Laʻau

Butia

Butia (Butia) - o le pama vine, mai Amerika i Saute mai Pasila ma Iurukuei. O lenei laau e aʻafia i le aiga o Paama. O le pama e tasi ma e telegese lona tuputupu ae, lapoa tele. E i ai se lauulu enaena ma lau lauulu o fulufulu fulufulu foliga. A o latou tuputupu aʻe, o lau pama ua mate, o lea i luga o le ogalaau e mafai ona e vaʻaia o latou tino manino manino.

O le masani masani o le faʻataʻitaʻiga - o le pama, lea na maua lenei igoa ona o se mea e mafai ona iloa atu o loʻo malu i lalo o le ala. O laulaau foliga e pei o le arc, o loʻo i luga o petioles umi, o le umi o laulaau taʻitasi e oʻo i le 2-4 mita. I luga o laʻau taʻitasi e 80-100 paipa o lopa o le xiphoid, umi ma lauitiiti. O le umi o le lobe taʻitasi e tusa ma le 75 cm, o le lanu e lanu meamata ma le paolo o le malulu, o le pito i lalo o sina mea itiiti lava. I totonu o se laau talavou, o laulaau e ufitia i se lagona, lea e iu lava ina avea ma vao tuitui.

A o tuputupu ae le pama, o le a pau i lalo laʻau - o se faiga masani lea, ma o se petiole masani o le a tumau pea i le tulaga o le laulaau, lea o le a tuuina atu mulimuli ane se mea e le masani ai i le ogalaau. O le laisa e fuga mai i fugalaau lanumumu, e aoina mai i inflorescences e tusa ma le 1.4 mita le umi. I luga o se tasi tulaga, e aoina ai fugalaau tamaʻitaʻi-tane ma le fafine.

O le fua o fua o loʻo tuʻuina atu i le foliga o se drupe. O le fua e mafai ona taumafa, ma se manogi manaia, pulupulu suamalie, suamalie ma le manaia. Drupe na aoina i se pulumu. O le igoa lona lua o le kulupu o le paluga o le paluga, aua o ona fua e saunia ai le manava matagofie mo le taumafataga. E matua faigata lava le atigi fatu, i totonu o le fualaau aina ua vaevaeina i ni potu se tolu.

O le tele o ituaiga faʻataʻitaʻiga e faigofie lava ona fefaʻasoaaʻi, o le mea lea i aso nei e masani ona e maua ni vailaʻau nai lo ituaiga mama.

Tausia o pulu pipi i le fale

Nofoaga ma moli

Ae o le a lagona lelei e Butia le faigofie i le susulu o le la. I lenei tulaga, o le laau o le ai ai se pale matagofie, ma o le lanu o laulaau o le ai ai i se lanu vaivai. Afai o le palu pipi e tupu aʻe i le paolo, o le a avea laulaʻau ma mea lautele, mafiafia, o se lanu lanumeamata masani e aunoa ma se paolo.

Lulu

O le kulimi i le tautotogo ma le taumafanafana e i ai le vevela o le ea i le 20-25 tikeri. I le taumalulu, e tausia le pama i se tulaga maualalo maualalo - e tusa ma le 12-14 tikeri, ae le o lalo ifo i le 10 tikeri. E manaʻomia e Beia se faʻaleleia o le ea fou, o le mea lea o le potu e iai le pama e masani lava ona faʻaosoina.

Faʻamamaga o le ea

O le suavai mo le ola ae o laau pama e tatau ona talafeagai. I le ea vevela, aemaise lava i le taimi o le mafanafana, o le a amata ona magumago pito o le kulupu. Ina ia aloese mai lenei mea, e manaʻomia ona lauina le laʻau i aso uma i vai mafanafana. O le a le sili atu le lelei le faʻaaogaina o se mea faʻamaualalo i le potu.

Faʻasa

O le suavai o le kulupu e tatau ona tele, ae le o le malosi tele, talu ai e fefefe le pama i le gaogao o vai i totonu o le ulo. I le taumalulu, o le suavai e matua faʻaititia ona o le maualalo o le vevela o le ea. Ae e taua le taofia o le tele o le faamamaina eleele. Afai o le laau o le pama e tumau i le eleele matutu mo se taimi umi, ona matala lea ona lau ma o le a le toe faʻaleleia.

Le palapala

O le eleele mo le totoina o pama e tatau ona lelei le vai ma manava, pisapisia - pH 5-6. O le soʻo o loʻo faʻafefiloi mai le suauu, palapala palapala ma le oneone paʻu i le ratio 3: 3: 1. O se mea teuteu saunia mo pama, lea e mafai ona faʻatau i faleoloa faleoloa, e talafeagai foi. O le pito i lalo o le ulo e tatau ona i ai se paipa lelei alavai.

Fertilizers ma faʻamaʻi

Mai Mati e oʻo atu i le Setema, o le pama pipi e manaʻomia ai le faʻasaga masani. Ole taimi ole fafagaina ile 2 vaiaso uma. Fualaau faʻapitoa talafeagai mo laʻau laʻau faʻamalosi poʻo laʻau pama.

Suiga

E le tali lelei le laau o le pama i le gaosiga, o lea e tatau ai ona le sili atu i le tasi i le 4 tausaga i le auala e faʻafefeteina ai, ina ia aua nei faʻalavelave ma faʻasauā aʻa. E manaʻomia le faʻafouina i tausaga taʻitasi.

Tuuina atu o le pama pipi

Faʻafouina o aʻafiaga e tupu i le ala e tasi - faʻaaogaina fatu. A o lei totoina i le palapala, o fatu e totoe e fula i totonu o le vai mafanafana mo le 24 itula. Faʻateleina loloto i totonu o le eleele e le manaʻomia, na o se vaega e tutusa ma 1.5 mita o le sana. O pusa pusa e tatau ona tumau i le maualuga o le vevela - e tusa ma le 26-28 tikeri. E taua le tausia o le palapala palapala susu. E mafai ona matau uluaʻi fuʻa pe a uma le 2-3 masina. Ae e tupu mai o lenei vaitaimi e tolopoina ile tasi tausaga. O fatu laau e totoina i ni ipu eseese pe a uma le 4-5 masina.

Maʻi ma meaʻai

Faatasi ai ma meaola faalafua o le pipili, o le taatele o mea e pipii ai le apogaleveleve, tumutumu, ma iniseti iniseti.