e tanu itiiti i totonu o le eleele, ona pulumu lea mai se atomiser dispersed-dispersed. Aʻo faʻatali mo le tipi, e tatau ona faʻamautinoa e le malogo le eleele. Pe a tupu mai le totogo, e tatau ona velelaina ina ia mamao le va o le va o laau laiti mai le 50 i le 70 senitimita. E tatau ona tausia ma le faaeteete seia latou malolosi ma matutua.

Lauina o penisetum seedlings

O le totoina o fatu mo laau toto e talafeagai i le amataga o Aperila, e faʻaaogaina mo lenei faamoemoe ni tamai fagu e iai ni mea faʻaleleia lelei eleele, lea e tatau ai ona faʻalolotoina fatu ma fufulu ile vai mai se fagu sulu. O ipu e ufiufi i se ata i luga. E tatau ona aveese tasi i le aso mo le afa itula mo le lele.

Ina ia faʻavaveina le foliga mai o laʻau eletise, e tatau ona e teuina i lalo o le puletini mai le 3 i le 5 itula i le aso. I lalo o le tulaga vevela o le vevela, e mafai ona faʻamoemoeina i totonu o le masina le foliga mai o le totogo. O le faʻamalosiina ma le faʻamaina o laau totō e mafai ona faʻapipiʻi i le moega e ala i le faʻafefeteina o le mea e faʻaogaina e aloese ai mai le faaleagaina o le aʻa, matauina le mamao i le va o le 50 i le 70 senitimita.

Faʻaleleia o le penisetum e ala i le vaevaeina o le vao

O le laau e mafai ona faʻaleleia e le vaomatua. E tatau ona faʻatinoina le faʻatinoga i le tautotogo, ma vavae ese le paʻu mai le tina. E le gata i lea, e mafai ona maua tufatufa i le taimi o le toe faʻaleleia o le vao i le vaevaeina lea i ni vaega.

O vaega e maua mai o le penisentum e tatau ona nofo i totonu o lua o loʻo tulaʻi mai ma alavai. Vavave faʻavave faʻavave vave ma fuga i ni nai masina talu ona faʻauluina.

E tatau ona maitauina e le mafai ona vaeluaina le togavao i ni vaega laiti ma vaevaeina soo se taimi i le lima tausaga.

Maʻi ma meaʻai

I le tulaga lautele, e le fefe le penisetum i faʻamaʻi poʻo mea faʻamaʻi. Ae ui i lea, i le le lelei o le tausiga, atonu e malolo ma osofaia e aphids.

Pe a malolo, o le vaega o totoe o le vao e tatau ona vavae ese ma faʻafeiloaʻi i se nofoaga fou. E mafai ona e faʻaumatia aphids e ala i le fufulu ese mai le vao ma le suavai mai le masini poʻo le pulupuluina o le insecticicide Actellik.

Faaiuga

Penisetum ei ai mea matagofie teuteu. E mafai ona totō pe tuʻu ese pe faia ni fatuga ma fugalaau oi ai nei i le togalaau. Ma o le mea pito sili ona taua, ma le tausiga lelei, o le a fiafia le laau i le faʻatoʻaga ma lona matagofie mo le tele o tausaga.