O le togalaau

Faʻaleleia fua o fualaʻau fua ma moega mafanafana

O lima e maua ai ni mafana mafanafana o se avanoa sili lea e maua ai se seleselega i luma o le taimi faatulagaina. O lo matou fatu toto o Rusia e masani ona tumu i mea le fiafia, e pei o faʻataʻitaʻiga, o mataʻituina matagi i le vevela i luga o le malulu. I lenei tusiga, matou te faʻasoa atu o matou poto masani i le fatuina o moega mafanafana mo le totoina o fualaʻau.

O Nikolai Kurdyumov, o le tagata lauiloa iloga o le faatoaga, ma fai mai o le fafagaina e le o se setete, ae o se faagasologa malosi e tupu i le eleele. O moega mafanafana i luga o fola e faʻatautaia lelei e fatuina ai lenei faʻaauau pea le ola.

O fualaau o le fualaʻau e sili atu ona lelei i luga o se meaola ola o moega motu, e sili atu ona faigofie mo i latou ona feagai ma gutu o le po, e faapalepale ai fesuiaiga o le vevela. O fualaau faisua i luga o 'eleʻele faʻasolosolo e televave vave, ma o le tau o galuega a tagata nonofo i le taumafanafana ua faʻaititia.

Lauga matagofie o Igor Lyadov

O le faagasologa atoa o le totoina o fualaau faisua e tusa ai ma le polokalame a Lyadov e mafai ona faaitiitia i galuega faatekinolosi e lua - o le totoina o fualaau faisua i luga o vaalele lapopoa faapitoa e tusa ai ma auala Metlider ma togafiti faalenatura e aunoa ma le faaaogaina o vailaau e tineia ai manu faalafua.

Mo le tele o tausaga i le laina, o le togalaau a Igor Lyadov sa le mautonu. O fualaau faisua i le itu i Sisifo Mamao e le fiafia, na latou mafatia mai le suavai, galo.

O le masani ai luga o laei ma moli fualaʻau e leʻi faʻasaoina ai le tulaga, o le tofo o fualaau faisua e le lelei, o le faʻaitiitia o pateta ua matauina, o le fua o fualaau aina fua e faʻaitiitia i tausaga taʻitasi.

Na filifili le tagata fai togalaau e faia ma le faamaoni lana fuafuaga. Na ia maitauina, pe a faʻaaogaina le tele o moega masani, o lau o na laau na i luga o le pito o le tumutumu e masani lava ona atiaʻe.

Ua faaiuina e le faifaatoʻaga o le i ai o le ea fou ma le avanoa e aafia ai le faagasologa o le tuputupu ae o laau ma atinae. Igor Nikolaevich maua le faʻamaoniga o ona manatu i le auala mo le faʻatupulaia o fualaʻau manogi Mitlider. E oʻo mai i le faʻalauteleina o fua o faatoaga i vaʻaiti vaiti o fanua faʻatasi ai ma se laina tele lava laina (75 cm pe sili atu).

E filifili e le faletalimalo Rusia ia suia le auala ma siitia le moega mafanafana na faia e ona lima i luga ae o ala eleelea i le 20 cm ina ia aveesea ai lologa masani, e le seasea i le nofoaga o loo nofo ai o ia. Na faʻapipiʻiina e le fai togalaau faʻatasi se pa laupapa - o se atigipusa, ma puipui i tua.

O sea pa na avea ma puipuiga mai le faaleagaina o eleele. O le taunuʻuga o se pusa faʻaopoopo.

O faʻamanuiaga o koneteina e manino:

  • o le foliga o moega e tausia i le taimi atoa o le tuputupu ae;
  • vai e tafe i totonu o le palapala, ma e mafai ona faʻaitiitia vai e le tele;
  • o se atigipusa laau na mafai ai ona sili atu le lelei o le faapalaga;
  • O maualuga pito i luga e puipuia ai le le lava o meaʻai ma le carbon dioxide e faʻamalo e microorganisms.

E lei umi ae filifili loa Lyadov e lafoaʻi faʻamalaʻau. O laau totō e ola aʻe i lana togalaau e na o mea faʻalapotopotoga e maua mai i le fuga, fualaʻau, faapalaga, mulch. O loʻo faʻaaogaina foi le uʻu asu. O mafanafana mafanafana ma se togalaau matagofie a Igor Lyadov o se faʻataʻitaʻiga lelei o le faʻanatura masani i nofoaga tatala.

Totoga o togalaau i totonu o se polycarbonate ma le polyethylene greenhouse

O le mea lea e le maua ai e le pusa fualaʻau, ma faapena foi ina ia faatelevaveina a latou atinaʻe, ua fautuaina ia totoina kukama i lalo o le ufiufi film seia oo i aso mulimuli o Me. Aʻo leʻi faia ni moega i totonu o le fale lauʻeleʻele, e tatau ona faʻamaʻi lelei atoatoa, fufuluina toega o le tausaga ua mavae ma sui mea leaga. I totonu o se tamai fale lauʻeleʻele, e tolu lafotu vaiti e mafai ona fausia, ma tuʻu ai ni vavae se lua mo le tausiga.

O mea e fai mo le fausiaina o moega mafanafana faʻaaoga mea tutusa e pei o moega i le togalaau. I totonu o se atigipusa lelei, fai mea uma e tatau ai.

I totonu o se mafana mafanafana i lalo o se fale saogalemu e faia i le polycarbonate poo le polyethylene, e sili atu le lelei o laau, latou te ola vave ma faapalepale i le po i le eleele e aunoa ma ni taunuuga ogaoga.

Afai e te manao e maua muamua fua muamua o kukama muamua, ona e manaomia lea ona totoina i latou e ala i fatu. Pe a tupu aʻe i luga o fatu laau, e mafai ona e faʻasaoina fatu taugata pe tau le lava, o fatu taitasi o le a fua mai se fua ma o le a leiloloa i le palapala.

O totoma o laau totō o loʻo totōina i se nofoaga tumau o le totoina pe a aliali mai lau laʻau moni e fa i luga o laau.

I le taimi lava lea aʻo leʻi totoina fatu i luga o le moega maualuga faʻaputu. O le loloto e tatau ona tutusa ma le loloto o le tioata lea na i ai le toto kukama.

I luga o ia pito i totonu o se lauʻeleʻele e leai se vevela, e totoina kukama i le laina e tasi i le ogatotonu o le tauagavale, ma tuu ai se mamao i le va o laau o le 20 cm.

A mavae le vaiaso, e tatau ona nonoa laau i pine, ma sili atu ona lelei. O le pito i lalo o le maea ua nonoa i le sasa kukama i luga atu o le tolu laupepa, maualuga - 12 cm luga aʻe o le eleele.

O se mafanafana mafanafana ma faʻamafanafana faʻamafanafana ma fuga i lalo o se fale faʻafiafia polycarbonate poʻo se ata tifaga e tuʻuina atu ai le maualuga o le tau vevela mo laau totō.

O le vevela e pulea e le ea, mo lenei mea e faigofie lava ona e siiina le kiriata palasitika pe tatala le faamalama.

O pusa pusa e faʻapipiʻi le umi o le susu. Kukama o se fualaau aina fualaau aina e fiafia tele i le susu. Aʻo leʻi ulu atu i le taimi e fua ai fua, e tatau ona faʻaleleia le totoma i le 2 i le 3 aso, ao tafe le vai i le laau taʻitasi e 0.5 lita.

I le taimi o le fua o le fua, e faʻafeinu ai kukama i aso uma, faʻaalu 1.5 - 3 lita o le vai mo aʻa taʻitasi.

I le amataina o le vevela vevela, o le mea e ufiufi ai ua uma ona aveese.

Tuputupuina fualaʻau i luga o ni mafana mafanafana i le tautotogo ma le autumn

O faleoloa o aso nei, e oʻo lava ina fausia e o latou lima atamai, e taugata tele mo se tagata nofo i le mafanafana, o lea e taumafai ai tagata maelega e faia le tele.

E tusa lava pe leai se afi vevela, ma e te nofo i le atunuu mo se taimi faatapulaa, e mafai ona e atinaeina ia tekinolosi mea taufaatoaga i lalo o le malamalama manino o le seleselega e amata mai ia Aperila ia Novema. O le mea moni, e faʻaaoga lenei mea i greenhouses tuusaʻo, tioata tapuni faʻatalanoa poʻo le polycarbonate.

I totonu o se lauʻeleʻele e leai se vevela, o le totoina o togalaau malulu e amata i le amataga o Aperila, poo le faaiuga o Mati, pe afai e mafanafana le tau.

O le mea muamua e paʻu i le eleele o fatu ia o le radisa, pasesa, pi, letus, arugula, piʻau pi, ma le sinapi.

Po o le a lava le puipuiga o le lanu meamata, mo le vave totoina e tatau ona mafai ona ufiufi ai laau ma mea e le o lalagaina.

I le auala lava e tasi, e mafai ona e totoina uma nei fua o faatoaga i le tautoulu, faʻalautele le vaitau o le faʻaaogaina o laau afu fou seia oʻo i le faaiuga o Novema.

Autaluga o le seleselega

E faʻapefea ona faia se moega mafanafana i le tautoulu mo le totoina o laau seia oʻo i le faaiuga o Novema?

  1. I le taufaʻaiuga o Aokuso, e toetoe lava a leai se saʻolotoga o le falemalama mai laau mama, eggplant pepa, e lelei pe afai e faʻasaoina ni fasi kukama. O le mea lea, aisea e leai ai ni nofoaga saoloto, e mafai ona puipuia mai i po malulu, e faʻaoga mo pisinisi.
  2. E pei o le amataga o le tautotogo, fufulu mama le faletalati mai otaota laau, i isi laau toto, aveese uma mea leaga, lanu samasama ma le mama, fufulu fale polycarbonate.
  3. Pry le eleele, sasaa i se tali lanumumu mumu o le potassium i aso uma, vaitau ma le humus, le afi ma le superphosphate.
  4. A maeʻa ni nai aso, sasaa atu pusi ua saunia faatasi ma se vaifofo o le phytosporin, fai ni galau ma lulu fualaau faisua i luga o le lau.

O se moega mafanafana, e fausiaina i totonu o se lauʻeleʻele e le mumu, o le a mafai ai ona e totoina lauulu seia oʻo i aso mulimuli o Novema

Fau ni mafanafana mafanafana, laasaga i lea laasaga

E i ai le tulafono a le faifaatoʻaga: o mea uma e ave mai le eleele e tatau ona toe faʻafoʻi i ai:

  1. Fafaga pits faapalaga i luga o le 'upega tafaʻilagi ma faʻatumu, faaopoopo se fanua lafulemu lelei, peʻa.
  2. Vaʻai manino i le mataupu faavae o se sanuisi, o lona uiga, o fola.
  3. Ina ia mafai ona avea le faapalaga o le faapalaga ma se faapalaga, o laina taitasi o lapisi otaota e tatau ona ufiufi ile urea po o isi fuamasi.
  4. O le isi tulaga: o le faapalaga e tatau ona faʻafeinu, a le itiiti ifo i le 15 pakete vai o le a tuʻituʻi atu i le 1 sikuea mita. Ma ia manatua, e tatau ona e sasaa suavai, i le atoa o le mafiafia o le faaputuga. I se laulau o le faapalaga ma le humus, e le o toe umi ona amata mai ai lea o le eleele, o le a latou faʻaaogaina le compost ma le humus i totonu o humus fua.

E faʻapefea ona faia se moe mafanafana:

  1. E tatau ona aumai i lalo le atigipusa mai lau laupapa, lea o le a puipuia ai le moega, eli se manoa faataamilomilo i totonu o le pusa o le pusa i le afa mita i le eleele.
  2. Fausiaina se alavai, tafu le palapala i le mea na fuafuaina, ma ufiufi i le palapala.
  3. Mai lea taimi i lea taimi e talafeagai le fufuluina o lefulefu i luga o le moega, e fesoasoani lea e puipuia le totoga mai meaola faalafua.

O mea mafanafana mafanafana o le a faʻafefe ai le vai mo le faʻavaivai. E fautuaina ina ia mulumulu le eleele i le mutia mūmūina, sina pulu i le la.