Laʻau

Faʻaleleia togafitiga o togafitiga o fale

Kolumneya o se laʻau faʻapitoa o le aiga o Gesneriaceae. E leai se mea faʻapitoa i le tausiga, o loʻo ola ma ola ma fugalaau matagofie. E masani ona e faʻalogo i lona igoa lona lua - "iʻa auro" (i foliga ma lanu o fugalaau).

O tamaiti laiti o le laau e aapa i luga, ae ao latou matutua, ua amata ona pauu. O vine e sili ona manaia, ae e pala, e oʻo atu i le umi o le 8-10 cm. O laulaau ei ai foliga faʻalelei pe fatu, ao le lamolemole e lamolemole (manaia), faʻatasi ai ma se pito faʻamalosi. I lenei tulaga, o lala e masani lava ona i ai se eleelea tele, susulu malamalama.

O le umi o le laulau laʻau e 4-10 cm. O fugalaau e lata latalata i le ogatotonu o le fana, ma tuʻu ai le pito i lalo ole laʻau. Petals e piniki, moli pe samasama. O le taimi vavalalata e pau i le taumalulu po o le amataga o le tautotogo, pe a oʻo le taumafanafana i le itulagi i saute.

Kolumneya momo ma ituaiga

E i ai le tele o ituaiga ma ituaiga o columnae, ae e mafai ona e mafaufau i faʻamatalaga sili ona faʻaaogaina mo le faʻaleleia o totonu.

Faʻasologa o le Carnival - faʻaalia e ala i le faataapeapeina o lau lanu lanumeamata lanu uliuli, ma i le taimi o fugālaʻau, e aliali mai foi fugalaau samasama susulu, ma se lanu mumu lanu mumu.

Kolumney Allen - o se laau lauolaola matagofie ma fugalaau mumu mumū. O se mea uiga ese o le mea moni lea o le totogo e ola vave vave, e faia ai vine umi.

Kolumneya Krakatau - e lanumeamata lanumeamata, laulaau laiti ma moli lanumumu mumu-mumu.

Laʻu Ulaula Mumu - iloga i lau lapopoa ma vine mamago. Ma o fugalaau fugalaau, e pei ona taʻu mai e le igoa, ia i ai se lanu mumu. E le gata i lea, i le pito i tua o lau o loʻo i ai mumu mumu (i foliga o stains).

Faʻatupeina Faletupe - i luga o le fufuluina e oo i le tasi le mita le umi, laititi lanumeamata lanu meamata ma moli-samasama samasama o loʻo i ai.

Kolumney Glorious - O laulaau o lenei ituaiga e iloga i la latou meaʻai ma luga o le laʻau.

Kolumney Shida - o se eseesega manino mai isi meaola o le i ai lea o se pusa mumu i luga o laulaʻau ma le pito i tua o laulaau. O fugalaau o loo i luga o le umi atoa o le mama o loo vali samasama.

Faʻasolosolo togafitiga fale

Kolumney e fiafia, ae o le malamalama na faʻafefe. I le taimi o le fuga, e ono manaʻomia ai faʻamalamalamaga faaopoopo. Talu ai o lenei laau e le faʻafefeina le susulu o le la ma tusi, e le fautuaina e ave i fafo i le auala (faʻapipiʻi foi i luga o le faapaologa, faapaologa, ma isi).

I le taumafanafana, e lagona e Kolumna lagona lelei ile t = + 23 ... + 27 ° C. O se fesuiaiga ma le maualuga o le vevela e mafai foi, ae i lalo o le pau na o le tulaga - faʻaleleia le maualuga o le ea. I le taumalulu, latou te fautuaina le faaitiitia o le vevela o le potu i + 16 ... + 18 ° C, lea o le a fesoasoani i le faia o le fugalaau fugalaau fou.

Violet poʻo Saintpaulia o se sui o le aiga o Gesneriaceae, e manaʻomia le tausiga lelei pe a alu i le fale. O le ae mauaina uma fautuaga talafeagai mo le tuputupu ae i lenei tusiga.

Faʻasaina o le Koluma ma le Maʻemaʻe

O le suavai atonu o le tulaga sili lea ona taua mo le tausia o lenei vine vevela i le fale. O le mea lea, ina ia faatumauina le tulaga masani o le koluma, e tatau ona fufulu i aso uma pe faʻapipiʻi se mea e faʻaalu ai le ea. I le faʻaopoopoga, e mafai ona e fausia ni mea e faʻamafanafana ai: faʻapipiʻi le lautele o le fata i laʻau papaʻu, sasaa vai ma tuʻu se fagu i luga o se laau i luga. I lenei tulaga, o le vai e le tatau ona oʻo i le pito i lalo o le ulo. O le mea lea, o le faʻaleleia masani o le susu o le a tupu saʻo lava i le fugalaau.

E tatau ona faamalulu le vai, aua le faatagaina le lime, a leai o le a mate le laau. Faʻatonutonu le faʻavave o le fafaga pei o le pito i luga o le palapala e mūmū, aloese mai le faʻavaivaia o vai i totonu o le apa. Faafetai i alavai - o le vai e le faʻafefeteina i totonu o le fagu, ae e tatau ona faʻafefe mai le apa.

Faʻasologa o le gaʻo

Kolumneya o loʻo i ai se aʻa ma vaivai, ma e faʻalavelave le faʻaaogaina o le gaosiga.

E mafai ona e faʻapipiʻi le laau lea na faʻatau talu ai nei, ma toe faʻaleleia le totoina o fatu pe a tupu le rhizome. O le tekonolosi e aofia ai i le auala o le faʻafefeteina o se uʻamea eleele, ina ia aua nei faamanualia le aʻa.

Laufanua mo Kolumney

Mo tama talavou ma matutua, o le tuufaatasiga o le palapala e le suia. O le faia o lenei mea, o se ipu e tele-lapoa ma le loloto e tumu i se vaega o le alavai ma e naʻo pe a maeʻa ona suia ai lea o se vaega.

E mafai ona e faʻatau i totonu o le faleoloa se paluga faʻapipiʻi faia, faia faapitoa mo semi-epiphytes. E mafai foi ona e faia le mea e tasi i le mea o loʻo taua i lalo: eleele vaʻavaʻa, fanua laʻau, peʻa ma se faʻafefiloi oneone, puʻu ma le malala (4: 4: 2: 1).

Fertilizer mo Kolumna

I le taumafanafana, i le taimi o le tuputupu ae olaola, o le a le afaina ai se koluma e fafagaina ai se faʻalavelave o fugalaʻau. Mo le faia o lenei mea, i faleoloa fugalaau e mafai ona e faʻatauina se paluga filifilia ma paleni filifilia mo vaomatua i totonu o fale.

Latou te teteʻa i le vai i le taimi o le faʻamamaina (aloese mai le faʻafesoʻotaʻi ma lau).

Totoina le Faasologa

O tausaga taʻitasi, pe a uma ona tupu, e pei o se toe faʻafouina, e faia le teuteuina, a le o lea, i ni nai tausaga, o le a tuputupu ae le laʻau ma toese ai lona matagofie.

I se faaopoopoga, aua le galo e uiga i le aveeseina o fugalaau mama, lau ma vine.

Faʻaleleia le faʻaleleia e ala i le vavae

O le auala aupito sili ona faigofie mo le faʻaleleia o lenei laau o le vaʻaia. I tua ia Fepuari ma Mati, o le tipi (mai tumutumu o loo i ai lala laau) e tatau ona tipi, 6-7 cm le umi ma aua le toe sili atu i le 4-5 laulaau. O le taina o loʻo faia i totonu o se mea susu (eleele lautele faatasi ai ma le faaopoopoina o le peʻa).

O le tausiga o vailaau e aofia ai le teuina i se nofoaga mafanafana lelei (+ 21 ° C ... + 24 ° С). E le gata i lea, e faʻamalosia ai o le faʻaaogaina o aso taitasi e na o le faʻaaogaina (e le taliaina le suavai).

O le taimi lava e ola ai se pea fou, ona manuia ai lea o aʻa (ua maua aʻa fou), ma o lea e mafai ona e totoina le laau i totonu o se ulo, i se nofoaga tumau.

Faʻaleleia le tuputupu ae ma le fatu

O loʻo i ai se isi faiga faigata o le toe gaosia - fatu. O le mea sili ona leaga o le mea moni lea e le o fatu uma e ola ma ola. E na o tagata poto masani o loʻo galulue i lenei auala.

O fatu e ola i na o totonu o le greenhouse conditions. E sili ona lelei le faʻatinoina o le taualumaga, pe a faʻatusatusa, lata ane i le faaiuga o Fepuari. E lūlū fatu i luga o se mea faʻamamaina (o se faʻafefiloi o peat ma oneone), faʻapalapala lemu i luga ma le palapala ma ufiufi i se ata. O le vevela o le greenhouse e tatau ona i ai i le lautele + 23 ... + 25 ° C. O le tausiga i aso uma o le faʻafefeina lea o le fale kosi ma faʻafefe le meaʻai, pe a manaʻomia.

E ono mafai ona faʻaalia le vaʻa muamua pe a uma le 2-3 vaiaso. A maeʻa lena mea, e manaʻomia e moli laiti le malamalama lelei, ae le o le susulu o le la. O le filifiliga pito sili ona lelei o le faʻapipiʻiina lea o se moli susulu. O le taimi lava e maua ai e le tipu 3-4 laʻau - e mafai ona totoina i totonu o fagu. O le pikiina o le koluma e le o faia.

Maʻi ma meaʻai

I le tulaga o le tele o le faʻasusuina ma le faʻavaivaiina o le vai i luga o lauʻau ma aʻa lanu enaena. I le tulaga o le iloa, e tatau ona vave galue, e aunoa ma le amataina o le gaioiga.

O le vaega atoa e aʻafia (pe afai e laʻititi) e tatau ona aveeseina ma faʻavasegaina, togafitia aʻa ma le tipi i luga o le nofoaga ma se pese. Aʻo lei toe gafa, siaki aʻa, pe a iai se liona iina, ona aveese lea o le vaega na aafia. Afai na maua se siama i se taimi tuai (aʻafia atoatoa aʻa), ona teuteuina lea o lauulu ola maloloina ile seleseleina.

O nisi taimi e osofaʻia ai poloka aphids, talita, faʻasolosolo ma apogaleveleve mitee faʻapipiʻi i laʻau ma fatu. Togafitiga e aofia ai le fufuluina ma iniseti.