O le togalaau

Le faʻatulagaga o kukama, zucini ma le uka. Faʻailoa

Chestnuts ua fuga mai, o lona uiga ua oo i le taimi e toto ai fualaau vevela, e aofia ai kukama, zucini, pumpkins, i luga o le eleele. O nei aganuu uma e fausia ai se laau maualuga i foliga o se vine, o le tuputupu ae ma lona atinaʻe e le masani ona fetaui ma le aofaiga o fualaau toto. Faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e pei o le faʻamalosi e fesoasoani e faʻateleina ai fualaau aina. E le o faia i luga o ituaiga eseese ma hybrids. I luga o le pusa ma fatu o loʻo i ai pea se faʻamatalaga poʻo se laupepa faʻatasi ma fautuaga e tuʻu eseese.

Fausiaina o togavao o kukama i luga o se va.

Totoina kukama i luga o le eleele

I le fale, e sili atu le ola i kukama i luga o se taʻavale poʻo se mea faʻapitoa. Mo le amataina o faifaatoaga, e taua tele le iloa pe faʻapipiʻi pe leai foi. I luga o le faasologa saʻo o vaʻa, o le manaʻoga e faia le tali e sili atu ona iloa.

Tulafono mo le fausiaina o se laʻau o kukama:

O le faʻavaeina o le 7-8 i luga o le pitonuu tutotonu e aunoa ma le faʻaalia mai o taamilosaga taamilo o loʻo faʻaalia ai le manaʻomia ona tui. A leai, o le a selesele le seleselega, ma e ono mafai ona oona fua.

Matou te suesueina le vao ma fuafua le fola o fugalaau. Fugalaau fugalaau e masani lava ona i ai i le ogatotonu tutotonu o le 5-7 vaega. O le limasini e manifinifi (leai). Fugalaau fafine, faʻalagolago i le ituaiga, o loʻo i luga o tafaʻatasi ma le totoga tutotonu. O le tele lava o fugalaau fafine e toʻatasi pe 2-3 ile vaega. E eseese i latou i tamaʻitaʻi laiti i le ovary (thickening) i luga o le puipui.

I luga o le pitonuu tutotonu, ua aveeseina fugalaau e leai ni mea ma o le pito i luga o le a faapipii i le 1.0-1.5 cm. O le a amataina le sosoʻo i luga, i luga o ona lala o fugalaau fugalaau e fausia ai fua.

O pupu tuʻu i luga o le vao e tuʻuina 2-3-4 leai. O isi e totoe. E le gata i lea, afai o ni laumei ua faia i le fatafata o le lau, ua aveesea foi.

Tipi le itu o le itu i luga o le 4-5 laʻau ina ia faʻaaoga uma ai meaʻai mo le fausiaina o fua. Afai e te le togiina, o le a nofoia e le vao se laufanua tele ma ni laau vao. I luga o le itu tauagavale, o le togalaau autu ua faia. I luga o le vaomatua, o fua uma e mamaʻi e aʻafia i meaola faʻamaʻi e aveesea.

Afai ei ai le tele o fuālaʻau taalaelae, e mafai lava ona i ai le ituaiga poʻo le kulupu e amata i le kulupu muamua ma e le manaʻomia ni pine. I lenei tulaga, ua faʻamalamalamaina le vaomatua, o lona uiga, o totō taʻitasi e ola i totonu o le vaomatua poʻo laʻau e matua lilofia ai le eletise ma le lua poʻo le tolu o loʻo aveeseina.

I le pito i lalo o le togavao, i le maualuga o le 2-3 muamua lau laau, ua aveeseina uma itu laau, mo le lelei atili o le atinaʻeina o aʻa o le aganuu.

Fuga o tamaʻi kukama.

Fugalaau fugalaau fafine.

Faʻailoa le zucchini

Faʻatulagaina o le vao ma le zucchini ia lava-pollinated:

Zucchini, zucchini-zucchini, squash squash ma ituaiga o mea e aafia ai le tagata lava ia e le manaʻomia le pine. Latou te faia ni fua i le ogatotonu tutotonu.

O le greenery Zucchini ua aveeseina ma le umi o fua o le 10-15 cm. E sili atu ona lelei le faamamaina 2 taimi i le vaiaso. O le 'ai soo i fua e faʻamalosia ai le fausia o ovaries fou. Ua saunia le Squash mo le seleselega i le 7-8 aso.

Afai o le vao ua tupu tele ma o laulaau lapopoa e matala le avanoa i ave o le la ma iniseti i pollinators (i le tulaga o ituaiga elemene), ona oo lea i le taimi o le fualaau taumafa, e 2-3 laulaau e mafai ona aveese i nofoaga o le seleselega. O lenei metotia o le a puipuia i le taimi lava e tasi le laau mai le foliga mai o le pala, lea e atiina ae pe a sili atu le tele o le suāsusu i totonu o se microclimate humid o le vao.

Le faʻavaeina o le zucchini:

I le aʻega o ituaiga zucchini, faʻapipiʻi le tumutumu i luga o 4-6 laupepa. O nisi o fai togalaau e fautuaina le aveesea o se vaega o le mea autu i le amataga o le fuga. I lenei vaitau, o le zucchini ua i ai le tele o itu laau. E masani lava, 3-4 e totoe i le umi o le 60-70 cm. O le fualaau autu e faia i luga o le itu o le lala ma o le mea lautele o le a nofoia e le vao se nofoaga laʻititi, e sili atu ona afaina i laʻau.

Zucchini zucchini vao ma fua.

Faʻapipiʻi pipi

E pei o le pumpkin squash, e lua ituaiga o faʻasaina o le eleele - vao ma le aʻeaʻe. O le umi o laʻau laau e nofo i se vaega o le tele o mita, o lea e masani lava ona le totoina i le totoina, ae na o nofoaga eseese lava.

O le faʻavaeina o le peʻa o pake

I se vaega o le 3-5 laulaʻau, o le aganuu e fai fugalaau fugalaau ma laasaga. Aʻo le pupuʻu o lapalapa ma e le fesoʻotaʻi, ia vaʻaia ma le faʻaeteete lo latou alualu i luma i le tasi itu. E mafai foʻi ona e pipiʻi i le eleele ma se laupapa laupapa, ae e aunoa ma le faapipiiina o le sasa. E sili atu le tuʻuina o ia ituaiga 2-4 e leai. Aveese uma mea uma ma sasaa le manuʻa i le palapala.

Matou te togiina le isi itu i luga o le 1.0-1.5 m. O lenei mea e mafua ai le tuputupu ae sili ona lelei o laulaau taalaelae, lea ua fausia ai le tele o fua. Ina ia faʻateleina, tuʻu le 1-2 ovaries i luga o laʻau taʻitasi, o nisi taimi 3-4 ma ia latou gaosiga masani, aveese le 1-2. Matou te tuua se numera sili atu o ovaries i le tulaga o le maʻi fetal i lona pepe.

I le vaitau atoa o le tuputupu ae, matou te mataʻituina le fausia o ni laupepa fou ma e le faia ni fugalaau - matou te tape. O le taimi atoa o le tupu aʻe ma le atinaʻeina o faʻamalosi o loʻo faʻapipiʻi pea i luga. E mafai ona fai ni pine, o lona uiga, aveese uma pine laau vegetative ma se umi e le silia le 5 cm.

Ia Aokuso, tatou te faia se fualaau aina. I luga o laʻau matou te tuu ai le fuainumera o fualaau aina mo fua. Sili 1-3-4 fua i le vao atoa, leai se isi. Matou te aveeseina uma pikiapu laiti e le manaʻomia ma faʻaaogaina mo le gaosia o falaoa, tao i le umu ma isi ipu. Aveese fualaau aina mama ao leʻi amataina le tau malulu. Teuina i se nofoaga mafanafana, mago. O le umukuka o se nofoaga lelei e teuina ai.

Paʻu

Faʻatauina o ituaiga o popo vao

E manaʻomia foʻi le fusiina ma le aveeseina o vailaʻau vao e faʻamalo ai le vao. O se mea taua i luga o ituaiga o pumpkin vao o le faʻasologa lea o le fua. Fualaau fuamoa (aemaise lava i taimi ua leva ona faia) e maualalo le lelei ma le lelei, o lea ua aveesea ai. O fua na faia i le popo fou e totoe mo le matua.