Faatoaga

Tatou te filifilia tagata inu pia ma fafaga

O le fafagaina lelei o fafaga puaa e le naʻo le faʻamaoniga o le nofo lelei o manu. O le mamanu ma le telē o nei meafaigaluega e iloa ai le lelei ma le maualuga o le fafaga, faʻapea foʻi ma lona faʻaoga faʻaaoga. Leai se mea e sili atu ona taua le faʻaaogaina o meainu inu i le faatoaga.

O a manaʻoga mo le fafagaina ma le inu pusa mo puaa? O a ni fofo sili ona lelei ma gafatia taugofie i totonu o se faatoaga a le tagata lava ia?

Eseesega ma le faʻatulagaina o fafaga fafaga

O meaʻai faigofie e faʻaaogaina mo le gaʻoina o soʻo se ituaiga manu poʻo manu felelei o ni pusa avanoa e fetaui lelei ma le loloto. O se faʻataʻitaʻiga o se palasitika poʻo se fagu uʻamea mo puaa.

O le lelei o nei meaʻai o lo latou tau maualalo ma le faigofie, ae o mea faʻafefiloi o meaʻai i totonu e faigofie ona afaina, ma e le mafai ona afaina ai.

O se taʻiala faʻavae mo le fafagaina o puaa fafaga. Ua fuafuaina mo le tufatufaina o fausaga fagogo mago e aofia ai:

  • mai le sosolo o loʻo faʻatumu muamua ai le faʻafefiloi o meaʻai;
  • mai se fata lea e paʻu ai meaai;
  • mai pusi faatapulaa e le faatagaina ai le tele o meaai mai le suauu e vave ona pa'ū i luga o le paleti;
  • mai le paleti o loʻo fafaga ai puaa;
  • mai pa puipui pito i luma e puipuia ai le paluga mai le sasaa atu i tuaoi o le fafaga.

Mai le tumu i le tumu-tumu, o le fafagaina o puaa i totonu o le fusi i lalo ifo i totonu o le palatusi, lea e ai ai manu i le fiafia. O le taimi lava e gaogao ai le puaa ma e tatalaina se avanoa i totonu o le moa, e sasaa ifo se vaega fou o meaʻai ma ua toe faʻatumu le fafaga. O se taunuuga:

  • o meaʻai e tumau ma mama fou;
  • e oʻo lava i vaivai sili ona vaivai ma sili ona tuai e le fia matelaina;
  • meaʻai e le faʻasalalau i luga o le fola, lea e mafai ai ona e faʻasaoina ae le o le fefefe i le faʻamaʻi o manu i ni pulou poʻo isi faʻamaʻi pipisi;
  • e itiiti le taimi e faʻaalu ai le tausiga ma le fafagaina o lafumanu.

Meainu inu mo puaa

E faʻapea foʻi, tagata inu ava mo puaa, e ui lava e taugata nai lo masani masani, e sili atu ona faʻatuatuaina, sili atu ona faigofie ma saogalemu.

E le pei o pusa inu suamalie, pe a maua ai le vai i taimi uma i puaa, e na o le pau lava le mea e faʻaaogaina ai le pepe pe a paʻu le manu i luga o le alofilima ma faʻapena ona tuʻuina atu le susu. O se taunuuga, e le faaleagaina le suavai mo se taimi umi, e le pa'ū i luga o le fata ma faʻaalu le tele o mea tau tamaoaiga.

O nei tagata inu ua mafai ona faatauina pe faia i ou lava lima. I le mataupu mulimuli, e tatau ona manatua o le mamafa o le vai e tatau ona itiiti ifo ma le 2 fale mo puaa ma 4 pe afai o loʻo faʻaaoga meafaigaluega i totonu o se puaa mo manu matutua.

Po o le a lava le mamanu e filifilia e le faifaatoaga puaa mo le fafaga fafaga po o le tagata inu, o lona telē e tatau ona tutusa ma tagata uma o tagata puaa.

Manaoga mo tagata fafaga puaa ma tagata inu

O le tele o koneteina mo le fafagaina ma le fafagaina o manu e faalagolago i le matua ma le itupa o puaa, faʻapea foi ma latou numera. O tamaʻi laititi laiti, o vaʻa laiti ma vaapiapi o loʻo ofoina atu, o le tele o manu e mafai ona faʻapipiʻi faʻatasi i tafatafa o se fafaga puaa po o se mea masani masani.

E tutusa lava le faʻavae e faʻaaogaina pe a faʻapipiʻi ni pusa uumi taimi umi, ma pe a faʻatulagaina le aofaʻi o nofoaga pe a fai e tuʻuina i totonu o le puaa.

O le maualuga e sili atu ona lelei ai le faʻamauina o mea inu inu e faʻalagolago foi i mea o loʻo i ai le lafu. E faigofie ona fuafua e fuafua i le mamafa o manu. O uumi umi e masani ona vaeluaina e ala i alalaupapa e faʻamalosi ai manu e fafaga mai se nofoaga tonu o le pusa. I le faaopoopo atu i le telē ma le loloto o manaʻoga, o fafaga ma pusa pusa mo puaa e tatau ona:

  • faigofie ona faamama ma fufuluina;
  • ia i ai se fausaga e puipuia mai i le mimi, pala, paʻu, po o isi otaota;
  • ia malosi ma mausali ina ia le sasaa atu le fafaga ma e le sefe le vai;
  • O loʻo i totonu o se avanoa avanoa.

E le tatau ona galo mea taumafa o meaʻai mo meaʻai e inu ma mea inu.

DIY fafaga puaa

O le faʻatau mai o mea inu ma mea e fafagaina e le o se faʻafitauli. Ae ina ia mafai ona teu se tupe, e mafai ona e faia mea faigofie ma taugata mo le puaa ma ou lava lima.

Mo le gaosia o se mamanu faigofie, palasitika poʻo paʻu uamea, asbestos-ciment and plastic pipes of large diameter, ma e oʻo lava i vavalaʻau gaosi ua le toe faʻaaogaina, e talafeagai.

E faʻatatau i le maualuga o le laulau o loʻo i ai nei, o le vaa i le itu umi e vaeluaina i ni vaega se lua pe tolu. O suavai e maua mai ai ua fufulu lelei atoatoa, faʻagogo ma faʻapipiʻi i luga o mea mamafa, faʻalagolago i fale ma faʻamau. O vaega vavae e tatau ona togafitia i le lautusipepa pe gaugau ina ia le manua ai puaa.

I se auala talitutusa, e faia ai fafaga puaa mai mea tuai:

  1. Muamua, o mea o totoe o le gas mai fafo o meafaigaluega, siakiina le gaogao o le tane ma le fasimoli fasimoli.
  2. Ma, o le valve e vavae ese ma le faaeteete mai le paʻu palapala, faʻaleleia e le aunoa le nofoaga o le tipi.
  3. A aveese le valve, ona fufulu lelei lea o le fagu, ma sasaa le vai faʻaaoga mai fale nofo.
  4. O le vaeluaina o le paʻu o le a tuʻuina i totonu o ni fagu se lua mo puaa.
  5. Malosiaga vaivai.
  6. Mai i luga, e mafai ona faʻapipiʻiina se faʻapaʻu uamea i le meaʻai, faʻaitiitia lea e mafai ona faigofie ona taofia le aʻafia o puaa i totonu o le fagu.

E faʻaaogaina foi se tekonolosi faʻaaoga pe a filifilia se paipa uamea o le sima masima po o le palasitika mo le gaosiga o se mea fafaga poʻo se ipu inu. O fai fafaga fai-it-yourself e faia i nei mea e le mafai ona afaina, e faigofie ona tausia ma e mafai ona feaveai, mo se faataitaiga, mo le faʻapipiʻi i luga o le savaliga.