Laʻau

Faiga Faʻavae, Tausiga o Aiga

Aisea e matagofie ai laau e taʻua o le soʻo? Folatalafaga alofa ia i latou mo o latou foliga mataʻutia, o le lanu tele ma le tele o avanoa mo le fatuina o fatufatuga tusiata. Amataina o fai togalaau e sili atu le fiafia i lenei vaega faapitoa o laau ona o foliga vaaia lanu ma le natura o le natura, aua o le tausiga ia i latou e faigofie lava.

O a mea e sili atu ona lelei?

O le tele oi latouna sau ia i matou mai atunuu vevelalea o vaitaimi o le lamala e sili atu le umi nai lo le timuga. I lenei tulaga, latou masani ai e teuina le susu i totonu o latou laʻau suamalie ma vao mamago. Loto Latina ua faaliliuina o le "sua". O lenei tulaga ua avea ma mea taua i le faavasegaina o ia ituaiga laau, e ui lava o le mea moni latou te auai i aiga eseese.

Meaola

I aso nei e tele ituaiga eseese: agave, cacti, aloe, briofillum, gore, aisovye, glothiphyllum, euphorbia, godson, Kalanchoe, vao ma isi. O le lauiloa ma lautele o cacti.

O le tulaga masani, o ituaiga uma lava e vaevaeina i le lua -e ala i foliga o le faʻaleleia o le tino:

  1. O lauʻau faʻamaʻi faʻamaʻavale e iai ni meaʻai suamalie. E masani ona taamilo, e masani ona faʻapotopotoina i totonu o se pusa o le eletise, lea e fesoasoani e faʻafefe ai vai. O nisi oi latou o le aloe sili ona lauiloa, agave, gasteria, haworthia. E faʻaaogaina i vailaʻau masani.
  2. I totonu o ogalaau ma pupuʻu, o vai e teu ai meaola e maua ai le suavai. Nai lo o laʻau, e masani lava ona i ai vao tuitui, ma mafai ai e le aʻa ona faaputuputu vai mai luga ma mai le eleele. O fatuga o nisi o loʻo pipisi, latou te fesoasoani e aloese mai le faʻaleagaina i foliga o vavave ma le tele o susu. O le tele o ituaiga o vao e faia ni pupu faapitoa i le taimi o timuga, o laʻau, fugalaau ma fualaau aina.

Tausiga

O nei laau totō e le faʻafefeteina e tausia, ae e manaʻomia pea ona e iloa tulafono e mulimuli ai. O ituaiga uma lava e tutusa i lalo o tuutuuga o le taofia. O i latou uma lava manaʻomia le malamalama lelei, o lea, o le nofoaga sili mo i latou o le windowsill, ma talu mai le faaiuga o le tautotogo o latou nofoaga i luga o le faletusi. Latou te manaʻomia le suāuʻu talafeagai, i le mafanafana 1 taimi i le vaiaso, i le malulu - 1 taimi i le masina. Suavai mo le faʻavaivai e tatau ona ave i le vevela o le potu.

Ina ia mautinoa lelei le taumalulu, o le vevela e tatau ona i le va o le 13-15 tikeri. Latou te ola i ipu mafolafola ma suavai manaia lelei. E manaʻomia e tagata suʻamuʻu se meaʻai i se tulaga lelei o le faʻamafanafana. O mea faʻafefiloi faʻatau e faʻatau i faleoloa e masani ona aofia ai le peat, lea e le talafeagai mo laau toto. Latou te manaʻomia se faʻafefiloi e aofia ai laupepa, eleele malulu ma oneone paʻu tutusa tutusa.

Aua nei galo e uiga i fugalaʻau palapala. I le taumalulu, latou te le tau manaʻomia ona fafagaina, lea e le mafai ona taʻua e uiga i le tuputupu ae o le vaitau. E faʻaaoga le fuga i le tautotogo Faatasi i le masina. Maua ni pito i luga i faleoloa fugalaau.

O le toe suia o se laau i tausaga taʻitasi e filifili. E faʻalagolago i ona foliga vaaia. Ma, afai ua tumu o ia i le malosi, tupu, fuga ma e le maʻi, ona e le tatau ona faalavelave ia te ia i le totoina. Afai ua le toe tupu le laau, o le paʻu ua leai se mea e masani ai pe o le lanu masani, ma ua totogo le laau i le tautotogo, ona tatau loa lea ona faia ni mea faanatinati i le totoina i se isi eleele. Suʻe i totonu o se faʻafefiloi eleele palapala ma vai pe a mavae ni nai aso.

Igoa ma le ata

O sui pito sili ona taua o nei laau totő o tagata o loʻo nonofo i faʻatoʻaga aferika afuafuaina - o mea suamalie e pei o maʻa. O lenei aiga ua taua o Aizonovye. O maʻa ola e aofia ai: tusi pese, frits, dinterantus, fenestaria, titanopsis, conophytum. Ae ui i lea, e tasi i le tausaga ona tupu le mea ofoofogia ma o nei maa e le masani ai e fanau mai ai se fugalaau manaia o le alofa matagofie ma le alofa tunoa.

Stonecrop

Sedum o le aiga o Crassulaceae (matamata i le ata oi lalo). I totonu o vivola e tupu i Central ma Amerika i Saute, i Madagascar. O lenei mea faigofie-i-tupu e totogo, fatu, ma laʻau tutusa e pei o se vaa poʻo se pulou pito i luga. I le fale, o mea nei e tutupu:

  • Stonecrop. O lona eseesega i laulaʻau lanu moana e mumu mumu i luga o le moto.
  • Stonecrop mumu-vali. O ona lau e toetoe lava a mumu.
  • O Stonecrop Morgana o loʻo tautau faʻamau faʻamalosi lea e faʻafefiloi ona ufiufi i laʻau laiti. I le taumafanafana, e aliali mai fugalaau piniki.
  • Stonecrop e le masani ai mo lenei ituaiga o laau. E tupu aʻe i se vao vao e oʻo i le 60 cm, e umi ona lanu lau.

Haworthia

Haworthia mai le aiga Lily o le sui o Aferika i Saute, vaai i le ata. O lenei laau e sili ona lauiloa ma le le lelei, ei ai sona lapisi matagofie o le tino, umi, faasino i le pito o laulaau. O ni gafa ua faia, ae e sili atu ona vavaeeseina i latou ina ia le aveeseina le sua mai le laau, talu ai e le o teuteuina uma.

I le fale, latou te tuputupu aʻe:

  • Hawthorne peni. O ona laulaau e oo atu i le 8 cm le umi e paʻepaʻe paʻepaʻe. Fugalaau e foliga mai e le mafaamatalaina i luga o se uumi umi faatasi ai ma se taamilosaga racemose.
  • Haworthia tafe. O ona laʻau e umi ma sili atu le leaga nai lo le mea na tupu muamua, faʻapipiʻi le laiti, faia ni laina eleelea.
  • Chess haworthia. O laulaau e pupuu ma lautele, tolu tafatafa foliga, faatasi ai ma fomai tipitipi i autafa o pito. O faʻasalalau faʻasalalau e naʻo le pito i lalo ole laupepa, o le pito i luga e aofia ai se felafolafoaʻiga o moli.
  • O Haworthia Reinwardt o se tuusaunoaga i le tulafono, aua e le o afaina ai laulaau mai laulaau, nai lo oi latou o loo i ai se upega e oo i le 20 cm, lea e ufiufi i laulaau tafatolu.

Pachypodium

Pachypodium o le aiga kurtov. I totonu o vivola e tupu aʻe i Aferika ma le motu o Madagascar. Laʻau laau toto, lona mafiafia o le aʻa e tumau lelei le susu ma ufitia i vao tuitui. Laua ma umi lau o le vavaega o laau mo le taumalulu. E i ai le paʻu i totonu o le vai lau. Pachypodium e le lelei ma masani ona maua i totonu o potu o fugalaau fugalaau. I le fale, o ona ituaiga ua tupu:

  • O le pachypodium faʻasalalau o loʻo i ai se mea faʻalaʻau, i luga o vanu laiti o se fuga. Lafoaʻi le lanceolate, faʻasalalau. O nila i le pito i lalo o laʻau o loʻo faʻatulagaina taitoalua. Fuga i fugalaau laniki piniki.
  • Pachypodium Lame o se laau tele e tasi, o lona foliga e pei o se paʻu. O laumei uumi e fai sina laititi, lea e faʻapipiʻiina ai nila i lalo i ni vaega se tolu.
  • O le pachypodium puupuu-stem e le masani ai. O le ogaoga autu o le faʻapipiʻi lea, o le mea lea e faʻapipiʻi mai ai pine pupuu. E i ai ni laulaau lauulu; o le foliga e maualuga, ovate. I le taumalulu, a leai ni laulaau i luga o le laau, e pei o se maa. O fugalaau e foliga mai o lanu samasama, tele i le lapopoa.

Faʻaipoʻa

Crassulaceae mai le aiga Crassulaceae tuputupu ae i le itu i saute o Aferika. O lenei laʻau e sili ona lauiloa e leai se ituaiga o meaola masani, talu ai e tele naua. O nisi ei ai ni laulaau matala, o isi e oʻo atu i le tele senitimita. E ese foi i latou i foliga ma lanu, e oo lava i le lanumoana ma le mumu. O le lala lala ma tu sao. I le fale, o nei meaola ua fafagaina:

  • Oval Crassula (Money Tree) e tupu ae pei o se laau telē tele. O lau o le oval, o le tino e oo i le 5 cm le umi, o la lanu e lanu meamata lanumeamata ma le mumu. O le laau e fai ai aʻa malolosi. O fugalaau e foliga mai papaʻe po o le piniki.
  • O le lapisi lapisi o loʻo iloagofie e laʻau laiti tafatafa tolu. E vave tele ona tupu, e foliga mai fugalaau samasama.
  • Crassula ua faʻamalolo. O le igoa o loʻo faʻamatalaina ai le ituaiga o ia lava, o le aʻa e ui atu i laulaʻau e ufiufi i paiga e oʻo i le 2.5 cm le umi.

Adenium

O lenei fatuga o le aiga kurtov, o le lauʻeleʻele e tutotonu ma Aferika i Saute. O le laau e pei o le laau i tulaga masani e tupu i le 10 m. I le fale, e matua matautia lava, ausia le 30 cm. E mafai e le aʻa ona taofi le susu, faʻamafu i laulaau laulau. Oona inu. O laulaau e lanu meamata, ova o le tino, faatulaga lelei. Fugalaau e pei o rosa ei ai se lanu mumu po o le lanu piniki, lea e taʻua ai le laau o le Desert Rose. Lafoaia laʻau mo le taumalulu, ia toe maua ai e le fanau laiti i le tautotogo. Manatu lauiloa - Adenium e mafiafia.

Fetuʻaiga Faʻatasi

Sa talisapaia e tagata fugalaau fugalaau nei laau toto, aua o se tasi o mea e sili ona fiafia i ai mo le fatuina o ni fatuga amata mo totonu o le fale. O le tele o ituaiga o Crassula, Rosularia, Gasteria, Stonecrops, lea e lelei mo togalaau papaʻe, e totōina i totonu o vasa lapopoa po o fafie.

I totonu o koneteina manino, mo se faʻataʻitaʻiga, i tioata, meaola, fulufulu, latou foliga manaia tolu pe fa ituaiga. O le pa puipui e foliga mai e manaia mai ia i latou. I luga o le windowsill, e mafai ona e tuʻuina atu i le 60-70 ituaiga o pepe faapena. O nisi tagata atamamai na faia "tulimanu o le toafa" i luga o lea mea, na muamua faʻamaopoopoina ituaiga eseese ma lanu eseese ma ni maa e leai ni pito.

O le fogaeleele o loʻo sausau i le oneone poʻo le iliili. I le taimi lava e tasi, e tatau ona e iloa o le maualuga o le pesini e le sili atu i le 1/3 o le maualuga o le tele tele o le fale. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e fatuina se pese mai Haworthia, Gasteria, Ekeveria, faila, cactus. Pachyphytum, o loʻo i ai le vaʻaiga, matafiafia, lapotopoto lau e pei o vine, e mafai ona totō faʻatasi ma i latou. E mafai foi ona e faaopoopo atu i le kamupani ma laau laiti e iai ni afifi fetolofi, mai i pito o le pesini o le a manaia le tautau a latou laau. Mo lenei itu, ua ave Sedum, Monantes, ma Crassulaceae.

Suʻamuʻu - matagofie ma muamua laau, tausi lelei e tusa lava pe mafai ona faia e se fai togafiti faufautua fou. E masani ona totoina i totonu o le ipu e tasi, ma faia ai se tuufaatasiga o lanu talafeagai. Tuu i luga o se faamalama, faapaologa po o se isi nofoaga lelei e teuteu ai totonu, faaopoopo i ai le eco-touch trendy.