Fugalaau

Chlorophytum fao

Crested chlorophytum (faʻapitoa foi o le chlorophytum comosum) o se ituaiga o mutia manaia. E masani lava i itu o le tropical and southern parts of Aferika, ae o le tele o taimi ua masani ai isi itulagi, e aofia ai Ausetalia i Sisifo. Faafetai i lona lanu lanu, e sili ona lauiloa i le va o tagata fiafia i totonu o le fale. O le fuga o le chlorophytum fugalaau e masani ona faʻaaogaina i nofoaga e faʻaoga ai fanua ma ofisa. E tele naua mea aoga e mafai ona faʻaaogaina e faʻafaigofie ai le microclimate i totonu o soʻo se potu.

Faʻamatalaga o fugalaau chlorophytum e faʻaogaina i le ata

Matou te ofoina atu se faʻamatalaga o le fugalaau Chlorophytum crested. I totonu o se falemaʻi, o le laau e oʻo i le maualuga o le 60 cm. E i ai foi aano, aʻa loloto, e tusa ma le 10 cm le loloto. O laulaau e masani lava ona umi, e oo i le 50 cm, ma vaapiapi - e le sili atu ma le 30 mm.
Fugalaau e ola i luga o se uumi umi, elela, e mafai ona oʻo atu i le tasi le mita le maualuga ma i le pito e paʻu i lalo. Fugalaau e mafai ona ola mai i le tasi i le ono i totonu o vine taʻitasi, o loʻo i luga o le ala i vaitau faʻamalamalama manino. A oʻo i le pito i lalo o le faʻalavelave, o laʻitiiti taitasi e laʻititi i le telē. E masani lava e paʻu fugalaau muamua, o lea e seasea ona e vaʻaia ai se fuga o le fugalaau.
O fugalaau taʻitoʻatasi e tutu i luga o pedicels e oʻo i le 8 mm le umi e ono lanumeamata pe papaʻe. Fugalaau taʻitasi e tolu ma le ono futu lau o loʻo i ai sina pulou poʻo se foliga o se vaʻa, lea e oʻo atu i le maualuga e oʻo atu i le 10 mm. O le sima e aofia ai le pollen, o le faia o se isi fugalaau e tusa ma le 3.5 mm le umi ma filo e tutusa le umi. O le kapeta tutotonu e umi lona 3 i le 8 mm. O fatu e gaosia i se pusa o le 3-8 mm i le tele i luga o pou, lea e maua ai le 12 mm le umi.
O aʻafiaga e tupu i luga o le faʻamalosi, lea e iu lava ina tautau ma paʻi i le eleele. O le inflorescence stems e taua o "stolons" i nisi o punaoa, ae e talitonu pea saienitisi e sili atu ona saʻo le faʻaaogaina o lenei fuaitau mo ni aʻa e le o ni fugalaau ma maua ai ni aʻa i totonu (o le tasi o vaega autu autu e lua o le laau, o le isi aʻa; nodes ma internodes).
Vaavaai i mea uma o le chlorophytum i le ata:

Fale ile tausiga ile fale chlorophytum

O le tausiga o le chlorophytum i le fale e le faigata e tusa lava pe o se tagata e amataina le fale. Folatalafaga ma le poto masani e mafaufau i le galo chlorophytum ia avea ma se tasi o togavao pito i totonu. E susulu matagofie i le paolo ma le lanu lanu, e faʻafefe ai le vevela o le potu (ae pe a maeʻa le tausiga umi i ia tulaga atonu e malolo). E gafatia uma le malulu ma le susu. O le a ia faʻamagaloina oe pe afai e galo ia te oe le vai i ni nai taimi (ae na o ni nai taimi). Afai e le lava le faʻafefe o le fugalaau pe sui foi i le vai vai, o le eleele e suamalie, ona amata lea ona ufiufi laulaau i lanu enaena. I le auala, e mafai lava ona togafitia - e manaʻomia ona suia le vai i le timu ua timu, ma e manaʻomia ona toe totoina aʻa.
E pei ona ou fai atu muamua, o se fale tufuga chlorophytum ma le tausiga lelei i le fale o le a toʻafilemu i totonu o se potu malulu, ae o le a sili ona lelei le malamalama. Afai e te manaʻo e ausia le lanu sili ona umi ma lanu meamata, ona e tuʻuina lea i tafatafa o le faamalama e paʻu ai le la pe tautau i fafo o le fale. Ae aloese mai le sili ona matautia, aoauli. Afai e leai se auala e tuʻuina atu ai faʻasalaga faʻamalosi, ia tausia le moli faʻasalalau.
Vaavaai i le photo crested chlorophytum i totonu o teuteuga i totonu:


I le taumafanafana, i le taimi o le tuputupu aʻe ola, e tatau ai ona faʻaleleia le tele o le laau - o le eleele e tatau ona susu. I le taumalulu, e tatau i le eleele ona maua se taimi e faʻamago ai i le va o vai, o lea e tatau ai ona sili atu le faʻaleleia o le faʻava.
Crested chlorophytum e le faʻafeiloaʻi le kiona, ae e mafai ona i ai mo sina taimi i le itiiti ifo o le 8. Afai e ola aʻe le vevela, e oʻo lava i se laau oti e mafai ona toe fanauina. I totonu, e masani ona ia taliaina le vevela o le potu.
E mafai ona faigofie ona maua aʻa i luga o fatu uumi. Ina ia maua se vao fou, e tatau ona vaeluaina lelei aʻa. I le auala, o le fugalaau e tele mea e tupu mai i totonu o se ipu ua tumu.
Matou te ofoina atu se ata o le chlorophytum agaʻi i lena vaega o le atinaʻeina o aʻa i le taimi e tatau ai se mea e tatau ai:

Faʻaaogaina mea taua o le chlorophytum gagau

O se tasi o mea taua o le chlorophytum o loʻo i lalo o lona mafai lea ona faʻaitiitia le eletise o le ea i totonu o le formaldehyde, ma e tusa ma le 70 fugalaau vao o le a faʻaitiitia pe faʻaleagaina le gaosia o formaldehyde i totonu o fale lelei. Matou te fautuaina oe e tuʻu i totonu o le umukuka, lea e maua ai le tele o carbon monoxide.
E talitonu saienitisi i le 24 itula o fugalaau e mafai ona faʻaumatia e oʻo i le 70-80 pasene o meaola leaga i totonu o le vateatea. E tusa ai ma lenei mea, latou te finau faapea o le chlorophytum gaogao e matua tatau lava i totonu o le potu o tamaiti. O se tagata matua e mafai ona faʻaleagaina microbes leaga i se vaega e tusa ma le lua sikuea mita, o lona uiga o le aʻafiaga o le fugalaau e manaia tele.
Afai e le galo ia te oe, o le vailaau o togafitiga ma tafaoga o Amerika i Saute ma Aferika o le nofoaga na fanau mai ai le laau, o lona uiga e mafai lelei e le laau ona taofia le susu. O le tasi lenei o mea aoga aoga o le chlorophytum agaʻi. O lona uiga, o le tele o lou faʻaleleia o le laau, o le sili atu foi lea o le susu o loʻo i totonu o le vateatea lata ane. Ma afai e te faaopoopo faʻamalosi gaioiolosi, o le maualuga o le susu o le a faʻateleina e tusa ma le afa. O le mea lea, o le laau o le a sili ona aoga mo tagata e iai faʻamaʻi pipisi.
O le fugalaau e lelei atoatoa mo i latou e nonofo lata ane i fale gaosi oloa ma nofoaga ua afaina, latalata i le auala, faapea foi i latou o loo mafatia i taimi uma mai le allergies poo le masani ai o faamaʻi viral.
I le taimi muamua, sa faʻaaogaina le laau mo togafitiga faafomaʻi, aemaise lava mo fafine maʻitaga e avea o se ufiufi e puipuia ai tina ma tamaiti. Sa tuu le vao i totonu o le potu sa latou nonofo ai. O aʻa o le chlorophytum i luga o le vai, na sasaina i le vai, lea na mulimuli ane inu ai le tina e puipui le tamaitiiti, e pei ona sa mafaufau muamua i ai. Sa faʻatautaia foi le tamaititi i se mea o loʻo i ai se aafiaga tele.