Laʻau

O faʻatauaina e tuʻuina atu e faʻapipiʻi ai fugalaau

Fugalaau e tele lava ina faia i foliga o fala. Talu mai le vaitaimi o le Anamua Anamua, ua tele le taulai atu i le mamanu ma le sauniga o le tuuina atu o nei falaoamata. O le tuufaatasiga o callas e le na o se matagofie matagofie, ae o se savali anoa foi, aua o ituaiga eseese ma lanu o le laau ei ai ona lava uiga.

Floriography, o lona uiga o le "gagana o fugalaau," na atiina ae i le Vaitau Tutotonu, ina ua talanoa faalilolilo tamaitai ma e alolofa ia i latou. Masalo o lenei autu e telē tele ma telefeteted, o lea e fautuaina ai e faʻatapulaaina oe i le fugalaau e tasi.

Taligalaau Laʻau o Calla

Na tonu i le taitai agaleaga ma le le alofa e faaipoipo i se teine ​​mai se nuu tuaoi. O le le taliaina o lona teena, na ia osofaia le nuu, ma manao e ausia lana sini e ala i le faamalosia. O le tausia o le le fiafia, na amata ai e le taitai le sauniga o le faaipoipoga.

O le faatoanofotane i se ofu paʻepaʻe lalelei na taumafai e lafo i totonu o se afi, ae na faasaoina e atua ia te ia ma liua o ia e avea ma fugalaau manaia. Talu mai lena taimi, e tusa ai ma lenei tala, o le fugalaau lalata puipuia teine ma fesoasoani ia i latou ina ia malolosi ma filifili i le tauiviga mo lo latou fiafia.

O le taimi lava na alofa ai le afafine o se tasi o atua i se ituaiga tupulaga Initia. Na faia e le matua faalelagi le teine ​​e le o vaaia, ae le mafai ona taofia fonotaga a ana tagata fiafia.

Sa lagona e le alii talavou le i ai o lana uo teine ​​i fonotaga ma na ia tuuina atu ia te ia se lautele o fugalaau matagofie. Na lagona e le tama le alofa i loto o le au alolofa ma toe maua ai le foliga o lona afafine. Mai se palanikeke fugalaau lea na paʻu i le eleele, na oʻo mai ai le mafiafia.

Faamatalaga faʻatau

O le igoa o le fuga i le gagana Eleni o lona uiga "matagofie." Faʻamamago faigofie ma le mama - o se meaola matagofie e siosiomia se ufi samasama pe, pe a e fiafia i ai, se moligao.

Faʻatasi ma se manogi manaia o vanilla, e faʻaalia ai se lagona o le faamemelo fiafia, oʻo ifo i le tapuaiga. O le mamā o laina ma le foliga o le pusa e ofoofogia.

Calla, pe i se isi faaupuga o se callas, o se laau o le aiga alofa. E tupu i le vaomatua i lalo o le paolo e lata ane i le sami. Na afua mai Aferika, na sau o ia i Europa, lea na ia galue ai mo le lua selau tausaga.

Mai le eseesega o Aitiope, tupu aʻe i le maualuga o le mita e tasi, fugalaau paʻepaʻe e sau mai. Mai isi meaola e ola i le afa-mita laau, o isi lanu e tupu.

O nei laau toto e le lelei. Suiga o le vai i totonu o se fagu i aso uma, e mafai ona e puipuia lenei fugalaau mai le faʻamala mo se taimi umi. E totoina i totonu o ipu, o nei fugalaau e na o le susu lava e manaomia ai.

Eseese o laau:

  1. Lulu.
  2. Calla (Aitiopia).
  3. Zantedeschia.
  4. Richardia.

I le aotelega, e tusa ma le 28 ituaiga.

Faaaoga

E ui lava i le faigofie, o se mea faigata tele. Ua tuʻuina atu e tagata i mea faʻapitoa:

  • E talitonuina e le gata o le fugalaau, ae o lona ata foi ua maua i le mana faapitoa. O le mea lea, e puipuia e le calla le fale mai le "mata leaga," e fesoasoani e taulima ai le atuatuvale ma le atuatuvale.
  • E masani ona taliaina o lenei mea o se faailoga o le tumau ma le fausia o mafutaga. E talitonuina, mo se faʻataʻitaʻiga, afai e leai se paʻu i totonu o se fale ma tamaiti, ona aoga lea e tuu lenei laau i totonu o le potu. O le ai ai se aoga aoga i le tamaititi.
  • Latou te manatu foi o le fugalaau ei ai lona aafiaga lelei i le soifua maloloina o tagata, puipuia mai maʻi uma lava. I le auala, o se faaputuga o lenei laau, ua tuuina atu i se tagata o loo mafatia i se maʻi ogaoga, o le a le maua ai e ia le malosi ma faamalosia ai lona faamoemoe mo le vave ona toe faaleleia.

Bouquets, aemaise lava i faʻasalaga, poʻo le faamanatuina o aso fanau, e sili lava tamalii ma faaleleia. O le tele o fugalaau mai lenei laau o lona uiga o le tele o se meaalofa i lau uo teine.

Ae o iinei e tatau ona tatou amanaʻia le mea moni e faapea, i nisi o tagata, o malala e fesootaʻi ma le oti. O fualaau o nei fugalaau e le masani ai i se falelauasiga. E ui lava oi latou o fugalaau o le oti e sili atu nai lo se isi lava laau.

Nai lo o lea, i mea faanoanoa, na latou faʻamaonia ai le faʻamoemoe o le toe fanaufouina i nofoaga maualuluga faalelagi i le lotolotoi o le mamā ma le filemu.

O le taimi nei e uiga i le falala mo tagata. O le filifilia o fugalaau paʻepaʻe lapopoa ma a latou faʻatasi ma isi ituaiga o sui o le fugalaau, o le mamanu o lapisi lapoa ma le tele o vaega lanumeamata ua fautuaina.

Tulaga faatauaina

Callas e mafai ona fesoʻotaʻi lua fatu. E faapefea? O se fugalaau fugalaau paʻepaʻe matagofie i lou lima o le a mautinoa lava le tosina atu o mata o isi tagata, e aofia ai i latou e ono filifili i le lumanaʻi pe filifilia.

O se tasi o matafaioi a nei laau totő o le latou tautua o mascotspuipuia le fiafia o le aiga i totonu o le fale. I le fugalaau a le faato'āfaiavā, o ni faʻataʻitaʻiga o se faaipoipoga malosi ma fiafia. Latou te faʻaalia ai le tulaga ma le matagofie o le talavou.

O se keke e faia i luga o callas na o ia pe o loʻo i ai faʻatasi ma isi fugalaau o se meaalofa moni tautupu. O ia faamamafaina le matagofie o se tamaitai po o le tamalii o le toa o le aso lea e tuuina atu ia te ia i taimi taua. Aua o le meaola o lenei laau e foliga mai o se ofu talaloa o loʻo afifiina i se pale pale auro i le ogatotonu o se fausaga.

Laʻau o loʻo ola i totonu o ipu i luga o le windowsill tumu le potu ma se siosiomaga o le mafanafana ma le toʻa. Leitioa a latou, faatasi ai ma isi mea, o faailoga ia o le soifua manuia. I le taimi ua tuanaʻi, na masani lava ona talitonu o le a latou laveaiina le aiga mai fefinauaiga.

O le isi aoga o nei laau toto: e tusa ai ma le tala, o le a latou puipuia teineiti mai le faitatala ma mata leaga. E masani lava o tomai matagofie na mafua ai ona le gata i fugalaau latou lava, ae faapena foi ia latou ata. I luga o puipui, pupuni, ie pupuni, tapuni, vases, vai, pusa.

O nei laau totō e faʻateleina le puipuiga, tuʻu gata o venom. I le taimi lava e tasi, latou te avea o se tagata e tuʻuina atu mea e masani ai, o se tasi lea o elemene autu o vailaʻau eseese!

O se tasi o uiga aoga o tau vaʻai. O le sauniuni e aoina mai le susu, o le laau e masani ona faʻaalia ai lana petal petal. Aʻo leʻi vevela, timu vevela, o le petal e fusi faʻataʻamilomilo le moligao.

Talitonuga iloga

O se fuainumera tele o tagata e mafaufau e lili lili e avea ma fugalaau o le faanoanoa; e masani ona aumai i latou i le falelauasiga. I Peretania, mo se faʻataʻitaʻiga, latou te le o se aganuʻu e tuʻuina atu i tagata ola.

Ae o le tasi lenei o talitonuga e le tatau ona tausisia, naʻo le lanu paepae e le gata o se faailoga o le mama ma le mama, ae faapena foi faailoga o le faanoanoa ma le faanoanoa. Ma, e ui o le paʻepaʻe e talafeagai mo le faʻaalia o le faʻavauvau, e le tosina atu o ia i le fale.

I le auala, o nisi tagata ua faasaina ona tuuina atu papae i tamaitai matutua, ona o sea ituaiga meaalofa, i lo latou manatu, o se avefeau o le oti. Ae o le tautala tonu lava, e leai se mea e faia i ai, talu ai ona o se tulaga faasaina, i foliga o faailoga po o talitonuga, e matua aoga lava fugalaau paʻepaʻe, pe o rosa, chrysanthemums poo isi ituaiga.

O le isi faailoga e fia iloa: o nei fugalaau e mafai ona tuʻuina o se paga, aua latou te manatu o se tuusaunoaga i le tulafono e tatau ona i ai se numera tele o fugalaau i totonu o se fuga mo se meaalofa i se tagata ola. O le ulugalii, o se fola, e fai ma faailoga o le aiga. Malolosi, lotogatasi ma fiafia.

O lona uiga, o le tele o ituaiga o fugalaau e taua lua natura. I le tasi itu, mama, autalavou, fiafia faaleaiga, faamemelo. I le isi - falelauasiga tusia.

Afai e fefe se tasi, o lona uiga, e le tatau ona ia tuuina atu pe talia se fuga o nei fugalaau o se meaalofa. Ae o isi e tatau ona manatua o callas, e oo lava ia i latou na faʻaaogaina i sauniga faʻanoanoa, e le o ni lanu o le oti. E le gata i lea, o isi fugalaau e mafai foi ona o faatasi ma tagata i la latou malaga mulimuli.

Ae leai se tasi e teena rosa, chrysanthemums ma lilies i luga o lenei faavae. O le mea lea, e le tatau ona le amanaiaina ma le amanaia e callas. Ma e talafeagai lelei mo ni faʻapitoa faʻapitoa (faaipoipoga, aso faamanatu, mea fiafia ma fonotaga aloaia). Ma o nei lava fugalaau e tatau ona tautua se meaalofa lelei tagata pele i se aso fiafia.