Fugalaau

Century living - Century aʻoga: pe faʻapefea ona faʻatupulaʻia le saʻo numera

O lau togalaau ua i ai nei le tele o fugalaau eseese. O tausaga nei ma tausaga, vave fuga ma fuga o le autumn, uumi ma pala. Afai e le o iloa atu le televise i totonu o lenei ituaiga, matou te fautuaina le gauai atu i lenei laau ma mautinoa ia fofo i lau togalaau. O le asō o le a matou taʻuina atu ma tau atu ia te oe pe faʻapefea ona tupu tele le numera.

Faʻamatalaga o se laʻau vaivai

O se mea matagofie, matagofie ma faigofie tele laau tetele ma matagofie, logo matagofie, fugalaau. O le igoa na tuuina mai i le foliga o se corolla, o lona uiga o se totoa po o se tamatamailima, ma i le faasologa o le "Latitus" Latina. O le amataga lenei o le igoa Rusia o le ituaiga.

O vailaau o le Digitalis o se mea faʻapitoa poʻo se lua tausaga. E tusa ma le 36 ituaiga o latou ituaiga, e masani ona nonofo i le Metitirani, Asia i Sisifo ma Aferika i Matu, i le isi vaega o Europa, faapea foi i motu o Kanata.

O le matagofie o le numera o loo taʻua o se fomai iloga ma o se vaega manaia o le mea teuteu, faapea foi ma se laau taua o le meli. O laʻau e matagofie, malosi, e le mavavaeina le tupu mai le 30 i le 150 cm le maualuga. O ona laulaʻau e lauiloa, malamalama lanumeamata i le lanu, oval, lautele i foliga. O le faʻaaogaina o foliga o le logo lanu samasama po o le lanu mumu, o nisi taimi e lanu mumu ma togitogisa sili ona pogisa ma mea lanu, e faaputuputuina i se tasi itu.

Ae faʻapefea ona maua sea ituaiga? Seʻio tatou tilotilo i filifiliga.

E faapefea ona toto fatu

E fautuaina le faʻatau mai o fatu o lenei aiga mai faʻatoʻaga faʻatuatuaina. E masani ona tupu i lalo o le igoa ole varietal digitalis, e foliga mai o meaola eseese e aliali mai. Ma, ioe, gauai atu i aso maeʻa.

E tatau ona faia se faataʻitaʻiga

E le manaomia e fatu ni gaioiga faaopoopo o le faʻamalosi ma soʻo se isi lava manipisi. Ae ia faatelevaveina le faagasologa o le tupu mai o totogo, e mafai ona e alu muamua. O le mea lea, o le a tatou iloiloina pe faʻapefea ona toto fatu fatulaʻau.

E sili atu le lūlū i totonu o greenhouses poʻo se lauʻeleʻele i le amataga o Aperila poʻo Me. Saunia vave lelei le laufanua, ma ao le i luluina, tatala sina mea itiiti ma suavai lelei. Ona fufuluina lea o fatu e seasea mafai ona maua i se avanoa saʻoloto. Afai e leʻi faia le suamalie, o le mea lea ua ufitia mai i luga meaʻai ma se ata tifaga poʻo se tioata (e aveesea i le taimi lava e taamilo ai pusi).

Faʻaauau le mafanafana o le ea ma tuʻuina atu le malamalama faʻafefe.

Faʻamatalaga ile fatuina ole fatuga numera

Ina ia ausia taunuʻuga maualuga, mulimuli i nei taʻiala:

  1. Filifili i ipu eseese i le taimi lava e tolu pe sili atu lau laupepa moni ua faia. Totoina i pusa lapopoa ma se mamao o le 5-7 cm i le va o fatuga poo totonu o koneteina taʻitasi.
  2. O le fufuluina o laau e tatau ona faʻalelei ma puipuia le vevela, ma i nisi o taimi ia faʻamalosolo ma le faaeteete le mea o loʻo siomia ai i latou.
  3. E taua tele le puipuia o fatu mai ave tuusaʻo o le la ma faʻataʻitaʻiga.
  4. E tasi le vaiaso aʻo lei totoina, e tatau ona vaʻaia i se taimi i fafo le vevela ma faʻafefe. O le mea lea, o le a ia saunia e nofo i le togalaau.
  5. A oʻo i le aso le tele o le taimi e faʻaaluina i luga o le auala, ona avea lea o se faʻailoga e faapea o le taimi mo le aigaainana e totō i le saunia ma le fafagaina o eleele.

Aua neʻi faʻamago le palapala.

E faʻapefea ona totoina fatu i luga o le eleele

O le tele lava o taimi, e ola vave fatu laau i totonu o le togalaau poʻo totonu o le fugalaau, lea e ola lelei ai foi ma ua matua. O le mea pito sili ona talafeagai mo le totoina ma le tausiga o mea faʻapitoa i le malae vaʻaia o masina ia o Me ma Iuni, pe a maeʻa uma le kiona.

Toto fatu i nofoaga e leai se masima e sili atu. A o leʻi lūlūina, faʻaaogaina faʻamaʻi faʻasamaʻi ma le nitrogen, fuamosa ma le potassium. Faʻailogaina i laina ma le lautele i le va o 20-25 cm, sina oneone, ma ufiufi i se ufiufi mea e le nonoa.

Vaega o le totoina ma le tausiga

Mafaufau i le taimi e totō ai fualaau aina i totonu o laufanua. O le faʻaleleia o eleele e tupu i le amataga o le taumafanafana i totonu o le eleele faʻamamaina. I le va o fualaau aina, o le avanoa e tatau ona 20 cm, ma o le laina o le laina e tusa ma le 25 cm. Ua loloto le pu, ma ua totōina totō faatasi ma le ele. A maeʻa lena, o le palapala ua maeʻa faʻaleleia ma faʻamamaina.

E ui lava i le tumau i le malulu ma le taumalulu o le tau vevela, faapea foi ma le tetee atu i suiga o le eleʻele i le eleele, o loo i ai ni nuances i le filifilia o se nofoaga.

Fautuaga mo le filifilia o se nofoaga e fai ai le fanua:

  1. Talu ai e le faatagaina e le numera le faʻaleleia o le suavai, o loʻo faʻavaeina alavai i le taimi o le totoina.
  2. A o le totoina ni fatu, o le suaina o le eleele e faia i le loloto o le tafailagi (20 cm) tafatafa, togafiti, fafie, compost poo nitrophoska o loʻo faʻaofiina i totonu. Afai ei ai se maualuga maualuga, ona faaopoopoina lea o sina lime.
  3. Filifili se avanoa matala, susulu, po o se mea laititi.
  4. Pe a totoina, e taua le gauai atu i laau o laau, aua e mafai ona tafe le vai i lau o le autumn.

Tausiga o Vaitaimi i fafo

Afai o le nofoaga o le tulaueleele ma le tausiga o le telefoni numera e filifilia e tusa ai ma manaʻoga, o le a le faigata tele le tausiga. O le faʻasusu vai e masani ona manaʻomia. Ae e tatau ona mautinoa e le tumau le vai i aʻa.

O le totōina e na o le maualuga lava o le eleele e faʻaaoga. E le fiafia le laau i le susu o le susu, o le mea lea, e tatau ona tuʻuina lelei alavai lelei.

I le amataga o le fuga ma le tautotogo, e faʻaaogaina ai faʻamaʻi faʻamalosi. I le itu, o le nitrogen - faaopoopo 2 taimi i le vaitau. O aʻafiaga Digitalis e mafai ona faʻaalia i le amataga o le autumn, aua nei galo e siaki. Ina ia faatumauina lo latou malosi i le taumalulu, tatou te mafanafana lelei i le palapala.

E aoina fatu mo le faʻaleleia i le ogatotonu o le autumn. O se faʻailoga mo le aoina o pusa pito i lalo, lea e suia ai la latou lanu i le lanu enaena po o le samasama, ma tipi ese ia paʻu. Laʻau vevela ua tipiina i le tautotogo. I le taimi o le fuga, e mafai ona aveesea fugalaau fugalaau.

Matagofie

E aofia ai le tele o ituaiga o vailaʻau e le gata i mea tau togafitiga, ae o se vaaiga e le masani ai.

Mo le fiaselau tausaga, o le tele o tausaga ua faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa. E le mautonu, e tetee i sina vaega itiiti o le malamalama, ma e oo lava i le malulu. Maoaʻe mo tagata e faia ata. Ma e le o se mea e ofo ai, aua o vao vao ma mea maualuga e mafai ona teuteuina toetoe lava o soo se nofoaga i totonu o se fale vevela. E mafai ona e amata galue i le amataga o le taumafanafana e ala i le totoina vave o fatu ile togalaau. Ae e sili atu le saunia o se fugalaau i le tautoulu, e tatau ona eliina, ona tatau ai lea ona faaopoopo se oneone laitiiti ma le oneone oneone. Toe togi i luga i le tautotogo, suatia le eleele ma se togalaau togalaau.

Taimi o fugalaau

O le mafanafana o le taumafanafana o le taimi tonu lava lea e fuga ai le numera. I le palapala ma le siosiomaga e le mafaamatalaina. O faʻauigaga o lenei aiga e sili atu le susulu ma sili atu ona matagofie pe a tutupu ae i se paolo, ae le o le la. O se atigipusa ma fatu laʻititi o lanu uliuli o latou fua (i le 1 g pe a ma le 10,000 kalama), e talafeagai mo le 2-3 tausaga, ae masani lava e le silia le 50%. E le gata i lea, e mafai ona e fiafia i le totoina ae na o le 2 tausaga o le olaga.

E le fautuaina e tagata atamamai le totoina o le laau e taaalo ai tamaiti, aua e maua ai le sua leaga!

Matou te faʻamoemoe na aoga lau tusiga ia te oe! Matou te mautinoa e ala i le faʻalogo ia matou fautuaga, o le a teuteuina lau togalaau ma le ofoofogia!