O le togalaau

Auala e faʻaaoga ai le solofanua solofanua i le togalaau

O le manulele o solofanua o se mea faigaluega e fautuaina mo le faʻaaoga i luga o fugalaau fugalaau fugalaau ma moega o togalaau. O le a le eseesega i le va o le tasi meaʻai ma le isi fugalaau? O lenei fesili e masani ona fesiligia e tagata nofoaafi o le taumafanafana. E i ai se eseesega, ma e taua. O lapisi otaota e tele ni eseesega. O fea e mafai ona maua i le tusiga o loʻo i lalo.

Aisea e aoga ai le moa solofanua e pei o le fuga

O le faʻataunuʻuina o le solofanua o se vaega o le eletise o loʻo tuufaatasia, phosphates, faʻapea ma minerale e pei o le potassium ma le calcium. E aofia ai le tele o meaʻai. O se faʻalavelave faʻapitoa e mafai ona faʻaleleia le taua o mea taumafa o le palapala, faʻamalosia le tuputupu ae o laau.

E lua lava itu e tetee i soo se auala. O le solofanua e leai se faʻalavelave. O le au tetee e faitioina le laei pito i luga mo se manogi manogi mataga, o le manaomia e matua fuaina le fualaau. E le gata i lea, o lenei ituaiga o humus e le avanoa mo tagata uma. E sili atu ona faigofie le faʻatauina o mea faʻaleleia o mineral i le faleoloa lata ane ma fafagaina i latou e sili ona e fiafia i ai.

O le solofanua solofanua o loʻo faʻafefiloi ma le sawdust e aoga.

O faipule o le solofanua solofanua e manatu e toetoe lava o se mea ofoofogia, e le oi ai le sui e tutusa. Atonu o se faʻaopoopoga lea, ae o le faʻaaogaina umi o le faʻataunuʻuina o le solofanua ua faʻamaonia ai le lelei oa latou galuega i faatoaga:

  1. O lenei ituaiga o manulele e mama, o lona uiga e vave televave ma faʻasolosolo.
  2. O le faʻaaogaina e fafaga ai togalaau aina ma togalaau e matua faateleina ai lo latou gaosiga.
  3. O togalaau e puipuia i tulaga masani ma faʻasaʻo i faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi.
  4. O lenei ituaiga o meaʻai e le mafai ona aʻafia i faʻamaʻi pipisi e faʻaleagaina ai microbes.
  5. O le oloa o le taua tele o solofanua e mafai ona faʻafefe ai le vevela mo le 6-8 vaiaso, faʻafeiloaʻi lemu.

Fertilizing moega faʻatasi ma le manua e faʻapupulaina ai le faʻaleleia o le eleele. E leai se isi fosi e mafai ona faʻatusatusa i ai. A uma, o le solofanua humus e faʻamalo le palapala, faʻamaoaigaina i le carbon dioxide. E teena ai le faʻaleleia o palapala, e maua ai le lelei o le suavai ma le ea, ma o se mea e tuʻuina atu meaʻai.

O le a le mea e tupu i le solofanua solofanua

E tele ituaiga o manulele. O i latou uma e ese i le tikeri o le faʻamalosi, faʻaaogaina o latou lava uiga mo le faʻaaogaina, e faʻaaogaina i se tasi o foliga poʻo seisi.

Half-matua

O lenei ituaiga o meaola e tupu mai ai solofanua o loʻo faʻaalia e se lanu uliuli enaena. E vave ona malepe. Halus-rotten humus e lelei atoatoa mo le fafagaina o laau totō ma fua o faatoaga. O le Kapeti o le a talosagaina ia te ia, kukama ma zucini e matua malamalama lelei i ia laei pito i luga. O le vaitau e sosoo ai, a uma ona eliina i le eleele, e mafai ona e totoina pateta i luga o le fasi fanua, isi aʻa laau (beets, kāloti), faʻapea foʻi ma tamato. Mai fua o le tama - strawberries. E masani ona pala le vao o solofanua e masani ona mulumulu moega o rosa. E tufatufa atu i se laiga tuʻufaʻatasiga aʻo leʻi eli. O le filifiliga lona lua o le faʻaaogaina lea i se pepa faʻaalu e pei o se laʻei pito i luga o le semi-liquid.

Togi solo solofanua

O lenei meaola e lanu uliuli, e toetoe a uliuli. O se vailaʻau tutusa i le fausaga. O le faʻasologa o le gataifale e faalua ona faigofie e pei o mea fou fou. O lenei ituaiga o manure e faʻamalosia ai le palapala i lalo o tamato ma ituaiga eseese o pateta. Faʻaaogā le muta solo solofanua mo le totoina o laau toto, togalaau.

E tele taimi e fufulu ai vao mai solofanua e faʻaaogaina e fai ma sui mo le totoina o laau.

Humus

Faʻaalia le tulaga mulimuli o feves fermentation, o le ituaiga sili ona aoga. E mafai ona faʻaaogaina le Humus e avea o se punavai o meaʻai paleni mo le tele o mea totō i totonu o togalaau ma totonu o moega mo togalaau. O lona i ai i le eleele e faʻaolaina ai le tuputupu ae o fua o laau, ei ai sona aafiaga lelei i lo latou tofo. Mo se faʻataʻitaʻiga, o aniani ma susulu e ola i luga o le eleele faʻamaʻiina e humus mai solofanua e le oona. E lelei o ia i le taua o le mulch, laei mo fualaau lelei, vine.

Suafa susu

E mafai ona e maua le suavai semi-liquid i luga o le fale. O se punavai o le nitrogen. O le tele o le faʻaaogaina o le solofanua solofanua e pei o se faʻamalo mo tamato. E tatau ona aumai i le saite pe a amata ona tupu laau. I lona uluai pepa, e le talafeagai le faʻaaogaina o le otaota suavaia o otaota, 5-6 volumes of water should be added to them. Seiloga e tatau ona faʻaleleia le laau i le afiafi ma faʻamalolo le laʻau.

Palu

O le otaota o le faʻapipiʻiina i lona tulaga masani e le o se filifiliga talafeagai mo le felauaiga ma le teuina i totonu o le atunuʻu, aemaise lava pe afai e laʻititi le teritori. E le gata i lea, o lenei filifiliga e le fetaui mo e alolofa i moega o fugalaau i le taulaga. O le mea lea, o le solofanua solofanua solofanua, lea e mafai ona faʻaaogaina e faʻamago ai fugalaau i totonu, ua faateleina ona maua i luga o le faʻatau.

O se tasi o lauiloa ma tuʻuina atu i faleoloa o le Horse Horse. E mafai ona e suʻeina ia ituaiga faʻamalo e faʻaleleia le togalaau poʻo le togalaau aina, e talafeagai mo fugalaau i totonu. E leai ni fatu vao i totonu o le paluga laulaʻau, latou te mate pe a faʻamago. O meaʻai e mafua mai i le natura. O se mea lelei tele lenei i mea tau minerale, e masani lava ona i ai ni mea le mama. Faaaoga le "Horse Horse" e tusa ai ma faatonuga.

Vaega o le solofanua solofanua fou

O le faʻatafunaina fou o le mea sili lea ona aoga. Ae e tasi lava le latou faaaliga: e vevela lava, ona e mafai ai ona latou faʻaumatia laau toto. O le mea lea, e sili atu le faʻaaogaina o le solofanua solofanua fou i le tautoulu, pe a uma ona eli le togalaau. I le tele o masina o le taumalulu, o le a faʻaogaina atoatoa le faʻaleagaina o mea. I le tautotogo, o le a maua e laau uma vaega uma e taua mo lo latou tuputupu ae i se faigofie faigofie ona maua.

E tele filifiliga mo le faʻaaogaina o le suauu mai solofanua i le tautotogo:

  1. I totonu o greenhouses ma greenhouses e pei o meaola suamalie: o le a vevela ai moega ma kukama ma kukini.
  2. Faʻafefiloi manu feʻai ma isi otaota eleʻele. O le filifiliga lelei o lona fatuga ma le peat. O le isi auala e avanoa e fefiloi ma vaovao vao. O faʻaopoopoga i le vao e mafai ona avea ma mutia, vao, lau paʻu.
  3. Faʻaleleia le suasusu fou i le suavai ma faʻamalolo mai le suavai.

Auala e faʻaaoga ai le manua

O tagata Humus mai i vaomatua e masani ona iloa i le tele o aganuu e avea o se meaʻai, e faʻamalosia ai soʻo se palapala. O nisi nei o fautuaga i le auala e faʻaaoga tatau ai i totonu o le fale mafanafana.

Faaaogaina o le solofanua solofanua mo pateta

O lenei aganuʻu e tali lelei i lenei ituaiga o laei sili. O le fugala fou e tufatufaina i moega pe a fuafua e toto le pateta i le tautoulu. O se filifiliga e sili atu ona faigofie o le faʻaogaina lea o le manua o le manu. E mafai ona faʻaaogaina se faʻalauteleina o meaola faapena i le tautotogo i le fua faatatau o le 5 kilokalama i le sikuea mita. Ina ia maua mai ni fatu lapopoa, e tatau ona faʻaoga saʻo i le pate pateta pe a totō, faʻafefiloi ma le palapala.

Fertilizer mo rosa

O fugalaau o nei fugalaau matagofie e sili ona fafagaina fafaga solofanua. O le taimi muamua i le tautoulu, pe a totogo laau toto mo le taumalulu. O lenei mea o le a fesoasoani i le vao i le taumalulu. I le taimi o le taumalulu, o le a liua le manua i le humus, o le a na o le pau lava le mea e gauaʻi ai rosa i vaega taua. Mo le taimi lona lua, e fugalaau fugalaau i le solofanua solofanua i le taimi e tatala ai pupu.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le manulele solofanua e faʻafefeteina ai rosa, e tatau ona e manatua e naʻo se paluga fou e manaʻomia.

Fertilizers mo vine

Faʻaavanoa o solofanua o se mea sili ona lelei mo le faʻaaogaina o fualaau aina. Laʻau ma ona tausoga, strawberries, alofa ia te ia nai lo isi. Mo nei mea uma e lua, o se vai na maua e ala i le faʻafefiloi le 1 voluma o solo solofanua ma le 10 volumes o vai faʻaaogaina. O ia ituaiga o paluga e tatau ona teu muamua mo se aso, ona suavai ai lea o moega.

O le isi auala e faʻaolaina ai le palapala o le faʻaaogaina lea o le sua mamago i luga o le moega aʻo lei totoina. O le otaota mamago o loʻo faʻafefiloi ma vaovao lelei poʻo laʻau paʻu, e faʻafefiloi pei o mulch e faʻaaogaina, faʻatumu ai fuaitau i le va o fugalaau, vine, strawberries, ma strawberries. O le laulau e tatau ona i le 5 ma le 10 cm.

E faʻafefea ona "faʻamafanafana" se moega mo kukama

O le faʻaaogaina o le solofanua solofanua mo kukama i totonu o se lauʻeleʻele o se avanoa e maua ai se fua tele ma maualuga. Mo le faia o se mafana mafanafana i totonu o se fale lauʻeleʻele e te manaʻomia:

  1. Fausiaina se lua, o lona loloto e tatau ona tusa ma le afa mita.
  2. Faatumu le afa o lenei loloto i le solofanua solo, faatumu le malologa i le lalolagi.
  3. O le moega e faʻamaʻiina i se vaifofo o le paluga faʻasalalau. E tatau ona piniki, e kuka i totonu o le vai mafanafana.
  4. E le gata i lea, faaopoopo i ai le paluga o fugalaupapa i sikuea mita taʻitasi: ash 1 cup ma nitrofoska 2 punetini.

O sea moega e maua ai tulaga lelei o le vevela mo le vaega pito i luga o le laau ona o le ata tifaga, ma o le manure e saunia meaai ma le faʻavevela mai lalo. Komea vave e maua ai le tuputupu ae ma se seleselega tele.

O le solofanua o le solofanua ona o lona fatuga ma mea totino e mafai ona maua ai se fua maualuga i le togalaau ma faʻamalo vave i le togalaau. E alofaina o ia e le gata i pateta, ae o le meaʻai foi, seleni. E vave ona ola vine i lenei falu.