Fugalaau

Le tatau ona totō ma tausia togavao jasmine

Jasmine o se laau e tele ituaiga laau toto e oʻo i le maualuga e oʻo atu i le 4 mita. I totonu o togalaau, o ituaiga o le Crown ma Jasmine laiti laiti e masani lava ona tupu aʻe. Sei o tatou vaai po o le a le tausiga lelei o le vao.

Tausiga tatau o Jasmine: laasaga ma manaʻoga

Vaʻa i fafo

Jasmine ua totoina i le togalaau i le tautotogo o le tautotogo po o le amataga o le tautoulu. E mafai ona e filifilia toetoe lava o soʻo se nofoaga mo le laau, talu ai e faʻafefe lelei le ata. Ae peitai, faatasi ai ma le malosi tele o le malamalama atonu e le fuga.

O le mea autu i le auala e tausi ai o le eleele. E tatau ona faʻalelei ma mafai ona faʻamalosi. E tatau ona tuʻu se tuʻugavai faʻavaivai ma se maualuga o le itiiti ifo i le 15 senitimita i totonu o le lua mo le totoina. E mafai ona i ai ni maʻa poʻo ni mea e faʻalauteleina, lea i le tulaga o le faʻavaivaia o le vai o le a faʻasese ai mai aʻa.

O le eleele mo le totoina o se togavao e tatau ona matala ma fua

O le avanoa e tatau ona i ai le 50 centimita le lautele ma le loloto e tasi. Laʻau ma se faʻafefiloi o fanua ma peat o loʻo taatia i luga o le alavai, ma mulimuli ane tuʻuina le fale i le eleele ma faʻafeinu ai.

A faʻaaogaina se vao e pei o se pa puipui, e tatau i se tasi ona manatua le lapoa tele o lona palealii ma le faʻafefeteina i le va o laau toto e le itiiti ifo i le 80 centimita.

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

O togavao faʻatoʻaga e manaomia masani ma mamafa mamafa. O le le lava o le susu e tau atu i le le lelei o le tuputupu ae ma le tulaga o le laau atoa. I le taumafanafana, a itiiti ifo ma le tasi le lita o le vai i sikuea mita e manaʻomia i le 20 lita o le vai.

E pei o le tele o laau, e le fiafia o ia i le suavai. Mo le faia o lenei mea, pe a tulaueleele, ua fausia se alavai.

I le taumalulu, faʻafefe o le laau e le manaʻomia, aʻo tumau i totonu o le togalaau. Ina ia tumau le malulu ma le malulu, o ona aʻa e ufiufi i se ie ma ufiufi i le sawdust. I le faaopoopo atu i le fausiaina, e fautuaina ina ia faʻamalo le eleele ile tasi taimi ile lua vaiaso.

Lulu ma moli

Laʻau faapalepale lelei le paoloae mo le vave toto, e manaʻomia le la. O le mea lea, e aoga le filifilia o se avanoa avanoa ina ia oʻo mai le la i le vao.

La o le la - o se mea e tatau ona totogo ai vaovao
O le vevela masani e masani ona mai i le 8 i le 25 tikeri. I le taumalulu, o le mea autu o le taofia lea o le maalili o le aʻa.

Soʻo ma le faʻasusu

E toto lelei le laau ma e naʻo totonu o le eleele lafulemu ma le gaogao, e leai se sili atu o le susu. E mafai ona e saunia le eleele mo le totoina o oe lava. Aua o le faʻafefiloi o le a manaʻomia i le tutusa tutusa:

  1. Pepa lauʻeleʻele;
  2. humus;
  3. fanua faʻatoʻaga;
  4. peat.

I le faʻaopoopoga i le palapala, o le faʻalauiloa e taua tele i le atinaʻe. Fafagaina o loʻo faia faʻatasi ma mea faʻafefiloi ma meainu. O lenei mea e mafai ai e oe ona maua se laʻau umi ma le vao vao.

I le tausaga muamua o le ola o le togavao, e faʻamaʻaina i le suavai. E amata mai i le tausaga lona lua, faʻaaogaina faʻamaʻi faʻamalosi. E na o ni nai taimi i le tausaga i le vaitau o le tuputupu ae malosi.

E faʻapefea ma pe afea ona fai le teuteu o le tuai

Laʻau i luga o le taimi e tatau ona toe faafoutalu ai ona o ona lala tuai ua umi ma leai. O lenei mea e taofia ai lālā talavou mai le tupu aʻe ma vevesi foliga vaaia o le vao.

Mea e aofia ai mai nisi tulaga:

  1. I le tautotogo, e tele lala ua vavaeina i le maualuga o le 0.5 mita, o mea o loʻo totoe o loʻo aveʻesea atoa i lalo.
  2. O nofoaga e tipi e togafitia i se vaifofo o se togalaau, lea e mafai ona faatauina i se faleoloa faapitoa.
  3. O le taumafanafana uma e matua susu ma faʻamaʻaina le vao.
  4. O vavae na totoina mai tumutumu o le a vavae ese, ma totoe ai na o ni nai malosi, o le a avea ma faavae o le laau faafouina faafouina
  5. Se tausaga mulimuli ane, i le tautotogo, e alu le laau i luga o foliga vaaia, ma i ni nai tausaga mulimuli ane, o se laau talatala e tupu aʻe.

Totoina o pepa

Faʻatoʻaga e manaʻomia e le Jas Jas Jasney taimi faʻapitoa. Mo lenei mea, e faia e le fai togalaau le teuteuina o laau toto. O le mea na tupu e faʻatino pe a uma ona fuga.

O le laasaga muamua lava o le aveeseina o mea vaivai. Ona tipiina lea o fuālaau fou: le vaega lanumeamata o le aʻa. E oʻo atu i le ogatotonu o le autumn, o le a oʻo mai ai pine fou i lenei nofoaga, lea o le a maua ai fugalaau mo le tausaga a sau.

Afai e te manaʻo e faʻaitiitia le maualuga tipiina pine sili ona umi. Mo le vevelaina, o le totogo o loʻo ola i totonu ma faʻailoa ua aveesea.

O vaega mamago o le vao e manaʻomia le ave muamua

Maʻi ma meaʻai

Ona o le malosi o le manogi, o meaola faalafua e seasea ona osofaia le Jasmine, ae ona o le le tausisia o tulafono o le tausiga ma le lamala, ua maʻi le laau, ma o se apogaleveleve mite, scutellum poo aphid ua toto i luga o ona lālā.

Le faʻaaogaina o iniseti, faʻaaogaina ai se fasimoli poʻo ni vailaau faʻainisinia faapitoa.

E masani lava o ia foliga fesuiaiga suiga pe latou te pauu atoa. O lenei mea e taʻu mai ai e le lava le susu ma le susu e tatau ona faʻateleina. O nei lava faailoga e foliga mai e sili atu le susulu o le la.

Ina ia faasaʻo le tulaga, e totoina le vao i se isi nofoaga pe faia se ata lafoia. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le foliga o se pa poʻo se puipui.

O le le lava o le fugalaau e taʻu mai ai le leai o se malamalama, ma o le faapogisaina o tumutumu o lona uiga e puipuia mai i le malulu ma le mafanafana o le ea.

Fugalaau toto

E tele ituaiga o laau totō e faʻalauteleina:

Fatu

O le auala sili ona umi. O fatu laau e totoina i moega i le faaiuga o le tautotogo po o le amataga o le taumalulu, ao le i tupu le malulu. A uma ona totōina, o le nofoaga e ufiufi i paranesi. I le tautotogo, o le a amata mai le tupu muamua.

O lenei metotia e malosi ma puipuia ai le laau i faamaʻi ma malulu. E mafai ona maua se laau totogo mai fatu ile 6-8 tausaga talu ona totoina.

Tuʻu

I le tautotogo, e aveese uma ai vaovao mai le vao, ona oʻo lea i le taumafanafana mai vine sili atu ona malosi ma faʻaaoga mo le toe gaosia. I le vaega pito i lalo o le fana, e tatau ona faia se paʻu o le paranesi i le uaea, lea o le a mafai ai ona maua se aʻa i le lumanaʻi.

Ona punou lea o lenei fana ile eleele ma puipuia ai o ia lava. A maeʻa le 30-50 aso, ona aliaʻe mai ai lea o pine fou i luga o le taotoga, lea e totogo i le eleele. E latalata atu i le tautoulu e vavaeese ai i latou mai le togavao ma totoina eseese.

Laʻau

I le masina o Iuni, i le taeao, e puʻeina se fana ma laulaau e le itiiti ifo ma le 10 inisi le lautele. Ua tuʻu le 'au i le fofo mo le tuputupu ae o aʻaona oʻo lea i le fale koli, pe a sauni le eleele mai le peat ma le oneone aʻo lumanaʻi. O le loloto o le eleele e tatau ona tusa ma le 3 senitimita.

O le mamao i le va o vavaega e tusa ma le 5-6 simita. O le faʻaleleia ma le faʻaleleia o le ea i le taimi o le taina o loʻo faia i aso uma. A mavae ni nai vaiaso, ona fai lea o se aʻa, ona mafai lea ona totoina ni vavae i moega.
Cuttings - o se metotia faʻalagolago ma le le faʻafefeteina o le faʻaleleia o mea manogi

Faiga faavae faʻavae

O lenei metotia e mafai ai ona e totoina se vao fou i se taimi puupuu. Jasina ua eli mai le eleele ma ua vaevaeina le aʻa, o lea o vaega taitasi o loo i ai se aʻa.

O le taimi sili mo le faʻatinoga o le faaiuga o Setema poʻo le amataga o Oketopa.

Aisea e le fuga ai Jasmine ma le mea e fai

E fiafia le Faatoaga ia Jasmine mo ia matagofie ma le manogi fua. E tupu mai e le fuga le vao mo se taimi umi. O le mafuaʻaga mo lenei mea atonu o le tele o mafuaʻaga:

totoga tausagaO le tolu tausaga muamua o le olaga e le totogo
leai se malamalamaAfai e toto le togavao i lalo o le paolo, atonu e le totogo mo le tele o tausaga pe leai foi.

I lenei tulaga, e tatau ona fesiitaʻi i se nofoaga faʻapitoa

leai ni fugalaaufai mai e uiga i le leai o le faʻamaʻi ma le faʻaleagaina eleele.

Ina ia puipuia lenei mea, e tatau ona fafagaina le laau a itiiti mai faalua i le tausaga

pe na faapefea ona e tumau i le taumaluluI le le lelei o le malutaga, e mafai ona tupu ai le taina o fuʻa
vaʻa loloto foʻiatonu e faʻagesegese le amataina o le fuga

Faʻamatalaga Bush

O fua o le laau i le amataga o le tuputupu ae e lanumeamata, ona lanu samasama, ma o nisi taimi e ufitia i le paʻu enaena. O laulaau e mataga, o loʻo i ai se lanu meamata lanu meamata. E fuga mai mai ia Iulai ia Iulai ma fugalaau laiti ma se manogi meli.

Jasmine lē lelei i le alu, ae o lona alualu i luma, foliga vaaia ma fugalaau e faalagolago i le tausisia o tulafono o le galueaiina.

Faatoaga togalaau

O faʻatoʻaga faʻatoʻaga matagofie e aofia ai:

  1. Coronet o se ogalaau tele e oo i le maualuga e oʻo atu i le 3 mita. O fugalaau e paʻepaʻe pe o le kulimi i lanu, ei ai se manogi manogi.
  2. Laititi-faʻaleleia - ei ai se tamai vao ma fugalaau faʻalua ma se manogi matagofie.
  3. Uma. Ana e masani ona taʻua o laau. Maualuga maualuga e oʻo i le 4 mita. O fugalaau e kulimi kulimi ma maua sina manogi manogi.

O se taunuuga o le laasia o nei ituaiga meaola, o isi ituaiga na faaalia: Efironos, Alabaster, Sambakam ma le tele o isi.

Sauniga o le taumalulu

I le auala o le a tupu ai le taumalulu, o lona alualu i luma ma lona tuputupu ae e faalagolago. Jasmine e faʻafeoloolo le malulu, o le eliina i luga mo le taumalulu e le manaʻomia.

Ufiufi le vao mo le taumalulu nai lo le eliina - o le filifiliga saʻo

Aʻo le iʻuga o gutu malulu, o le laau natia ma sulu lalo o le kiona seia oʻo i le tautotogo. Mo fale, lala laau, lala laʻau po o lala vavao e faʻaaogaina. A maeʻa le taumalulu, ona teuteuina lea o le togavao ma faʻamamaina e lala paisa.

Jasmine i le mamanu lautele

Fugalaau e faʻaaogaina laau toto e fatu ai se pa ola. Totoina i totonu o le nofoaga atoa o le fale mafanafana i se mamao e le itiiti ifo i le 80 simita. Jasmine e oʻo lava i se vao tuʻufua na tuʻuina atu i le togalaau le matagofie o le vaai ma le fiafia ma lona fugalaau ma le manogi o isi.

E mafai ona e totoina ni ituaiga eseese i le taimi e tasi, ona tupu ai lea o le fugalaau taitasi taumafanafana uma. O togi maualalo e faʻaaogaina mo togalaau.

Tall jasmine foliga lelei i luma o gazebos ma se vaituloto o le fale. Laʻau lelei e tuʻufaʻatasia ma lila ma isi laau totō.

E le gata o laau afu e mafai ona faʻaaoga e teuteuina ai le togalaau ma fugalaau fugalaau. Sa matou talanoa soo e uiga i lenei faʻaogaina o fugalaau totō. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe faʻapefea ona faʻaogaina le faʻalelei i le mamanu.

E masani ona liliu le laufanua i lenei ogalaau mo se fesoasoani
E masani ona liliu le laufanua i lenei ogalaau mo se fesoasoani
E masani ona liliu le laufanua i lenei ogalaau mo se fesoasoani

O le tausiga lelei ma le totoa o mea uma e manaʻomia e Jasmine mo le tuputupu aʻe lelei ma le fuga.