Isi

Auala e 'ai ai seleni: sauniuni salakeke, vasega muamua ma le lua

Fautuaina le auala e 'ai ai le seleni? Talu ai nei, na amata ai ona i ai ni faafitauli i loʻu manava, ma na amata ona taaalo oʻu fatugao. Sa faatonuina au e fomai e fafaga meaʻai i aso uma, ae o le faanatinati na galo ia te au le faamaninoina o le a le ituaiga. I le tulaga lautele, ou te fiafia i laula, aemaise lava cilantro, ae ou te lei taumafai e fai lenei aganuu i se isi itu.

E pei ona e iloa, o le greens e tele sona aoga i le tino. O iinei ma le fiber, ma se 'oa tele o elemene, faʻapea foʻi ma le tofo muamua ma le manogi. E faʻaaoga foi lenei mea i le faʻailoa - o se aganuʻu tulaga ese e le mafai ona na o le tineia o lou manaʻo, ae ia togafitia foi. Ona o le vitamini ma minerale o loo aofia ai, o le seleni e masani ona faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa. E tautua o se ituaiga o le aneti-matua, pe o le a lemu le matua. E le gata i lea, o le faʻaaoga masani o aganuʻu e mafai ona faʻaitiitia ai le tulaga ma fesoasoani i togafitiga faʻapitoa o nisi faʻamaʻi. O nei mea e aofia ai faʻalavelave faʻalavelave, faʻamaʻi o le manava, fatugaʻo, faafitauli i mata, avega ma toto toto. I lenei itu, o le fesili e masani lava ona tulai mai pe faapefea ona 'aina le seleni. E masani lava, mo togafitiga faafomai e sili ona lelei le faʻaaoga o mea manogi fou, ae aua neʻi galo e uiga i le gastronomic value o le laau. O le a se mea e mafai ona faia mai le falesa ma le auala e 'ai ai?

E faʻafefea ona 'ai le seleni: pito po o aʻa?

E maitauina o vaega uma o lenei aʻa e maua mai. Ua faaopoopo laulaʻau i salati ma le faasaoina. O le umi o fualaau uumi o le a avea o se mea e ese mai ai pe o mai foi i le lima mo se salati. Ma o aʻa eseese o le a fiafia foi i fua tetele, manogi. E mafai ona kukaina pe taʻe.

O le mea lea, e pei ona uma ona matou iloa, e mafai ona e 'aina le seleni:

  • i se faiga masani;
  • ufiufi fua;
  • fuluina le vaega vaalele.

E le gata i lea, e faʻaaogaina foi le sua mai le vaega lanumeamata o le laau mo togafitiga.

E faʻapefea ona 'ai le seleni seleni?

Mai i se mea suamalie, e maua ai se salati suamalie pe afai e seleseleina ma faʻavasegaina i le suāuʻu olive. E mafai foi ona e faaopoopo atu isi mea aoga ia i latou: seleni laulaau, sua o le tipolo ma mea manogi.

O le tele o petioles o le a avea o se ipu matagofie matagofie e mafai ona e 'ai e ala i le faʻaaogaina i:

  • sau sau;
  • kulimi kulimi;
  • ulamu (chickpea puree);
  • pīnati pata;
  • salati salalau;
  • yogurt
  • sisi kulimi.

E faʻafefea ona kuka seleni?

O togafitiga mafanafana e mafai ona tuʻuina atu i fua uma ma fualaau aina. I se taumalulu malulu, seleni suamalie, kuka i le aano o aano o manu fasi mai fualaʻau aʻa ma le faaopoopoina o le pata, o le a mafanafana.

O le faamaluluina o le fibrous stems o le a fesoa- soani ia i latou e kuka ai le suauu manogi. O le mea lea e sui ai le ipu muamua o le falaoa mo le pasta poʻo le araisa.

O le mea lenei - seleni. Faatasi ai ma se tofo maoaʻe ma sosogi, e mafai ai ona faʻavasegaina le lisi o meaʻai, ma o loʻo aumaia pea le lelei i le tino. Faatau na o fualaau faisua i totonu o faleoloa poʻo le totoina i luga o lau lava saite. Ma ia maloloina.