Faatoaga

Matou te tuʻuina ni fuamoa o le pato i totonu o se mea faʻapipiʻi i le fale

Afai o nofoia e le hens i luga o le masini i taimi eseese, ona mafai lea e le faʻamalosia o mea faʻapipiʻi ona tuʻuina atu i le taimi e tasi se numera tele o ni pato pulelemole ma le malosi. Aʻo leʻi faia ni fuamoa o le totini i totonu o se mea faʻapipiʻi, i le fale e tatau ona aoina saʻo, teuina ma lafoai. E na o le itu lea o le a faʻaalu e taumafaiga faʻaalu e mafua ai le iuga.

Vaʻavaʻai foi: faʻaaogaina lelei o fuamoa moa ma le vevela!

Aoina mai ma teuina o fuamoa o le pato mo se mea faʻapipiʻi

O le pasene maualuga o moa ola o le a faʻasaʻolotoina pe afai e mataʻituina tulafono mo le aoina ma le teuina o fuamoa, faʻapea foʻi ma le faʻaeteete ma le faʻaeteete o le pule o le fale siaki mama.

Ina ia aloese mai le fesuiaiga, faʻamaʻi ma isi faʻamaʻi pipisi, o le faʻafefe i totonu o le ofaga e suia i aso uma. E sili atu ona faigofie le faia o lenei mea i le afiafi, ma mai le vaveao e amata aoina mai fua o letele mo le incubator. Afai e maua se fuamoa fou i luga o le eleele na fatuina e siama, i totonu o se mafanafana mafanafana o siosiomaga uma, faʻaleagaina mo moa i le lumanai, o le a ulu atu le laufanua i totonu o pusa o le atigi.

I le taimi vevela, pe a le taufaamatau fuamoa i le maalili ma le oti o le atigipusa, e aoina i itula uma. Ae o le vaivai o loʻo i luga o le auala ma i totonu o le fale moa, o le tele lava o taimi e tatau ai i le tagata faʻatoʻaga faʻatoʻaga ona mataʻituina le tuʻuina o pou.

I le taimi lava e uma ai le aoina, e le fufuluina fuamoa ma e leai se mea e faʻamamaina e ala i masini o lona uiga e mafai ona faʻaleaga le amio saʻo o le atigi, ae tuʻuina i totonu o se fofo faʻafofo. Seʻi vagana ua lava se fuainumera o fuamoa na aoina mo le pulou, o loʻo tuʻuina i luga o fata ma le pito i lalo, i luga po o le faasolosolo malie.

O le teuina o fualaʻau o leti mo le faʻasaina i totonu o se incubator e naʻo le vevela o le 10-15 ° C ma le malulu o le ea e 75-80% e le sili atu i le 8 aso, a le o lea, o le pasene o le pulou o le a faʻaitiitia tele, ma o le a vaivai vaivai.

Filifili o fua o le pato mo le faʻasili

Na o fuamoa ua filifilia e tatau ona faatagaina e ulufale i le incubator, lea e mafai ona fuafuaina i le saʻo lelei, o le leai o ni tuputupu aʻe poʻo se sag i luga o le atigi. E tatau ona tutusa le lapoa o le pato, tusa lava pe mama.

O le felauaiga e fesoasoani e faia le filifiliga sao. I le faagasologa o lenei faiga, e faigofie lava ona maua ni mea e le mafai ona maua, e le faigofie, e le mafai ona aoga mo isi mafuaʻaga fuamoa, mo se faʻataʻitaʻiga, i ni pogisa mumu i totonu po o se fulufulu faʻamama.

I le agavaa mo fuamoa o le au faila e ulufale i le incubator i le fale, e mafai ona e vaʻaia lena:

  • o le isumu o loʻo tu i totonu tonu;
  • o le porotini e le o aofia ai ni mea le mama ma e manino atoatoa pe a viliina;
  • o le potu i luga o le potu i totonu o le fuamoa e laʻititi ma o loʻo i ai i lalo tonu lava pe latalata ane i se paluga faʻafefe.

Faʻasusuina o se tamaʻi pepe i le fale

O fuamoa o Duck i totonu o le incubator o loʻo tuʻuina atu ma se pito pito i lalo i lalo ifo o sina pito i lalo. Afai o le tolopoina o le vao o le musky breed, ona tuu lea o la latou fuamoa i luga o le fata i luga o le fata. O lenei mea o le a faʻamautinoa ai le amataina o le atinaʻe ma se pasene maualuga atu o galuega faatino.

I totonu o se mea faʻapipiʻi mea e tuʻuina atu ai fata, e sili atu ona lelei le faʻaleleia o fuamoa i tane muamua.

O fua uma e tatau ai mo le aveeseina o fuamoa o leti i totonu o se mea faʻapipiʻi i le fale o loʻo faʻaalia i le laulau. E pei ona faigofie ona e vaʻaia, o le vevela e faasolosolo malie le faʻaitiitia i luga o le vaitaimi atoa, ma le maualuga, ae ese.

E mafua ona o le atinaʻe o le pepe i le ogatotonu o le taamilosaga, o le fuamoa lava ia e amata ona tuʻuina atu le vevela i le siosiomaga. E le gata i le faatumauina o le maualuga o le vevela mo fuamoa, ae o le maualuga o le suasami o loo mataituina i le incubator.

O le latalata i le taimi e teu ai, o le sili atu lea o le faʻaliliuina o le susu e ulu atu i pusa o le atigi. O se faʻalavelave le pulea e faʻafefe ai le oti o le tama, ma e mafai ona e puipuia ma faʻamafanafanaina fuamoa i le suʻeina masani.

Mo le faʻaleleia o le vai e faʻaaoga ai le vai mama poʻo se vaivaiga vaivaiga o le paluga oona, lea e sosolo mai le aso lona lima o le faʻasologa faalua i le aso i le taimi o le faamalolo.

  • mai le 1 e oo i le 14 aso - 37.5-38.0 ° C;
  • mai le 14 i le 21 aso - 38.0-38.5 ° C;
  • mai le 21 i le 26 aso - 38.5-39.0 ° C.

I luga o se faʻaauau faifaipea, seia oʻo ina faʻauluina fuamoa i le aufaʻatau, o le a faʻaaogaina i taimi uma. E tatau ona faia lenei mea i le 4 i le 12 taimi i le aso, e fuafua i le mamanu o le incubator ma le taimi e faʻaosoina ai.

Le mataʻituina le tulaga o fuamoa i totonu o le incubator mo le ufiufi o pato pato, i le fale i le aso 8th, 13th ma le 25th, latou te aafia ai i le tulaga vaivai. Fualaau i totonu lea e leai ni faailoga o le atinaʻe, pe o iai uma faailoga o le faʻapala, ua aveese.

Afai o fuamoa o siaki musky ua utaina i totonu o le incubator, ona tatau ai lea ona iloa e le faifaatoaga moa e le umi le umi o le faʻaoga. E masani lava, o tamaʻi pepe i le incubator e aliali mai i le 33-36 aso.

O le laulau o loʻo faʻaalia ai le taamilosaga atoa o le aloese mai le tuʻuina atu o fuamoa seia oʻo i le taimi o le veleina o moa o pato musky.

Hatching pepetiʻai i totonu o se afi i le fale

I faailoga muamua o le pala, o laumei tiʻetiʻe ua faʻafeiloaʻiina i luga o le vaʻaiga o fata. O iinei ua faataatia ese i fafo. O le moa muamua na aliali i le aso 26, o le mea mulimuli e masani lava ona oʻo i le amataga o le aso 28.

A amataina le pulou o pato pato i totonu o le masini i totonu o le fale, e pei lava o faʻamatalaga faʻamaʻavale, e taua le faʻamautinoa lelei le faʻaleleia o le ea ma le tausisia o le puleaina o le vevela. O moa ua foliga mai o loʻo faʻafeiloaʻi i potu malulu faʻamafanafana ma le vevela pe a ma le 20-24 ° C. O iinei e tatau ona malogo ai pato. A uma le faʻamavae, e faʻapipiʻi le manulele ma, pe a tatau ai, ona teena.

O le mamafa o se tamaʻi taʻavale talafeagai mo le faʻaleleia atili ma le faʻatupulaia e faʻatatau i le tele o le fuamoa, ma o le tele lava o laina mai le 55-70 kalama. I le 24 o ona tausaga, o tamaʻi pato mai le incubator o loʻo tu lelei i luga o latou vae, e telefoni feaveai, maua le fiaʻai tele ma ua ufiufi e tusa lava, lelei le lelei. I le suʻesuʻeina, faʻalogo i le mamā o mata ma le gutu, o le maea o le umbilical lea ua paʻu'ū ma ua malolo manuia ma le malosi o le manava.