O le togalaau

Toto lelei le totoina o tamato

O le aga e sili ona fiafia i ai le faatoʻaga o tamato. I le itu i saute, e mafai ona maua se fualaau aina mai fatu ile matala, ae i le ogatotonu ma itu i mātū o Rusia, e na o le totoina o laau e mafai ona maua ai fua. Ina ia mafai ona tupu toto laau totō, e tatau ona faia se faasologa o galuega sauniuni, lea e tatau ona amata pe a ma le 3-5 vaiaso aʻo lei luluina.

Fatuina o tamato.

Galuega sauniuni

O fualaau toto talavou e manaʻomia ni vailaʻau faʻapitoa o eleele, malamalama i le tuʻuina, vai-ma le manava, faʻafefe, ma le maualuga maualuga o meaʻai paleni. O ia vailaʻau palapala e mafai ona faʻatau i totonu o se faleoloa, ae, o se tulafono, e manaʻomia ona faʻaleleia faʻamaoniga lelei. O le mea lea, e sili atu ona aoga le saunia tutoʻatasi o se faʻafefiloi o le eleele mo tamato toto mai mea na saunia muamua. O le paluga faigofie e aofia ai mea autu e 4:

  • laupepa po o eleele vavae (1 vaega),
  • matua humus poʻo vermicompost (2 vaega),
  • solofanua solo (1 vaega)
  • oneone (1 vaega).

I le eleele faʻamaina mo le 10 kilokalama o le faʻafefiloi, faʻaopoopo le 70-100 g o fugalaau-potassium faʻamalolo ma se ipu fafie. Faʻafefiloi uma mea uma.

Lafoaʻiina o le palapala mo le totoina o tamato

E tatau ona faʻaaogā faʻamaʻi faʻamaʻi e aveese ai gasegase pathogenic ma faʻamaʻi e ono mafua ai le pala o aʻa aʻa o fualaau ma le oti o fua. O le le lelei o le tino e faia i le tele o auala. I le itu i mātū, i le mea e malulu ai i le taumalulu, e sili atu le lelei e faʻaalu le eleele, i le itu i saute, e sili atu le lelei o le faʻamaʻiina o le vevela (faʻamalolo pe faʻaputuina le paluga).

Po o le a lava le itulagi, o le faʻapalapalaina lelei o le faʻafefiloi o le eleele e faʻatinoina e ala ile laei e faʻaaoga ai le suka o le potassium (3 g / 1 l) vai poʻo mea faʻaleaga meaola. O le faʻafefiloi eleele palapala ua togafitia i le biofungicides trichodermin, phytosporin i totonu o se paluga masini ma le biotosecticides phytoverm, actophyte ma isi. A maeʻa galuega uma, ona faʻafefiloi lea o le sauniuni a le Emochki-Bokashi i le faʻafefiloi o le palapala ma faʻafefeteina le faʻafefiloi o eleele. I se siosiomaga mafanafana ma le agamalu, o le a televave le tele o meaola ninii i le taimi lava e tasi e faaleagaina ai le microflora le lelei.

Faitau atili e uiga i le saunia o mea e faʻaleleia ai eleele mo fatuga i totonu o le tusiga: E faʻapefea ona saunia le eleele mo tipu?

Fatuina o tamato.

Faʻasaoina o le sauniuniga o meaʻai fatu

I le avea ai o se tulafono, o fatu tomato na faatauina atu mai le au gaosi oloa e le manaʻomia le faia o sauniuniga. O fatu e maua e le tagata lava ia e tatau ona fusi ma faʻamaʻi. O nei galuega e faia i le 2 vaiaso aʻo le i luluina.

Faʻamau faʻapitoa Tomato

Faatasi ai ma le aoina mai o fatu ma mea e sili ona lelei, ua faʻafefiloi fatu mama ma le le gaoioi. E vavaeeseina i latou ma le suka. Tasi le sipuniti o masima i totonu o le 1 ipu vai, sasaa fatu ma fafagu le vaifofo ma se sipuni. O fatu maualuga o le fatu e goto ifo i le pito i lalo o le tioata, ma e faaseʻe mama i luga o le fofo. Ua aveeseina, o le vaifofo ua tafe mai i se suauu, ma ua fufulu lelei fatu i le tafe vai.

Fatuina o fatu

O fatu na gaosia e le tagata lava ia e masani lava ona pisia i le tele o faʻamaʻi ma vailaʻau. E tele auala e faʻagata ai se faʻamaʻi.

O le sili atu ona taugofie o togafitiga faʻatasi ai ma se vaifofo o le palatini e masani ai: 1 g o le vailaʻau o loʻo faʻasese i le 100 g vai ma o fatu na afifiina i le gau e tuʻu ifo mo le 15-20 minute. Faʻateleina le taimi o le faʻauʻesega e le talafeagai - o le vailaau faʻasaina e aʻafia ai le aʻafiaina o fatu. A maeʻa le faʻapalapalaina ma le paluga faʻasalalaʻau, e fufulu lelei fatu i le vai tafe ma faʻamago, fufuluina i luga o se solo.

E sili atu ona aoga le totoina o fatu i se fofo o le phytosporin-M, gamair-SP poo alirina-B. I se fofo o se tasi o sauniuniga sauniuni e tusa ai ma le fautuaga, o le fatu ua gase mo le 1-2 itula. Ona tuʻuina lea i luga o se solo solo ma faʻagogo e tafe.

Fatuina o tamato.

Aso o le lūlūina o fatu tumato mo fatu

O le taimi o le lūlūina o fatu mo fatuga e faʻalagolago i uiga ola o le aganuu, tulaga malamalama ma le vevela o le itulagi.

Saute i Saute

O uluai ituaiga ma hybrids o tamato i le itu i saute e totoina i le vaitaimi mai le Fepuari 25-27 e oo i le aso 5 Mati ma i le 52-56 aso e totoina i luga o le eleele poo lalo ifo o ata e le tumau mo le puipuia o laau mai le toe foi mai o fugalaau tautotogo.

O ituaiga masani ma hybrids e masani lava ona totoina pe a uma le vave toto mai le aso 1 o Mati. Totoina ile fanua tatala i le matua o le 60-65 aso.

O nei vaega e lūlū faʻatasi i le taimi e tasi ma le ogatotonu poʻo le vaitaimi mai le aso 20 o Mati 20 ia Aperila 15. O tausaga o le fualaau e 70-80 aso.

I le itu i saute, e masani ona vave totoina tamato i totonu o eleele tatala.

Ogatotonu ma North Region

O le taimi o le totoina o tamato mo laau i le ogatotonu ma le itu i matu o Rusia e faalagolago i le malamalama ma le vevela o tulaga. Afai e lūlū muamua fatu i totonu o se fale vevela mafanafana, e tatau ona faʻamalamalamaina. Lotoina i se le vevela poʻo totonu o se kiona - o le ai ai faafitauli i le vevela o le ea ma le eleele. O le vave totoina o le a le sao i le mauaina o fualaau maloloina, o le a faʻavaivaia, faʻaloloa, fai sina vevesi ma sili atu le tau i le tau o le faʻamafanafanaina, faʻamalamalamaina ma isi galuega.

O le mea lea, mo totonugalemu o Rusia ma le aofia ai o Urals ma Siberia, o fatu o ituaiga muamua ma ituaiga o laau toto o loo totoina i le vaitaimi mai le aso 15 o Mati e oo atu i le 20, ma o le vave o le seleseleina o laau - mai i le aso 1 o Aperila.

O fua eseese ma hybrids e totoina mai le aso 20 o Mati e oʻo atu i le aso 10 o Aperila ma totoina i fanua tatala poʻo lalo o le ata i le 60-65 aso le matua.

O fuamati vave i nei tulaga e le mafai ona tupu, ona o le taimi puupuu mafanafana. O le mea masani, o le tuai o ituaiga o tamato o loʻo tupu aʻe i le vevela ma fesuisuiaʻi greenhouses ma faʻafefe.

Fatuina o tamato.

Faʻatauga faʻatoʻaga

A o le luluina saunia pusa mo le luluina o fatu. O koneteina e mafai ona maualalo ni pusa mo strawberries, palu palasitika i luga o itu, o kaseti ua saunia, ni ipu palasitika eseese eseese, faapitoa pe tutoatasi saunia paʻu poo pusa paʻu.

Matou te ufiufi atigipusa maualalo i se ata tifaga, ufiufi se laulau o le faʻafefiloi eleele palapala, faʻamamaina. Vaevae le atigipusa i sikuea o le 2 ... 5 cm i se tulimanu. I tulimanu o sikuea, matou te faia ni faʻaoga po o ni pu ile 1.0-1.5 cm le loloto ma se penitala manifinifi ma taoto 2 fatugogo. Matou te tapunia le atigipusa ma se ata tifaga e faia ai ni laufanua lanumati ma se ea vevela o + 24 ... +25 º ma tuʻu i se nofoaga mafanafana.

Afai e lūlūina fatu i fagu ma tioata, ona mautinoa lea e fai se pu i le pito i lalo e tafe ai le vai tele. Matou te faʻatumu le gafatia i le faʻafefiloi eleele i le 2/3 o le maualuga o le ipu poo le ulo. I luga o le palapala eleele e 1-2 fatu, fufulu i le eleele ina ia saʻoloto ai le 1.0-1.5 cm mai le maualuga o le ipu. O le eleele e faʻapipiʻiina ma faʻamaluluina i totonu o se fagu moli. A o lei tupu mai fatu, matou te totoina fatu i aso uma mai le pulu moli, siitia le ata mo le ea.

Togalaau Tausi

O ata e foliga mai i le aso 4-6. Matou te aveeseina le ata tifaga ma tuu le atigi pusa i luga o se susulu malamalama ina ia maua ai le malamalama lelei. Afai e tatau ai, faʻaaoga le malamalama atili. O aso muamua e 3-4, o fuālaʻau e fufulu mai le fana fana. E amata ona matou fafagaina ile fatuga o le vaiaso. Matou te faaaluina le 1 taimi i le 5-7 aso faatasi ai ma le vai-chlorinated, ua vevela i le + 20 ... +25 º. O lenei metotia o le a puipuia ai fualaau mai le pala (vae uliuli).

Aʻo leʻi amataina le vaʻaia, o le vevela o le ea i totonu o le potu e tausia i le + 13 ... +16 º i le aso, ma tuʻu ifo i le + 11 ... +13 º i le po.

I le amataga o le fafaga i le vevela o le tau, matou te siitia le vevela i aso taitasi i + 20 ... +25 ºС, ma i le timuga i le + 18 ... +20 ºС. O le vevela o le po ma le amataga o le faʻavaivai e tausia i le maualuga o + 17 ... +19 ºС.

Vaʻaia ma fanua

I le 3 vaiaso o le matua (fuainumera mai le aso o le germination, le lūlūina), e lua laulaau moni na faia mo fualaʻau. I le taimi nei, o loʻo tatou sauniuni se atigipusa mo le totoina, o lona uiga, mo le totoina o fatu i totonu o se pusa o se nofoaga tele. O le filifili e mafai ona faia i se vaega. Aveese laau mai le ogatotonu 3 laina mai le pusa. O le ai ai le 6x6 (8x8, 10x10) sikuea sikuea.

E mafai ona e faitau atili e uiga i le piki i totonu o le meafaitino: Filifiliina o fatu: nuances, tips, features process

Sauniuni o atigipusa ma isi koneteina mo le tuʻuina o fualaʻau e tutusa ma le lūlūina o fatu. O le vevela o le palapala ile atigipusa mo mea e teu ai e tatau ona + 14 ... +15 ºС, ma le ea + 20 ... +23 ºС ma se faaitiitia i le po i + 14 ... +18 ºС. E mafai ona faia le paʻu i totonu o le palasitika ua saunia po o le peat-humus potopoto, faʻapipiʻi i totonu o le pusa e tasi poʻo isi ipu. Tuʻua e peiseai o le tafe i pusa. A o le totoina mo le totoina tumau, o laau toto e tatau ona 25-25 cm le maualuga, 5-7 e fai ai laulaau moni, o se meaʻai ma le lapotopoto o le 6-8 mm, 1-2 e fatuina ai mea e tutupu mai i le pulupulu.

Fatuina o tamato.

Tutuina o totato toto

O le fafagaina o fualaau aina e faia i le mea e tatau ai. Afai o laau totō o le vaomatua e lanu meamata lanu meamata, o le meaʻai e mafiafia, o le fafaga lelei - e le manaʻomia. A suia le lanu o laulaʻau (lanumeamata lanu meamata, lanu violē), faʻalauteleina o laʻau - e tatau ona faʻaitiitia le faʻafeinu ma le vevela o le ea, faʻagogo le palapala ile oneone vevela. O se atigipusa ma tipu e mafai ona ave i totonu o le alalafaga, fafagaina i se vaifofo o fugalaʻau, mulumulu i oneone matago.

E sili le lelei o le faia o laei pito i luga e ala i le pulupuluina o laau ma se vaifofo galue o le moa moa poʻo se faʻamaʻaina atoatoa o minerale ma elemene. Ina ia lūlūina laau, ua saunia se vaifofo o se faʻamalauina atoatoa o minerale i le fua faatatau o le 1 sipuni i le 5 l o le vai mafanafana. E mafai ona e fufuluina laau ma se vaifofo o mullein poʻo le ofu manu. Vaevae 1.5 sipuni tele o organics i le 5 lita o le vai mafanafana, vele ma fufuluina laau.

Faʻamaʻaina totato toto

Mo le 1.5-2 vaiaso, ua saunia ni laʻau mo ni tulaga faʻaletonu ogaoga i luga o le eleele poʻo le lalo o le ata. O le faigata e amata i le tuʻuina o fualaau i totonu o potu ma se faʻaitiitia malie ile vevela i + 6 ... +12 ºС ma le susulu o le la. 2-3 aso aʻo leʻi toe totoina i se taimi faifaipea, o loʻo totoina ni laau toto i se vaifofo o le sulfate copper faatasi ai ma le faʻaopoopoga o meaola mai meaola mai le tuai ma isi faʻamaʻi faʻaleaga. E mafai ona e faʻaaogaina le 1 papalama o le Trichopolum i le 1 lita o le vai ma togafitia ai laau.

Faʻaaliga i le fai togalaau

Mo le mauaina o fualaau aina uma, e manaʻomia pea ona e totoina ituaiga eseese. E sili atu ona fetuunai i tulaga o le fanua lea na faia ai.

Ia faaeteete! A e faʻatau fatu, ia mautinoa e faitau fautuaga i luga o le afifi. O le a latou fesoasoani ia te oe e filifilia le mea e manaʻomia ma sili atu ona fetaui lelei poʻo kulupu o tamato mo oe.

  • Itumalo o le galueaiina.
  • Faʻaauau le tuputupu aʻe (auala tatala, fale koli, isi fale puipui).
  • Taimi e toto ai fatu.
  • Aso faʻatulagaina o le vaʻaia.
  • Toto o le tuputupu ae o vao (supeterminant, indeterminate, determinant, vao masani). O nei faʻamatalaga e talafeagai mo le fuafuaina o le totoina o le totō.
  • Vaitaimi (vave, ogatotonu, tuai, suiga i le matua).
  • O le faʻamoemoega o le fua (faʻaaoga fou, mo le faʻaaogaina).

Faitau atili e uiga i le auala e pikiina fatu tumato i le tusiga: O fea fatu fatu tomato e filifili?

Afai o nei faʻamatalaga e le o maua, faʻafesoʻotaʻi uiga aloaia o cultivars ma hybrids o aganuʻu (i totonu o tusitusiga faʻasino).

A faʻatau le faʻatauina o fatu laau i luga o le maketi, faʻalogo i faailoga i fafo o laau. O nisi e faʻatau mai i nisi taimi ma faʻatau atu le raznosortitsa nai lo ituaiga eseese.

Vaʻai mataʻutia o le itu i saute ma matu ole ituaiga o totogo

O ituaiga o loʻo i le itu i Saute e lauolaola ma laʻau malolosi. (puipuiga o le la). Atinaʻeina faʻagasologa o faagasologa, lea e fesoasoani i le atiina ae o le tetee atu i tulaga ogaoga o fafo.

O ituaiga o le Northern e iloa lelei e laʻau lanu. O laʻau lapisi laʻau e sili atu le malamalama i le fua. O faiga fefaʻatauaʻiga e faʻaauau i le saoasaoa o le saoasaoa ina ia mafai ai ona maua se fualaau aina ma o le a vave ona tupu i se taimi puupuu mafanafana. I tulaga o le vevela vevela, o vaovao o ituaiga i matu e vave lava ona tupu ma e le o ni mea totō uma.