Fale taumafanafana

Aisea tatou te le fuga mai ai i luga o le togalaau le sili ona tatou fiafia i ai?

E oo lava ile laau e sili ona le lelei o iai nisi o foliga ma o loo i ai o latou manaoga mo le totoina ma le tausiga. O le faʻaaogaina o tekonolosi faʻaaogaina i le galueaiina o vao i totonu o le togalaau e mafua mai i le manaʻoga e fatuina ni tulaga e lelei mo le aganuu teuteu. Ma o nei mea e faaalia ai latou lava e manaomia le gauai atu ma le le faamagalo atu i mea sese a tagata ulalelei alofa.

I le masani ai, o le faʻamoemoe o le tele o fuga o nei laau pupuvao i le masina o Aperila poʻo Me, o nisi taimi o fugalaau fugalaau i le tautotogo latou te le matauina le susulu o laʻau. Aisea e le fuga ai le vao i totonu o le togalaau? O le a le tulaga na faia ai le sese, ma pe faapefea ona le toe faia i le isi vaitau? O le pupuni o le a fesoasoani e tali nei fesili ma saili e iloa le mafuaʻaga e le fuga ai le vao i le togalaau. O le vaega taua lea o le laau, o lona tulaga e le na o le fugalaau e faalagolago i ai, ae o le tuputupu ae o le hyacinth, lona soifua maloloina ma le toe gaosia.

Tausaga taamilosaga o le totoina o hyacinth i le togalaau

O le tele lava o taimi, e faia ai e le fai togalaau se mea sese matuia e ala i le leliina o pulu puaʻa i le masina o Iuni, pe a toetoe lava a maeʻa atoa le vaega o le laau. I lo latou atunuu, o mea taumafanafana e sili atu ona vevela ma umi atu nai lo le ogatotonu o Rusia, e faʻaalu ai e le 'aisa le masina vevela i le malologa ma le faʻaleleia o le malosi mo le vaitau o le a oʻo mai. I le tau mafanafana, o se pua o le tuputupu aʻe e aliali mai i totonu o le pusafana, lea e aofia ai foi le fuga o le fuga pua.

Afai o le riki o loʻo totoe i le eleele seia oʻo ina malulu le taʻele, susu palapala, ona le gata lea e leai se taimi e sauniuni lelei ai mo le taumalulu, ae mafai foi ona aafia i meaola faalafua, pathogenic fungi ma siama. O le mea lea, i le tautotogo, i le mea aupito sili, o le a aliali mai se vaivai vaivai. O nisi taimi pe a maeʻa le malulu o le taumafanafana, e le o matauina le fugalaau.

A o faʻatoʻaga le vao i totonu o le togalaau faʻatasi ma lo latou faimalaga i le amataga o le taumafanafana ma le faʻamautuina lelei seia oʻo i le faaiuga o Setema poʻo Oketopa, o le tulaga lamatia o le le vaaia o le manogi o mea manogi leaga e tele taimi e faʻaititia.

O le tulaga lelei o vaomatua o vine vao

I le faaopoopo atu, e aunoa ma le eliina o pulu mo le taumafanafana, e le mafai ona pulea le lelei o mea toto. Ae e mafai e hyacinths ona:

  • leai ni meaʻai;
  • leai po o le tele o le susu;
  • osofaia e meaola faalafua ma pathogens o malala.

O le tosoina o pulufana e faasolosolo malie ona le toe mafai ona latou fuga. O nei foliga e tatau ona amanaia pe a faʻatau mai pulu mo le totoina o vao i totonu o le togalaau, ma pe a faʻatupulaʻia lau lava mea totō.

Afai i le taimi o le asiasiga o hyacinth i totonu o le faleoloa po o le taimi o le teuina, faʻamalūlūlūina, faʻamaʻi faʻamalosi pe faʻamagoina ai pusa, e le tatau ona pauu i totonu o le eleele. A leai, i le suʻeina o le mafuaʻaga na le totogo ai le pupu, e tatau ona taʻutaʻu e le fai togalaau ia lava, e pei o se tulaga e totoina ai vaovao i foliga o meaola, lanu samasama-lanu po o le lanu - faailoga o se maʻi ogaoga.

Aiseā e leʻi fuga mai ai hyacinth: mea e teu ai

Ina ia aloese mai le tulaga pe a le fuga mai le timu i le tautotogo, e togi ia pulu ia Iuni:

  • mulumulu;
  • mago mo le 30 minute i se vailaau inisite;
  • mago i totonu o le vaiaso i se pogisa, faʻagasologa i le 20ºC;
  • teuina i le 24-26 ºC mo le 60 aso;
  • o le masina mulimuli ao lei totoina e teuina i le 17ºC, ia mautinoa o mea totino e le totogo e le mago;
  • se vaiaso ao le i totoina, e tuu i le palapala i le vevela e latalata i le vevela o le auala ina ia faʻamalosi ai laau i le lumanaʻi.

E naʻo le togafitiga o le totoina o mea totō e teuina, o loʻo tuʻuina atu i totonu o se pusa tasi i pusa poʻo ni taga pepa.

Mea sese i le totoina o vao ma ola ai i totonu o le togalaau

E totoina i totonu o le eleele ia fatugala i le masina o Setema po o le amataga o Oketopa, pe a uma ona togafitia togafiti ma se pese.

  • O le muamua totoina o le a taʻitaʻia e le gata i le aʻafia o le pulufana, ae faʻapea foi i le tuputupu ae o le lanu meamata, lea e mafua mai i le oti o le laau mai le malulu po o le maluluina o le fugalaau, ona e le faatali ai lea mo le totogo.
  • O le vave totoina o hyacinths, o le aʻafia foi lea o le malulu ma o se tasi o mafuaʻaga e le fuga ai le vao i le togalaau i le tautotogo.

Talu ai ona o le vaitau o le vaovao i timuga e amata vave lava, soo se manipulations ma pulu i totonu o le tautotogo e totogo laau e iloa tigaina tele. O le mea lea, o le tautotogo o se taimi e toe totoina ai hyacinths, faapea foi ma le totoina o pulu i totonu o le eleele, e matua le manaomia lava. O le tiga o le faʻalauiloaina e mafai ona matua malosi e le mafai e le laau ona fuga, ma ua uma ona iloa ia pere.

O nisi taimi o le mafuaʻaga e mafua ai ona le totogo mai le ova o le vao e le o saʻo le filifilia o se 'upega tafaʻilagi mo nei laau mataʻina, faʻapea foi le le lava o le tausiga mo se togavao matagofie:

  • E sili atu le vaʻaia o le meaʻai, le lelei ma le faʻaleleia eleele. Afai o le eleele e sili atu ona malosi pe apalai, e aunoa ma se sauniuniga faaopoopo o le 'upega tafaʻilagi, e le tatau ona faʻatali mo vaʻalele faauo.
  • O le leai o se vaiinu i le vaitaimi o le lanu e matuā lamatia foʻi mo le agavaʻa o le pupuʻu, lea e mafai ona faʻamalo ese.
  • Pupuʻu faʻavaivaia e meaola faalafua ma faʻamaʻi e le mafai ona tuʻuina atu ni mea e tutupu pe a faʻapipiʻiina le hyacinth i le mea e vavalalata faʻatasi.
  • E mafai ona faaleagaina faʻamaʻotoga faʻatalanoa maʻalaʻau e totogo fou e faʻaaogaina i luga o laʻei ma le totoina o pulu.
  • O se fualaau paʻu vaivai e faatalitali i le faifaatoaga pe afai o laau ua totoina soo pe loloto.
  • Afai e oʻo atu le vaia i le palapala eleʻele pe i luga o se 'upega tafaʻilagi o loʻo i ai le tele o vao vao, atonu o le a le lava le malosi o le fale e malolo ai.

O nisi taimi e mate ai le fugalaau, lea ua aliali mai i luga o le eleele. O mafuaʻaga na mafua ai le ola o le hyacinth i lenei mataupu:

  • o le palapala ua tumu i le susu;
  • na vave totoina le pulufana;
  • mea totō e totoina i totonu o le eleele ua maeʻa.

I le vaeluagalemu, e tupu lelei le hyacinth i le lauʻeleʻele ma fiafia i tausaga taʻitasi ma le olaola olaola, ae na o le pau lava pe afai e faia uma tulaga talafeagai ma e le faia e le fai togalaau mea sese pe a alu.