Fugalaau

Laʻau faʻapipiʻi faʻapipiʻi o le orchid

E toaitiiti tagata e le mafai ona faʻaalia le faamemelo mo le vaaia o le fugalaau o le Cchiria fuga. Lanu le masani ma foliga o petals na maua e ala i le sopoia o ituaiga o Oncidium, Miltonia, Brassia. E tele ituaiga o ituaiga o Cumbria, e mafai ona iloga naʻo le fugalaau o fugalaau ma le i ai o pseudobulbs. O vaifofo e maua mai ai le malosi o togalaau i faʻamaʻi ma le tausiga le lelei.

Vaʻai faʻamatalaga

O le fugalaau e mafua mai i le faʻafeiloaʻi o le togi. O loʻo i ai ni pseudobulbelu tetele e oʻo i le 8 cm le umi, o loʻo i ai ni lau laititi ma lauitiiti. O le lanu o laulaau e lanumeamata lanumeamata, o le umi e mafai ona oʻo atu i le 0.5 mita, o le totonugalemu e mafai ona iloa ile totonugalemu. I le taimi o le fugalaau, e 1-2 launiu ma pulupulu e sau mai pseudobulb taitasi, lea e aveʻese faatasi ma le pulu i le pito o le fuga. A maeʻa ona fuga e fugalaau fou pseudobulbs.

E tatau ona e faʻatau se laau faʻatasi ma le 3 pe sili atu pseudobulbs, o ia fugalaau o le a tupu ma fuga lelei. Afai e na o le 1 le pulu le tochidick cumbria, ona oti ai lea pe a uma ona tupu.

O le umi o fugalaau e 2-10 cm, o le mea e masani ona masani ai o mūmū mūmū ma lanu paʻepaʻe poʻo le samasama. Ae ui i lea, e iai ituaiga eseese ma lanu samasama, lanu violē, paʻu manu.

Totoga o Toto e Tuputupu Aʻe

O tulafono mo le tausiga o le Cchiria orchid i le fale e faigofie, ae e tatau ona lauiloa ina ia mafai ai ona maua se siosiomaga lelei mo le atinaʻe ma le fuga o le laau.

O aʻa i le Cumbria e afaina ma faigofie ona faaleagaina. E mafai ona tuʻu uma i totonu o le ulo ma luga ae o le pito o le meaʻai. O le tuputupu ae o le toto i luga e faaosofia ai le fausia o pseudobulb fou. Seia vagana ua paʻu le pseudobulbs tuai, o le fugalaau e le o le totoina.

Filifiliina o le pusa ma le malosi

O le laau e faʻapitoa, ae e tatau ona salalau ave o le la. O le faʻasalaga tuusao i le la e oʻo atu ai i le mumu o laulaau vaivai ma vaivai. I le taumafanafana, e tuu le laau i le itu i sasaʻe, i sasae poʻo sisifo. Afai e faʻasaga ia pupuni i le itu i saute, ona tatau ai lea ona fai se mea vaivai i le moa, tulle.

I le taumalulu, e mafai ona malolo le fugalaau pe fuga. O mea e momoe ai e le manaʻomia ai se malamalama atili, ma e fautuaina e totogo laau totō i le aoauli o le 12 itula. O le tele o le fuga o le orchid o le a faʻalagolago i le malosi o le moli.

Lafoga ma le susu

Cumbria o se fugalaau e le mafai ona maua i totonu o le vevela. O le vevela aupito sili ona lelei mo lea mea e 18-25 ° C.

E le pei o isi togi, o lenei totoga e le manaʻomia ai ni feeseeseaiga i le ao ma le po. O le fugalaau e le manaʻomia ona ave i fafo i le faapaleni poʻo se isi potu malulu e faʻaleleia ai le fugalaau.

I le taimi o le gaosiga o ponuncles, e sili atu le tuʻuina atu o le fale ma le maualuga o le ea i le potu. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e tuʻu se atigipusa vai i tafatafa o le fagu poʻo le fufuluina o laulaau ma se tamai mea faʻapala. I le taimi o le fugalaau po o le taoto, e le manaomia le faateleina o le susu; 25-30% ua manatu o se tulaga talafeagai.

Tulaga faʻatau

Aʻo tausi le Cumbria orchids i le fale, o le faʻamautu lelei o le laau e taua tele. E mafai ona faʻaaogaina le vai na o le manogi, e faamalūlūina e pasi i se faamama, puipui, faʻavela ma malulu. Afai e te totoina le fugalaau mai luga, ona vave alu ese lea o le susu i le paʻu e aunoa ma le susu. O le mea lea, o le auala sili e faʻamamaina ai le mea o loʻo i ai le mea e faʻavaivai.

Liligi le vai mafanafana i totonu o se tamai pesini poʻo se pakete lapopoa ma tuʻu se ipu o le Codria orchid i le pito i lalo. E le tatau ona maualuga le maualuga o le vai nai lo le pito o le ulo ina ia le susu le pseudobulb. Afai e maua e le vai, e mafai ona vave le pala.

Sogi le ipu i le vai mo le 5-20 minute. O fualaau totogo e manaʻomia ai le faʻamalosia atili o le suavai; o susu i le malologa e fautuaina ina ia faʻamafanafanaina na o sina mea. A maeʻa ona aveeseina le fagu fugalaau mai le vai, e tatau ona e tuʻu i le pito i lalo o le taelega ina ia faʻafefe uma ai le susu. A leai, o aʻa lauiloa e pala. Toe faia le tapunia e fautuaina pe a maeʻa maeʻa le masini. I potu malulu, e tupu lenei mea i le 10-14 aso, i le taimi o le mafanafana i le 5-7 aso.

Filifiliga o le meaʻai ma le fagu

O oneone mo Cumbria e tatau ona matua malamalama lava. O le tuufaatasiga masani o peʻa, eleele, e le o faaaogaina le oneone. O le faavae o le meaʻai o le paʻu pine, i le mea e gaosia ai le gaʻo, faʻapipiʻi le koala. I le avea ai ma se alavai, o loʻo tuʻuina ai fasi polystyrene i lalo o le ulo, e le faʻafefe vai, o le a maua ai le matutu i aʻa.

Afai o le potu e malulu tele, ona faʻamaoaigaina lea o le meaʻai i granulite perlite. E fesoasoani e taofi le susu i aʻa. O pipi ma pulou vavao o le a fesoasoani e faateleina le manava i aʻa.

O le sui e mafai ona faia tutoatasi pe faʻatau i totonu o se faleoloa fugalaau. O le ipu e filifilia i se tamaititi laʻititi ina ia tumu ai aʻa i totonu, ma o loʻo i ai pea se avanoa avanoa. E le pei o isi iniseti, o le aʻa o Cumbria e le fiafia i le susulu o le la, o lona uiga o le gafatia poʻo le palama o le a sili ona lelei. Mo lapoa tetele, e sili atu le filifilia o se mea mamafa.

Toe gaosia ma le gafa o Cumbria

O le fugalaau e le taliaina toleniga, o lea e manaʻomia ai ona faia pe a manaʻomia:

  • o se fuainumera tele o pseudobulbs o loʻo i luga o le pito i luga o le ulo,
  • soloina o se vaega o le aʻa o loo matauina,
  • eleele e suamalie mai le masani ona faʻasusu.

O se ipu fou e filifilia i le lapisi o le 1-2 cm le tele nai lo le muamua. O le laau e tatau ona malolo, o taʻavale uma, o pseudobulbs samasama tuai e tatau ona aveeseina. O le masani masani o le faʻaaogaina o Cumbria e 1 le taimi ile 2-3 tausaga.

I le faagasologa o le gaosiga, e mafai ona vaeluaina se tagata matua i ni fugalaau eseese. O le faia o lenei mea, o pseudobulbs ma aʻa e vavaeeseese ma le vaʻaia, taumafai e faʻaitiitia le faaleagaina. E sili atu pe afai o loʻo i ai i totonu o laau taʻitasi matutua ma tauleʻaleʻa talavou. O mea tuai o le a maua ai meaʻai, o le a tuʻuina atu e le tupulaga talavou ni fausaga.

O nofoaga malepelepe e tatau ona fufuluina i le koale. O vaʻavaʻai vaʻavaʻai o loʻo faʻapipiʻi i le laʻau-lagolago ma amata ona inu vai pe a uma le vaiaso.

O le a le taimi ma pe faʻapefea ona faʻamaʻaina se laau

Fertilizing o se mea taua mo le faʻapipiʻi i le fale, o se ata o le sili ona lelei le faʻamalolo o loʻo tuʻuina atu i lalo.

Mo meaai paleni, e faʻaaogaina ai faʻamaʻi faʻasamaʻi. A e faʻatau se meafaigaluega fou, e tatau ona e faʻatupulaʻia malie le fualaau ina ia faʻaaoga ai le laau.

Fertilizing i le meaʻai e manaʻomia i le vaitau o le tuputupu ae ma le fugalaau: mai Fepuari ia Oketopa. O le oloa e faaopoopo i le vai pe a faʻaʻeleʻele pe faʻavasegaina i se vaifofo o laupepa e ala i se tamai moli. E le talafeagai le faʻaaogaina o le tele o le faʻamalo, o le fugalaau o le a le tupu pe fuga lelei.

Fuga

E foliga mai o ponuncles e maua i pseudobulb i soo se taimi o le tausaga. Afai e oʻo mai le aū i le taumalulu, ona fautuaina lea e faʻapipiʻi le laau ina ia le pauu ese ai ni nai pepe laiti. Cumbria, o le ata lea o loʻo tuʻuina atu i lalo, o loʻo i ai se tasi o puipui.

Afai o le orchid e le totogo mo le sili atu ma le 12 masina, ona faʻaalia lea o le soona inu ma le pito i luga.

Pe a aliali mai se pseudobulb fou, e tatau ona faʻaitiitia le faʻateleina o le faʻasusu, o se taunuuga, e mimiti. Faʻaititia le faʻamaina o loʻo faʻatinoina mo le 2-4 vaiaso, mulimuli ane e tatau ona iai le fugalaau i totonu o le laau. O le taimi lava e tupu ai lenei mea, e toe foʻi mai le masani masani faʻafeinu.

Maʻi mafai ma faʻamaʻi

E pei lava o laau uma i totonu, e mafai ona afaina i le inchidiga o siama poʻo siama. I le i ai o ni meaʻai, e maua ai ni mea laiti i luga o laʻau, ae e le afaina ai le tuputupu aʻe poʻo le fuga. O togafitiga faʻamaʻi e togafitia i se vaifofo fungicide.

O isi faʻafitauli tuputupu aʻe o:

  1. Pogisa lanu i lau. O le mafuaʻaga o se masini vai. E tatau ona faʻaitiitia le tele o le fafaga.
  2. O le pseudobulbs na felanulanuaʻi ma o laulaau na lanu samasama. O le mafuaʻaga o le faʻaalia mai o gata i totonu o le ulo. O se faʻalavelave faʻafuaseʻi faʻapipiʻi ma sui sui e manaʻomia.
  3. O foliga vaaia o lanu samasama i laulaau. E mafua mai i le tele o le susulu o le la. E fautuaina e toe faʻaopoopo pe faʻapouliuli le ulo.

E le gata i lea, o le apogaleveleve mite, whitefly, siaki aphid, fuainumera iniseti, o vaovao e matautia mo le laau. Ina ia aveeseina, o sauniuniga sauniuni sauniuni e faʻaaogaina.

E faigofie ona e totoina se fugalaau, mulimuli i fautuaga uma mo le tausia o fale, se ata o le fale Cumbria o loʻo faʻaalia i lalo.

Ituaiga o Cumbria Orchids

E tele ituaiga o vailaʻau o ituaiga o kulimi o lenei ituaiga. O le mea sili ona matagofie o le a matou faia i le ata.

Cumbria Phalaenopsis

Beallara Margarita Hill

Katatanta Pacific Sun Spot

Kolmanara Tropic Jungle

Odontoglossum Stirbic

Odontoglossum Hansuely Isler

Odontoglossum Cumbria Elegant

I le aʻoaʻoga o le vitio, e mafai ona e vaʻai i faʻavae o le tausiga o le fale i le fale.