Laʻau

Faʻamatalaga Puipuia Abutilon

O Abutilon o se laau totō lauiloa e ola i totonu. O se numera tele o faifaatoaga latou te ola fiafia ma fiafia i lenei laau manaia, ma le alofa e valaau i totonu o le fale i totonu. Na maua e Abutilon lona igoa lona lua o se taui mo ona laʻau, lea e foliga mai e pei o laʻau lau.

O le alofa o le tagata mo le faʻataʻitaʻiga e mafai ona faʻamatalaina e ala i lona le mautonu, faigofie o le tausiga, ma le tele o fugalaau. Fugalaau e sau i lanu eseese: mai le kiona ua sinasina i le lanumoana uliuli. Ma o le foliga o le fugalaau i ituaiga eseese o le foliga lea o le logo, pala, ma faigofie. Eseese ituaiga eseese o laʻau e iai se "mamanu" e le masani ai, o le lautele lanu paepae, ae o le tele lava o laulaau e lanumeamata. O le tuputupu ae o lenei laau totō matagofie i le fale e le faigata tele, tomai faʻapitoa, tomai ma mea faigaluega e le manaʻomia mo lenei mea, o le mea lea o le tausiga o le mea e mafai ona maua e se tagata e amataina.

Abutilon (Abutilon), poʻo le Faʻailoga - o se faʻavae o tagata taʻitasi o le aiga Malvaceae (Malvaceae), e aofia ai le sili atu i le 200 ituaiga.

Abutilone 'Biltmore Ballgown'.

Le tausiga a Abutilone i le fale

O totonu o le maple o totonu e matuai telefoni lava. Mo le alualu i luma alualu i luma ma le tele o fugalaau, o le a ia manaomia le malamalama lelei. Ae ui i lea, o le susulu lelei o le la e sili ona aloese mai ai, o la e susunuina ai le la e mafai ona susunuina ai laʻau lauiloa o le vaalele. I le vaeluagalemu o le paolo, o le a faʻavaivaia fugalaau, o le a avea ma mea e faʻafefeteina, vaivai, mafiafia. Afai e tupu aʻe le paolo i le faapaologa umi mo se taimi uumi, o uiga teuteu o le laau ua matua leiloloa.

Abutilon 'Rio-Rita'.

E tatau ona faʻataʻoto le faʻaaogaina o meaʻai pe a faʻapala le ele. O lenei laau e le taliaina le faʻamago atoatoa o le palapala, e vave ona tali atu i lenei mea, o laulaʻau ua faʻavalevalea ma sag. I le taumafanafana e tatau ona e inu i aso uma, i le taumalulu e le tele lava taimi. Mo le faʻaleleia o vai, e sili atu le faʻaaogaina o le vai mafanafana. I le tasi taimi i le 10 aso pe a fausua, e tatau ona faaopoopo faʻamaʻi suavai. I le taumalulu, e tatau ona faaititia le laei pito i luga e ala i le taofi o le fua o le fuga.

Talu ai ona o le ola vave o le gasegase, e tasi pe lua taimi i le tausaga e manaʻomia ai se faʻaopoopopoina ma le faʻaopoopoga o le eleele fou. O le eleele sili ona lelei mo le abutilone o le faʻafefiloi o le lapisi o le palapala, peat, perlite poʻo se isi paʻu tao. Ole fua ole vaega ole 5: 3: 2. A maeʻa le toe totoina, e tatau ona faʻaleleia ma le faʻaeteete le laau, faʻafefe le tele o le vai mai le paleti, tuʻu i se nofoaga e puipuia mai le la susulu mo ni nai aso.

Abutilon 'Souvenir de Bonn', fomu teuteuina.

Ina ia tuʻuina atu i le laau se foliga e sili atu ona faʻatusatusa, i le faaiuga o le taumalulu e fautuaina e teuteu lala i le 2/3 o le maualuga. O le teuteuina o le abutilon o le a faaleleia atili ai le totoina, o le mea lea, o fua o laau toto o le a tele. O lālā, na vavaeina i le taimi e tasi, e mafai ona mauaʻa i ni auala se lua. E faigofie lava ona maua i totonu o se ipu tioata vai, faʻatasi ai ma le faʻaopoopoga o se papa maʻalaʻau gaʻo. O le auala lona lua o le totoina i totonu o se ipu ma se mea e le mama, o se ipu ma se toga toto e manaʻomia ona ufiufi i se ato, o le a maua ai ni tulaga sili atu ona lelei mo le aʻafia.

Growing Abutilon mai Fatu

I tulaga lelei, o le abutilone e mafai ona ola toetoe o le tausaga atoa. O tagata e sili ona fiafia i fugalaau fugalaau latou te faʻafeiloaia ma le manuia ia ituaiga eseese o vailaau oona ma faʻafefeteina fatu. O loʻo iai le faʻaleleia lelei o otaota i totonu ole fatu lea e mafai ona manuia i le tausaga atoa. Mo le lūlūina, faʻaaoga le moli, eleele lafoaʻi. A o leʻi lūlūina, o loʻo faʻafefeteina fatu fatu mo le 2 itula i se vaifofo o se tuputupu ae faʻaleleia. E tatau ona ufiufi le ipu faʻasoa i se ato poʻo se ata, tuʻu i se nofoaga mafanafana. O le taimi muamua o le a amata mai i le 7 aso. A uma lea, e tatau ona aveese le ata ma o le pusa faʻapipiʻi ma lala ua toe faʻaleleia i se mea malamalama.

Abutilon i se fagu auala.

O nisi taimi o osofaʻiga e osofaʻia e faʻamaʻi pipisi e pei o le papafaso, aphids, scutes, mealybugs. Ina ia faʻafefe nei iniseti leaga, faʻaaogaina fualaau faasaina.