Fugalaau

E faʻapefea ona tupu mai le kulimi mai fatu i le fale

Cyclamen o se fugalaau matagofie ma fugalaau fugalaau, e le masani ai io latou fausaga. Ioe, o lenei fugalaau e mafai ona faʻatau i le faleoloa ua matagofie ma teuteuina i le tele o le fuga o inflorescences ma tumutumu. Ae o le a sili atu ona manaia le tupu o le uila ma ou lava lima i le fale mai fatu, e ui lava o se galuega faigata tele.

Ae e mafai ona e feagai ma mea uma pe afai e te suʻesuʻeina uma faʻaaliga ma faʻataʻoti auʻiliʻili le mataupu o le filifilia o mea e gaosi. E le gata i lea, faatasi ai ma lenei fugalaau, e le tatau ona e faatali mo ni manumalo vave ma e na o le tasi lava le tausaga e mafai ona faamoemoeina ai le vaomatua, lea o le a faia i le tafaoga umi o lenei laau.

O fea e sili atu ona maua ai fatu cyclamen?

Afai oi ai se manaʻoga ia tupu se fugalaau matagofie ma ola maloloina, o le mea muamua e tatau ona e gauai i ai varietal fatu o lenei laau toto. O le faʻatauina o fatu mai se faʻatau oloa faʻamaonia e faʻamaonia ai, i le faaiuga, o le a tupu tele le laau o loʻo faʻaalia i luga o le pusa. O le a maasiasi le faaaluina o le tele o taimi ma taumafaiga i le tuputupu ae o se fugalaau e le mafaamatalaina lea e faafuasei lava ona aliali mai i totonu o le ulo ae le o le cyclamen. I le faaopoopo atu i ai, o le totoina o fatu mai se tagata e lauiloa e sili ona maualuga ma ausia le valu sefulu pasene.

O lona uiga e lelei tele le faʻatau o fatu mo le totoina o le cycina mo le ola ai i le fale i faleoloa faʻapitoa e te faʻatuatuaina. Ma i se tulaga e le faʻatau mai ni fatu mai nisi o kamupani fou ma e le masani ai e leai ni iloiloga lelei.

E faʻapefea ona aoina mai fatu mai le cyclamen?

Afai i le fale e tasi le cyclamen ua uma ona tupu, ona mafai lea e oe lava ona aoina fatu mai ai ma mai ia i latou ua mafai ona e totoina se fale fou, tutoʻatasi. Ae ina ia mafai ai ona fatuina fatu, e tatau ona faʻaogaina le felauaiga.

E faʻafefea ona faʻafeiloaia maua ni fatu mai fugalaau cyclamen:

  • I le faʻaaogaina o se pulumu, e te manaʻomia le pollen mai le tasi fugalaau, faʻaliliu atu i le isi.
  • Ina ia maua le taunuuga aupito sili, e tatau ona ese ituaiga fugalaau.
  • E sili atu le paʻu i le taeao.
  • Ina ia faʻamalosia le taunuʻuga, faʻatautaia le faiga o le palota i le tele o taimi ile laina.
  • E tatau i faʻasalalauga taʻitasi ona faʻavae i le fuga (potassium sulfate).

Afai e faʻamalieina tulaga uma, pe a oʻo i le taimi ua maeʻa ai le faʻalauga pusa fatu o le a tupu ae le o pulumuia taulimaina ma le faaeteete. E le tatau ona faʻatagaina latou te malepe. Latou te manaʻomia le vaʻaia ma afifi i se solo. O le pusa lava ia o le a matala, ma o fatu cyclamen e manaʻomia mo le ola i le fale o le a faʻavaivaia.

E faapefea ona saunia ma lūlū fatu?

O le totoina o fatu o le cyclamen e amata i le mea moni e tatau ona e faatau pe saunia mea uma e mafai ona aoga pe a tutupu nei fugalaau.

E tatau ona e saunia:

  • O le eleele (o le mea e tatau ona aofia ai le peat ma lau laʻau poʻo le vermiculite ma le peat i vaega tutusa).
  • Vaʻa ma lua faʻavaivai.
  • Alavai (polystyrene poʻo le uamea lautele).

E sasaaina le alavai i totonu o le vaa, ona sasaa lea o le palapala sauni.

Ina ia mautinoa le ola vave o laau ola maloloina, ua totoina e le au faifaatoaga ni metotia e togafitia ai fatu ao lei totoina. E mafai ona vaeluaina e se tagata cyclamen fiafia le fatu ile vaega tutusa ma taumafai auala uma e filifili ai le mea sao.

Faʻamatalaga numera 1

Fatu susu i le vai malulu mo aso e tolu. A maeʻa le taimi lenei, e tatau ona e faʻamavae tolu mataʻu o soʻo se meaʻai mo ipu i se ipu vai ma sasaa fatu i lenei vaifofo.

I lenei fomu, e tatau ona e uuina fatu mo ni nai aso, ae o aso uma, suia le fofo. I lenei tulaga, e le tatau ona mafanafana le vai, ina ia aua nei mafua ai le pala.

Faʻamatalaga numera 2

O le auala lona lua o le togafitia lea o le fatu i sauniuniga faʻapitoa. E mafai ona avea ma masani masani ale palasia, "Epin" poʻo "Zircon".

E tatau ona faʻafefeteina le gaosiga o le potassium i se lanu piniki enaena, o se fofo malosi e mafai ona faaleagaina ai fatu. Isi fualaau fafaga i le tolu selau mililiters of water, tolu mataʻu.

O lenei togafitiga togafitiga e vave tele ona o le tuai e le sili atu ma le sefuluono itula.

O le taimi nei, pe a uma ona faʻaaogaina, o le a sili atu le faigofie ona tupu mai fatu, aua e tusa ai ma tagata atamamai, e oʻo lava i fatu aupito matutua o le a tupu pe a uma togafitiga ma Zircon ma Epin.

O le fatuga o fatu laau ua totoina i totonu o se pusa ua saunia i le eleele. E mafai ona totō fatu i totonu o se uali eli, ma tuʻu i luga o se meaʻai, faʻasusu i le eleele. O le mea autu o le tausia o le tulafono e le tatau ona vavalalata fatu taitasi i le tasi ma le lua nai lo le lua senitimita ma mamao atu nai lo le tolu senitimita. Ma le loloto o le lulu e tatau ona lua sene.

E faʻapefea ona tausia togalaau o le cyclamen?

E mafai ona tupu mai le Cyclamen mai le totoina o meaʻai pe a fai o pusa lapisi ua ufiufi i le polyethylene ma tuu i totonu o se potu mafanafana. O le vevela e le tatau ona maualuga maualuga atu i le luasefulu tikeri, ona o le vevela o nei fatu e oʻo mai se vaitaimi malolo.

Aua neʻi galo e faʻaleleia le faʻatoʻaga i aso uma. E tatau ona tatala se fale kesi mo le le itiiti ifo i le sefulu minute.

Afai ua ausia uma tulaga, ona i ai lea i le masina o le a totogo mai ai totogo muamua mai fatu. Ae le o ituaiga uma o le cyclamen e maua ai na ituaiga germination. Mo se faʻataʻitaʻiga, Kiss ma Apple e mafai ona totogo ma ono masina.

O fua muamua o le a uiga o le taimi e faʻafeiloaʻi ai fugalaau i se nofoaga e sili ona mālū. O le totoina o laau o le lanu violē-lanu piniki. O le a tupu mai se fatu laau mai pu taʻitasi, e faʻapea foi, o se laʻau faʻatasi ma le laʻau muamua e faia mai ai.

E tupu o le pepa muamua e ufiufi i se paʻu e le manaʻo e aveeseina. E iloa ai e le fugalaau le lava le susu. Ina ia taofia le alualu i luma o le cyclamen mai le taofi, e tatau ona e faʻaeteete aveese le faʻapipiʻi paʻu ma le tweezers. Mo lenei mea, e tatau ona saunia le laau e ala i le susu o le faʻavae mai le pamu moli ma tuʻuina atu ia faamaluluina mo le itiiti ifo i le tolusefulu minute. Ae e le tatau ona e galo e uiga i le faasusu, e ala i le faʻaleleia, o le a mafai e le laau ona faʻateʻa ese le paʻu o loʻo ufiufi ai.

O le tuputupu ae o le talavou cyclamen tipu pe a uma ona totoina muamua fualaau o le a le iloa e isi. E mafua lenei mea i le mea moni e tupu le aʻa o le laau, ma o le tupu aʻe o le fugalaau i luga o le fogaeleele ua faʻagata.

E mafai ona faʻapipiʻi se fugalaau i totonu o se potoa tumau pe a faʻatupuina vao faʻatasi ma ni laʻau se lua pe oʻo i le fatu. O lenei tulaga o le a sili atu ona lelei i totonu ole tolu masina.

E faʻapefea ona tausia talavou uila?

Suʻeina o se laau talavou i totonu o se ipu tumau? e tatau ona e tausia e lelei alavai. Cyclamens e fiafia tele i le faʻasusu, ae le mafai ona tu i le faʻafefe o vai i totonu o la latou fagu.

A oʻo le taimi e fuga ai le fugalaau, faʻafefea ona tuʻuina mai se pusa le tumau i se ipu tumau. Ua ufiufi le laau i le eleele ina ia ufiufi ai le aʻa atoa. Afai o se tagata matua e totoina, ona tatau ai lea ona faatofuina le pulou na o le afa i le eleele.

I le ono masina talu ona faʻauluina, e manaʻomia le fafagaina o le cyclamen i fomaʻi. Mo lenei faʻamoemoe, soʻo se fafagaina mo laau totō e talafeagai. Ae ua fautuaina e le au atamamai le faasalalauina o fugalaʻau uma e le tusa ai ma laina o loʻo taʻuina i luga o le afifi, ae na o le faʻaaoga afa afa o vaifofo.

E le fiafia le laau talavou i le lamala ma e le fiafia i le fausiaina faifaipea. E tatau ona tausia lenei tulafono mo tausiga mo le sili atu i le tausaga, pe a maeʻa ona avea le cyclamen ma tagata matutua ma totoina vai e tatau ona faaitiitia.

E faʻapefea ona faʻaleleia fatu o cyclamen?

O le tuputupu aʻe o le cyclamen mai fatu e le naʻo le pau lea o le faʻalauteleina o nei fugalaau. O loʻo i ai foi le faʻalaugaina e fatu, lea, e ui lava e matautia i le fesootaʻi atu i le maliu o le laau, e mafai.

Latou te gaosia le gaosiga e ala i le vaevaeina o le pulou pe a fuga le fugalaau i se tulaga malolo. I le cyclamen, o lenei vaitau e amata i le tautotogo. E tipi le pulou ina ia i luga o fasi pepa taitasi sa i ai sona fatuga malosi, e mafai ai e se fale fou ona fausia. Ina ia aloese mai le faʻamaʻi pipisi ma le oti o le tui, o vaega e tatau ona togafitia i le palapala.

O le vaeluaga o le fatu ua totoina i totonu o se eleʻele moli palapala ina ia le ufiufi ai le fatuga ola. O lona uiga e na o le afa na tanumia i le eleele. O le tausiga o ia ituaiga laau toto e talafeagai, e pei o se tagata matua, fafaga lelei.

O le taimi nei ua matou mafaufau i laasaga uma o le totoina o se fugalaau ma na manino ai le auala e ola ai le cyclamen i le fale mai fatu. E mafai ona amata faʻataʻitaʻiga faʻatinoga ma tupu ai lenei fugalaau ese.