Fualaau aina

Totoga o le kela i le tautotogo: e uiga i nuances o tagata amata

O le totoina o le sikalo o le taumalulu o taimi uma lava o se tulaga lamatia Ae faʻapefea pe a fai o le tau malulu e matua vevela ma e itiiti sina kiona? Pe o le a liusuavai le vai i luga o moega mo se taimi umi ua leiloloa ai le mea toto? I aso nei, mo le tele o fai togalaau ma fai togalaau, o le totoina o le kalaka i le tautotogo e foliga mai o se filifiliga talafeagai e aveese ai nei tulaga lamatia.

I le a le vaitau e masani ai le faia o galuega

O le totoina o ituaiga taumalulu e le o taimi uma e manuia ai

Le totoina o le kalaka i le taumalulu - i le aga masani a le faʻatoaga Rusia. I le tautotogo, pe a tele naua galuega e te le iloa pe o le a le mea e puʻea, e manaia le iloa: o nisi o lauʻeleʻele na faia i le tautoulu. E le gata i lea, o lanu muamua e mafai ona faʻaaogaina mo salakeke e vave ona vave, ma o le seleselega e mafai foi ona vave amata. E talitonuina foi o le karika taumalulu e sili atu lona susulu nai lo le puna o le puna.

O le totogo totogo o le kalaka, lea o se fiailoa mo le tele o au, ua i ai ona lava lelei. E foliga mai e foliga mai, e foliga mai o mea totō e ulu atu i le eleele mafanafana. Laʻau i le vaitau o le tuputupu ae e itiiti le maʻi, e lelei ona teuina le seleselega.

O a ituaiga o kelele ua totoina i le tautotogo

O le faʻaleleia o le auala sili ona faigofie ma taʻutaʻua.

O le vaevaeina o ituaiga i fana ma tagata e le o fana e, o se tulafono, o se vaevaega i le taumalulu ma le tautotogo. O le tagata na muamua faʻamaonia le malulu malulu malulu, o le mea mulimuli e itiiti le malulu, ma ua totoina i le tautotogo.

E ese mai le lauʻeleʻele puna mai le taumalulu e foliga mai o le pulufana: e le oi ai se 'auʻau tutotonu, ma o pulou e laiti, e faʻatulaga i ni laina. I pulu taitasi, e tusa lava po o le a le laitiiti, o loʻo i ai ni faʻamatalaga taua o lau o le lumanaʻi.

O le au faifaatoʻaga ua fafagaina le tele o ituaiga o lelalala totogo e tupu mai ai le kulimi atoa - i le ulu. Mo le totonugalemu o Rusia o le:

  • Gulliver - medium-late, faʻamaʻi faʻamaʻi, maoaʻe, o le mamafa o pulupuni e oʻo i le 40 g;
  • Elenovsky - ogatotonu o le vaitau, o le mamafa o cloves taʻitasi e mafai ona 8 g, ma le pusa atoa - 50 g;
  • Ershovskiy - ogatotonu o le vaitau, maualuga-gauaʻi, i le tasi pulu e mamafa 35 g e mafai ona oʻo atu i le 25 fasi cloves;
  • Sochi 56 - ogatotonu o le vaitau, pulu e oʻo i le 50 g;
  • Victorio - e ese mai isi ituaiga e ala i le vevela i luga o lau, fualaau lelei, lelei teuina;
  • Flavor o le pito sili ona matutua o ituaiga, ae e sili ona lauiloa ona o le maualuga o le gaosiga ma le tausia lelei o le lelei o pulu i le taimi o le teuina.

Soo se tasi o nei ituaiga eseese e mafai ona tupu i le itu i matu, talu ai na muai faamoemoeina mo i latou, ae na faamanuiaina lelei i le totonugalemu o Rusia. E patino lava mo Siberia, o loʻo fuafua le Novosibirsk i le ogatotonu o le vaitau, ma e faʻafoeina i le taimi puupuu - mai le 75 i le 85 aso.

E fiafia le faifaatoaga pe mafai ona faʻaaogaina ni laʻau o le taumalulu taumalulu mo le totoina o le tautotogo. Ioe, e mafai, ae o le taunuuga o le a le fiafia ai i latou e fia maua ni aniani tetele i le tautoulu. O le mea e leaga ai, o le a tutupu laiti pe leai foi: o le laau, e pei ona fai mai tagata popoto, o le a alu i le aū. Ae o ituaiga o le taumalulu e maua ai se lauulu lanumeamata lelei tele, e mafai ona faʻaaogaina e avea o se vailaʻau faʻamalosi i ipu eseese.

O a metotia o le tulaʻi mai

E foliga mai o se pulou o le kalaka

O le auala sili ona taatele o le totoina o loʻo i ai faʻaupu. O le taunuuga o nei togalaau o ulu tetele ia o le kalaka. Ae mamao mai i latou uma o togalaau togalaau e iloa le auala e faʻaaoga ai pulu mo le totoina, ae o lenei metotia e tatau ona lelei: e mafai ona maua ai lou lava maualuga maualuga, ma sili atu ona taua, mea e totoina ai le soifua maloloina.

E masani ona faʻaumatia e le au a le tele o au i le faaiuga o Me - i le amataga o Iuni. Ua faia lenei mea ina ia le aveesea e au a le laau ia malosiaga e tatau ai mo le fausiaina o le pulu. Ae ui i lea, e manaʻomia le tuua o ni tagata fanafana (sili ona malolosi) - o loʻo i luga ia i latou o pupuvao ma ni tamai moa-o fatu ua mama.

I le faaiuga o Iuni, o le ata na tapunia ai na amata ona tafe, o lona uiga o mea e totoina ai le lumanai ua matua. O u fana e tatau ona tipi, nonoa ma tautau e faʻamago i totonu o se potu pogisa malulu (i le la - e le mafai, i lalo o le aafiaga o susulu susulu o fatu "tioata" ma toesea ai le germination). Pe a latou matutu, e mafai ona vaʻaia pupuvao mai i mea e le maua, ona faʻaaogaina lea mo le totoina - aʻo leʻi oʻo i le taumalulu poʻo le tautotogo.

O se mea manaia: mai pere taitasi e mafai ona e maua mai le 20 i le 100 aniani. Afai e te faʻaaoga se pusa lautele tele mo le totoina, ona i ai lea o le 4 i le 10 cloves i totonu, o lona uiga, mo le seleselega i le lumanai e tatau ona e faʻaaluina le leona o le seleselega fou. O le aoga o le faʻaaogaina o pulu e manino, aemaise lava pe a oʻo mai i le keke keke eseese, lea e te fia iloa atili i luga o lau fuafuaga (varietal uiga lelei, fatuga mai pulu, i luga o le ala, ua uma ona puipuia).

Ua faamatala mai e tagata tomai faapitoa: i tausaga uma, o le a laʻititi vaiti o le karika, pe afai e te faʻapipiʻiina i latou i cloves mai le lava laau. I le 3-5 tausaga, e manaʻomia ai e le kāleka le toe faʻafouina. O lenei faafitauli e mafai ona foia ma le fesoasoani a pulu.

O le taimi o le totoina o le kalaina i le tautotogo, e fuafua i le itulagi

I totonu o le Urals, o le luluina o le taumalulu e sili atu ona faaaloalogia, ae o le tautotogo e le faʻaleagaina.

O le laʻau o se aga a le malulu. O le taimi o le tulaueleele i soo se itu o Rusia e faʻamoemoeina e tulafono lautele: o le taimi lava e liusua ai le kiona ma faʻamafanafana le lalolagi i +6 tikeri, e mafai ona amata galuega. I le Kuban o le a oʻo i le faaiuga o le sefulu tausaga muamua o Mati, i le tuaʻoi - o le faaiuga o Aperila, i Siberia ma le Urals - o le sefulu tausaga muamua o Me.

Muamua, o aʻa o le laau toto, ma i le vevela o le eleele i le 8-10 tikeri o le a ola le vaega eleni o le kalama. E le mafai ona e faatuai le totoina: faʻafeusuavai e mafai ona faʻamago le vai (ma le lanu e fiafia i le susu) ma ua mamae le laau, o loʻo i ai foi se tulaga lamatia e leai se taimi e tupu ai le taimi i le taimi pupuu o le a tufatufa atu i ai.

E tusa ai ma le matauina o tagata tomai faapitoa, pe afai e totoina le silati punavai pe a maeʻa le vevela o le ea i luga atu +5 tikeri, ona e le mafai lea ona faatali mo togi i le taimi o le tautoulu - o le a na o le kesi e tupu ai le lanu lanumeamata.

Faatonuga mo le sauniaina o le palapala ma totoina ile eleele

O uʻamea o le kalaka e taʻua foi o le vao vao.

O le totoina o le silati i luga o le moega e tasi mo le tele o tausaga e le fautuaina - o le fua o le seleselega atonu o le a faaitiitia. E manaʻomia le galala, pi, ma le kapeti o le mualaʻau o le kalaka.

E totoina le togalaau taele ile ulu ile eleele ua saunia. E tatau ona matala, o lea e tafe saʻo ai le vai, meaʻai - mo lenei mea, i ni nai vaiaso aʻo le i totoina, humus poʻo le faapalaga o loʻo faʻafeiloaʻi atu i ai. A maeʻa le 2 aso aʻo leʻi totoina, e tatau ona liligiina le palapala i luga o le moega i se vaifofo o le sodium chloride (1 ipu i le 10 lita o le vai). O lenei faiga e lua ona galuega: o le masima e puipuia ai laau i le lumanai mai le meaola, o le aniani e lele, ma faatelevave ai le soloia o meaʻai, ina ia faigofie ai ona aʻafia aʻa.

O mea totō e saunia e pei ona taua i lalo: o ulu o kelelele ua vaevaeina i totonu o fafie, o mea ua faaleagaina ua teena. Ufiufi i totonu o se 'ie susū ma taofi mo ni nai aso i se nofoaga malulu, e mafai ona e - i totonu o le pusaaisa. O le 0.5 aso ao lei totoina, o loʻo faʻaputuina ai le faʻavaʻa i se fagu vai vai mafanafana. O le a aoga i le togafitia o mea totino e totoina ai faʻamalosi toto, lea e mafai ona faʻatauina i faleoloa faapitoa mo tagata fai togalaau.

Ae pe faʻapefea ona toto togalaau.

  1. Saunia laina, o le mamao i le va o le 20 cm. I laina taʻitasi (pe a ma le 6 cm) maka ia pu. Afai o le ituaiga e tele-fua, o le mamao i le va o pu e tatau ona faateleina i le 10 cm.
  2. I pu taitasi, paʻu i lalo se lua i lalo, o le loloto e le sili atu nai lo le 2-3 cm. E le mafai ona e aʻafia se pulou, e mafai ona e afaina ai aʻa.
  3. Fafasi i le fanua.
  4. Liligi le tele o vai.
  5. Fertilize (e pei o le ammonium sulfate).

O fua o le kalakeke e tatau ona faʻamoemoeina pe a mavae le 14 aso.

O le totoina o le sila i luga o le aū (ia maua ai fatu), o piko e filifilia faapitoa - e tatau ona sili ona tele. E tatau ona susulu le lafu. O le totōina e faia, e pei ona masani ai, ae o le mamao i le va o pu e faʻateleina - o laau i le lumanai e tatau ona lagona saoloto i totonu o le togalaau.

Ma o le auala lenei e totoina ai e le togalaau togalaau le karisi mai fatu. O le fasi fanua na atofaina mo le totoina e mulimulitaia i le lua poʻo le tolu laulau o nusipepa, lea e tatau ona faʻafeinu. O le fasi fanua ua vaevaeina i ni laina, ua faia ai ni pu i totonu, o sina tamai nifo ua faʻaititia i totonu. Ona ufitia ai lea o nusipepa i le eleele (e tatau ona manifinifi le laulau ina ia maua ai e le laau le malosi e foia ai). Faʻafetai i lenei auala, e mafai ona faʻaumatia vao e ono faaleagaina ai le totoina.

E faʻapefea ona totoina le seleni fufulu: vitio

Auala e tausi ai fualaʻau

O le le lava o le faasusuina o le garlic o le a vave ona lanu samasama

Tausia mo le totoina o le malisi e faigofie, ae tatau ona masani:

  • e manaʻomia le suāsusu (vai vevela mai le 15 i le 20 tikeri), peitaʻi, o a latou mea e sili atu e mafai ona afaina ai aʻa, o le faʻamaʻaina e maeʻa 2 vaiaso aʻo leʻi seleseleina;
  • paluka ma fugalaku fuālaʻau faʻaaogaina e faʻaaogaina e fai ma ofu pito i luga;
  • ua matala le lalolagi (pe a uma le suāvai - tatau ai) ina ia le faʻalavelaveina le taʻaloga o le ea;
  • lafoaʻi vao, pe a fai e le faia lenei mea, o le a le mafai ona faia ni pusa totoa;
  • o isi pere e aveeseina, na o na o fatu e maua mai ai;
  • totoina, pe afai o loʻo i ai se manaʻoga, puipuiga mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi (tasi o fusarium sili ona taatele).

E faʻapefea ona tuʻuina le seleselega maeʻa mo le faʻaaoga i le tausaga a sau

Ina ia aua nei faatauina le garlic i le tautotogo, ia sauni mea totō e totoina i luma o le taimi

Ina ia teu lelaki seia oʻo i le tautotogo ma faʻaaogaina e avea o se mea totō, e tatau ona e faia ni numera o tuʻutuʻuga. O le potu e tatau ona faʻamalosi lelei, vevela - mai le +18 i le 20 tikeri. O le maualalo o le faʻamamafana e 60 pasene, pe afai o le ea e matutu tele, o le a malepelepe pupuʻu i totonu o fagu ma faʻagogo.

O nisi o tagata e teu fatu paluga i pusi e tuitui i paʻu manifinifi. E tusa ai ma le au fai togalaau, e sili atu ona faʻatuatuaina e tuʻuina i totonu o taga e valiina mai le ie lanu, e faʻapipiʻi ai le sipisi i le faʻaopoopoga i le kalama. O le isi filifiliga e mafai: ia gaosia le ulu o le kalaka i le meaʻai fuālaʻau ma le iodine e faʻaaoga ai le sipuni o le cotton (i le fua o le 10 g i le 0.5 l o le suauu).

Afai e tele mea e toto ai, latou te faia pei o lenei mea: sasaa le kelani i totonu o se taga ma tanumia ai i le loloto o le 50 cm. I le faʻaaogaina, faʻaaoga se ata tifaga, faapalaga, laʻau - o se puipuiga faʻapitoa lea mai le malulu malulu.

E faʻafefea ona tuʻu saʻo le keleka mo le 'ai: //klumba.guru/ovoschi/kak-hranit-chesnok.html

O le faʻaaogaina o le metotia o le totoina o le kalaka, e le gata ina totoina ai e le fai togalaau se oloa aoga, ae e maua ai foi e ia lona lava mea totino e totoina.