Isi

Faʻapupulaina o launiu begonia

Ua leva ona ou moemiti i le teuteuina o lagonia. Ou te manaʻo lava e tupu na o aʻu ma o lea ua ou maua ai ni fatu. Ona aumai lea e se tuaoi se fua mai lana fugalaau. Tau mai ia te aʻu, pe faʻafefea ona teuteuina le laʻau o le begonia? Lauina o fatu poo tipi?

O teuteu lauulu begonia e tosina ai tagata fugalaau ma ona foliga e le masani ai. O le vao faʻatasi ma laʻau o ituaiga eseese ma lanu - o a nisi mea e mafai ona e teuteu ai lau windowsill? O lenei ituaiga o begonia ei ai foi fugalaau, ae e leiloa lo latou matagofie i laulaau. E le gata i lea, ina ia ola le laau i se vao tele, ua fautuaina e vavaeeseina pe a amata ona fuga mai le begonia.

Vaega o le galueaina o le teuteu o le begonias

Ina ia fiafia Begonia i ona lanu ma foliga, e tatau ona e mulimuli i nai tulafono:

  • pe a totoina, filifili le eleele ma le eletise le lelei, faaopoopo le peat, sand ma humus mo lenei mea;
  • Talu ai ona o le begonia e lautele lautele, filifili se fugalaau e papaʻu, ae lautele lava ina ia tumau ai le fugalaau ma e le liliu le ipu pe a tupu;
  • sasaa i vai inu pe inu pe a uma ona tafe le palapala eleele, taofia le faaleagaina o vai i totonu o le apa;
  • le aofia ai le totoina o laulaau ma ata;
  • tuu le fagu i luga o le windowsill ma le susulu o le la, ona o le le lava po o le tele o le malamalama o le a taitai atu ai i le leiloloa o lau o latou lanu ma lanu eseese;
  • O le fatuga o Begonia e tatau ona faia i le tautotogo pei ona tumu le pusa i aʻa, ona tatau lea ona tipi tele ia togi.

O le auala pito sili ona faigofie e faalauiloaina ai lenei ituaiga o begonias e mafua mai i le vaeluaina o le begonias. O se auala sili atu ona faigata ma umi o le totoina o fatu. Ma e tusa lava pe a suia le fugalaau i le tautotogo, e mafai ona e vaevaeina le vao tuai i le tele o mea fou.

Faʻapenaina o le begonia e ala i le vaʻaia

Oti ese le laʻau maloloina o le begonia faatasi ai ma le vae ma tuʻu i totonu o se ipu vai seia oʻo mai aʻa. O le a alu se vaiaso pe lua, ma afai e te "galo" le aʻa i le vai mo le masina, o le a ia tuuina mai laulaau fou.

Totoina le laulaʻau i totonu o se tamai ulo ma le suavai talafeagai ma le eleele palapala ina ia tupu ma tuputupu ae malosi. A oʻo mai ni nai laulaau laiti (i totonu o le 2-3 masina), faʻapipiʻi le begonia talavou i se nofoaga tumau i totonu o se fagu tele.

O le taimi aupito sili ona lelei mo le vavaeina o Aperila, ma mo le totoina o totogo - Oketopa.

Faʻafefea ona faʻaleleia le fatu o le begonia

I le masina o Fepuari, o fatu o le begonia e tatau ona lūlūina i le eleele ua saunia lelei, ma e le tatau ona faʻatumu le palapala ile palapala mai luga. E matua faigofie lava le totoina o fatu laiti i totonu o fualaau mama - i fatu taitasi. Ufiufi se ata i luga. O le eleele e le faʻafeinuina i se suāsusu, e lava le suʻeina faigofie. Tuu le fale kesi i luga o le susulu malamalama.

A maeʻa, ona faʻafefe, faasolosolo malie le taimi o le fale ma tatala le tapuni. I le aluga o taimi, aveese le ata tifaga. A oʻo i le totogo o le a maua 2-3 laʻau laititi, faʻapipiʻi i totonu o se fagu lapoa, aʻo totoina vao ile mamao. A maeʻa pe tusa o le lua masina, e tatau ona totoina le begonias talavou i ni fugalaau eseese, ma pe a latou ola lelei ma malosi atili - i se nofoaga tumau.

Faʻaaogāina o le auala vavae

I le aluga o taimi, o le vegon-decoutoous begonia e tupu tele le paleni, ma le aʻa. I lenei tulaga, pe a toe totoina se fugalaau i le tautotogo, e mafai ona vaeluaina le vaovao: aveese mai le fugalaau, ma le faaeteete ona tuu i ni vaega ma vave ona totoina ni vao fou i se nofoaga tumau.