Isi

Faʻaputuga o alissums taʻitasi ma taʻitasi

I le taumafanafana, sa ma asiasi atu ai ma sau uo ma vaai atu i ona togalaau matagofie o alissum. Sa le mafai ona ou teenaina ma fesili mai ia te aʻu lava mo fatu, na latou matua. Taʻu mai ia te aʻu, pe o se mea faʻapitoa poʻo se tausaga? Mata o le a ola toto laau io tatou manumalo i le togalaau?

Faatasi ai ma laau toto e lei totoina, e taua le faailogaina o le alissum - laau faaputuga lapopoa e oʻo i le 40 cm le maualuga, lea e sili ona totogia. E mafua mai i le aiga pepelo, ma e masani ona faʻaaogaina e avea o se mea e maua ai le eleele. Faʻavave ona tuputupu aʻe ma tuʻuina atu ona pine i totonu o itu eseese, ma o loʻo faʻataʻapeʻapeina e le vao vao se kapeta matagofie o lau laititi laititi ma fugalaau laiti. Alissum fuga i le amataga o le tautotogo, faasalalau solo se manogi manaia. Le lanu o inflorescences i le ituaiga o panicles e mafai ona matua eseese: mai le paʻepaʻe paʻepaʻe i le paauli paʻepaʻe.

I le taimi nei, e tusa ma le 200 ituaiga o laau toto, o loʻo i ai i totonu o nei mea uma fualaau aina taʻitasi e manaʻomia ai le totoina ma le faʻafouina o tausaga taʻitasi, ma ituaiga faʻalauiloa e mafai ona ola i nofoaga tatala mo le tele o tausaga. O i latou uma lava e le mautonu ma e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa. Ae faʻalagolago i le taua poʻo le tausaga faʻaletausaga, o loʻo i ai pea ni eseesega i la latou faʻatoʻaga, ma e aoga le faʻalogo i ai.

Fuga o le fuga o le fulufulu tausaga

O ituaiga o meaola taʻitasi e vaʻaia e se vaitau umi o le vaitau; o le tele o ituaiga e fiafia ia latou mea manogi leaga seia oʻo i le ogatotonu o le autumn. Na pau lava le toe foi mai o le le faapalepale i le maualalo o le vevela, o le a le mafai ona latou ola i le taumalulu i le avanoa.

O alissums taʻitasi o loʻo faʻaleleia e fatu, e ala mai i fualaau toto, toe totoina i luga o se moega fugalaau i le masina o Me. I le taimi o le totoina o le vaitau, e fafagaina i latou i le 4 taimi ma faʻamalaina o minerale, ma a maeʻa ona totoina le vavaveina o laau ina ia leai se fatuina o le fatu.

O meaola taʻitasi, faʻapitoa poʻo le alissum o le gataifale e masani lava ona tutupu aʻe - o se mea laʻititi laʻititi e oo i le 40 cm le maualuga ma le fuga o fugalaau. E fuga mai i le vaeluaga o le tautotogo seia oʻo i le amataga o le tautoulu, e tele ituaiga o meaʻai, sili ona lauiloa i totonu oi latou:

  • Esther Bonnet Deep Dip;
  • Tyney Tim;
  • Violet Queen.

O le papa o le Snow Carpet e sili ona lauiloa - o le maualuga o le vao e le sili atu i le 30 cm, o le eleelea e paʻepaʻe, faʻapipiʻi le vevela.

Fugalaau faʻafefeteina o le alissum

E tele ituaiga o laau e mafai ona taumalulu i le eleele, ona e eseese i latou i le tetee lelei i le maualalo o le vevela. Ae ui i lea, i itulagi ma malulu malulu, latou te manaʻomia foi le malutaga.

O nei alissums e faaluaina ona faʻasaina nai lo ituaiga taʻitasi, ma a maeʻa ona fuga o le vao ua teuteuina.

I totonu o ituaiga lauiloa, e taua le taulaʻi atu i ituaiga eseese:

  • alissum rocky Gold placers;
  • Alissum ampel Clea Crystal White.

Toeitiiti lava o ituaiga uma o le alissum e mafai foi ona tupu e pei o se mea totino, ae e tatau ona manatuaina o le a otometi ona avea ma tausaga taʻitasi, ona e le o se ituaiga e tasi e talafeagai mo le taumalulu i totonu.