Laʻau

Ficus e le faigata

Ficus O le totonugalemu o le totonugalemu o laau ma lau lanu lanu susulu. E le saʻo le lala o le lala, ma o le mea lea, e fai ai ni palealii, e tatau ona vavaeese le tumutumu ao lei amata ona ola i le tautotogo. E sili atu le tausia i le taumalulu i le vevela o le 8-10 ° C, ma e mafai ona faia i se nofoaga mamao ese mai le faamalama.

Creeping Ficus (Ficus repens)

I le tau mafanafana, e tuʻuina lelei i totonu o le la, i luga o le faletusi poʻo totonu o le togalaau, faʻafeiloaʻi le masani ona latou faʻasaʻo le la. E tatau ona faʻafeinu vaiititi, ae masani ona suʻeina.

Afai o lau laititi e ola laitiiti, ma o mea tuai e tautau ma o le a lanu samasama, o le mea lea e taʻu mai ai le le lava o meaai paleni, maualuga le vevela ma le ea malulu.

I le taumalulu, e masani lava e manaʻomia le fufuluina o lau o le mea mai le efuefu ma faʻamaʻi.

Ficus rubbery, poʻo Ficus elastic (Ficus elastica)

E tatau ona faʻapipiʻi i le oneone i oneone taʻitasi i tausaga taʻitasi, ma i le tau vevela, i le taimi o le alualu i luma o le tuputupu ae o le laau, e fautuaina le tuʻuina atu o luga o luga o le vai.

O faʻataʻitaʻiga e faʻapipiʻiina e ala i le faʻaaogaina o faʻasolosolo ma 2-3 laulaʻau poʻo ni fasi kati ma le laʻau e tasi. Latou te faia aʻa i totonu o fagu poo fagu vai o loʻo tuʻuina i luga o se mata la. E masani ona suia le vai. E mafai ona totō ni lapisi i totonu o tamai fagu i le eleele oneone, ma e lelei ona aʻa i totonu o se nofoaga mafanafana, susu.

Ficus benjamina (Ficus benjamina)

O fusi e pito sili ona mauaʻa i totonu o greenhouses.

O le mea pito sili ona taatele o ituaiga ia e lua-e pei o le elastica ma le australian. I totonu o potu, e mafai foi ona e totoina se mea e pei o se aʻei luga ma le paʻu.