Laʻau

Poinsetia Home Care Flower Flower Christmas E faʻapefea ona tipi Poinsettia

E faʻapefea ona tausia poinsettia Kerisimasi poinsite Kerisimasi toefaʻaiga ma tausia ata

Poinsettia poʻo le matagofie euphorbia (Poinsettia) o se Tausaga Fou ma le fugalaau Kerisimasi mo tagata nonofo i Europa. O Rosettes o lanu mumu e pei o fetu matagofie. O le laau e taia i le matagofie, le masani ai, faʻanatura. Fugalaau i le taumalulu i le Aso Kerisimasi. E foliga mai e faaopoopo atu le fugalaau i le vavega o le fanau mai, ma uunaia ai tagata e teuteu fale, mauaina se poinsettia mataʻina. E tele tala o le Kerisimasi e uiga i lenei fugalaau matagofie.

Bracts - laʻau o loʻo siomia ai fugalaau e leai ni fugalaau - tuʻuina atu se foliga mataʻina, o laulaau masani o lanu meamata. O fugalaau e le eseese i le matagofie faapitoa, leai se mea ofoofogia ia i latou: o fugalaau paʻepaʻe nei. O paʻu, o lālā susulu i luga o mea leaga, e maua uma ai le matagofie i le laau. O le lanu mumu ula ula ua le toe avea ma filifiliga. O loʻo faʻapipiʻiina ituaiga o Shoppers i lanu samasama, lanu piniki ma pipi.

Faʻatauina o se euphorb matagofie i totonu o se faleoloa, e fiafia tagata i nisi taimi i le fale i le tasi taimi. O le taimi lona lua e faigata tele fugalaau ona fuga pe afai e te le iloa tulafono mo le tausiga. Filifilia se star Kerisimasi e le motusia, e te maua se avanoa mo le umi o le vaʻaiga e tusa lava pe leai se poto masani faʻatoʻaga. Ae o le mea na tupu, e le faigata le tausia o Busanset, pe afai e te mulimuli i ni nuances. Taumafai e toe fuga o le fugalaau o le miti a tagata totoa uma e fiafia, e mafai ona mafai!

Tausia poinsettia i le fale pe a uma ona faʻatau

Kerisimasi fetu malamalama

O le fuga o se vaitau taua; o le poinsetia i lenei taimi e manaʻomia ai le tele o le malamalama. I le taumalulu, e le lava le malamalama, e puupuu le aso; O le faamalama i saute o le nofoaga sili lea mo poinsettia. E leai se mea e tatau ona fefefe ai o le a susunuina le fetu o le Kerisimasi, i le taumalulu, e matua vaivai lava avega mo lenei mea. I se eseesega, o le a lafoaʻiina e se laau se mea pe a leai se moli. Malamalama i luga le poinsettia ma isi punaoa malamalama pe afai e te iloa o loʻo ia te ia se foliga tiga.

Tulaga o le vevela mo togafitiga poinsettia

E toatele e fiafia i le umi o le tupu o poinsite. O le Kerisimasi na fuga mai ia Tesema ma tuuina mai ni lanu susulu seia oo i le faaiuga o Mati. E taua le manatuaina o le malulu e afaina i le fugalaau, e te manaʻomia e puipuia mai le taʻavale ma le maualalo o le vevela. A e faʻatau, e manaʻomia ona e tausia lelei le saogalemu o le laau: o loʻo faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ma feaveaʻi i se taavale.

Tuʻuina le fale laau ma le potu vevela masani - + 18-24 tikeri. Poinsetia e mafai ona tatalia le vevela o le 14 tikeri i luga atu o zero, ae e le mafai ona ola i totonu mo se taimi umi. I le tautotogo ma le taumafanafana, pe a uma le fuga, e manaʻomia le manaia o le poinsite: + 16- + 18 tikeri. O le a avea lenei ituaiga taimi malolo, faafetai i le fugalaau o le a maua ai le malosi mo se fua fou.

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

O se fetu o le Kerisimasi e manaʻomia se tele o vai, o le leai o le susu e iloa lelei lava. E tatau i le tele o le vai paunesa i le taimi o le tuputupu ae. Ae peitai, o vaiinu i aso uma e le o taimi uma e manaomia ai. Siaki pe a vevela le eleele. E sili ona lelei le faʻafefe i vai inu vevela.

E taua le fatuina o tulaga lelei, o le fale e fiafia i le susu, e le faʻafefeina le ea malulu. O matou falemaʻi ua vevela i le taumalulu, o lea e ono le lava le manogi. Poinsettia o le a faʻamalosi - lafo ese lau, fugalaau. I le puipuia o faafitauli, ua lava lea e faatau ai se mea e faʻaaogaina ai mea faʻalelalolagi masani, lea e aoga i le auala e le gata i le fetu o le Kerisimasi, ae faapena foʻi i le soifua maloloina o le tagata.

E faʻafefea ona fafaga se pusa

Aumai ni fugalaau mo le totoina ma faʻamolemole le matagofie ma isi taumafa. O lenei mea o le a aʻafia ai le tulaga o le fugalaau, o le a faʻatagaina ai le atinaʻeina o laʻau laumei ma paʻu.

  • Soo se lua i le tolu vaiaso ao faagasolo le vaitaimi o le tuputupu ae malosi, i le tautoulu, e fafagaina le falemaʻi i vaifofo o fualaau faʻasaina faʻapitoa.
  • Pe a faʻapipiʻi mai se fetu Kerisimasi, e faʻaaogaina fugalaʻau faʻasaina.

Poinsetia totoina

E manaʻomia le toe gafa pe'ā uma le fuga. E manaomia e le laau ni eleele fou ma tele avanoa. O le taimi aupito sili mo le faʻafeiloaʻiga o masina o le tautotogo - Mati, Aperila, Me. A uma ona fuga, e faʻapuupuu le poinsettia (sili atu i le pito i lalo) ma faʻapipiʻiina i totonu o se ipu.

Fale faʻatau faleoloa faʻatau atu fanua faʻapitoa faʻapitoa mo feʻau, e sili ona faʻaaogaina. O le tuufaatasiga o le eleele e aofia ai: pepa palapala (2 vaega), maseta palapala (3 vaega), paʻu (1 vaega), oneone (1 vaega). Ina ia faʻamautinoa le lelei tele ma aveese le tele o vai, e tatau ona tuʻuina le faʻalautele o le omea i le pito i lalo o le ulo. O le gafatia mo le gaosiga e fai si laʻititi, e sili atu nai lo le muamua.

E faʻapefea ona totoina se ata poinsettia

I le taimi o le totoina, e mafai ona manua le laau, e sili atu le lelei o le totoina ma se faaputuga eleele e ala i le auala e faʻafefeteina ai, taumafai e faatumauina le saʻo o aʻa.

E faʻapefea ona tipi le poinsite pe a uma ona tupu i le fale o le a taʻu atu i se isi vitio:

O le teuteuina o le teuteu e tatau ai mo le saʻo saʻo o le togavao, ina ia aloese ai mai le tele o aʻa, ia o le a matua manifinifi lava, ia maua le malosi mai le laau, lea e mafai ona le gata i le leai o se fua, ae o le oti foi o le laau.

Faʻapenaina o le poinsite e ala i le vaʻaia

O fualaʻau paʻu o le a avea ma mea totō totō totō. O aʻafiaga e mafua ai ona aʻafia.

Poinsetia faʻalautelega e ala i le tipiina ata ma le vitio

  • 7-10 cm le umi ma o ni nai sugu e lava mo le 'au e avea ma se laau fou fou.
  • O le tipiina o le seleselega e sinagogo i le ea mo le lua itula e taofi ai le faʻamalolo o le sua.
  • A maeʻa ona faʻaalia le aʻafiaga o aʻafiaga e manaʻomia, o le a avea ma faʻamalosia lelei mo le faʻavaeina o aʻa.
  • Matou te ave le eleele mo le masalosalo, tuu i totonu o tioata ma puvai faʻavaivai ma "laau" le vaʻaiga i le loloto o le 2-3 cm. Matou te faʻamamaina le mea faʻapipiʻi, ufiufi i paʻu filati. I le taimi o laʻau, aua le faʻaitiitia le vevela i lalo o le luasefulu tikeri Celsius.

Manatua o poinsite e le o se mea e leai se afaina, o le sua oona e faʻasaoina pe a teuteuina. Aua e teu i lima e le lima, ia mautinoa ia ofuina totigilima. O mea uma lava e fufulu ile vai mafanafana pe a uma le galuega. Aua nei galo e fufulu lelei ou lima. Aua le faatagaina tamaiti e paʻi i le pusi, aloese mai manu. Oona suamalie e mafai ona mafua ai le oona.

E faʻapefea ona faʻafiafia le poinsettia Tausi mo poinsite pe a uma ona tupu

O Poinsetia na faʻaalia ai ni aʻa fou ina ua maeʻa ma o le a vave ona fuga le ata

Ina ia mafai ona faʻamamaluina e faʻaleleia le ulu i le tele o taimi, e tatau lava ona e iloa foliga o le taamilosaga o le olaga o le laau i tulaga masani. I le faʻatusatusaina o vaitau o le tumau ma le faʻatupulaia o le tuputupu aʻe, e faigofie lava ona e maua le fugalaau matagofie.

Fai mea nei:

  • Suavai e leai se vai pe a fuga mai le poinsite. Lafoaia o laufanua pe a uma ona fuga o le masani, aua e te fefe.
  • Afai e na o ni lala paʻu, o le a vavae ese pito uma. O le tele o le laau e tatau ona tipi i se maualuga e 10 centimita;
  • A maeʻa ona seleseleina, e faia se gaioiga e aunoa ma le faaleagaina o aʻa, faatasi ai ma se paluga tuai o le eleele.
  • I le tau mafanafana, e iai se taimi e moe ai, e tatau ona malolo le poinsite ma maua ai le malosi ao lumanaʻi le lumanaʻi i le masina o Tesema. Ua tuu o ia i se nofoaga pogisa malulu.
  • I le faaiuga o le vaitaimi o totoe o le 2-3 masina, tatou te tuu le poinsettia i se mea manaia, faateleina le faasusu.
  • Fetu o le Kerisimasi ua fafagaina i le amataga o le tuputupu ae o lau laau.

  • E tele auala e sili ona lelei, e na o ni nai mea e sili ona malosi e totoe. I le auala, e mafai foi ona faigofie ona maua mai aʻa.
  • Ia Setema, e amata ai le taimi taua. O fugalaau manaia mo le Kerisimasi o le a maua i lalo o aiaiga talafeagai. I le tautoulu, e taoto ai ata, e foliga mai fugalaau i le taumalulu. O le tele o tagata e fugalaau fugalaau e iai ni lagona fefiloi; latou te le iloa le mea e fai ina ia fuga ai fugalaau. I le autumn, e tumau le umi, ao poinsettias e manaʻomia se mea puupuu. E tatau ona moe mo le 14 itula, 10 itula e ala i le malamalama susulu. Ave i totonu o se kapoti pogisa pe ufiufi i se mataupu pe a uma le 10 itula i le malamalama. Faʻalūlū lemu, e aunoa ma le tele o le susu.
  • Lua masina o ia tulaga o le a mautinoa ai le isi atinae o fugalaau. O le a fuga mai le manava, pe a mavae sina taimi o le a aliaʻe fugalaau.

I le faʻatulagaina o tuʻutuʻuga o loʻo lisi atu i luga, o le ae mauaina se poinsettia fuga mo le Tausaga Fou ma Kerisimasi Kerisimasi.

E faʻapefea ona tausia le poinsettia i le fatuina o le poinsetia e faʻafeiloaʻi ai video poinsettia