Faatoaga

Ae faʻapefea pe afai e pauu i lalo o latou vae?

O se manulele lapoa ma ona vae malosi e foliga mai e faigata tele tagata taʻaalo. Ae o se manatu sese lenei - o faailoga muamua o le faamai ua faʻaalia i le mea moni o le a paʻu'ū mai i lalo vaefe. E masani lava o lenei faafitauli e faʻamautuina e ala i le faasaʻoina o mea sese i totonu o le pusa, ae o loʻo i ai tulaga o maʻi ogaoga. O le mafuaaga moni o le vaivai faʻatasi e mafai ona faʻamoemoeina e se fomaʻi.

Faʻapitoa o mea o loʻo i ai aʻano o moa

I le taimi muamua, fausiaina ma totoina manu felelei ua fuafuaina mo le tuputupu ae tele o le skele ma musele na pipii i ai. O le tele o mea e maua e faʻatasi ai ma se faʻatapulaʻaina o felauaiga ona o le tele o manulele i sikuea mita poʻo totonu o cages. Soo se suiga mai le tekinolosi o le taofia e lamatia ai se faʻalavelave i le vaega o le bronchopulmonary poʻo le skeletal.

O le faʻamaonia saʻo ole faʻamaʻi e mafai ona faia e se fomaʻi. E le mafai ona e tuʻuina atu i le manulele vailaʻau ma tui e aunoa ma se taimi atofaina.

O aʻafiaga nei e aʻafia ai le atinaʻega o musika-gaseke:

  • paleni taumafa o vitamini D, E, A;
  • lava mea e maua ai le calcium;
  • usitaia o le tau i le nofoaga o le taofia o manulele;
  • numera o tagata taʻitasi i sikuea mita e fuafua i tausaga;
  • manaoga tau tumama mo lafumanu.

Afai e pauu i lalo o latou vae ona o le le talafeagai o tausiga, e mafai ona toe fofo.

Faʻafefea ona ausia se paleni paleni o meaʻai o vitamini? E maua le vitamin D pe a aofia ai le suauu i le meaʻai ma fealuaʻi solo i le ea fou. O avetini o le Ultraviolet e fesoasoani i le fausiaina o se vaitamini lea e puipuia ai sisi. Faatasi ai ma le sili atu o le vitamini A, e pauu foi i luga o latou vae, e pei o se faaletonu. O le auala sili e faʻaitiitia ai le fiaʻai o le vitamini o le fafagaina o moa i le aso lona tolu ma le mutia lanumeamata. Muamua, o se vaega o loʻo saunia mai ai, ona mafai lea ona e nonoa brooms ma tautau. I lenei fomu, o le faʻaigoaina o meaai maloloina e avea ma faafiafiaga.

Faatasi ai ma le tuputupu aʻe vave o le ponaivi, o le mafuaʻaga e mafua ai ona pa'ū i lalo vae o le tagata i lalo o le ponaium. O le mea autu lea mo fale mo le selu. E mafai ona e maua mai i le atigi fuamoa, fuamoa ma penisina. O le tele o faifaatoaga moa e ofoina mai le moa fasi keke o le lime paʻu. O lona uiga ua uma ona teteʻa le paʻepaʻe, na tu mo se taimi umi ma mamae i se pakete. O le gaosiga o le limasefulu o le a gau ai le moa.

O le vevela e tatau ona lelei. E manaʻomia le 30 - 34 tikeri, ma i le masina e tatau ai 15. O se faailoga o moa e toʻa, toʻa. Afai e potopoto tamaiti i luga o se faaputuga ma feʻaʻei luga, e malulu. I le vevela, o le moa ua salalau atu i luga o se paleti, ma salalau ona apaau. E tatau ona 75% le faʻamamafana.

A faʻapipiʻi i luga o le fola, e tatau ona mago, pe a ma le 10 cm le mafiafia. Suia le pito i luga 2 taimi i le vaiaso, sili atu nai lo le leai. Chickens latou te maua ni faʻaopoopoga aoga i le lisi e oo lava i guano.

E le taliaina ni faʻataʻitaʻiga, ma e faʻaaogaina le vaalele. I le taimi muamua, o 18 moa ua teuina i totonu o le potu, ma faasolosolo malie le faateleina o le corral. E sefulu tagata matutua manulele i sikuea sikuea e masani lava. O le malamalama e tatau ona faʻalelei.

Ae faʻapefea pe afai e pauu i lalo o latou vae? Siaki pe afai e faʻamalieina tuʻutuʻuga o loʻo lisi atu i luga. Faia fetuunaiga.

E faʻafefea ona fafagu i luga o latou vae

O le faʻamaonia o aiaiga o le taofia o le faigofie lea, ma faʻapipiʻi le tino ma mea e manaʻomia e sili atu ona faigata. Afai e fuafua e le fomaʻi e leai se faʻamaʻi pipisi, e tatau ona e faʻafetaui le meaʻai. Afai e nonofo i lalo o latou vae, o le a le mea e fai e fafaguina ai? E tatau ona aofia ai i le faʻailoga taumafa meaai mo faʻatau. E tatau ona tuʻuina mai i aso muamua o le olaga mo le 3 vaiaso. O se paleni paleni, o vitamini o loʻo sau ma minerale o le a fesoasoani e faʻamautinoa le manaʻomia o le tino.

E tatau ona ave le tausiga i le tele o meaʻai e 'ai. O se tasi o mafuaʻaga e paʻu ai i lalo o latou vae le mamafa.

O le mamafa o le moa i vaiaso taitasi o le a faʻaalia ai pe faʻafefea ona latou faʻaopopo. E masani lava pe a maua se moa e tasi le masina ile 500-700 km ma se lua-masina-matua e tusa ma le 2 kilokalama, e le toe manaʻomia. Pe a faʻapipiʻiina i lalo, e paʻu i lalo o latou vae ona o le le faʻamautuina, ma o togafitiga e aofia ai le fesuiaʻiina o manulele i totonu o se potu televave.

I fualaau lanu meamata, e sili ona aoga le faʻaaogaina o laulaau. O lenei faʻaopoopoga o se vailaʻau mo moa, aua o loʻo aofia ai le tele o elemene taua. I le faaopoopo atu i ai, euphorbia, clover, alfalfa, plantain, laumei e aoga.

O nisi o tagata alolofa, pe a fai e tutu i luga o latou vae, filifili vodka mai auala e togafitia, mo nisi mafuaaga e fesoasoani ai. E toʻatasi le toʻotoʻo ua sasaa atu i totonu o le faai ma o le moa.

Faʻataʻi Faʻafitauli Brolera

O le faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi e sili atu ona lamatia i le taimi e paʻu ai vae i luga o vae o le Marek. O le siama e ulu i totonu o le tino i le aso muamua, ma lagona ai lona lagona i le masina lona lua. E pa'ū le moa i ona vae ona o le le faʻasalagaina o gaioiga. O le faʻamaʻi e maua ai le faʻalavelave popole. O le siama e tumau i totonu o le palapala mo le 16 vaiaso. E mafai ona e 'aʻai manu. O le aʻafiaga o le siama e faʻafouina ma e faigata ona suʻe se tui.

Afai ei ai se masalosaloga o se faʻamaʻi pipisi, ua faʻamaonia uma le faitau aofaʻi o le faitau aofaʻi o tagata faʻamaʻi:

  • chlortetracycline;
  • penisilini;
  • oxytetracycline;
  • chloramphenicol.

E fautuaina e faifaatoaga failaʻau afai e paʻu le vae i ona vae i le lua masina, e tatau ona faʻaaogaina mo aano o manufasi. A o togafitiga, o le a le maua e ia le mamafa, ma o le tofo o aano o manu o le a faasolo ina leaga.