O le togalaau

E faapefea ona faʻapipiʻi faʻasalalau strawberries ma se musika saʻo?

E pei ona e iloa, o mea uma e tulai mai i le tau, ma o le tau o fualaau o lau togalaau sili ona e fiafia i ai (poʻo strawberries, e pei ona e fiafia i ai) oso aʻe i luga ma laʻititi le paketi a le aiga. Ae o moega mo le sili atu ma le fa, o le maualuga o le lima tausaga i le nofoaga e tasi e leai se mea e teu ai, o lea e faamalosia ai le au fai togalaau ina ia o atu i fale tausimai mo fualaau fou. Ae e leai se aoga, e mafai ona totoina i luga o lau lava 'upega tafaʻi fatu o hybrids fou F1, e le faigata tele. I lenei lomiga o le a tatou talanoa auiliili ai nei mea uma.

Strawberry Mustache.

Faʻasalalauga mustache o strawberries - naʻo le mea lava

O le auala aupito sili ona lelei e faʻaleleia ai le vaega o se togalaʻau poʻo (o le a sili atu) o le faʻafouina atoatoa o le faʻapipiʻiina lea i se musika. Mo le faʻamaina o togalaau, o lenei mea e matua talia, o se mea alofa e le o ituaiga uma e maua ai le musika, ae o le toatele lava e maua ai le musika (seʻi vagana ai remonans).

I le faagasologa o le tuputupu ae, o strawberries e ola ai tamaʻi teine ​​o loʻo i ai i luga o laʻau umi ma lau. E manaʻomia le filifilia o tamaʻitaʻi e sili ona atinaʻe ma sili ona lelei ona atiaʻe, e aunoa ma ni faaletonu, ma ia aʻafia i se nofoaga fou i le lanu, susu ma le lelei o le eleele lea e leai ni vao pe a mafai. Ma, i le mea moni i luma oo tatou mata, o le a tupu ai se togavao o vine vao, lea o le a mafai ai ona tofo i fua mo le isi vaitau.

Faʻamanuiaga o fualaau faasaina e Mustache

Afai tatou te faatusatusa le faʻalauteleina o strawberries ma se musika togavao ma totoina e ala i le totoina muamua o fatu ma le totoina o fatu, ona tele ai lea o tulaga lelei i le auala muamua. O le mea moni, e leai nisi nofoaga fou e manaʻomia mo le totoina o fatu, atigipusa poʻo atigipusa, palapala, e le manaʻomia ona e faʻaaluina le tele o taimi e faatalitali ai mo le ola mai o laau, tausia lelei, filifilia, toto i le eleele ma faʻaleleia ma le faʻaeteete - o nei mea uma o le a avea ma le toatele o le au faifaatoʻaga.

Ae pe a faʻaleleia strawberries ma se musele - na o mea lelei lava. O laau totō uma lava e maua aʻa i lima atamai, aua tatou te vavae ese mai le vao vao ma aʻa, o lona uiga, latou te tutoʻatasi, latou te fafagaina i ni auala se lua - e ala mai i aʻa ma le "uʻamea o le vao". E le gata i lea, o faʻamatalaga eseese uma o loʻo i totonu o le cultivar e puipuia atoatoa (e ese mai le faʻalauteleina i le auala o le lūlūina o fatu), talu mai le seti o genes i totonu o le tina ma o lona fatu-musele e tutusa.

E i ai foi faʻamaoniga e faapea o tagata fai togalaau na taumafai e faʻauluina le hybrid hybrid F1 fou i lenei auala sa manuia atoatoa. I lenei tulaga, o fanau vao ma le faʻaliliuina atoa o uiga matua, e maua, ae pe a lūlūina fatu o le a le aoga. O nisi o nei laau toto atonu o ni kopi saʻo o fomu matua, ae, ala, e mamao mai mea uma.

O le togalaau Strawberry e sili ona faʻaleleia e se musika.

Le taimi sili ona lelei mo le faʻaleleia o strawberries ma se musika

Seʻi o tatou talanoa e uiga i se taimi talafeagai mo le faʻalauteleina o le togavao togalaau. O le vaitaimi lenei o le taumafanafana. E taua tele le taumafai e toto le musika e vavae ese mai le tina ma totōina i latou i le eleele ma tuu ia latou maua aʻa aʻo leʻi oʻo i le faaiuga o Iulai poʻo le itiiti ifo seia oʻo i aso muamua o Aukuso.

Naʻo le auala lenei o le a vave ai ona tupu le tuputupu aʻe o le musika, o le a amataina le tele o laau toto, o le a amata ona ola lelei laau i le taumalulu, lea e le o mamao, o le a malosi ai le strawberries, ma se aʻa e lelei ona atiaeina. I le taumalulu, o le a faʻamaonia le leai o se mea e leai se aoga pe o le leai foi o se fualaau, lea e masani lava ona tupu i se musika e le lelei, pe a fai e filifili le fai togalaau e totōina.

Tuuina atu mea uma o loʻo i luga, taumafai e faataatia ese taimi ma otootoina otootoga i luga o lau vao vaomatua e fiafia i ai (mo se faʻataʻitaʻiga, i fasi ie manifinifi o laupepa lanu).

Matou te faamatalaina le filifiliga lelei i le musika ma le taimi o le taimi, ae mamao mai taimi uma ma e le o moega uma e lelei, ma e le o fai togalaau e mafai ona aoina ni mustaches i le taimi o le taumafanafana e faatu ai se faatoaga fou pe faʻalautele le mea tuai i le vaitau o le taumafanafana , i le talafeagai ma faʻamatalaina e tatou tuutuuga. Ona mafai loa lea ona faia se isi mea, ma afai e te fuafua e vavae ese le musika tonu i le vaitau o loʻo i ai, a o leʻi leva ona amata, amata sauniuni.

O le togavao saʻo

O lea, e tusa lava pe o se taimi ae e te leʻi fuafua e vavaeese le taoto mai se togavao, e mafai ona matauina e ala i le vavaeina mai le aofaiga atoa. Vaʻavaʻai i ai, ia vaʻavaʻai i na tafaʻaiga na maua mai ai le tele o vine sili ona telē ma tutusa (natura, suamalie). Afai o le mea lea, aisea la e le nonoa ai se lipine mumu i lenei togavao pe taofi se pi ma le lipine lava e sosoo ma ia?

E le gata i lea, o le tele o faifaatoaga e taumafai e fasi manu felelei e lua ma le maa e tasi, latou te faatauina mai ni fualaau suamalie taugata ma fai le mea sili latou te maua mai ai fua ma fua mai ai (e mafai ai ona tupu fua uma, aua o se mea taua lea e totoina ai, latou te talitonu) ogaoga o le vao ma lona umi o le toe faʻaleleia.

Ae ina ia mafai ai ona aoina le strawberries ma ola i se mea masani, ae le o se manava o le musika, e tatau ona e faapalepale i le na o le tausaga, e avatu ai le vavalaʻau masani masani o le fausiaina. Pau lava le mea e tatau ona e faia o le tolopoina o le vaitau o le faʻatoʻaga i le tausaga e sosoo ai, ae i le taimi lea, matauina le vao, e mafai ona faigofie ona e filifilia na tafaoga o le a maua ai le maualuga.

O le isi tausaga, tuu ai na o ni nailane i luga o le laau, e mafai ona e tolu, ma aveese le toʻa e aunoa ma le alofa, ae peitai, e pei o fugalaau, o le a mafai ai e le laau ona toe faʻaaogaina lona malosiaga atoa lava i le fausiaina o fatu, ma atiaʻe lelei.

O le filifiliga sao a le tina vao o le ki lea i fualaau o le togafiti maloloina.

Faʻasalaga mo musika mo strawberries i le taimi sese

Ua lauiloa e lava le taimi e tatau ona pasia mai le taimi o le totōina o fualaau faila ma le gaioiga o le atiina ae o aʻa i le amataga o le vaitau o le taumalulu ina ia atoatoa ona aʻa ma latou le fefefe i le malulu malulu.

Ae e mamao lava mai taimi uma lava ua lava le taimi mo lenei mea, o isi atugaluga ua paʻu i totonu, o isi mea e sili ona faanatinati ma taimi ua maeʻa ua suia, o le a se mea e tatau ona ou faia? E i ai le filifiliga e tasi e mafai ona faʻamaonia e faasaʻo ai le tulaga - muamua faʻasalaga vine totō i totonu o ipu (ae i lenei tulaga e leai se mea e alu ai e aunoa ma ni pani ma ni ipu), na muamua totoina i totonu o le palapala ma le pala o le ulo, ona faʻapipiʻiina lea i le taimi saʻo.

Totoina o le musele i totonu o fualaau kuka

O le toe gaosia i totonu o fagu i le foliga muamua e foliga faigata, ae o le mea moni, e malie tele. Muamua e te manaʻo e faʻatau ni fagu mai le palasitika taugofie ma se pusa faʻavaivai i totonu (mo tipu), ona eli lea i totonu o le togalaau vevela ma lau palapala pe na o le faatauina mai o le lua kilokalama o le humus ma faʻafefiloi i le togalaau aina, tuʻuina i se mea i le tulimanu o le togalaau.

Matou te le o manaʻomia, ia susu i le timu. O le taimi lava e amata ai le vaitau fou, mai le togavao na matou faʻamuamua, ia lagona le saoloto e faʻamalo uma fugalaau, aua o loʻo matou faʻatali mo tamaiti i foliga o tama teine, ma o le a le fiafia i vine mai nei vao i le taimi nei. Tuʻua na o mea e tolu e sili ona mamana ma lelei ona atinaʻeina, ia faʻamalosi le mea o totoe: tatou te le toe manaʻomia na mea ma o le a na ona tosoina i latou lava.

Manatua le togafiti - o strawberries o le lona lua ma le lona tolu o le faasologa e sili atu ona vaivai nai lo mea e sili ona lata ane i le togavao tina (vao). I le iloaina o lenei mea, e mafai ona e tipiina ma le saogalemu le musele i se auala e mulimuli ane pe a maeʻa le afafine muamua o le tama teine ​​e tumau ai le sologa o le faagasologa, o lona uiga, o le siʻusiʻu, lea e na o le lua centimita le umi.

A maeʻa lena mea, e mafai ona e suʻe ipu, fufulu ese mai totonu ma le 1% potassium permanganate (e te le iloa) ma faʻapipiʻi ma le faaeteete i le palapala lea na saunia ma teu i le togalaau. I le ala, afai o le a le fetaui ma oe le eleele ma e foliga mai e faigofie tele, ona mafai lea ona e faʻatumu ipu ma isi mea e faʻafefiloi, meaʻai ma mauoa i mea faʻalautele. Mo se faʻataʻitaʻiga, e masani ona faʻaaogaina e aʻu uo se paluga o paluga, faʻafefiloi ma laufanua ma togalaau i tutusa tutusa.

Matou te agai pea i luma, talu ai ua matou filifilia se ipu, e mafai ona toe totoina i fafo le suauʻu e aunoa ma le vavaeeseina mai le fale o le tina. Na o le faʻamaluina o le eleele i totonu o le ulo, ia faʻalautele ma faʻapipiʻi ma le faʻaeteete le tuʻuina atu i totonu o le fagu, ma tuʻu ai fualaʻau i le nofoaga lava e tasi (o lona uiga, lata i le laau). O le mea autu iinei o le vai i aso uma, e aunoa ma le faʻamamaina o le palapala, ae le faʻatagaina foi ona faʻagogo. Ma faʻapena i ipu ma ipu, e te manatu e faigata? Leai. O le a le manatu? E oʻo i le taimi o le faʻatulagaina, o le tamaititi o le a foliga mai ua atoatoa!

Totoina o le mimiti i totonu o ipu.

Sauniuniga o moega mo le totoina o strawberries

Pe a filifilia le masani masani o le faʻasusu ma se musele (e aunoa ma ni fagu), e tatau ona filifili le sili ona malolosi, sili ona mamana, lelei ona atiaʻe, ae mai i latou e lei amata ona maua aʻa (o nisi taimi e tiga ai, ona o aʻa e mafai ona manua).

Ma le isi, ia saunia se vaega fou mo le sipuni poʻo le faʻalauteleina o le mea tuai e pei ona e manaʻo ai, o le mea taua o le palapala o loʻo i luga o le lanu, malu, malu. Muamua, latou teliina i luga o le ato atoa o suo ma le aveese atoatoa o vao vao uma, ona faaopoopo atu lea i le 250-300 g o fafie laupapa i sikuea mita, peʻa-non-acid (se pakete i le sikuea mita) ma le paʻu (se pakete i le sikuea mita) ma tilotilo lelei ma se pusa mo sili atu le fefiloi ma le fatuina o le mea sili ona foliga tutusa. E masani lava, pe afai o le moega e matutu, ona mafai lea ona faʻafeinu e ala i le faʻamamaina ma le faʻaeteete ma aunoa ma le fatuina o se galu.

Vaega o le totoina o fualaau faʻasaga i luga o le eleele

Pe a sauni le togalaau, tatou te ave le seleulu pito sili ona lelei ma tipi ese le musele mai le tina ina ia tumau pea le ogalaau o le tina i le 18-22 cm le umi, ma o le vae i le pusa e tusa ma le tasi ma le afa senitimita. O le vae i le lumanaʻi o le a saofagā i le vaveʻaina o le migao, ma o le aʻa o le a puipuia le vao mai le faʻamago.

Ona e manaʻomia lea ona tuʻuina vao totō i totonu o le eleele ina ia i ai le paʻu i lalo o le meaʻai, ae o le uterine siʻu e faʻapipiʻi mai le eleele, e masani lava e fenumiai nei mea, ae e taua tele lenei mea. O le fatu lava ia e tatau ona i luga o le fogaeleele, e le mafai ona lulu le fatu i le palapala, e mafai ona afaina ai le laau. Atonu tatou te tusia le "nofoaga" i se auala e sili ona faigata, ae o le mea moni, o le lua o loo taamilomilo, sina susu, ma o se fatuga ua uma ona tuu i totonu.

A uma ona totō, e manaʻomia le tele o le suāsusu, e tatau ona liua moni le moega e avea ma sefusi, ina ia leai se mea e taofia ai aʻa mai le amataga e atiae vave vave i lalo o tulaga fou.

Afai e timu le timu ma aʻafia le aʻa, ona luga aʻe lea o le togalaau, seivagana o le lapoa tele, e mafai ona e faʻapipiʻi faletalimalo masani o le uaea malosi ma toso i luga le ata, o itu mo le vaalele ma faʻaitiitia le vevela e mafai ona tuʻu saʻo.

E faʻapefea ona vave faʻasolosolo i le tele e mafai ai?

Vaai faalemafaufau ao lei oo i le taumalulu ua leva ona i ai le taimi ma matou te manaomia le televave o le saoasaoa ina ia saunia ai laau fou ua totōina mo le taumalulu. Matou te fafagaina tele (ae le faʻatumu), faʻapea foi le togalaau. O le pito i luga o le moega e liu lemu ina ia oʻo lava i le pito sili ona laitiiti e le o faia ma e oo lava i vao laiti e le o faia (e tatau ona lelei atoatoa).

Ma, ioe, laʻei pito i luga - e le mafai ona e faia e aunoa ma latou. E masani lava ona latou faʻaaogaina le nitroammophoska, latou te faʻasaina se sipuni vai i totonu o se pakete vai ma faʻafefe ai laau, faʻaalu se sikuea sikuea i luga o se pakete, o se pusa pito sili ona lelei mo na o laau, o loʻo i ai le vevela e manaʻomia, o loʻo i ai le phosphorus, e iai foi le potassium.

Posada i luga o moega o fualaau suamalie.

Totoina o fualaʻau vine mai ipu i luga o moega

Ae o loʻo i ai le fua o le vine, ua maeʻa ona vavae ese ipu mai le tina, selesele tioata ma seleulu ma - i totonu o moega lava ia ua uma ona tatou saunia, ma totoe 20-25 cm i le va o vao.

I le ala, aua nei galo e mai i ipu i totonu o se siosiomaga e le mafai ona fofo, ma o nisi taimi e malosi tele. O lenei mea e mafai ona taʻitaʻia ai le vae, ma o le mea moni e tatau ona maua ai nisi aʻa. O aʻa lava ia e mafai foi ona faʻaalia, aua o ipu i lena taimi atonu ua uma ona latou faia.

Le mea e fai E tatau ona e eli se tamai pu ae leʻi totoina le fatu mai le ulo, sasaa i sina vai laitiiti e na o le faʻamamaina o le meaʻai, ma lemu, ae faʻapipiʻi le fatu laau i totonu, tui i ou tamatamailima ina ia oʻo i le iuga e foliga mai na tupu muamua.

Ma, a maeʻa le vaiaso, savali faʻatasi ma se tagata tatagi ma faʻalelei le vaʻaia uma o vaomago, ia na o sina saluina o le palapala ina ia leai ni aʻa, ma i ni nofoaga e mafai ona e fufuluina ai le palapala i ou lima. O le mea autu i lenei tulaga e le o le faʻatumu o le fatu i le eleele ma taumafai e faʻamautinoa e le oʻo lava i luga le palapala.

Faʻamatalaga o le Masilo Palola

I le faaiuga, pe a uma ona e aʻoaʻo e vavae ese mustaches vine ma toto saʻo i luga o le 'upega tafaʻilagi, saunia le eleele mo i latou ma oʻo lava ina tupu musika i totonu o pusa palasitika, ou te manaʻo e tuʻuina atu ni nai faʻamafanafana taua mai ia oe.

O le mea lea, afai e te le manaʻo e fealualuaʻi faataamilo i le saite i tausaga taʻitasi e suʻe ai togavao uterine, ona filifili lea o nisi o laau ma fualaau sili ona suamalie, ma faʻaaogaina nei laʻau i latou, ia faʻapenaina e nei laau uma a latou malosiaga i le tuputupu aʻe o le mustaches, ma faʻalauteleina le mea e te manaʻo ai. Po o le faia o se laina se tasi o le ava malosi, ae o le mea lea pe afai e te manaʻomia se tele o laau toto, ma o lenei ua avea o se pisinisi lelei, aemaise lava pe afai o loʻo i ai au ituaiga lelei.

Aua neʻi galo o le taimi sili ona lelei e faʻafeiloaʻi ai musika i le moega o aso mulimuli ia o le vevela o Iulai ma seia oo i le ogatotonu o Setema, ae ia manatua: o le umi e te faʻamalosi ai le taimi, o le tele foi o le faʻaaogaina o ipu e ola ai se musika i le auala na matou faamatalaina .

Aua le faia le mea sili ona masani ai sese o le tele o tagata nofo i le mafanafana ma tagata e ona le fale: mo nisi mafuaaga le iloa, latou te taofi le faʻamautuina o togalaau vave i le maeʻa ai o le seleselega poʻo le maeʻa ona totoina o se musele. E toaitiiti nisi latou te iloa o le taimi sili lenei mo le fausiaina o fugalaau ma le faʻaputuina o fua o le a tutupu i le lumanai - e manaʻomia le susu, ma o le musika e leai se vai o le a faʻagogo ma mate.

Ma o lenei o le a ou lisiina se lisi o ituaiga o vine vine e le maua ai se musika pe avatu ia i latou se mea itiiti - o ituaiga ia:

  • "Pefa pepe" (e maua ai se musika, ae le lava ma e puupuu),
  • "Ruyan" (e le maua ai se musika),
  • "Torpedo" (o le ae le tele ni talafatu, e ui o le ai ai),
  • Rusich (e tuʻuina atu foi sina migao)
  • "Lyubasha" (e le faia se musika),
  • "Baron Solemacher" (e le o faia se musika),
  • "Solotinka" (e le faia se musika),
  • "O le mea manogi" (e le afaina ai se musika),
  • "Snow White" (e le afaina ai se musika).

O le mumua e le o fausia i le tele o ituaiga o vine, ae pe e te manaomia, ma pe o ituaiga ituaiga e manaʻomia, ou te le o iloa. O le mea lea, tusi lou manatu e uiga i lenei mea i faʻamatalaga, o le a fiafia tagata uma!