Isi

Peat e pei o se faʻalaʻau mo strawberries: pe faʻapefea ma afea e faʻaaoga ai?

E i ai so matou tamai fale mafanafana, matou te tupu tele lava greens ma strawberries. Ae ui i lea, o se seleselega lelei o vine e matua faigata lava ona maua, ona o le palapala e mamafa, omea. O se tuaoi na fautuaina le faia o peat. Tau mai ia te aʻu le auala e faʻafefe ai le moega o le mama i le seleselega?

O le peʻa o se mea faʻaleagaina o vao ma meaola ma e faatatau i fugalaʻau masani. Ae ui i lea, o loʻo i ai foi elemene aoga aoga (sulfur, nitrogen), o le mafuaʻaga lea e faʻaaoga lelei ai peat i le togavao ma le faʻatoaga. O Strawberry e tali lelei tele i le paʻu.

E fautuaina le peʻa mo le faʻatupulaia o togafitiga i luga o le eleele ma eleele palapala. E le manaʻomia e le eleele lafulemu.

O le maualuga o le peat is brown, susu i le paʻi ma le pala. O le malūlū o se mea e manaʻomia muamua, a faʻapea o le eleele pe a uma ona faʻaaogaina o le a le tumau le susu. E taua le manatu o le maualuga o aafiaga o le fafagaina o peʻa o le a naʻo le tausaga lona lua pe a uma le talosaga.

Vaega o le faʻaaogaina o paʻu i totonu o sipuni mama

E faʻaaogaina le paʻu e faʻafefeteina ai strawberries i le tautotogo ma le autumn. Ae e tatau ona malamalama o se oloa mamā e mafai ona faʻaaogaina naʻo le faʻamoemoega o le mulching o lili vaovao, i le muai lalagaina ma fefiloi ma le sawdust. Ina ia faaitiitia le malosi o le peat, e tatau foi ona e faaopoopoina le pefu laupapa (5 kg i le 50 kilokalama o le peat) i le paluga.

Ina ia faʻaaoga i le palapala, o le a tatau ona saunia le faapalaga i luga o le faavae o peat ina ia faʻamalosia ai le tuufaatasiga o elemene. Pe a faʻaputu le faaputuga otaota, e tatau ona sui i luga o laʻau peʻa. E mafai foi ona e faaopoopoina le lanu lanumeamata o totoe pe a uma ona totoina le togalaau, ma le otaota meaʻai fale. O le faapipiiina o pile i lea taimi ma lea taimi se vaifofo o le superphosphate (100 g i le pakete vai).

E mafai ona e faʻavasegaina le strawberries ma le compost peat i ni auala se lua:

  1. A e totoina - tuu i totonu o pu taʻitasi ae leʻi totoina se paluga o le peat e le silia le 5 cm.
  2. I taimi o togavao - faʻasalalau solo i le fua faatatau o le 30 kilokalama i le 1 sq. Kilomita. m. ma eli.

Afai e leai se manaʻoga poʻo se avanoa e faʻatau ai ma le sauniuni o le faapalaga, maeʻa sauniuniga e faʻavae i luga o peat e mafai ona faʻatau i faleoloa faʻapitoa e faʻatau atu faʻamaʻi:

  1. I le tulaga o granul. Faʻaaogaina i le taimi o le totoina e ala i le faaopoopo i le pu.
  2. I le avea o se vaifofo vai. Faʻaaogaina mo aʻafi.

Peat e pei o se faʻala

O le iʻuga o le faʻaleleia o laau totō ma peʻa:

  • ua faaleleia le fausaga o le eleele - e sili atu ona lelei le susu ma "manava";
  • faateleina le tuputupu ae o fua o faatoaga;
  • o le aʻa o laau e maua ai tulaga lelei mo atinae;
  • o le tele ma le lelei o le fua o le a totoina.

Ua uma nei i le tausaga lona lua talu ona faʻasuina le eleele ma le otaota, o le a faʻamalosia lelei le seleselega ma fua mai.