Fugalaau

Faʻaleleia manuia o clematis e ala i le vavaeina

O faifaatoaga faifaatoaga ma le au fai togafiti poto latou te gauai faapitoa atu i le taua o le faagasologa e pei o le faalauteleina o le failautusi e ala i le tipi. O lenei metotia e mafai ai ona maua nisi kopi o lau laau e sili ona e fiafia i ai. O le faagasologa e faigofie tele ma vave, tuʻuina atu nisi o mea taua ma fautuaga. A manuia le vavaega, e ola tupu talavou talavou matagofie.

Faʻapenaina o failautusi e ala ile tipi i taimi eseese o le tausaga

O le mauaina o togavao fou e mafai ona faia i le tausaga atoa: i le tautotogo ma le autumn, taumalulu ma le taumafanafana.

Lafoaia clematis i le tautoulu

I le vaitau o le autumn e teuteu ai clematis, ua maeʻa ona seleseleina lapisi (pine e tusa ma le mita). Latou te manaʻomia le feliuliuaʻi ma se mama ma tanumia i le gaogao, susu palapala (pe tusa ma le 10 simita). O lenei vaega o le palapala o le a aveina aʻe e se tagata paluga pe a mavae sina taimi. A oʻo loa lenei mea, ia sasaa le kalamatisi ma se laʻau o laʻau.

E oo atu i le faaiuga o le taumafanafana, o le a tuputupu ae se togavao o failautusi. E taua le faʻamautinoa o le lalolagi e le mago.

E tatau ona gauai atu i le puleaina o le vevela ina ia maua lelei le laau.

O vaitau taumalulu o failautusi

O le vaitau o le taumalulu e faʻaalia i le faʻaaogaina o lala toto. E talafeagai lenei mea ina ia faʻalauteleina ai le avanoa e ola ai i le vavalalata i le tau malulu malulu, pe a le maua ni meaʻai i le la.

O le aʻa e tatau ona laʻititi (itiiti ifo ma le luasefulu senetimita), ina ia faigofie ai ona faia se tamai kiona mo ia. O lenei mea o le a maua ai le laau talavou ma le mafanafana ma le faʻafefeina lelei.

E leʻi faʻaitiitia le tipi, e manaʻomia tele le tausiga.

Faʻapupulaina o failautusi e ala ile tipi i le tautotogo

Ina ia maua ni tipi, e tatau ona e tipiina le ata mai le vao e tusa ma le 70 inisi le umi. E le manaomia le pito i luga o le paranesi, talu ai o lenei vaega e le mafaamatalaina o le pana, e le o taoto i luga o laʻau o le lau.

E sili le aveʻesea mai le ogatotonu e leai ni laʻau lanumeamata lapopoa.

Pe a oti le oti, e tusa ma le 7 simita le toe. A maeʻa, ona tuʻuina lea o le tipi i se vaifofo o le heteroauxin poʻo le aʻa mo le afa itula. O lenei mea e faʻaalia ai foliga o le aʻa. O lenei mea e faʻateleina ai le faʻalauteleina o le clematis e ala i le faʻataunuʻu.

E mafai ona tatalaina le eleele i se vaalele vaalele, e mafai ona faaopoopo le humus ina ia lelei le eleele ma faamalulu. O se togavao ua faia, sasaa i vai. A maeʻa ona inu le vai, o le lua e ufitia ile eleele. E faʻapipiʻi afifi iina i tafatafa o le totogo.

E faʻapefea ona faʻamaʻo saʻo le va o le kalaki:

  1. Faaaoga se naifi malosi. E mafai e le aufaʻilautusi ona tuʻimomomoina ma faʻaleagaina laʻau eleelea, mafiafia. E leai se naifi malosi e faʻaumatia ai le vavae.
  2. Oti i le maualuga o le 45 tikeri. E tatau ona e tipiina le tipi, lelei, i le maualuga o le 45 tikeri. Faatasi ai ma le fesoasoani o ia teuteuga, o le vaega o foliga vaaia o aʻa e faateleina.
  3. O le toe sola ese mai le 1.5 sene. Mo le seleseleina lelei o tipi, e tatau ona e toe solomuli 1.2 - 2 centimita mai le nodule.

E maua lelei mai seleni mai vao tuai ma vao laiti.

Le faʻaogaina o le clematis e ala i le tipi i le taumafanafana

O le toe gaosia o lenei laau e faigofie lava. Leai se mea e manaʻomia e faʻaaoga ai mea faaopoopo.

Pe a lūlūina, afa po o le tolu o le lau e tatau ona tipi, talu ai i le taumafanafana, e fuga lau laʻau i tafatafa o le faila.

O se vitio e uiga i le faapipiiina o le clematis i le taumafanafana o le a taʻuina atu ia te oe le tele o manatu taua e tatau ona e faʻalogo ma vaʻai i ou lava mata. O le vitio ei ai le tele o fautuaga mo le tausiga lelei o le laau. Ae maise lava o le tele o nuances i le vaitau o le taumafanafana. E tatau ona faʻamautinoa e le malogo le vavae, e pei o le eleele o loʻo i ai.

Ua lelei mea e fai. O matupu talavou ma le matagofie e ola ae i le isi vaitau e sosoo ai.

Faʻapenaina o failautusi e ala ile tipi i le vai

O lenei metotia e mulimulitai i se mataupu tutusa.

E taua le mafaufau i ni mea taua e puipuia ai faʻamatalaga talafeagai (pala o le vaʻaia):

  1. Fufulu mama. E taua tele o le pusa e faʻapipiʻi ai le ola o se mea mama atoatoa. O le mea sese sili lea, mulimuli ane o le a faasolosolo malie le pala ma pala.
  2. Tulaga lelei o le oti. O se gaioiga lamolemole ma sao o le ki lea i se punavai lelei e atiina ae. O se mea leaga e mafai ona faaleagaina ai le laau.

O se meafaigaluega mataʻutia e faʻaaoga mo galuega.

Afai e te fiafia i le fesili i le auala e tupu ai le clematis mai se fatu, ona i ai lea o se fautuaga atamai.

A aʻafia, e faʻamalosi e laau se vai e iai aʻafiaga masani. Afai e faʻateleina le faʻatoʻaga ile vai i le taimi muamua, ona lelei lea o le suavai mai siaki talu ai e faʻaopopo atu i vaʻaiga fou. O lenei mea e faʻaitiitia ai le taimi faatulagaina o le kalyus ma uluaʻi laʻau o aʻa.

O le taimi lava e aliali mai ai le pito o aʻa, e mafai ona toe totoina le laau i le eleele, pe mafai foi ona e faatali seʻia tupu le aʻa atoa.

O le fatu ua totoina i totonu o se tamai atigipusa, lea o luga o luga o mea manaomia e tapunia ma se mea e fatu ai se afifi ua faamaufaailogaina. E mafai ona e ave se fagu, tipi i ni vaega se lua, totō se fatu i se tasi oi latou, ma fai ni tipi laiti mai le pito i lalo ile lua (faʻafetai i lenei mea, e mafai ona faʻafefiloi fagu i le tasi). O le auala lenei e faʻalauteleina ai le clematis e ala i le tipi i le vai.

O se mea itiiti e faia i le eleele (e le tatau ona tuu sao i totonu o le eleele ina ia le faaleagaina ai le paʻu), lea e tuu ai le failautusi.

E fautuaina e taofi le fale i le vevela o le 22 ° C, talu ai i le maualalo ifo o le vevela e le tupu aʻe aʻa, pe tuputupu aʻe lemu.

Faʻasalaga o Clematis e ala i le tuʻuina atu

Faatasi ai ma le au fai togalaau, o se auala e sili ona fiafia e faateleina ai le numera o laau o le faateleina lea o failautusi e ala i le taoto. E le pei o vavaega, o lenei metotia e maua ai le 100% o taunuuga, e manaʻomia ai se taumafaiga itiiti.

Ua ave se lala, o se vaega o loʻo tanumia i totonu o le eleele (faʻapipiʻi i se lauulu poʻo se isi faʻamau ina ia le lele ese).

O lenei metotia e lelei aua o le lālā tina o le a fafagaina le vao faʻasolosolo seia oʻo ina lava lona malosi e nofo tutoatasi ai. Mai le tina, na te maua uma meaʻai talafeagai, o elemene taua. Ae e le o lona uiga e le manaʻomia ona faʻamaʻaina le vao. E manaʻomia e ia ona tutusa le tausiga ma ona tuagane.

Seiloga e mulimuli uma nei fautuaga, o le a manuia lenei auala.

O le faʻalauteleina o failautusi ma lanu meamata e tele ni mea taua. O lenei metotia e manatu e faigofie tele. E oʻo lava i se togalaau e leai se togafiti o le a taulimaina, ae e ui lava i lea, e sili atu foi ona fiafia le au fai togalaau e totoina failautusi ma ni mea e selesele ai.

O lenei metotia e tele mea lelei:

  1. E leai se tau. Faatasi ai ma le fesoasoani o vavae, e mafai ona e totoina se fale fou mo le leai o se totogi. O le vaʻavaʻai i se faʻataʻitaʻiga matagofie mai se tuaoi poʻo se uō, e mafai ona e fesili atu ia te ia mo se afifi. Ona mafai lea ona e totoina le laau lava ia i totonu ia te oe lava. I le taimi lava e tasi, faʻasaoina uma taimi ma tupe.
  2. Aotelega ma le maualuga. O le seleseleina o ituaiga eseese, o le ae tupu ai se laau e tutusa lelei ma mea na ave ai le pa. Faatasi ai ma le lelei o le totoina o tipi, e mafai ona e totoina se togalaau atoa e aunoa ma le faatauina o se togavao se tasi pe fugalaau foi.