Laʻau

13 sili ona lelei o vaega o le sunflower eseese paionia ma suauu

Faʻafetai i gasegase faasaienisi ma galuega filifilia filifilia, o le tele o ituaiga lanu o le sunflower o loo i ai i luga o le maketi. E maualuga o latou uiga lelei ma uiga sili ona lelei e mafai ai ona latou tuputupu aʻe i se siosiomaga o le aiga.. O se faʻamatalaga lenei o le laʻau masani o le sunflower.

Fugalaau lanu suamalie lauiloa

O eseesega o le sunflower e eseese e le gata i uiga, ae faapea foi i tulaga o le soloiesea. O faʻataʻitaʻiga lelei e mafai ona maua uma i le tuai ma i le filifiliga fou.

Talu ai ona o le lafoaʻi o le atigi, o fatu o le kulupu o le sunflower e mafai ona puipuia mai meaola faalafua

O le tele o kamupanī o loʻo atinaʻeina ituaiga fou e faʻaaogaina taunuʻuga faʻasaienisi lata mai i a latou gaioiga ma faʻaaogaina ma le faʻaaogaina fuataga lelei mo le faʻaogaina o latou fua.

Faatasi ai ma tagata tomai faapitoa, o le faʻavasegaga o le sunflower e masani lava:

  1. Vaʻai faʻatau, o le taimi umi e na o le 80-90 aso, ei ai le fua maualalo ma le suauu nai lo laau o isi vaega;
  2. Toto amata - o le vaitau o le taumafa o nei ituaiga e 100 aso. O lenei vaega o loʻo i ai le maualuga o le suauu o le 55%. 3 heta saito o le seleselega ua aveesea mai le tasi hectare;
  3. Vaitausaga o vaitau i le averesi fua i le 110-115 aso. E mafai ona latou mitamita i fua o le seleselega lelei (e oo i le 4 tone o fualaau aina e mafai ona seleseleina i le hectare) ma le lelei o le suauʻu - 49-54%.

O tagata gaosiga o le lalolagi o sunflowers suavai ua faamanuiaina i lenei nofoaga mo le tele o tausaga ma o loʻo faʻaauau le atiaeina ma a latou oloa, lea e faasolosolo malie ona faʻaleleia ma e toetoe lava a le mafai ona faʻaolaina.

Paionia

Mo le taimi muamua, o le Pioneer brand sunflower na faʻaalia i le maketi i le amataga o le 20 seneturi. Ona o le maualuga o lona gaosiga, teteʻe i faʻamaʻi, faʻaleagaina masini, lamala ma le mafai ona ola i tulaga eseese o tau, ua vave ona maua le lauiloa i le taimi nei.

O ituaiga nei o lenei vaega e sili ona lauiloa:

PR62A91RM29

Soo Paionia PR62A91RM29

O se vaovao o lo o tuputupu ae le vaitau e 85-90 aso. I le mafanafana o le tau, o le maualuga o le ala e 1.1-1.25 mita, ma i nofoaga malulu o lenei fuainumera e 1.4-1.6 mita. O le vailaʻau e matua faʻasao i le tuʻuina atu ma faʻafefeteina le susu i totonu o le eleele i le tamaoaiga. O le vave amata o le a avea ma se faaiuga lelei mo le kamupanī.

PR63A90RM40

Soo Paionia PR63A90RM40

O le fua o le fua o le fua e 105-110 aso. E maualuga le la, o lona umi e mafai ona oʻo i le senetimita centimita. O se ato faʻatasi ma le diamita e tutusa ma le 17 centimita o loʻo i ai se foliga faʻalelei. O le vailaʻau e puipuia i le tuʻuina atu ma e puipuia i le tele o faʻamaʻi. O le laau e mafai ona palotaina tutoatasi. E le gata i lea, o se faʻatoʻaga faʻatoʻaga e le faʻaumatia e oʻo lava i se tulaga matua.

PR64A89RM48

Sunflower Paionia PR64A89RM48

I le averesi, o le tuputupu ae o le vaitau e 120-125 aso. O le aʻa, e oʻo atu i le 2 mita le umi e lelei le lau, o le ato e telē, o lona lautele e 20 centimita. Eseese togafitiga i le momoe ma le lamala o loʻo taofimau ma le faʻafetai i se aʻa malosi. O fualaʻau tele e matua manaia.

PR64A83

Lafoaʻi Paionia PR64A83

O le faʻaleleia e tupu ile 115-120 aso. O le limite o le ato e 18 simita, o le aʻa e tupu i le 1.8 mita le umi. O le kulupu e puipuia i le nofo, lamala, ma faʻamaʻi. E le faʻapalapala le fufulu fatu. E mafai e le laau ona fai le pollinate ma tupu i tulaga leaga o le tau.

PR64A15RM41

Soo Paionia PR64A15RM41

O lenei kulupu e manatu o se mea fou, o le vaitaimi o le matua o le 107-112 aso. O le aʻa e oʻo i le maualuga o le 170 inisi sima, o se ato o le saʻo saʻo, lapotopoto, laʻitiiti. O le laau e le faigofie i le tuʻuina atu ma le faʻamaligiina, ua puipuia i maʻi masani. O le ituaiga e aumaia ai se fuainumera tele o fua o faatoaga, ma o fua e matua manaia lava.

PR64X32RM43

Lafoaʻi Paionia PR64X32RM43

Se vaega o filifiliga lata mai. O le tuputupu ae o le vaitau e 108-110 aso. O le 'oga e umi (e oʻo i le 185 centimita le umi), o se ato laʻititi, lapotopoto ma le pala, ae i ai le tele o fatu i totonu. O le vailaʻau o loʻo faʻalealogia e le tagata lava ia, e le fefe i faʻamaʻi ma le lamala. O le seleseleina o loʻo i ai le tele o suauu ma le oleic acid.

O le vaega o le Sunflower "Paionia" e matua lauiloa ona o le mea moni e lelei mo le tuputupu aʻe i se tau fesuiaiga o Rusia. O ia ituaiga totoga e le talafeagai i tulaga o le tau ma le palapala, ae i le taimi lava e tasi e maua ai se seleselega tele.

Syngenta

O le sunflowers na faia e le Syngenta igoa ua umi ona maua le lauiloa ma le amanaiaina i le maketi o fualaau aina. O le kamupani e le tumau ma e faʻaauau pea ona fausia ni ituaiga fou o hybrids ua maua i le tele o uiga lelei.

O vaega nei o le Syngenta sunflower o loo i ai se manaoga faapitoa.:

NK Rocky

Sunflower Syngenta NK Rocky

O lenei kulupu e maua mai i se ituaiga o meaola malosi ma e maualuga le gaosiga o fualaau aina o le vave o le taumafa. O le laau e mafua ona o le saoasaoa vave i le amataga, ae i taimi o timuga e ono tolopoina le vaitau o laau. O le vailaʻau e teteʻe i le tele o faʻamaʻi pipisi.

Casio

Sunflower Syngenta Casio

O se uiga iloga o lenei kulupu o le a mafai ona tupu i luga o eleele e le togafitia ma le pala. E tupu fua laau i le amataga. O le sunflower o se ituaiga lautele, faʻasaʻo i le lāmala ma le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi ese mai phomopsis.

Opera OL

Sunflower Syngenta Opera PR

E seleseleina le seleselega i le vaitaimi. O le laau o se ituaiga lautele, faapaleni lauʻeleʻele, faapaleniina le galue i luga o eleele leaga.. O le kulupu o le paopao i le taimi o le lūlūina ma e puipuia i le tele o faʻamaʻi masani.

NC Condi

Sunflower Syngenta NK Condi

O le kulupu e fai i le vaeluagalemu o le vaitau o le malosi o le tino ma e maualuga tele lona gaosiga. E le fefe le laau i le lamala ma le tele o faʻamaʻi, i le amataga o le atinaʻe, faʻaleleia atili le tuputupu ae o le malosi.

Arela PR

Sunflower Syngenta Arena PR

Vaʻa amata, e fesoʻotaʻi ma le uiga masani. O le sunflower ei ai fua faʻatupulaia lelei i le taimi muamua, e puipuia i faʻamaʻi ma aumai se fua lelei o fatu ma se suauu o loʻo iai i le 48-50 pasene. E le mafai e le laau ona faapaleni le totoina o fualaau aina ma le tele o fualaau oona.

NK Brio

Sunflower Syngenta NK Brio

O lenei totoga, e aʻafia i le malosi o le tino ma le faʻamalosi i le vaitaimi, e maualuga lona malosi i se lisi tele o faʻamaʻi. I le laasaga muamua, e mataʻituina le alualu i luma. Faʻateleina le faʻaleleia o laufanua, e mafai ona e faʻatupulaʻia le tele o le gaosiga.

Sumiko

Sunflower Syngenta Sumiko

Laʻau maualuga 150-170 cm (faʻalagolago i le maua o susu). O le ituaiga o suavai o le suavai o le suamalie o se ituaiga maualuga e tali lelei i le tamaoaiga o le eleele ma faateleina ai le tulaga o le tekinolosi. O se maualuga maualuga o le faapalepale i phomopsis ma phomosis.

Le lelei ma le le lelei o ituaiga o laau

Filifilia i le va o sunflowers sunflowers ma hybrids, e tatau ona e fuaina uma le lelei ma le le lelei o laau totō e faʻafefeteina:

  • Liga ma toetoe lava 100 pasene fatu fatu;
  • Tele aofaiga seleseleina seleselega;
  • Tausiga ma le tumau;
  • Lelei palakalafa ma le suauu;
  • Faʻafitauli i le lamala ma mea e le mafaamatalaina i le tau;
  • Immunity i le tele o faʻamaʻi;
  • Malosiaga e ola ai i le leaga tulaga tau.
  • Tau maualuga totoina o mea.

O suavai suavai i le tele o auala sili atu nai lo o latou aiga. O lo latou galueaiina e sili atu ona aoga ma aoga., aua i le tele o tulaga, pe a le manuia laau toto, o le a faʻaauau pea ona totoina hybrids ma aumai se seleselega lelei.