O le togalaau

Faʻafefea ona faatelevaveina le germination o kāloti

O le au fai togalaau taʻitasi ma tagata mafanafana o loʻo i ai le poto masani iloa o kāloti e faigata ona totoina fua. O fua muamua i luga aʻe o le moega e masani lava e le sili atu nai lo le tolu vaiaso mulimuli ane, ma o la latou fuainumera e sili atu ona itiiti nai lo fatu na totō i le palapala.

O le mea moni, o le tele o fatu laʻititi o suauu tāua ma se atigi malosi malosi e puipuia ai le amataina o le totogo. Ma o le matua le lelei o fua o fatu i luga o le faamalu o le faamalu e afaina ai le germination, lea e le sili atu ma le 60% i kāloti.

O le mea lea, o le mafuaʻaga o le seleselega na leiloloa e masani lava ona avea ma le valea i togafiti faigofie, pe faʻapefea ona faʻavaveina le totoina o fatulati, ma faʻalale foi le teuteuina muamua o mea totō. A maeʻa, pe afai e le fetaui le lelei o laau toto i le taumafanafana, o le a maua mai i le masina mulimuli ane le kāloti toto.

Filifiliina o fatulati mo le luluina

I aso nei, o tagata nonofo i le mafanafana o loʻo i ai se filifiliga i le va o fatu masani ma ufitia i se pusa puipui. I le a le tele o aso e tupu mai ai se kālati i ia tulaga? I le avea ai o se tulafono, o fatu laulaʻau e tupu lelei, ae o le taimi faatalitali mo ni laau atonu e tolopoina mo le vaiaso.

I le taimi o le tautotogo, o fatu ia e puipuia ma, i le taimi lava e tasi, o loʻo i ai le ufiufi paleni e faʻaalia ai le lelei o taunuuga. Afai e te manaʻomia le totoina o kaloti i se aso mulimuli ane, e sili atu le faʻaaogaina o fatu masani, muaʻi fuafuaina ma saunia mo le totoina.

Faʻaeteete e vave tele ona totogo le kāloti, e le tatau ona galo ia i tatou e faʻaitiitia le lelei o fatu i le teuina. Le fua aupito sili ona lelei o le totoina o mea na totoina i le tausaga talu ai.

Lapatete pe a fufulu fatu ao lei totoina

Punaoa e aofia ai le autu o le "Auala e totoina ai Kāreti ma Fatu" e masani ona talanoa e uiga i le saoasaoa o le germination pe a uma ona fufulu fatu i lalo o le vai vevela. Ae ui i lea, o se vaiinu mo kaloti e sili ona lelei e faʻaaogaina e avea ma auala e tofotofoina ai le germination.

O le vave mama fatu fatu e vave ona iloa ma vave ona aveese. Afai e te tuua ni fatu atoatoa i lalo o le vaitafe, ona sosoo ai lea ma suauu taua e puipuia ai le susu mai le oʻo atu i le pepe, ua fufulu meaʻai. O le iʻuga, o le a faia ma le loto i ai mafaufauga vaivai.

E sili atu le lelei e le faʻamamaina fatu i totonu o le vai vevela, ae faʻatumu i le vai i le vevela o le potu mo le 2 aso ma faʻafouina ai le vai seia oʻo ina fuga fatu. E matautia tele le faatali mo se fuainumera tele o tupugogo e sua, aua e le mafai ona totoina ni fatu laiti e aunoa ma le faaleagaina o mea leaga.

Afai e tupu mai se totogo, ona sili atu lea ona lelei le totoina o fatu i totonu o le eleele mafanafana. Le faatuai le atinaeina o laau seia totoina, o fatu e auina atu i le pusaaisa, lea e teuina i le vevela o +4 tikeri. A o leʻi lūlūina, e faʻaputuina le oneone vevela i fatu laʻau laiti.

Faʻafefea ona faatelevaveina le fugaina o fatulati e aunoa ma le solomuli

E tele auala e mafai ai ona vave faʻatupulaia le kāloti. E fesoasoani lenei e le gata i le faatelevaveina o le germination, ae ia faʻamalosia foi laau totō i le lumanaʻi. Afai o fatugogogogo i totonu o se taga pepa e fufuluina i le malulu malulu ile palapala, a maeʻa le 10 aso o le a fulafula, ma lūlūina na o le a le faigata. Ma le iloa o le a le umi e totogo ai kātiti i le taimi o le totogogogo, e le o se mea mamafa uma le faʻatali mo le 4-5 aso aʻo lei tupu.

E mafai ona tufatufaina atu pe a fai i le fale e fatuina fatu mo se atigi paleni. E tatau ona faʻatino le faʻatinoga i le 3-5 aso ao le i luluina fatu, aʻo drazhirovany e faʻafefiloi eleele:

  • fesoasoani i kāloti e tupu vave vave;
  • matua faʻamalosia le luluina;
  • faaitiitia le faaaogaina o fatu i vaega taitasi;
  • faʻaleleia tausiga mulimuli ane o le totoina, e aofia ai le veleina, vevela ma le tumutumu.

O na totogo o kāloti i le ata e iloga i se lanumeamata lanu meamata, malosi ma le laugatasia.

I le avea ai ma vaega o le tuufaatasiga mo le atigi:

  1. afu o mullein poʻo le faapalaga;
  2. mimiti mago ua mumu e ala i se sieve;
  3. humus.

O loʻo faʻafefe fatu pati karioti i totonu o se fagu tioata, pe a faʻatusatusa i ai le aofaiga tutusa o le peat, humus ma le mullein vai mullein. E tapunia le fagu ma lūlū malosi seia oʻo i le vaega muamua o le membrane o loʻo siomia ai fatu. Ona faaopoopoina lea o vaega o le paluga ma toe faia le faagasologa, ma ua faapipiiina i luga o pepa ia laau toto e ola mama.

O fatu o fatulaʻau e manaʻomia le taimi ma le onosaʻi, ae o lenei metotia e saʻo le mafaufauina e sili ona aoga.

Hydrogel ina ia vave tulaʻi le koko

Nai lo o le susu, o loʻo faʻaaogaina pea le paluloka e foliga mai o polotini laiti manino po o tioata ua faʻaaogaina nei e saunia ai fatu mo le luluina.

  • Vaega o se mea gaosia e gaosia ai le suavai i le lapoa, ma o le mea e maua ai le aʻafia ua tumu i le ea ona o le manava.
  • A o leʻi totoina kātiti i fatu, o loʻo tuʻuina atu i luga o se fagu malulu, ma ufiufi mai luga. I se ituaiga siosiomaga, o fatu e maua mea uma e tatau ai mo le fula, ae aua le taufetuli i le lamatiaga o le gaosia po o le pala.
  • E masani lava, o le mimiti amata i le vaiaso, pe a mavae ni nai aso e tupu mai i totonu o se fagu malamalama.

Afai tatou te faʻatusatusa le tele o aso na faʻaalia mai ai le kāloti i le aganuʻu masani, ona manino ai lea o le manuia mo le tagata nofo mafanafana.

Natura Soaking

I le faaopoopo atu i le vai mo le galo o fatu, e aoga tele le ave o vailaau faʻamalo. Ina ia faafaigofieina le faapipiiina o fatulati, ua lava lea e faaopoopo ai le sipuniti o le potassium poo le sodium humate i le lita o vai mafanafana, Effekton-O, Energen, pe faalua pe sili atu le tele o le elefulefu laupapa.

E tuʻuina sua i totonu o le vai mo se aso, pe a uma ona fufulu ma lafo i le malulu. A maeʻa aso e 4, ona sauni lea o fatu ua mama, ma faʻamalosi mo le luluina.

Fuga o le Fatu

O le galo ao pasia le vaalele i le vai ua manatu o se tasi o mea aupito sili ona lelei ina ia faatelevaveina ai le totoina o fatukeke.

I le fale, e sili atu ona faigofie le faʻatinoga o le faʻaaogaina o se compressor mo se pusa tioata poʻo se paʻu taavale.

  • Ina ia taunuʻu le taunuʻuga o loʻo manaʻomia, o fualaau o kararo e afua mai i le 18 i le 24 itula.
  • O le vai o le potu vevela e sasaa atu i totonu o le fagu ma e mautinoa o le ea e paʻu ai palapala uma.
  • Afai e amata ona paʻu le peleue muamua, e vavave le faʻalavelave.
  • Mo le aafiaga pito i sili, o se faʻasologa o elemene poʻo se faʻamalolo vai e faaopoopo i le vai.
  • E fufulu fatu ma totō. I le taimi lava e tasi, o le palapala i luga o moega e le tatau ona susu tele, a leai e ono pala le laau.

I le fesili: "E fia aso e tupu mai ai se kālati pe a uma se togafitiga faapena?" tagata fai togalaau na faʻataʻitaʻiina le metotia e tali atu o le taimi e teu ai a itiiti mai o le vaiaso.

Vernalization o fatulati pati

O le saunia o kāloti, o se tasi o fualaau malulu faʻamafanafana ma se vaitau umi o le germination, e faʻaaoga lelei le vase. O se faʻavae lenei o fua faatatau e faʻatatau i le mauaina vave o le seleselega ma le faʻateleina o le faʻaleleia o laau. O le iʻuga, e sili atu ona faigofie ona faʻamalo i luga o le eleele avanoa, o togavao ma le atinaʻeina o fua aʻa e sili atu ona aoga.

O le vaseina o fatulaʻau e aofia ai:

  • fufulu suavai i le vai vevela;
  • siaki i le lua vaiaso i le kiona pe i totonu o se pusaaisa i lalo o se mea susu, i le vevela o le -1 i le +1 tikeri.

A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, ona pulapula lea o fatu ma amata ona paʻu, e ui lava e le o iloa mai le tupu. Afai e tatau ai, e mafai ona faʻavevelaina le vernalization ma fatuina o kāloti sauni mo le tuputupu ae e mafai ona totoina i le susu, eleele palapala.

Pe a faʻatusatusa foliga o le totogo, o se ata tifaga poʻo se ufiufi mea i luga o le togalaau o le a fesoasoani.

Afai tatou te mafaufau i fualaau o kāloti, mai le ata e mafai ona e vave faailoaina le malolosi o laau totō o loʻo atinaʻe mai fatu ua saunia. Ma ina ia faʻaauau pea ona atinaʻe malosi le kāloti, o le mea autu lava o le eleele e le mago, ma o se mea e pipiʻi faʻatasi ai ma vavago e leʻo luga o le moega.