Fugalaau

Pansies matagofie: lūlūina o fatu, totoina i le eleele avanoa, tausiga ma faʻamaʻi

Pansies, lea e lauiloa i lalo o le lauiloa lauiloa viola poʻo lalo o le igoa faʻapitoa o violet Vitrocca, o le a fesoasoani i le fatuina o se kapeta veveve lanu eseese i lau parataiso. O lanu masani o lenei aganuu e lanu violē ma samasama. I le gasologa o taimi, na taloina e le au faifaatoʻaga pe tusa ma le 200 ituaiga eseese ma matagofie matagofie. O le mea lea, o le togalaau o le togalaau ua amata ona fuga mai ma teuteuina matagofie le togalaau.

O le aiga violē e tele ona uiga i le totoina, tausia, ma le galueaiina. Ina ia e fiafia i le matagofie faapea i le tautotogo ma le autumn, e tatau ona e iloa ni nuances. E tatau foi ona e filifili le ituaiga saʻo mo le totoina.

Fugalaau fugalaau

O ata o petals ua matua faatumulia e tusa lava pe i le ata, o pansies e foliga le mafaatusalia. E mafai ona e vaʻai i lenei lalelei i le amataga o le tautotogo, pe a vevela. O nisi o ituaiga e fiafia i foliga i le taimi o le taumafanafana, aua e faigofie ona latou gafatia le tau. O isi latou te lagona le fiafia i le vevevet season, aua e mafai ona latou tetee atu i le malulu. Faatasi ai ma isi mea, o ituaiga e puipuia i le maualalo o le vevela na pala. O lenei eseesega ua faʻavasegaina nei.

Faʻafefe o le aisa

O nei laau toto e mafai ona fuga mai e oo lava i le faaiuga o Fepuari. O le maualalo o le vevela i le taeao po o le kiona malulu o le a le faʻaleagaina fugalaau matagofie. E filifili ma le filifilia e le Faatoaga ia taumalulu-faigata i le latou fale mafanafana. O nei ituaiga e aofia ai:

  • Mars (faatasi ai ma le vine ultraarine hue);
  • Helios (pei o le auro);
  • Himmelskenigin (lanu moana lanumoana);
  • Taavaletoso (sili atu i le 10 suʻega laiti);
  • Jupiter (o se paluga paʻepaʻe ma le paauli);
  • Nodrpol (lanu paʻepaʻe paʻepaʻe).

Mo ituaiga uma o le taumalulu i le taumalulu, o le fua faʻatusatusa o le vaomatua e foliga mai (togi lauulu e oʻo i le 6 cm). O nisi ituaiga o nei vaiola e tupu tele le fuga. O i latou e fiafia i tagata e ana ma latou faʻailoga mo se taimi umi.

Tele ma foliga o le fugalaau

Latou te o mai i totonu o le tamai keli: 3-5 cm (teine ​​i le kiona, tama lanu moana ma le uila mumu). E amata mai pupuʻu mai nai mea laiti. Pansy fugalaau e tuua toʻatasi, ae i totonu o le faʻalavelave latou te faia ai se foliga mata. O tagata eseese e ese foliga e sili ona matagofie:

  • samasama auro;
  • Mamalu Jainst poʻo le Super;
  • papaʻe
  • Magnum
  • lanumoana

O le taamilosaga o ia ituaiga titania e oʻo atu i le 10-12 cm le uumi, ma o le fugalaau e sili atu ma le 7 cm le umi. E mafai ona avea ma mea faʻapitoa, faʻapea foʻi ma foliga matagofie poʻo mamanu. Faatasi ai ma ituaiga lapopoa, e sili ona lauiloa:

  • Jupiter
  • Ultima;
  • Le Magic o Martha (uliuli);
  • Fancy
  • Tamaʻi Tamaʻi (blue);
  • Dynamite (o le vevela e faʻamalamalama le lanu, ma susulu le malulu);
  • Ice King (lanu violē).

O le umi o le lala lala e 10 cm, ma o le lautele o fugalaau e le sili atu i le 5 cm. O piʻo maaleale o le violet e tolu-lanu enaena uma e lamolemole ma vavalo (serrated). O paluga faʻamalosi o ituaiga Flamenco, Chalon Suprim ma Rococo e i ai se foliga matagofie, faʻapea foʻi ma se lanu e le masani ai (lanu paʻu i le ogatotonu).

Lanu lanu

O le paʻu o lanu o violet Vitrocca o loʻo aʻafia i lona eseesega. I luga o le fugalaau, o lanu-lanu e faʻaalia i le pogisa uliuli, lanu viole ma le mumu e le masani ai. Snow-papaʻe ma se lanu viola o le a avea ma se mea ofoofogia o le togalaau. I le taimi lava e tasi, o le lanumoana, lilac, lanu samasama ma le paʻu (faatasi ai ma mea matagofie) o le a faʻaopopoina ai se paʻi o le alofa faʻafealofani i le taulaga. Eseesega ma le eseesega o taʻaloga, mata faʻapitoa ma le leai o ni mata e foliga faʻapitoa i tafatafa o le fale. O se ituaiga lanu lanu o pansies e le muta, aua e faigata ona mafaufau ituaiga uma e 250 i le taimi.

Laʻau Bush

Laʻau e maualalo le ola e oo i le 15 cm le maualuga, ma tagata tino - e oʻo i le 30 cm. I le lautele, e mafai ona ola le vaiola i le 6 i le 12 cm.

O le taimi vavalalata e mafai ona faalauteleina. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e aveesea taimi uma fugalaau fulafula, ma puipuia i latou mai le liliu atu i pusa fatu.

Vaitaimi

E pei ona maitauina, o pansies e mafai ona fiafia i la latou vaʻai matagofie i le vaitau o le tausaga na manaʻoina e le au. E mafai foi ona:

  • Mati poʻo Aperila;
  • masina o le taumafanafana (talitalia le vevela ma le lamala);
  • taimi o le tautoulu (faʻafefe o le kiona ma le maualalo o le vevela e faʻafefe filemu).

O le mea lea, e mafai ona tuu i totonu o ni pusa (pusa palasitika) se laʻau viola ma teuteu i totonu o latou fale puipui, fausaga o fale, tau, ma faamalama. Ina ia faia lenei mea, ia vaʻaia le eleele i lea taimi ma lea taimi ma faʻaleleia vai.

E taua le faʻamautinoa o le eleele e le susu mo se taimi umi, ona o aʻa e amata ona pala.

Faamalumaluga o le tulaueleele

Muamua lava, e tatau ona e filifilia se ituaiga ma se nofoaga talafeagai mo le luga o le saite. O le tele o faletua e sili atu i laʻau tele-caliber. Faataʻitaʻiga faʻapitoa faʻapitoa e vaʻai i luga o se fugalaau e siosiomia e isi fugalaau. Ae ui i lea, o le poto masani e faaalia ai o le gaioiga ma peti laiti e sili ona faigata. O ia togalaau e ola i le vaitau timuga, ma suiga faʻafuaseʻi i le vevela. O le mea lea, i le itu i mātū o loʻo sili atu le lelei o le totoina o ituaiga laʻau laiti, ona i totonu o le latisisifo o loʻo i ai le faʻapitoa. E tutusa foi le faaaogaina i ituaiga eseese pe afai latou te ola mo se taimi umi i se vevela ma vevela.

Totoina o se seleselega sili ona lelei i se nofoaga avanoa. Avanoa i le vevela ma le faʻatonuina o ave e tatau ona le itiiti ifo i le 5-7 itula i le aso. Faʻasagaga o moega e sili atu i le vaiaso. E faʻatatau i le tau, e mafai ona faalua ona faia.

Fanua

E taua le mafaufau o pansies o taulaiga ma tausaga taʻitasi. O lona uiga ua fafagaina i latou mo le tasi le tausaga, pe lua pe tolu. O le tuputupu ae o le taimi e faalagolago tele i le galuega e naunau le tagata fai togalaau e faʻaogaina i totonu o nei faʻatoʻaga togavao, ma le faʻaaogaina o tekonolosi. Na maitauina afai e te fafagaina le eleele i le faʻamalolo, a itiiti ifo i le tasi i le vaiaso, e vave ona tupu le aʻa, ma o le a le sili atu le matagofie o mea e fai. O tulaga lelei mo le totoina ma le tausia o pansies o laina nei:

  1. Ituaiga o palapala. O eleele muʻu ua faʻafefiloi ma le oneone poʻo maʻa e le talafeagai mo le viola. O le eleele e tatau ona faʻafefeteina e saturate aʻa aʻa i meaʻai. E tatau ona lava le susu.
  2. Televave o le ufiufi. E taua le sailia o se vaeluagalemu iinei. O le ata malulu e tau atu i le pa'ū o le laau, ma le lā vevela - i lona faʻaumatiaga.
  3. Lelei lelei. Tausia lelei le fausua masani o totogo. I totonu o le rhizome (i le mamao o le 2-3 cm) e aoga le faia o se lau o laulaau po o se mutia malogo. Mai lea taimi i lea taimi, e tatau ona e tauina ni gaʻo vevela po o ni petals.

Afai ua filifili se tagata fai togalaau i se nofoaga ma filifili se ituaiga laau talafeagai, ona mafai lea ona e amataina le faagasologa o le luluina. E tele metotia mo lenei faiga.

Taimi faʻaleleia

O le filifiliga muamua o se faʻavae tutoatasi o pansies mai fatu. O le a le taimi e toto ai, e faʻalagolago i le a le vaitau e manaʻo ai le fai togalaau ina ia maua se agavaʻa faʻalauteleina. O nei ituaiga e ola lelei i le vevela o le 16-18 ° C. O lea, afai e te lūlū fatu i totonu o se fagu i le taumalulu (i le faaiuga o Ianuari), ona maeʻa lea o le 2-3 masina ona totoina lea o laau i le palapala. I lenei tulaga, e taua tele le faʻatusatusaina o aso o fulu mulimuli mulimuli ane. E mafai ona e vaʻaia le taimi na latou i ai i le tausaga talu ai, ma mai lea aso e tolu masina. O le aso lenei o le faʻaleleia o le suavai i totonu o le eleele, naʻo le tausaga na sosoo ai.

O i latou oe fuafua e vaai i lenei lalelei i la latou togalaau i le tautoulu e manaʻomia ona totoina i le masina o Iulai. Ona oʻo mai lea ia Setema, a oʻo i le vevela o le vevela, o le a saunia le totogo mo le gaosiga i le palapala.

E mafai ona vave totoina laau totō i fanua tatala i le ogatotonu o le taumafanafana. Ae ui i lea, e mafai e le lā ona ufiufi vao mamago, o lea e tatau ona ufiufi i lauusiusi, ae ia leai se kiona. Seʻi oʻo i le faaiuga o Aokuso, e tatau ona tuputupu aʻe malosi ia laau ina ia manuia ai le taumalulu. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona fafagaina i aso uma e 7 ma faʻafefe le palapala, faʻafeiloaʻi ma le faʻafefeina o meaʻai. I le faaiuga o le taumafanafana, o totogo e totoina i se isi nofoaga. I le taimi lava lea e tasi, e taua le aua le faʻafefeteina, aua o le a faʻaumatia le laau aʻo leʻi oʻo i le taumalulu. O se taunuuga, i le tautotogo e mafai ona e faia se ata matagofie o fugalaau o pansies ma fiafia i la latou manogi manaia.

Faʻatauga Nuances

Togalaau e soli, e ui lava e le o ni fugalaau toto, e manaʻomia pea togafitiga faapitoa. I le taimi o lūlūina fatu, e tatau ona matauina nisi o tulafono faigofie:

  • faʻamago ma sina susu susu ile palapala;
  • faʻafefiloi fatu ma oneone ina ia aua le totō tele;
  • E le fautuaina le loloto ona eli fatu i le eleele;
  • e te manaʻomia e faʻafeinu i latou i se mea e faʻafeinu ai i se mea laititi, ina ia aua neʻi mimiti le fatu ile vai;
  • taofi le fata i le pouliuli mo le vaiaso muamua;
  • ona taua lea ona tuu le pusa i se potu e sili atu ona malamalama;
  • o taimi taʻitasi o se atigipusa ma fualaau ua 25 aso le matua ua ave i le ea fou (i le vevela o + 6 ° C) ina ia faʻamalosi ai totogo.

Pe a toe totoina laau i le eleele tatala, e taua le tausia o se tino faapitoa. E tatau ona e faʻauluina aganuʻu i le amataga o Me. Ma o le mea tonu lava i le 3-4 vaiaso o le a aliali mai ai faʻafitauli. E fautuaina le totoina o le tuber i le afiafi pe a malulu ma e leai se la. E tatau ona totoina i se mamao e 25 cm, aua e mafai ona latou ola. Afai e folafola mai e le au vaʻai le malulu, ona tatau lea ona ufiufi moega i vao.

Matagi malosi e mafai ona afaina ai le laau. O le mea lea, e taua le faia o se pa puipuia mo se moega fugalaau ma se vaiola.

Pest Care

O pansies o le a ola malosi ma le tausiga lelei ma tulaga lelei. O le taumalulu e aunoa ma le kiona o se mea leaga mo laau toto. O le mea lea, e fautuaina le moega e ufiufi i le mulch ma se tau faʻapitoa. Faatasi ai ma isi mea, e taua le mataituina o mea nei:

  1. O le eleele e tatau ona faʻamalulu ma susu. O le mea lea, o le palapala e tatau ona tatalaina i taimi uma. Faʻasalaga le eleele pe a maeʻa maeʻa.
  2. Fafagaina ma le faʻamaʻi. E le mafai ona e faia lenei mea i le manulele fou. E sili atu le faʻaaoga o le humus i se vaega o le 5 kilokalama i le sikuea mita. m po o le faapalaga.
  3. O le nofoaga e tatau ona lelei le faʻaleleia.
  4. Faia se mea moe e puipuia ai mai ave saʻo.
  5. E tatau ona vave sasaina pupu le lelei.
  6. Aveese laulaʻau mamago.

O nei tulafono faigofie e fesoasoani i le totoina vave o le viola. Ae o le lamatiaga ia te ia o meaola faalafua. Atonu o nei faʻaaliga:

  1. Rot o le aʻa ma aʻa.
  2. Togi, slugs, ma scoops. Afai e maua ni pu laʻititi i laulaau, o la latou galuega lea. O nei meaola faalafua e mafai ona aoina ma le lima pe togafitia foi ma se mea faigaluega faapitoa.
  3. Aphids. O faailoga muamua o laʻau mamago ma pulupulu, faʻapea foʻi ma mea lilo. O le fofo solution e faʻaumatia aphids.
  4. Lanu samasama ma le lanu enaena. O le gaioiga lea o siama leaga. O le copper oxychloride e aveesea ai le meaola.
  5. Paʻu paʻepaʻe po o le paʻu palapala. Taulimaina le togavao i soo se mea malie.

O lenei laau e le o se mea moni. O le mea lea, o faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi i mea e le masani ai e aʻafia ai laau totō, faapea foi ma le totoina vave o le aganuu. O se taunuuga, e mafai ona e fiafia i taimi uma i le matagofie o pansies.