Fale taumafanafana

Mamanu o totonu o laau i totonu o le fale (faatasi ai ma le ata)

O le mamanu o laau i totonu o se vaega taua i le faatulagaga lelei ma le mamanu o faatulagaga fugalaau. I luga o lenei itulau e mafai ona e vaai i le tele o ata o le mamanu o totonu o laau i ituaiga eseese. O le ata o loʻo i totonu o laau i totonu o le fale e mafai ai ona e faia ni tulaga lelei mo le ola o le tagata. A uma, o laau i totonu o le fale e le gata o le mea e teuteu ai. Latou te susu ma fufulu le ea.

Mea nofofua

O se laau e tasi o se laʻau teuteu po o se laau totogo e tupu faʻatasi ona e faʻatinoina se galuega faapitoa pe o se foliga matagofie lava

E pei ona faʻamatalaina i lalo, o totonu o laau toto, o se tulafono, e sili atu ona manaia, soifua maloloina ma sili atu le faigofie ona tausia pe a fai e aoina i se vaega. Ae ui i lea, e lelei ona faʻaaogaina e le au teuteu ia laau tuʻu-toʻatasi pe afai latou te lava le faʻamalosi e avea ma totonugalemu o le gauai.

Pe a tutupu na o laau, e leai ni tagata tauva e mafai ona faalavelaveina ai le tagata matamata, ae o lona uiga foi e leai se mea e mafai ona nana lala lanu samasama, lala ua leaga, ma isi. O lea la, o le lelei lelei, o se tasi lea o manaoga autu pe a filifilia se laau mo le vaetofia. E iai isi mea e tatau ona mafaufau i ai.

Faʻafoeina e tagata o loʻo iai ni nofoaga tuʻufua i nofoaga o le a avea ai ma mea e taulaʻi ai. Ae i le fale, e mafai foi ona e faʻaaogaina se fale masani i totonu o se isi ipu e teuteu ai se mea manaia ma fugalaau poʻo laʻau matagofie. O se laau e mafai ona tupu ae na o le fiafia o lē e ona, ma e le faʻaopoopoina se mea i le teuteuga o le potu. O le mea tonu lea tatou te faia uma, ma e talia lelei, ae, o se tulafono, otaota masani, aemaise lava le le atoatoa, i vaega e sili atu ona matagofie.

Faʻatonu

O le taulaʻi i totonu o le potu o se elemene e manaia ma e le masani ai e vaʻaia ai le tosina mai i mea o loʻo lata ane. E fautuaina e tagata mamanu tomai faapitoa le tuu o le nofoaga autu i le ogatotonu o le puipui, ae le o le tulimanu, ae o le tulimanu e masani lava o le avanoa avanoa mo se fale tele fale.

Faʻatoʻaga mea totino faʻatasi

O faʻatoʻaga faʻatoʻaga e tasi o se teuteuga tumau o se potu ma le taamilosaga ile tausaga taʻitasi, ma o le mea lea ua filifilia ai ituaiga o laʻau teuteu mo lenei faʻamoemoe.

I ni faaupuga faigofie, o fale o fale tusi e manaia tele e avea o se nofoaga autu i totonu o se potu, e ui lava e mafai foi ona faʻaaoga e faʻatumu ai se avanoa avanoa tele pe vaeluaina ai se potu i totonu o vaega. O le tele oi latou o ni laau e iai ni manulele manaia pe faʻalautele laulaʻau.


O le faʻalauiloaina o se mea taua. E i ai nai tulafono e mulimuli ai. Filifilia o le lanu, lanu, ma le lapoa o se fagu po o se mea totō e mafai ona faʻaleleia pe faaleagaina le foliga. I le avea ai o se tulafono, filifili se koneteina, lea e tusa ma le kuata o le maualuga o le fale fau fale.


I totonu o le taimi nei, o le faʻaaogaina o se fale tele ma le faʻamalamalamaina o fale, o se mea e manaʻomia ona manaʻomia. O le faafitauli o le tau o se laau tele e mafai ona faasaina. Ae peitai, e le tatau ona taofia oe. Afai ei ai se taimi e te faatali ai, ona mafai lea ona e faʻatau se laau toto, faʻapipiʻi faʻapipiʻi, ona, a oʻo i le maualuga ole manaʻo, tuu i totonu o se nofoaga tumau. Faʻatauina o se tulaga e na o le pau lava lea o le ala pe afai e te manaʻo e vave maua le foliga saʻo e aunoa ma le faʻatauina o laau tetele. O se manoa lapoa, faʻavavevave poʻo le chlorophytum tagata matutua ma se faʻaputu o tupugo ua tuʻuina i luga o le laulau e mafai ona maua ai se ata tusi. O lenei mea e faʻaalia ai o le vaeluaga o laina i le va o le fausaga o fale ma le leai o se fale e tasi e leʻo manino.

Faʻafiafiaga potu ma le togi i totonu o le potu (faatasi ai ma le ata)

O le mamanu o se potu e iai ni togi e manaʻomia ai le faʻaeteete i le filifiliga o le nofoaga o nei laau totō. O kulumu i totonu o le fale mautotogi e tasi lava le laau toto mo potu nofo. Phalaenopsis orchids na seasea taimi, ae o lea ua mafai ona vaaia i soo se mea. A maeʻa ona tipi, tipi le aʻa i se maualuga o le 3 cm i luga ae o le nonoa (o sina laumei laitiiti). E masani ona taʻitaʻia i le fausiaina o ni gafa fou.

E taua le vaʻavaʻai i atigi pusa i totonu i ata o loʻo i luga o lenei itulau ma malamalama i le natura o le faʻaogaina o ipu:



E le o se mea sese le mafaufau i fale gaosi fale e pei o le faʻavaeina o se faʻalapotopotoga o nofoaga taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi. O le lagona na faia e le laʻau a se monstera tagata matutua e mafai ona tauva ma le tele o mea tau fale, ae o se mea e fai. Anthurium po o Strelitzia o le a mafua ai ona sili atu le tele o ulu e sili atu nai lo le tau, ae o nei fugalaau matagofie e le o vavaeina e avea ma fale o le fale, aua e le tumau a latou teuteuga.

Laʻau o Paama i totonu ma a latou ata

O pama laititi i totonu, e pei o le chamedorea matagofie, ma le manaia o ferns e tatau ona faʻaalia ei latou lava. E i ai laau ma lau lanu lanu e mafai ona faʻaaoga lelei e pei o laau taʻitasi. Lianas e tatau ona taua faapitoa, ona o latou auala sili ona taugofie e maua ai se mea mamao ma mamao lautele.


O totonu o laau ma fugalaau tetele e sili ona tuʻuina eseese. O mea matagofie e pei o gloxinia, poinsettia ma azalea e masani lava ona faaaogaina i lenei auala.

I le isi itu, e mafai ona e vaʻai i pama i totonu i luga o se ata e faʻaalia ai le alofa tunoa o nei laau totō: