O le togalaau

E faʻapefea ona fausiaina oe dogwood?

E tele auala e faʻapipiʻi ai dogwood: e ala ile fatu, tuʻuina, vaevaeina o vao, aʻa, faʻapea foʻi ma le faapipiiina. I le noatia ma le fai fuafua i tulafono uma ma se faasologa manino o gaioiga, o soʻo se metotia o le a aumaia ai iuga sili ona lelei. I le amataga, e aoga le suʻeina o faʻamatalaga o auala taʻitasi ma filifili se filifiliga talafeagai mo oe lava.

O lenei metotia e aʻafia ai le faʻalauteleina o dogwood e faʻaaoga ai lanu meamata. E gaosia i le taumafanafana pe a maeʻa le faʻalauteleina o vaotuusaga taʻitasi. O se tagata matua ola maloloina maloloina e le itiiti ifo i le lima tausaga le matua e tatau ona filifilia mo le tuueseeseina o mea e momotu.

Ua sola ese le taeao. Mai le paranesi e te manaʻo i ai, o le vaega pito i luga o le tipu e tipiina i le umi o le 10-15 cm. Faʻaaogaina se naifi malosi, tatou te faia le oti 1 cm i lalo o le fatuga mulimuli. Ona manaʻomia ai lea e le aufaʻamaumoa ona aveese uma laulaau, seivagana mo le pito i luga 2-3.

E tatau ona tuʻuina le taʻavale mo le tele o itula i se fofo na saunia muamua, o se faʻalauteleina o le tuputupu ae. A maeʻa le taimi, faʻamama le mea faigaluega i le vai malulu ma tuʻu i totonu o le kiona.

Afai o le tele o seleselega ua totoina, ona faatulaga lelei lea. Pe a ma le 3-4 cm. E tatau ona faʻaleleia lelei le eleele. A uma ona totō, fufuluina le palapala ile oneone papaʻu muamua na fufulu. O lona laulau e tatau ona tusa ma le 10 cm.

I le faaiuga o le galuega, e tatau ona e ufiufi mea uma i se ata tifaga. O se mamao e tusa ma le 20 cm e tatau ona tuu mai pito i luga o le seleselega i luga o le taualuga o le lauʻeleʻele. O tulaga o Greenhouse e manaʻomia ai le tausia o se tau malulu ma se vevela e tusa ma le 25 ° C. Aua le galo i le lumanaʻi e uiga i le faʻamalosi faʻamalosi ma le faʻasusu vai.

O le aʻa o le a fausiaina i le lua masina. E ono mafai ona faʻaitiitia le taimi o loʻo aʻafia ai pe'ā faʻaaoga nisi ituaiga o mea e faʻamalosi ai.

O le aʻa o le aʻa e faʻaalia ai le taunuu mai o pores o le faʻamaʻaina o fualaau. E taua le amata i se ata pupuu mo le pueina o ata i totonu o le fale koli, ma faasolosolo malie le faateleina o le taimi i aso uma. E tatau ona fuafua le vaitau i se auala e faʻamaʻapeʻa ai le moli tioata i le sefulu, atonu o le sefululua aso.

I se taimi mulimuli ane, e mafai ona totoina ni laau vao vao. A fai le suiga i se nofoaga fou, e fautuaina e fafaga faʻamaʻi faʻasamaʻi ma le vailaʻau. A maeʻa le tausaga, ona faia lea o se mea faʻapipiʻi i se nofoaga tumau o le tuputupu ae o le vao. Mo lea ituaiga galuega, e talafeagai uma le tautotogo ma le autumn.

O lenei metotia e mafua mai i le maualalo o le tuputupu ae o fualaau. Ae e fetaui lelei pe afai e fetaui i le fai togalaau pe leai foi se tele o le gaosiga o le gaosiga.

O lenei metotia e le itiiti ifo le umi, galue malosi ma le mamafa. O le fausiaina o dogwood mai le fatu, o fualaau aina e selesele i le autumn e ala i le aveeseina o le pipi mai le fatu. Ma mo le tausaga atoa o fatu o loʻo tuʻuina i totonu o se laufanua malulu faʻatasi ma le moa po o le vao. O le mea moni, e tatau ona e faʻafeinu vai i le meaʻai, puipui mai le faʻamamago. O le fusi lea e manaʻomia mo le saoasaoa o le tuputupu ae ma le faʻamaina o fatu.

O le isi metotia o lenei auala e ola ai e aofia ai le totōina o fatu fou i totonu o le tautau i totonu o le eleele. Chrysanthemum ua faʻateleina e le mataupu faavae lava e tasi. O le a tupu mai foi Dogwood i le tausaga. Ae i lenei tulaga, o le germination e mafai ona matua leaga ona o le le mautonu o tulaga masani.

O ponaivi o loʻo aoina mai fualaau aina e le o fua mai, o loʻo i ai le germination lelei.

O fatu o Dogwood ua faʻalolotoina ile eleele i le 3-5 cm. Pe a oʻo mai pine muamua, e tatau ona fafagaina ma faʻafeinu pe'ā tatau ai. E talafeagai foi le puipuia o totogo mai le afaina i le susulu o le la ina ia aloese mai le susunuina i laulaau ma le vave faamagoina o le palapala.

I le autumn, i le tausaga, o le a oʻo atu i le 15 cm le maualuga. O le a mafai ona latou totoina i se nofoaga fou o le tuputupu ae.

O fua muamua e aliali mai pe a mavae le 7-10 tausaga.

O lenei metotia e taua o le pala. E sili ona lelei i le au faifaatoaga i le faʻalauteleina o dogwood ma isi ituaiga o laau aina, laau. O le tele o vailaau o tui e mafai ona faia uma i le tautotogo ao faagasolo le gasologa o sua, ma mai le ogatotonu o le taumafanafana, pe a paʻu lelei le paʻu.

O le tuiina o dogwood ma le seleselega e masani lava ona faia i luga o ituaiga o meaola ona o le sili atu ona fetuunai i tulaga eseese masani ma le ola i le natura natura.

Tulaga talafeagai mo tui i luga o vao dogwood vao - 10-15 cm. Afai e faʻaaoga pepa faʻavae - 75-80 cm.

O le faʻatau, o lona uiga, o le nofoaga o le a tuʻuina ai le tui, e faʻapipiʻi tutusa. I le vaeluagalemu, o se lagona atuatuvale ua faia. Priva - o le pito i luga. E tatau ona i ai le umi pe a ma le 15 cm.

Ua saunia e pei ona taua i lalo:

  1. O le vaega pito i luma o le lumanaʻi e vavae ese mai luga o le fatuga e ala i se oti e le afaina. E tatau ona togafitia i le togalaau.
  2. O le vaega pito i lalo e tatau ona i ai se vaega e pei o le 4 cm le umi. E faia lenei mea e ala i le faaaogaina o ni vaega se lua i se mea e le lelei ona fofo.

Mo le tuiina o dogwood, e lua tausaga le matua e faʻaaoga.

I le taimi o le faapipiiina o le vine, e faʻapipiʻi lelei le tina o le sikiona i totonu o le malologa ina ia tumau ai pea le tipi i fafo. O le faʻasologa e afifiina i mea manino e tausia ai le fausaga. O le togavao e sosolo i le paluga o peat ma oneone i le nofoaga o le faapipiiina.

A maeʻa sea faʻavaega, e tatau ona tuʻuina dogwood i totonu o le greenhouse conditions, e lua vaega o le a vavave vave. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia se fiva. O le fusuaga faamanuiaina e mafai ona fuafuaina e ala i foliga vaaia o se mea fou, igoa, i luga o le nofoaga o tui. O lona uiga ua oʻo i le taimi e gafa ai le vao i totonu o le eleele avanoa ma aveese le faamaapeina.

E le gata i lea, o le a naʻo le mataʻituina ina ia mafai ai ona tipi pupu na tutupu mai le faʻatau. O lenei faiga e talafeagai e aloese mai ai i le fatuina o fua i luga o le vaega vao o dogwood.

O le auala pito sili ona faigofie e maua ai se laau fou o le faʻaleleia o laau. O lenei metotia e aofia ai le faʻasaina o eleele ma lala taʻitasi mai se togavao ua filifilia. A maeʻa lenei faʻatinoga, o le a tupu mai aʻa ma o le a tupuga mai ia vao laau.

E tatau ona filifili vavae po o lala, taʻitasi tausaga e lua, i luga o le vao i le tautotogo po o le amataga o le tautotogo. E ala i le lūlūina ma pipiʻi vave i latou i le eleele muamua na eliina eleele, faʻapipiʻi ma totoa latalata i le palapala. Fafasi i le eleele le vaega atoa o le pupu, vagana ai luga. E tatau ona paʻu ma siʻi luga, faʻamautinoa i se lagolago i luga. E masani ona manaʻomia le suāsusu.

Uluai amataga o laei o le eleele o le a faʻamautinoa ai le vave faʻapupulaina o pulupulu ma fualaau fou. Ua i ai nei i le tautotogo o le tausaga a sau, ua vavae ese ai laau vao vao mai le togavao tuai ma ua toe totoina i se nofoaga fou.

Ole faʻaaoga vave lea o le faʻaaogaina pe afai e manaʻomia lou suʻeina o se laau matua matutua i se isi nofoaga. E tasi le togavao ua vaevaeina i le tele o laau fou.

Faʻafouina e faʻaaoga ai le vaevaega e mafai ona faalua i le tausaga:

  • aʻo leʻi oʻo i le vave o le faʻapipiʻi i le amataga o le tautotogo;
  • ua leva le tautoulu.

O le aveina o se laau mai le eleele, ua faamamaina ai lala matutu. O le eleele ua aveeseina ma le faaeteete mai le rhizome ma ua vaevaeina le vao i ni vaega. O siama taʻitasi, faʻapena sauniuni e tatau ona iai se aʻa ma aʻa. I le faʻavasegaina o le rhizome, o vaega taʻitasi o le vao vao vao e faʻapipiʻiina i ona lava vaʻavaega, se mea e saunia lelei.

Soo se tasi o auala ua faʻamatalaina e avanoa ma e le faigata ona faʻatino. O le mea taua o le mulimuli i tulafono ao matauina le puleaina o le vevela, fafagaina ma filifilia le nofoaga sao mo le totoina o se togavao fou. Ma, i le mavae ai o se taimi patino, e mafai ona e mauaina se seleselega lelei o fualaau o dogwood e aoga tele.