Fugalaau

Kofeya - fatu lanu moana

O lenei laau e tosina atu i ai le tele o fugalaau fugalaau muamua, e foliga mai o sikareti ulaula, lea e taua ai le cafe o se sikaleti po o se sikaleti.

O le vaomatua o le kufei ma le tele o laulaau o se tulaga matagofie mo isi laau i le tuufaatasiga.

Cupsea laina

O laau nei Mekisiko ma igoa Eleni. Ae ui i lea, o le igoa, o se tala faʻatusa. Kyphos faaliliu e pei o le "piopio, le piʻo". O fua o le kufey e fai siititi tele.
I totonu o Amerika Tutotonu ma Amerika i Saute, e oʻo atu i le 200 ituaiga o fefaʻi.

E i ai tausaga taʻitasi i totonu ia i latou, e latalata i le mita le maualuga, o loʻo i ai ni laau mama ma vao. O nei mea e sili ona lauiloa i Europa e pei o laau teuteu.

Latou te fuga, e amata mai ia Mati, i le taimi lava e susulu mai ai le la, ma oʻo atu ia Oketopa - pe a faʻaumatia lona malamalama. E vave lava ona ola vave laau vao, e tatau ona lauina, teuteuina ma faʻafeiloaʻi i taimi uma, a faʻapea o le teuteuina o laau totō e faʻaitiitia.

I fafo atu, o lenei tulaga e faʻaaogaina ma le manuia, totoina o meaʻai mo le taumafanafana i totonu o pusa lapoa tetele ma pusa kesi faʻatasi ai ma fusi eseese.

Vaʻaia Tausaga Faaletupe ua ola i le fale e fua mai ai fatu - o se puna o gaʻo gaʻo, e aofia ai le laurel, e le mafai ona alofia i le gaosia o mea manogi. Ma le faʻaogaina o nei laau totō e le o lauiloa, ma na o tausaga talu ai nei, o matua ua latou ave ma le mamafa.

I le toetoe lava o ituaiga uma, o fugalaau e ono alofilima - o le pito i luga e sili atu le telē nai lo le isi fa. Ma oi latou e fiafia i le vevesi o lanu ma fugalaau tetele atonu e le mafai ona latou vaaia se mea ofoofogia ia i latou. Laʻau mālie - mo e alolofa i mea faʻapitoa ma mafaufau loloto. Pe mo tagata e ona pusi ma maile: e ala i se moega e uumi ai meaʻai e le oʻo i totonu o se peti e le masani ai - e foliga mai latou te le fiafia i le tele o pine mama.

Cupsea hyssopifolia

Lauina

O le igoa o le cafeteria (Kyphos - "paga, piopio") e mafua mai i foliga o fatu.

Kufey fatu - fulufulu felafolafoaʻi, lanumumu lanumeamata, e oʻo i le 3 mm le lautele, malamalama (1 g pe tusa ma le 300 pi.), Faʻailoa i le 5-7 aso. I le taimi o le germination, e natia ai se mea gaogao, ma afai e vavalalata le tasi i le isi, latou te faia se mea e pei o se keke, e faigata ai ona aveese se fatu se tasi.

O fatu e manaia tele - e vave ona tutupu vave i le malamalama, o lea e le tatau ai ona totōina, faʻafuaseʻi ona tulei i le eleele. O le maualuga o le taumafanafana mo le totoina o fatu e 20-22 ° C. I le maualalo o le malamalama, e tosoina fatu, pei ona latou fai mai, saʻo i luma o tatou mata. Latou te manaomia le tosoina i totonu o koneteina loloto poʻo totonu o ipu masani ma mea e faʻaaogaina, ae o se mea e le fiafia i ai. Mo mafuaʻaga ua faʻamatalaina i luga, e tatau i vavae ona tuʻufaʻatasia se nofoaga i lalo o le la, a leai o le ae sasaʻaina le eleele i lalo o laʻau papaʻu ina ia le pa'ū ia laau pe a fausua.

O fatu laau e totoina i le faaiuga o Me - amataga o Iuni, e loloto atu nai lo le mea na nofo ai i totonu o se pusa. E le manaʻomia le tausiga faʻapitoa - ia taulimaina e le o faʻaleagaina ia laau ile afu o gutu, ma e vevela le taimi.

Le tamaoaiga poʻo le lelei o lafulemu eleele suamalie, faʻainuina masani (le masani, ae tele), faʻamaʻiina faʻamaʻi faʻamaʻi - o mea nei e manaomia e nei laau. O se nofoaga manaia e sili ona lelei, ae o sina mea e faʻalelei foi e talafeagai. E na o fualaau susu o le togalaau e le talafeagai, pe a leai se vaalele ma le paʻu paʻu e mafai ona osofaia ia lau o le kufey.

I le taimi na oso ai Cuphea

Tuputupu ae

Lulu Faʻaauau le vevela o le potu i le fale, i le taumalulu ia le itiiti ifo i le 5 tikeri. C.

Malamalama O se la susulu manaia e manaomia. I fafo, e tatau ona tuʻuina laau i le la, ae i se nofoaga e puipuia mai matagi.

Faʻasaga ma luga o lavalava. E masani ona faasūsū ma faʻaleleia i le tautotogo ma le taumafanafana, i le tautoulu latou te faʻaitiitia ai le faʻafeinu, ma aumaia i se mea maualalo i le taumalulu. I le tautotogo ma le taumafanafana, i le 2 vaiaso uma, e pei o se ofega pito i luga, faʻaopopo mea uma o loʻo faʻaaogaina minerale i le aofaiga o le 20 g i le pakete i le vai mo le faʻasusu.

Tuʻua. Aveese fugalaau uamea ma mea e faaleagaina, faapea foi ma vaega ua faaleagaina o le laau. I le taimi o le taotoga, seia oʻo ina amataina laau (i le faaiuga o le taumalulu), e faʻapuupuuina lala e 1/3 e faʻaosofia ai le tuputupu ae o ni vaovao fou. Afai e te le totoina se kala i tausaga taʻitasi mai fatu, ona oʻo lea i Me i tausaga taʻitasi e totoina. O le palapala e tatau ona faʻaleleia ma faʻapitoa i se pH pe a ma le 6; pe a totoina le faia o fugalaʻau. A oʻo ina ola i totonu o se ulo, o se meaʻai e saunia mai le eleele faʻasaina (50%), peʻa le faʻaaogaina (25%) ma le oneone (25%) faʻaaogaina, 40 g o vailaʻau faʻasaina ua faaopoopo i se pakete palapala.

Toe gaosia. E le o fuaina ai aʻa i le tautotogo i le vevela o le eleele pe a ma le 20 ° C. O le faʻatoʻaga e faia i le masina o Aperila-Mati i totonu o pusa o loʻo iai fatu eleele. E le faʻafefeteina fatu i luga o le eleele. O le vevela o vegetative ma le faʻaleleiaina e fatu e manaʻomia ai se tulaga malulu o le ea--18-22 tikeri. C. Lavea ma le totoina o fualaau aina mai fatu e totoina i totonu o ipu. Mulimuli ane latou te togiina i latou i le 2-3 taimi.

Maʻi ma faʻamaʻi. Manua i luga o laulaau ma le pala o laʻau ma le aʻa o le ua faʻaosofia e le tele o sigi ma le pala. Tausia togalaau faʻamaʻi ma faʻasolosolo faʻasolosolo. Nematodes na aʻafia aʻa. O a latou foliga vaaia e mafai ona puipuia mai le faʻaaogaina o eleele eleelea, a leai e tatau ona aveese le faʻamaʻi maʻi. O le leai o se paʻu e faʻaalia lava ia i le samasama o lālā. Faʻaaoga le eleele talafeagai ma faʻafeiloaʻi ma chelaini uʻamea.

Koufea (Cuphea roseana)

Meaola

Kafeya pale - Vaʻa pallida.

O le faʻasaienisi faasaienisi o le ituaiga o Koufey e lei atoatoa ona atinaʻe, o le mea lea e tele igoa o loʻo faʻaalia ai lea lava laau. E tele taimi e taʻitaʻia ai le fenumiai. C. pallida o se tasi lea o faataitaiga. E leai se tusi tusi faʻapitoa e iai se igoa, ma o loʻo i ai le laau ma e masani ona faʻaaogaina i le faʻatoʻaga. O ona lauʻau e ola i itu eseese ma fausia ai se vao vao mafiafia, lea e le mafaitaulia fugalaau fugalaau-lanu mumu. O le pale kofea e foliga tutusa le manaia i totonu o pusa ma tuʻuina ato. E faigofie lava ona faʻalauteleina e ala i le vavaeina, e vavae ma aʻa i le tautoulu, e amata ia Setema. O faʻamatalaga faʻatupulaia mai ia i latou e amata ona fuga mai ia Iuni i le tausaga a sau. O loʻo faʻaauau pea ona faʻapipiʻi pea le faʻaauau pea pe a amata ona maalili. Na o afa sili atu na afaina ai laau totō.

Koufeia hyssopolistic - Ova hyssopifolia.

O lenei laau laʻitiiti, e afua mai Mekisiko ma Guatemala, e fiafia i le mafanafana, e ui lava e faapaleni le timu ma le vevela o le tau.

O loʻo i ai le foliga mai o se vao vao, e masani lava e le silia le 50 cm le maualuga. E foliga mai o loʻo faʻapitoa le faʻamautuina mo le totoina i totonu o pusa i patios ma i luga o faletai. E faigofie ona faʻalauteleina e ala i le vavaeina, o le mea lea i nofoaga autu o togalaau e mafai ona maua i le numera tele i le ogatotonu o Mei. E amata i le tolu masina na muamua atu le amataina o le seleselega. I le faleaiga, o fugalaau e laiti, ae e tele naua, ma o le vaitau fugalaau e tumau uma le taumafanafana. E i ai ni fomu papaʻe, lanu piniki poʻo le lilac coloring o corollas. O le laau e tatau ona tuu i totonu o le nofoaga sili ona mafanafana o le togalaau poʻo le faletalimalo. I le autumn, o le vao e aumai i totonu o se potu malulu, ma le mafanafana e le itiiti ifo i le 5 ° C), i le mea e mafai ona saogalemu ai pe lafoina, ma i le tausaga a sau o le a latou mauaina ni kopi fou.

Kafeia lanceolate - O le vaeluaga o le pu.

O se laau matagofie, vave ona tuputupu ae faaletausaga. O fugalaau e lanu uliuli e oo i le 3 cm le umi, e aoina mai i ni mea e le masani ona tupu-o taliga. Bloom mai le faaiuga o Iulai. Laʻau 70 - 90 cm le maualuga, ma le lanu violē, lapisi lauulu lauulu lauulu. O aʻa e pei o sasa. O laʻau e le faʻavalea, malamalama lanumeamata. Faʻapenaina e fatu. I le 1 g o le 200 -250 fatu. Ina ia maua 100 laau, e te manaʻomia le 1 g o fatu.

O le ituaiga sili ona taatele o le 'Purpurea'.

O laau totō e atiaʻe le maualuga (e oʻo i le 80 cm) faʻasaina vine, e ufitia tele i laulaʻau, ma fugalaau matagofie o se foliga e le masani ai, talu ai e toʻalua ni petals o loʻo ufiufi i le paʻuuli uliuli e faʻatatau saʻo agai i luga. I luga o latou luga, o vevela mama e manino lava le manino. O le isi fugalaau e vali, e pei o se tulafono, i le lanu lanu. O laau totō e totōina i se nofoaga mafanafana puipuia mai matagi malulu e fuga tele. E tatau ona puipuia mai le la susulu. Latou te atinaʻe sili ona lelei i le paolo malulu.

Laʻau mumu mūmū - Ava ova.

O lenei ituaiga o kufei ua leva ona ola ae o se aiga lauiloa. Ae ui i lea, e mafai ona faʻaaoga e mamanu ai togalaau i le avanoa. E atiina ae i le foliga o se laau vavalaiti maualalo lea e foliga mai ai fugalaau e foliga tutusa ma sikaleti. Corollas ei ai se lanu mumu sesega, lea e tu ese ai se lanu paʻepaʻe ma se lanu purple viorynx. O Koufeya e foliga e le gata i le togalaau, ae i totonu foi o koneteina lapoa tuʻu i totonu o le lotoa. E le mafai ona ave i fafo fafo o laau i fafo ae leʻi oʻo i le faaiuga o Me, ona e matua vevela lava. Latou te manaʻomia foi le tele o vai inu, aemaise lava pe a faʻaalia i le susulu o le la.

E ui lava i le mea moni o le cafeteria mumu vevela e faigofie lava ona faʻaleleia e ala i aʻafiaga, lea e mauaʻa i le tuai o le taumafanafana ona teuina ai lea i totonu, e sili atu ona faigofie le ola ae o se fua faatoaga faaletausaga. O fatu e toto i totonu i Mati-Aperila. I le 1 g o le 700 - 750 fatu. Ina ia maua le 100 laau toto, e te manaomia le 0.5 g Mai le taimi o le luluina i le amataga o le fuga, e tolu masina le pasi, o le mea lea ia Me ua amata ona fuga mai laau laiti. Ae peitai, e le tatau ona ave i fafo seia oʻo i le amataga o Iuni. E mafai ona totoina fatu i Me ma le saʻo ile eleele. I lenei tulaga, o le a faʻamalo le falemai mai Aokuso seia oʻo i le amataga o le kiona. O le eseesega faaleaganuu o le koofe redo 'Coan' (vaai ata) ei ai tulimanu o piliki mumu ma lanu paʻepaʻe sinasina, ae o le 'Dynamite' e iloga mai i le amataga o fugalaau i se leo lanu mumu. O ituaiga uma e lua e foliga mai o laʻau vaʻavaʻa faʻapitoa ma se maualuga e le sili atu i le 30 cm.

Cafe "Flaming bonfire" - Сuphea miniata 'Firefly'.

O le vaega lenei o le kufei liaveya (C. llavea) ma tatala (C. procumbens), lea na maua ai se igoa tutoʻatasi. O lona suiga sili ona lauiloa o le 'Firefly', lea e iloga i le lanu mumu mumu o fugalaau. O le uluai ampeli taʻitasi, e fai ai mafiafia matagofie o fugalaau i le taumafanafana uma. E mafai ona tupu faʻatasi ma tutusa le manuia i tuaoi ma totonu o koneteina. O lenei cafe ua lelei tuʻufaʻatasia ma isi laau totō ei ai fugalaau o lanu mūmū lanumoana. E latalata le togavao i le maualuga o le 30 cm ma e mafai ona faʻaaogaina i ni faʻavae i luga o fugalaau e fai ai ni mea susulu. E matua lauiloa lava i Europa, ae o loʻo i ai se mea faigata.

Tatala Tatala - Tatala o le va.

O nei uluai laau totō taʻitasi e iai le maualuga pe a ma le 40 cm. O laulaau e lanu meamata. O fugalaau e lilac, o nisi taimi lanu violē poʻo le paepae. Luga mai le ogatotonu o Iulai. Faʻapenaina e fatu. I le 1 g 300 - 350 fatu. Ina ia maua 100 laau, e te manaʻomia le 1 g o fatu.

O lenei laau matagofie e mafai ona faamemelo i totonu o le togalaau aina, talu ai e toetoe a le mafai ona maua fatu. Ae ui i lea, o le tuputupu ae e le sili atu le faigata nai lo isi ituaiga o kafa. O fatu e totoina i totonu ia Mati-Aperila pe tuusao i totonu o le eleele tatala ia Me. O toto laau e vave ona tupu ma i le vave totoina o le toto i le faaiuga o Iuni ma fuga seia oʻo ia Setema.

Cuphea cyanea