Laʻau

Bouvardia

Agalelei bouvardia e fesoʻotai saʻo lava i le aiga madder. O loʻo faʻatusalia e le ogaoga tele le totōina o laau totō vao, faʻapea foʻi ma vao vevela. I le natura, e mafai ona maua i latou i vaega o loʻo i lalo o le eleele ma le vevela o Amerika Tutotonu ma Mekisiko.

Laʻau o ituaiga eseese e mafai ona i ai le maualuga o le maualuga mai le 50 i le 150 senetimita. O le faʻavaveina o lala laau e faʻavaivaia ua i ai ni vaega laiti. I luga oi latou e pupuu-tafatafa o paʻu pe faʻafeagai. Laasaga laititi e oʻo atu i le 3-11 inisi le umi, mai le lautele-le faʻamalosi i le vavalalata. E mafai foi ona latou maua se foliga o le solo ma se pito i luga. O le laulau laititi o se paʻu paʻu ma lamolemole.

Fugalaau uumi. E tumau mai le amataga o le taumafanafana e oo i le faaiuga o le vaitau o le tautoulu, e tupu mai i le taumalulu. Multifloral sili mea manogi e pei o se fugalaau. Latou te ola i le pito i tua o tausaga taʻitasi ma i nisi o ituaiga o latou laʻau e 15 simita. O fugalaau maʻoti e 4 lobes, lea o loʻo punou.

Uodifo i tua o le fafata i le fale

I le gasologa o tausaga, ua faʻaititia le lauiloa o lenei fale. Ae ui i lea, e matua faʻamalosi ma tausia lelei e le faigata tele.

Malamalama

Manaomia lelei ma faʻasalalauina lenei malamalama. Ina ia mafai e le bouvardia ona atiae masani ma tuputupu ae, e manaomia le susulu mai le 3000 i le 3900 lux.

Tulaga o le vevela

I le tau mafanafana, e tusa ma le 20 i le 25 tikeri o le maualuga e fautuaina. I le taumalulu, e manaomia e le laau le filemu, ae pe afai e le fuga i le taumalulu. I le vaitau o loʻo moe, tuʻuina i se nofoaga malulu 10-12 tikeri, e le mafai ona faʻavaivaia, talu ai ona o nei laʻau e mafai ona faʻamaisa.

E faʻafefea vai

I le taimi o le tupuga tuputupu ae, e maua ai le laau i le masani ai le faasusu. E fautuaina e inu vai pe a maeʻa le pito i luga o le meaʻai i le loloto o le 2 poo le 3 senitimita. Ia mautinoa e leai se mea e maua ai le suavai i totonu o le palapala, aua o lenei mea e mafai ona faʻaosoina le foliga o le pala i luga o laʻau ma aʻa.

Faatasi ai ma le amataga o le taumalulu, e tatau ona faaitiitia le suavai, ae e le tatau ona faatagaina o laulaau ma laʻau e le fiafia.

Vai le fale ma le vai inu ma le susu i le vevela o le potu, lea e leai se chlorine.

Totogi

E le manaomia le maualuga o le maualuga. Ae ui i lea, mo le tumama, e fautuaina e faʻaopoopoina le mafanafana mo le laau, lea o le a fesoasoani e aveese le pefu ma le palapala mai le laʻau.

Teuteu

Ina ia sili atu le matagofie o le togavao ma fuga atili, e tatau ona faia se pine faʻapipiʻi i le tausaga muamua o le olaga. Ma i le tautotogo po o le tautotogo, aʻo le i amata le vaitaimi o le tuputupu ae malosi, e tatau ona e tipi ese uma lauʻau i le ½ vaega.

Faʻafefiloi o le lalolagi

E tatau ona tumu le eleele i meaʻai ma faʻatagaina ai le vai ma le ea e pasi lelei. Mo le totoina, o se lalolagi lautele lautele mo laau i totonu o fale e talafeagai foi, ae fautuaina e sasaa i totonu e le o se aofaiga tele o vermiculite poʻo le perlite. E mafai ona e faʻafefiloi le palapala i ou lava lima, o le mea lea e te manaʻomia e faʻafefiloi ai peʻa, turf ma eleele laʻau, ma le oneone i se fua faatatau o le 2: 4: 1: 1.

Fertilizer

O le laʻei pito i luga e faia i le vaitaimi o le tuputupu ae malosi 2 taimi i le masina. Mo le faia o lenei mea, faʻaaoga fualaʻau faʻapitoa faʻapitoa poʻo faʻamalosi faʻavaomalo mo totonu o laau. I le taumalulu, e faʻasaina le faʻamafanafanaina.

Faʻaopoopoga Faʻapitoa

O le le lelei o lenei laau o le tele o fuālaau e matauina i le tausaga lua o le olaga. E le gata i lea, i tausaga uma mulimuli ane o le a le tele pe o le a le toe fuga le pala. I lenei tulaga, o tagata e ola i laau totō e fautuaina e suia lenei laau faʻatasi i le 2 tausaga ma se talavou. O le gaioiga e na o vao laiti lava e faia, lea na liua tausaga le matua. O lenei faiga e tatau ona faia i le tautotogo, ao fugalaau e tatau ona tuu i totonu o se fagu tele.

Faʻatauga auala

Bouvardia e mafai ona faʻalauteleina faigofie ma na o le faʻaaogaina o meaʻai. Mo otaota e faʻaaogā ai faʻamau. I luga o le auʻau tipi e tatau ona 2 pe 3 inumaga. O le taina e vave ma faigofie, ma e oʻo lava i se ipu malamalama faigofie e tumu i vai mama e mafai ona faʻaaogaina mo lenei mea.

E ala i le vavaeina o le togavao, o le ae faʻalauteleina foi le pala. Ae i lenei tulaga, o le a le faʻafouina le laau ma o le mea lea e le mafai ona foia le faafitauli i le fugalaau.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le tele lava o taimi, o le a totoina ai e se laau le aʻa. O ona foliga vaaia, e pei o se tulafono, e faafaigofieina e ala i le malolo o le vai i totonu o le meaʻai i le taimi o le mamafa o le suavai. A oe totoina se laau toto, e tatau ona e faia lelei se alavai ma lelei alavai i totonu o le tane mo faamoemoega puipuia. Mai se togavao e afaina i aʻa, e faigofie lava ona latou faʻaumatia, aua e le mafai ona togafitia, aʻo fautuaina e tufatufa ina ia maua ai ni laau laiti.

Ma le tele o taimi, o se laau faapena e maʻi ma lau chlorosis. O le mafuaʻaga o lenei faʻamaʻi o se vai e le talafeagai e faʻaaogaina mo le faʻasusu. Ina ia mafai ona faʻafeteina se faʻamaʻi, faʻapea foi mo faamoemoega puipuia, e tatau ona fafagaina chelati uʻamea.

O le fugalaau e teteʻe i faʻamaʻi, ae i le taimi e tasi, e mafai e aphids ona nofo i luga. Ina ia faʻaumatia, e tatau ona fufulu lelei le laʻau, ia faʻamafanafana le laʻau.

O ituaiga autu

I totonu o loʻo ola ai le tele o ituaiga meaola.

Bouvardia yellow (Bouvardia flava)

O lenei meaola e umi ma e mafai ona ausia le maualuga o le 1 mita. Ua ia lafoaia laulaau ma lanu samasama.

Bouvardia longiflora

Ae o se fugalaau umi foi, e ui i lea, o laulaau o ni faailoga, ae o fugalaau sinasina e matua manogi lava.

Bouvardia jasminiflora (Bouvardia jasminiflora)

O lenei mea o se laau toto, lea e mafai ona ausia le maualuga o le 0.6 mita. E i ai ona fugalaau manogi paʻepaʻe e foliga ma manogi e pei o Jasmine. E fuga i le taumalulu.

Bouvardia fale (Bouvardia domestica)

O le mea sili lea ona lauiloa. I le maualuga, e mafai ona oʻo atu i le 70 simita. O loʻo i ai ni laʻau faʻafefe, e vali i le lanumeamata. I le umi, e oʻo atu i le 5 simita. Fugalaau e ese lanu e faʻalagolago i le ituaiga - mai i le mama i le mālū piniki poʻo le fusi. O loʻo avanoa Terry.