Laʻau

Pusa faʻapipiʻi ma fagu faʻamaʻamilo mo 'āiga i totonu

O le faʻasalaga e masani lava ma tumau pea le tele o le taimi e faʻaalu ai le taimi i le tausiga o totonu o le fale. E manaʻomia le tele o taumafaiga ma le taimi, o le mafuaaga taatele lea, ona o le tele o galuega, ua faʻamalosia ai e faʻaititia le aoina o meaola. A uma mea uma, e le mafai e tagata uma ona tuʻuina atu le tausiga atoatoa mo se ituaiga o ituaiga eseese. O faʻafitauli uma e fesoʻotaʻi ma le masani ona faʻasusu, faʻapea foʻi ma le manaʻomia ona mataʻituina pea le maualuga o le susu o le masini ma lona faʻamagoga i le va o taualumaga, faʻatagaina le foia o le faafitauli i faʻamaʻi faʻavaivai. E le na o se mea fou fou i luga o le maketi, ae o se mea moni e maua mo tagata e amataina ma fai togalaau.

Tagata totō faʻatasi ma le faʻaleleia o le faʻaleleia o vai.

O mataupu faavae o le pusa faʻapipiʻi ma le faʻapipiʻiina faʻaleleia

Afai na muamua le faʻamaʻaina o le vai e pei o se "mea taalo" matagofie, o pusa nei ua faʻapipiʻiina ma faʻaaogaina masini faʻapipiʻi mo le faʻatonutonuina o le maualuga o le meaʻai o loʻo liliu malie atu i totonu o se tasi o auala maʻoti mo le tausiga atoa o laumei lanumeamata. Ma pe faapefea ona e le taʻuina ia pusa - naʻo ipu e faʻaleleia ai le faʻaleleia o le vai, masini otometi, ipu poto - e le suia ai la latou faigofie mai se manatu faʻapitoa. O le faʻaleleia atili o pusa masani o loʻo foia ai le faafitauli aupito sili ona taua ma o le galuega sili ona taua o le tausiga atoa o totonu o fale, ma ua avea ai lenei ma auala sili ona faigofie.

O le faʻaaogaina o se manatu faʻapitoa ma tekonolosi o se masini faigofie lava. O le mea moni, o se faʻagasologa o le faʻaogaina o le vai, faʻafefe o le ulu. O ia ipu e galue i luga o le mataupu faavae o le felafolafoai o vaa, o le tasi o ia mea e aofia ai vai, ma le lona lua ua faamoemoe mo le totoina o laau. O le mea moni, o se fagu lua e faʻapipiutaina ma se masini faʻapitoa mo laau totō poʻo se ulo e faʻapipiʻiina ai se pa puipui.

E ala i le mamanu, e mafai ona eseese tagata totō. I nisi ipu, o le tane vai e faʻaoga, faʻapipiʻi i totonu o le fagu ma faʻafesoʻotaʻi i se paipa faʻatasi ma se faailo e tafe i luga ae o le laufanua. O isi e faia i foliga o ni vaʻa se lua o loʻo i totonu o le tasi ma le isi auala mo le toe faʻaleleia o vai poʻo le leai. Ae o isi isi mea e le mafai ona faʻaaogaina: o se mea faʻapitoa vavalalata, o se faʻamau faʻamaʻi ma se tane mo le faʻatumuina o le pito i lalo o le fagu i le vai ua tuʻuina i totonu o le ulo (faʻapipiʻi faʻapipiʻiina ma faʻapipiʻi faʻatasi ma le totōina). I le taimi lava e tasi, o masini e mafai ona faʻaleleia ai le faʻaleleia o le vai e mafai ona maua ai le faʻasaina maualalo ma le vaʻaia o le vai e le gata mai lalo, ae i luga foi o itu o le coma. O le faailo o se "float" tube ma faailoga o le maualuga ma le maualuga o le vai, lea e faigofie ona uia.

Faʻafanua o se masini faʻapipiʻi ma se masini faʻamafanafana.

O nisi o gaosi oloa, faʻatasi ai ma pusa ma faʻalavelave faʻafefeteina mo le faʻaleleia faʻamafanafanaina, e aofia ai se pa puipui faapitoa mo le ulo, o se masini faʻamumu ma se puʻu faʻalauiloa, faʻapena foi ona tuʻuina atu se faʻafefiloi faʻavaivai faapitoa e mautinoa ai le lelei o le suavai ma lona tufatufaina atu. Ae o le tele lava o masini faʻaleleia faʻavaivai e galulue faatasi ma le tafega taatele, lea e masani ona faʻaaogaina mo totonu o laau - kalava, vermiculite, faʻalauteleina o le omea, ma isi.

O le saturation o le meaʻai ma le susu e tupu i le maualuga o le vai, o le vai e alu malie mai i le eleele mai le vaʻa ma faasolosolo malie, ma o le mea e sili ona taua - e oʻo lava. Suavai i totonu o le meaʻai mai totonu o le suʻu i totonu pe a faʻapala, faʻalagolago i le vave ona vave ona gaosia e le laau le susu.

O se fagu lua ma se vai vai, lea e tele lava le taumafa o le laau e pei ona manaomia ai, e maua ai se vaʻaiga lelei ma paleni o le suʻega. Talu ai o le faagasologa o le susu e pulea e le tikeri o le susu ma le manaomia e le laau, o le lamatiaga o le faamamaina atoa o le masini poo, i se isi itu, le tele o le susu ma le malolo o le vai, o le acidification o le eleele ua matua vavaeeseina. Ma e le mafai ona e fefe i so o se mea sese, sese, faatamala, o le aafiaga o mea le tumau. O le a le afaina laau toto i lou toesea, pe a fai o le fesuiaiga o le ea e fesuisuiaʻi, ma isi.

Tagata totō faʻatasi ma le faʻaleleia o le faʻaleleia o vai.

E naʻo le faʻaaogaina o masini e faʻaleleia ai le suavai, lea e mafai ona mafaufauina o se toe foʻi, o le amataina lea o le tino pe a lava le tumu o le eleʻele i aʻa, o aʻa o le laau e mafai ona oʻo i le alavai ma, e tusa ai ma lea mea, e mafai ona "toso" vai mai le tane. Afai e te totōina totonu o le fale ma se aʻa aʻa i totonu o se pusa, faʻapipiʻi le tele o le eleele "leai", e tatau ona e faatali seʻia oʻo ina atiae le aʻa ma amata ona "toso" le susu ile maualuga. I le tulaga o laau laiti totō totōina i totonu o fagu tetele, e tatau ona faʻatali pe a ma le 2-3 masina pe a uma ona totoina. I le taimi nei, o masini e faʻaaogaina ai le faʻavaʻa faʻamafanafana e faʻaaoga e pei ona masani ai ma faʻamalosia e faia i le auala masani. O le mea lea, e fautuaina le faʻaaogaina o masini puʻupuʻu mo laau totō matutua ma aua neʻi faʻatupulaia le maualuga o le koneteina faʻatusatusa i le muamua. Ae i ai foʻi ni faʻataʻitaʻiga e faʻaogaina ai le faʻaogaina o auala e faʻaaogaina talu mai le totoina (siaki i taimi uma lenei tulaga pe a faʻatau).

Aisea e te manaʻomia ai se ipu e faʻavaivai ai?

E le tatau ona e mafaufau i se atigipusa e iai se masini faapitoa mo le faʻaaogaina o laau totō e pei o se tasi o auala e faʻafaigofie ai le tausiga, o se meataalo mo se tagata faʻanoanoa. O le mea moni, o le mea e sili ona taua i le autofatering e le faigofie, ae o le faʻamautuina o taualumaga lava latou. O ia koneteina e mafai ai ona maua le tikeri lelei o le suāsusu, e fetaui ma se vaitaimi patino o le atinaʻeina o laau, le maualuga o le taumafa vai i le aʻa. O le faamalieina atoatoa o manaoga o mea totino ma le saʻo atoatoa o le fetaui o le aofaʻi o le susu i fua o mea e manaomia o le autu ma sili atu le le mafaatusalia o avanoa o ipu e fufulu vave ai. O le tali atamai lenei i le faafitauli o le faʻaleleia lelei o mea e talafeagai ma manaoga o le au faifaatoaga i aso nei ma o latou fiafiaga lanu meamata, lea e teu ai le malosi, taimi, faʻasaʻo faafitauli ma puipuia ai soʻo se faʻalavelave e fesoʻotai ma tulaga le lelei o le faʻamamafana.

Tagata totō faʻatasi ma le faʻaleleia o le faʻaleleia o vai.

E faʻaaogaina i le mea moni e tatau ona faʻamalosi le suāsusu, faʻatasi ai ma se auala taʻitasi i laau taʻitasi, faʻaauau, ma faʻaauau tulaga faʻapitoa. Ma o nei mea uma e tatau ona taofiofia e le tagata e tausia ia lava. E oo lava i tagata poto faapitoa tomai faapitoa e le mafai ona saunia i taimi uma ia laau totõ ma le gauai talafeagai. Ma o le tele o aganuu i le aoina, o le sili atu ona faigata o le tuʻuina atu ia i latou o tausiga taitoatasi. O pamu ma le faʻamautu faʻatasi mo totonu ole fale e pei o le leai se isi metotia e mafai ai ona e tausia atili oe lava, e taulai atu i uiga ma mea e fiafia i ai laau taitasi. Faʻafetai atu ia i latou, o se polokalama faʻapitoa faapitoa e fatuina ma le le faʻamalosi, o le manaʻoga e manatua pea ma matua mataituina ia uiga taʻitasi o aganuu taʻitasi e mou atu.

Talu ai o meaola uma i totonu o fale e matua tulaga ese lava ma e le mafaamatalaina, e oo lava ia i latou o le aiga lava e tasi, o mea totō e tusa ma o latou manaʻoga i le polokalama tausiga e ono ese lava. I totonu o totonu o laau toto e iai foi le fiafia i taimi uma e toto ai fua, e pei o fulufulu, ma le mama, e faalagolago i le maualuga o le susu o fua, e pei o ferns ma balsams, ma cacti ma isi suauu o loo fefefe i soo se mea e soona fai, e manaomia ai pepuni ma cyclamens e faia se auala faapitoa. Ma afai o le auala masani o le fafagaina o oe e tatau ona e sailia lau oe lava auala i laau taʻitasi, ona faʻaaogaina lea o fuālaau fugalaau atamai e tatau lava ona e tausia lelei le toe faʻaleleia o le vai i totonu o le tane. E fetaui tutusa ma fale e sili ona mausali ma le le lelei i totonu ole fale e manaʻomia ai sina gauai faʻapitoa, ma mo mea e sili ona matagofie i totonu o fagafao, ia e sili ona ola i greenhouses.

I le avea ai o se masini lautele ma le faigofie, o ia ipu faʻafeiloaʻi e faafaigofieina ai le faagasologa o le fausiaina o se polokalame e faʻaleleia ai le vai i le tele e mafai ai ma mafai ai ona e faʻagaloina uma feau e fesootaʻi ai. E aofia ai ia ituaiga o fagu, e pei o le:

  • vai vevela
  • vai e ulu i laulaau po o le pito i lalo o pupu;
  • le manaʻoga e faʻafefe vai mai pallets;
  • le lamatiaga o le atiaʻe o faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le faʻamautuina le talafeagai;
  • manaoga e pulea le tele o le vai ma le maualuga o le faamamaina o le masini i totonu o ipu, ma isi.

Seti atoa o le fagu fagu faʻatasi ma le faʻaleleia o le faʻaleleia o vai.

Pusa fufulu vavalalata faʻamalosolo soʻo se tulaga lamatia o le faʻafeinuina le talafeagai ma toe totogi mo faigata uma. Ole malosi ole maualuga, uiga ole tagata, ole gafatia e faia ai ni tulaga faapitoa ma ia tausisia manaoga uma o laau e faatagaina ai oe e le faalagolago i le malamalama ma le iloiloga autasi, galo atoa popolega ma lagona, o le mea moni e aveesea ai le lamatiaga o le le totoina o totonu o laau ona o le afaina.

O le mea sili ona lelei o ipu e fafaga faʻamalosi mo totonu o laau

  • le mafai ona toto laau e tusa lava pe le o lava le taimi, e masani ona e malaga ma e le lava le gauai atu i se faaputuga tele o fualaau i totonu;
  • latou te faatagaina oe e faʻagaloina faafitauli i le fafagaina o laau i le taimi o tafaoga poʻo taimi uumi;
  • teu se taimi i le tausia o totonu o le fale;
  • ma maua ai le tulaga maualuga o le faʻamafanafanaina e tusa lava pe leai se poto masani;
  • aveeseina o le manaomia ona siakiina e le aunoa le tikeri o le faamamaina o le masini i le va o le suavai;
  • le gafatia e tupu ai ituaiga sili ona mama ma le loto vaivai e aunoa ma se tausiga faigata;
  • le faʻamalosia o le tausiga ma le foafoaina o se faiga faʻavae, e maua ai se tikeri o le palapala o le eleele e fetaui lelei ma manaoga o laau totō.

Ma sina mea itiiti e uiga i le tuʻufaʻatasiga o koneteina lava ia, faʻapipiʻiina i se faʻagasolo faʻamalosi faʻapitoa. O la latou filifiliga, ioe, e le mafai ona faʻatusatusaina i le tuʻufaʻatasia o fagu fugalaau masani. Ae i nofoaga tutotonu o togalaau, faleoloa fugalaau, faleoloa mea e teu ai mea, faatasi ai ma masini masani, e toetoe lava o taimi uma e te maua ai ni faʻataʻitaʻiga ma ni atigipusa e faʻamaʻi faʻavaivai. O le mea e leaga ai, o le filifiliga o ipu i laʻau, meafaitino, lanu ma le tele o loʻo i ai pea le tauagafau. O le faʻatupulaia o le manaoga o loʻo faʻagasolo malie le suia o le tulaga, o le tele o tagata atamamai e faʻalauteleina, o loʻo faʻapupula mai kamupani fou. E le gata i lea, o tane ma vaʻalele faʻapipiʻi ua leva ona iai i luga o le maketi, e pei o se tulafono, ua fuafuaina mo totonu o le taimi nei ma mafai ai ona e filifili se vaʻa e tutusa lelei ma soʻo se potu. O le mea moni, e leai se fesiligia o le eseesega o mea eseese, ae o faiga faʻavae lautele e mafai ai ona maua le fofo lelei mo vaipanoa eseese e sili atu i luga o koneteina poʻo mea lautele, mo fua o fua eseese ma tetele.

Tagata totō faʻatasi ma le faʻaleleia o le faʻaleleia o vai.

O koneteina uma e faʻapipiʻiina faʻaleleia e faia i le palasitika, ae o nisi taimi latou te ofoina atu se filifiliga e le gata i le va o se mea lamolemole ma le paʻu, ae faʻataʻitaʻi foi i isi mea. Faʻataʻitaʻiga masani lanu paʻu lanu meamata ma paʻu o le pastel, faʻataʻitaʻiga o lanu eseese e mafai ai ona e faia se filifiliga e faavae i uiga teuteu.

I totonu o koneteina e faʻaleleia ai le faʻaleleia o le vai, o loʻo i ai uma le taamilosaga, ma le fagu poʻo le fagu faʻaputu faʻatasi ma le umi o le 13 i le 45 cm.

Ma i le tau o potopotoga atamai e mafai ai e oe ona maua uma le avanoa ma tupe sili atu. O le mea moni, o le tau o loʻo tumau pea se toe faʻaoga tele: e oʻo lava i fugalaau fugafiti sili ona faigofie e sili atu ona taugata nai lo mea masani.

O se vaega eseese o koneteina ma le faʻaleleia faʻapipiiina o ni pusa mo faʻamalama ma fale puipui ua fuafuaina mo le totoina o pailate. O pusa uamea e faʻaaogaina ma faʻapitoa faʻapitoa e mafai ai ona faʻaogaina le faʻaaogaina o auala faʻapitoa e faʻapipiʻiina ai fale ma faletalimalo, terraces ma nofoaga faʻafiafia. E le pei o koneteina masani, o mea na fatuina mai ia i latou mai le taumafanafana ma togavao faʻapitoa e faigofie ona faʻamautu ma e le manaʻomia le faʻamalosi i aso uma. O pusa vavalalata vavalalata ua faʻapipiʻiina ma se paʻu e faʻafefe ai le tele o vai pe a mavae le vaʻa.

Tagata totō faʻatasi ma le faʻaleleia o le faʻaleleia o vai.

E faʻapefea ona faʻaogaina ipu i le autowatering?

O le faʻaaogaina o se potopotoga poto e mautinoa lava e ese mai le faʻaaogaina o se ipu masani. Laʻau i totonu o ipu e faʻaleleia ai le faʻaleleia o le toto e totoina e tusa ai ma tulafono ma taʻiala tutusa lava e pei ona i totonu o isi pusa mo faʻatoʻaga i totonu. E manaʻomia le tafe vai. O le eleele ua filifilia taitoatasi mo laau taʻitasi.

O le leai o se manaʻoga mo le faʻavaveina vave e faʻaalia ai lava ia i nisi o ituaiga o ipu. Mo le tele o ipu, a uma ona totōina, e faʻamamaina le eleele i le auala masani. Ae o le taimi la, pe a oʻo mai aʻa o fualaʻau lanu meamata i le alavai, faʻafefea e tusa ai ma le auala masani ua maeʻa uma. O le mea moni, nai lo le masani ona faʻainuina, e tatau ona e faʻatumu i taimi uma le tuʻuina atu o le vai i totonu o le tane i totonu o le suʻaina.

Faʻafanua o se fale faʻasaina ile fausaga faʻanatura.

E sasaa saʻo le suavai i totonu o le paʻu o le tane e tafe i luga o le puipui o le ulo. E faigofie tele le faʻatinoina o le faʻagasologa: e tatau ona e faʻaopopo le vai vai e talafeagai mo le faʻaleleia o le vai i le "Malu". O le vai e faʻaopopoina le tele naua nai lo le fausaga masani, e oʻo lava i cacti ma isi suavai. I totonu o pusa faʻalua faʻalua mo fale uma i totonu, e tatau ona faʻaopopo le vai i se taimi e 2 vaiaso. Ma mo ituaiga mea mama e manaomia ai le maualuga o le timuga, o le masani masani o le toe faʻaleleia o le vai o le 10 aso. Ae o loʻo i ai vaʻa poto e mafai ai e le malologa i le va o le faʻamaʻi ona 8-10 vaiaso. Faitau ma le faʻaeteete faatonuga ma fautuaga a tagata gaosi. E pei ona masani ai i vai inu masani, e sili atu le le taulai atu i se taimi masani, ae o le a le saoasaoa o fua o laau toto. Le mataʻituina le maualuga o le vai i totonu o se fagu avanoa, faʻapitoa ma faigofie ona faʻaalia i luga ole fesoasoani pipili. E pei lava o soʻo se faʻavaivai, faʻapalaina vave le faʻaleleia o le vai i vai vevela, itiiti ifo i le malulu o le ea. O le taimi o le toe faʻaleleia o le maualuga o le vai e fesuisuiaʻi foi e faalagolago i le taimi o le tausaga ma le taimi o le atinaʻeina o laau (faʻapea foʻi ma le faʻaleleia masani).

Tagata totō faʻatasi ma le faʻaleleia o le faʻaleleia o vai.

Ma o se isi mea e sili ona taua. O le pito pito i luga pito i luga pe a faʻaaoga pusa e faʻaaogaina le faʻaleleia o le vai e mafai ona faʻaaogaina i le na o le 2 masina talu ona faʻauluina. E faʻapalapala faʻamaʻi i totonu o le vai, lea e faʻaopoopo i le tane.