O le togalaau

Faʻatekinolosi Dutch mo strawberries

O manogi manogi i luga o moega Rusia na avea ma faailoga moni o le tau mafanafana. Ae atonu e le mafai ona e fiafia i le fale i le isi taimi o le tausaga. Ae i totonu o fale puipui i le tausaga atoa latou te ofoina atu oloa mai Eleni, Serbia, atunuu o Aferika i matu, Metitirani ma Netherlands.

O le a le tekonolosi mo le tuputupu aʻe o le strawberries, e oʻo lava i nofoaga e le mafai ona taʻua le taumalulu ma mafanafana, e maua ai ni taunuuga lelei?

Faʻapitoa o le tekonolosi faʻasalalau fuani

I le ogatotonu o le laina, e mafai ona faatelevaveina le fua o togalaau i le atunuu i le fesoasoani a greenhouses. Ae ia maua se tama i soo se vaitau ma toetoe lava a leai se malologa e mafai ona faia i lalo ole tulaga:

  • togavao i totonu o greenhouses maualuluga faʻatasi ai ma tulaga faʻalauteleina o le vevela;
  • fualaau taumafa;
  • faia o le malamalama talafeagai ma faʻamalosia le pule;
  • filifilia lelei o laʻau ma tausia lana faʻasoa mo le faʻafouina o laau totō.

O loʻo i totonu o Netherlands, o se tekinolosi faʻapitoa mo le faʻatupulaia o le faʻamalosi i totonu o le fale koli e masani ona faʻaaogaina. O faifaatoaʻaga i totonu o le atunuʻu e tuʻuina atu le tele o Europa i fua, ma faʻamalamalamaina le tekonolosi faʻavaeina faʻatoʻaga e pei o Dutch.

O luitau o le tuputupu aʻe o strawberries i le tausaga atoa

O le faʻatulagaga o le fatu e faʻapipiʻi fua ma le faʻalauteleina o le la o le ao ma le usitaia o tulaga vevela ma le vevela. Ae o le ausia o se fua o le faʻatoʻaga o le a le manuia, pe afai o le lua masina uma e totoina ai vao fou. O lona uiga, o le tekinolosi mo le faʻatupulaia o lauulu i le tausaga atoa o lona uiga o le i ai o se ogaoga o mea toto toto. Afai e mafai e faʻatoʻaga tele ona faʻatau ni fatu, ona sili atu lea ona aoga mo tagata nofo i le taumafanafana e totoina i latou lava.

O le mea na tupu i le aufaifaatoaga Europa ma Saina na faaalia ai o togavao na maua i le taimi mafanafana, faatalitali mo le taimi o le totoina i le eleele, e mafai ona teuina i le vevela o le vevela mo le 9 masina. Ma afai e faʻaaogaina ituaiga eseese e faʻaaogaina mo le faʻasaina, ona totoina lea o le faʻafouina faalua i le tausaga. Ina ia faʻaleleia le fua o fualaau aina, o aʻafiaga o loʻo ola malosi e le gata i luga o mauga, ae faʻapea foi i ituaiga uma o pusa, ato ma fausaga faʻapitoa, e faʻaaogaina ai le faʻaogaina o vai mo le faʻavaivai.

Faʻamatalaga faakomepiuta e faʻaaogaina ai faʻamalama

Ole gaioiga faapitoa ile faʻaaogaina o tekinolosi a Dutch mo le faʻatupulaʻia o le strawberries i totonu o se kolivalala ua tuʻuina atu i moli faaopoopo, o ona alalalata e latalata i le susulu o le la. Ua tuʻuina molī i luga o le mita i luga ae o fanua, ma faʻalauteleina le faʻaleleia o le malamalama i totonu o le lauʻeleʻele, o loʻo faʻaaogaina ma le faʻaaogāina mea faʻalauiloa.

Strawberry tali lelei i le faateleina o le ao i le 12-16 itula:

  • laau toto e mafai ona fuga i totonu o le 10 aso;
  • fualaau aina o le a amata i le aso 35.

O faʻamalamalamaga faaopoopo e aoga i taeao ma afiafi, pe afai o le tau i fafo e lanumeamata, e mafai ona tapeina moli.

Faiga faʻavaivai e tusa ai ma le tekonolosi o le ola aʻe o le strawberries i totonu o se fale koli

O le faʻaaogaina o lenei mea tekonolosi, tusa lava poʻo le faʻafefeteina poʻo le faʻamautuina o vai, e le mafai ai ona susu le laʻau ma isi vaega o laau, ma o le vai uma e alu mo lona faamoemoe.

  1. O lenei mea e taofia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi ma faʻamaʻi o le aganuu.
  2. Faʻasaina le suavai e teu ai le susu ma le malosi o le tagata nofo i le taumafanafana.
  3. O le faʻamamaina o le vai mo le faʻaleleia o le vai e fesoasoani ai le faʻasaoina o le malosi ma faʻataunuʻu ai le seleselega.
  4. E ala i le faʻaleleia o le vai, e mafai ona e faia le fomaʻi talafeagai ma luga o laei i lalo o le sasala.

Talu ai ona o le vai e oʻo i lalo o aʻa, e le faʻafefe le eleele ma e le mago. Ma o le polokalama o meaʻai e fesoasoani i le faʻaopoopoina o le faʻaleleia o le palapala i lalo o le togavao.

Sapalai o le eleele mo fualaau totō

O le malosi, fuaina o laau i le gasologa o le tausaga e le mafai e aunoa ma se eleele e mauoa i meaʻai.

Kamupani e faʻaaogaina le tekinolosi fualaupapa Dutch e faʻaaogaina ai le tele o mea eseese.

I taimi o taumafanafana, e mafai ona e saunia se paluga o:

  • eleele suamalie suamalie e tumu i mea tau meaola, ae maualalo sina elemene;
  • faʻamamaina i le vailaʻau oona faʻatoʻa faʻapipiʻi mo le vavalalata i le fua faatatau o le fitu vaega i le lua vaega ole lalolagi;
  • ipu o fafie, penisina po o le falaoamata o dolomite;
  • paʻu eleele maulalo, managofie ma taofiofi le susu, ma aʻo leʻi faʻaopopo le faʻamala sulʻamea ma mullein faʻafefiloi i se fofo i le paluga;
  • humus mai le faʻaleagaina o vailaau oona po o manua;
  • lapisi oneone, faʻafeiloaʻi i se aofaiga o le 10% o le voluma o paluga ua saunia.

Aʻo leʻi faʻatumu ni koneteina mo le totoina o le strawberries, o le meaʻai e lelei le fefiloi, filifilia le mataupu mai fafo.

Microclimate i totonu o se fale kati mo fualaʻau

O le mea aupito sili ona lelei, e tusa ai ma tekonolosi o le faʻatupulaia o le strawberries i le tausaga atoa, ua manatu o se paluga vevela mai le 18 i le 25 º. E na o le taimi lava e faʻateleina ai i luga o peduncles e lelei tele le faatumauina o le vevela e oʻo atu i le 21 º.

  • O le maualalo o le vevela i totonu o le kiona e mafai ona mafua ai le faʻalauteleina o fugalaau ma togalaau le lelei.
  • O se tulaga maualuga maualuga e afaina ai le gafatia o laau toto e pollinate ma seti ai vine.

O togavao Strawberry e matua le lelei lava i le pa'ū i le vevela i lalo o le 12 tikeri ma lona siitia i le 35 º. O le fale kuka e tatau ona faatumauina le malulu o le ea i le va o le 70-80%. Afai e vevela le ea, e tatau ona faʻaleleia. Ua faʻaititia le maualalo o le faʻafefe i le faʻaleleia o le ea.

Ina ia faatelevaveina le tuputupu ae o fualaau ma aumai fualaau aina, latalata i tagata o le mafanafana o le taumafanafana, latou te maitauina le maualuga o le carbon dioxide i totonu o le greenhouse. Ina ia faateleina i le 0.1%, e mafai ona e moli moligao.

Mea totō totoina

O le saunia o mea totō mo le totoina o lauusiusi o le seleselega e mafai ona faia i auala eseese:

  1. O laau laiti e ola i luga o le togavao seia oʻo i le taimi o le tautotogo, ma le oʻo mai o le malulu, o loʻo faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ia mustaches, tipiina laʻau ma teuina i se aʻa aʻa i totonu o falesa poʻo fale teu i le vevela mai le 0 i le 2 º. O le aso ao le i totoina i totonu o le fale lauʻeleʻele, ua aveeseina ai laau mai le teuina mo le faʻalauiloaina ma faʻavasega. O le lelei o sea tekonolosi mo le ola ai o le strawberries o le aʻa lea na atiaeina i fualaau, ma o le faaletonu o le manaomia lea o laau tele uterine, lea e manaʻomia foi ona toe faafou i le lua tausaga.
  2. O fualaau e maua mai i le kaseti auala e teuina i le vevela o le 0 i le +1 ºС ma le faʻamamafana 95% i foliga o se tamaʻi tamaʻi musika. I le ono vaiaso ao lumanaʻi le toe totoina i totonu o le fale lauʻeleʻele, ua aveʻesea ma totoina i totonu o ni koneteina ma eleele mama. Malosiaga, aʻo iai le malosi o aʻafiaga o aʻa, paolo mo le 4 vaiaso. Laʻau e oʻo mai i le malamalama i le vaiaso lona lima, ma i le lona ono - ua totoina i totonu o le fale lauʻeleʻele.

Totoina o strawberries i totonu o se fale koli

Faʻatekinolosi Falani mo le faʻaaogaina o fualaau aina fou e aofia ai le faʻaaogaina o pusa eseese mo le totoina o laau totō. E mafai ona avea ni pipili polypropylene ma ni pu tipi, ipu ma taga palasitika ma pusa.

O le mea autu o le tuʻuina atu o koneteina i luga po o ni vaega o loʻo i ai le tele o le manogi mo le aʻa, ma o laau toto e maua le vai e manaʻomia ma faʻamalama.

O se tasi o tali aoga o se pusa paʻu, e oʻo i le 2 mita le maualuga, o lea e faigofie ma faigofie le faaputuga o le togi, ma e tusa ma le 15 cm le umi pe a uma le 25 cm, pe a maeʻa le 25 cm, ona faia lea i luga o le taga o le taga ma le mea e toto ai.

Pe a toto i totonu pusa poʻo pusa, e taua e le faʻamalosi le togavao ma faʻalelei. O lenei mea o le a taofia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi ma o le a aʻafia ai le lelei o le meaʻai.

O le tekinolosi mo le tuputupu aʻe o le strawberries i le tausaga atoa e lelei pe a faʻaaogaina ituaiga eseese o vine, a leai o le a faʻaleagaina e le tagata o le mafanafana ma se pulumu, meaola poʻo, pe afai avanoa, e tuʻu ai se asini i totonu o le kiona.

E ui i le manino o faʻafitauli o le faia o se toga, e vave ona totogi le tau, aua e oʻo lava i le malulu, e oo atu i le 50 kilokalama o strawberries fou e mafai ona aoina mai le sikuea sikuea o le lauʻeleʻele.