Laʻau

Tausiga tatau mo le anthurium i le fale

Mo le amataga, o le anthurium o le a foliga mai o se laau faigata tele e tausia, ma o faila fugalaau e lava le poto masani ma le malamalama o le a mafai ona maua se auala e agai atu ai i se alii aulelei uiga ese. E talitonu o loʻo i ai se aoga aoga i tagata ma le siosiomaga, o lea e tatau ai ona e taumafai e ola i le fale.

Faamatalaga lautele o le laau ma ituaiga o anthurium

Anthurium e faʻaaoga i soo se tasi. O ituaiga eseese o le semi-epiphytes ma le epiphytes. O loʻo faʻaalia i se vavaega puupuu ma le i ai o aʻa aisa. O paʻu faʻamaʻi e fai ma lapisi eseese ma e mausali pe faʻatasi foʻi ma vaitusi i autafa.

Lea valiina i se lanu lanumeamata mauoa ma e masani ona lafoina i le vevela. O nisi ituaiga meaola e iloga i laulaʻau. Fugalaau fauina ni mea tetele i luga o se paʻu poo se pulu. O le taliga e "ufiufi" le laulaau, e iloa e se lanu lanumeamata. Fugalaau ua liua i fua susulu ma fatu. E tusa ma le iva selau ituaiga o anthurium ua faitaulia.

Anthurium mumu e uiga i lanu matagofie i totonu o se lanu mumu mumu. Pese-lapisi lautele "uʻu" se taliga o lanu paʻe samasama po o le kiona ma se manogi manaia.

Scherzer i vivo e tupu i Costa Rica. I tulaga o le potu, e sili atu le ola nai lo isi ituaiga meaola. O paʻu faʻamaʻi ua tuʻufaʻatasia ma se paʻu lanu samasama i luga o ni lanu moli ma lanu moli.

Mamalu e fetaui lelei i tuutuuga o le fale. O Petiole o loʻo faʻaalia i itu taua. O laupepa e iloga i vaʻavaʻai iloga na valiina i le lanu olive.

Andre - o se laau e iai lau lanu lanumeamata lanumoana, o foliga o se fatu. E mafai ona ola e oʻo i le tolu senitimita le maualuga. O ponuncles e umi, e valiina le lautele i le lanu mumu mumu, o nisi taimi e foliga mai. E le gata i lea, e mafai ona taua lenei ituaiga Andrianum.

Anthurium Scherzer
Mamalu
Andre
Princess Alexia
Red

Tausia ma tuputupu aʻe se fugalaau i le fale

Afai oe tausia lelei le fugalaau anthurium, e oʻo lava i tulaga faigata, e mafai ona e fuga. O a togafiti e te manaʻomia e fai mo lenei mea? Ina ia faia lenei mea, e tatau ona mataʻituina tuutuuga o loʻo faamatalaina i lalo: ia tupu se fugalaau i luga o le tino maeʻa o le palapala poʻo le fafagaina o nisi faʻamalolo, ona foliga susulu ai lea o le atrium, pei o se afi mumū.

Nofoaga ma moli

Lafoaia le malamalama e manaʻomialea e le o aofia ai avega masani o le la. Mo lenei mafuaaga, o faamalama o sasaʻe sasaʻe poʻo sisifo o le a avea ma nofoaga lelei mo le faʻatulagaga i le fale.

O le fugalaau e mafai foi ona tuu i luga o le windowsill o le faamalama i saute, ae ui i lea, o nisi puipuiga e ao ona matauina, aemaise lava, e taua tele le malulu o le laau e faaaoga ai se laupepa lanu, se ie puipui i luga o le faamalama po o le mata, aemaise lava i le taimi o le taumafanafana.

E le mafai ona e faʻapipiʻi tonu le fugalaau ile windowsill, ae tuu i luga o se fugalaau e tu i le mita mai le faamalama, lea e tapunia e tulle. O le faamalama i matu o le a le avea foi ma nofoaga leaga mo anthurium.

I le taumalulu, e manaomia e le laau se malamalama faaopoopo. Mo lenei mafuaʻaga, e faʻaogaina ai le fiva. O itula o le ao e faateleina i le sefulufa itula.

Eseese ma laʻau teuteu o le a sili atu le manaia ile windowsill i matu ona o le faapalepale faapalepale. Le leai o se malamalama o le a le faaleagaina ai le fugalaau, ae o le a aafia ai le fugalaau: o le a le sili atu le matagofie ma tele.

Mo le anthurium, e talafeagai lelei le faʻamalamalamaina o le malamalama

Valuga potu

Ua i ai faailoga o le vevela taua tele mo le atinaʻeina o le soifua maloloina Anthurium. I le tautotogo ma le taumafanafana, e ola i fua faatatau mai le luasefulu i le luasefululima tikeri, ma i le taumalulu - i le maualuga o le sefuluvalu.

Ae peitaʻi, mo le anthurium o Scherzer, e iai ni tulaga eseese e faʻavaeina: ina ia tuʻu ai fatugaʻo, e manaʻomia e ia se vevela leai se maualuga e sili atu i le sefululima tikeri. Faatasi ai ma le tausiga o isi ituaiga, i le faaiuga o Ianuari, o le siitia malie o le vevela e amata i faailoga masani o le tautotogo. Afai e le maualuga le vevela, o le a totogo le fugalaau i le taimi muamua.

O faʻataʻitaʻiga e afaina ai le fugalaau, o le mea lea, o le aʻafiaga o lenei vaega i luga o le fugalaau e le aofia ai.

Faʻatau inu

E manaʻomia e Anthurium le faʻaleleia lelei o le suāvai. I le taimi o le tuputupu ae (tautotogo ma le mafanafana), e susu ile a tasi i le tolu i le fa aso. E tatau ona lava le tele o vai.

Aua le faʻalagolago i faatonuga lautele mo le faʻamaina ma faia mea uma o loʻo faʻaalia: ia faia le vai e sosoo ai pe a maeʻa maeʻa le palapala ile palapala.

Afai e susu le kululu - ua vave tele le vai

O le tele o vai e pipiʻi i totonu o le apa e tatau ona faʻafefe. I le taumalulu, o le suavai e avea ma mea e sili atu ma e faʻaitiitia i le tasi i le vaiaso. E tatau ona taulai totoa i le lelei o le vai faʻaaogaina mo le faʻavaivai. E tatau ona mafanafana ma vaivai. E mafai ona faʻaaogaina vai puipuia.

Mo le fugalaau, o le suamalie tele ma le gasegase ogaoga e afaina, o le fetuunaiga o le taimi ole fafagaina e taua tele.

Faasaina e faaaoga vai malulu ma vai e iai le lime. Ona o le fafagaina i le lime vai, o lau o le anthurium e amata ona liu samasama. E mafai ona faamaluluina le vai malosi e ala i le faaopoopo o le apple cider vinegar poo le citric acids. O nisi o fai togalaau e faʻafefe ai le Anthurium ma le timu poʻo le faʻafefeteina o le kiona, ae o nisi fesili i aoga o lenei metotia ona o tulaga leaga o le siosiomaga.

Totogi e manaʻomia

I le natura masani Anthurium e ola i vaomatua o vaomatua ma le maualuga o le timuga. Aiseā, i tulaga le talafeagai, latou te manaʻomia foi le suamalie pe a tupu - i le maualuga o le fitusefululima pasene pasene.

Anthurium i totonu o se siosiomaga vevela suamalie

E mafai ona faʻateleina le suavai e faʻaaogaina ai ni metotia faʻataʻitaʻiina:

  • o le faigofie ma sili ona lauiloa: ia faia le suʻeina i aso taitasi o se laau mai se fagu moli. E taua le manatuaina o lena mea na o laulaau e laulauina, taumafai e aua neʻi pauu i fugalaau. Suavai e lafoaʻi i luga o faʻalavelave faʻaleagaina ma faʻateleina ai le vave faʻaumatia. Afai e tupu lenei mea, e vave lava ona aveeseina le vai mai fugalaau e faʻaaoga ai se paʻu lima;
  • o nisi o fai togalaau e sili e fufulu laulaau o anthurium i aso uma ma se ie susū;
  • i autafa o pusa laau o loʻo tumu i vai. E vaʻaia ma faʻafefe i luga o le laau;
  • e mafai ona tuʻuina le ulo i totonu o se fata ma le susu lapo, ona o aʻa ma alavai e le tatau ona oʻo i le susu;
  • anthurium fiafia i se mafanafanaO le mea lea, o vaiaso uma e faguina ai laʻau i se mafanafana mafanafana, pe a uma ona ufiufi le eleele i totonu o le ulo ma mea talafeagai (faʻafataʻitaʻiga, polyethylene). A maeʻa lenei faʻatonuga, ona tuʻu ai lea o le laau i totonu o le faletaele mo sina taimi, ma o lau e matua maeʻa, ona toe foʻi lea i se nofoaga tumau;
  • gafatia ma se laau ufiufi i moss sphagnum susu. E mafai foi ona tuu faataamilo i aʻa o le laau. O lenei faʻatinoga o le ai ai sona aafiaga aoga i luga o aʻa aisa o le laau, lea e matua afaina i potu e maualalo le maualalo.

Laʻei pito sili

I le vaitau o le alualu i luma tuputupu ae ma atinae, Anthurium ia mautinoa e fafaga faalua i le masinafaʻaaogaina o mineral ma organic fertilizers. Ia Mati ma Aperila, ua fautuaina e faʻatau faʻatau faʻamalosi mo laau teuteu teuteu, ma mai ia Me seia oo i Setema - mo fualaau teuteu teuteu.

O le aofaʻi o faʻamaʻi faʻamalosi ua ave e afa e pei ona faʻaalia ile faatonuga.

Ina ia tausisia le vaivai, e faʻaaogaina laei pito i luga. I le avea ai ma fugalaʻau, e mafai ona e faʻaaogaina le faʻafefeteina o moa.

Vaʻa ma le eleele filifilia

O le eleele e saunia faʻapitoa pe faʻatau i faleoloa, filifilia le eleele mo le faʻafefe. E faʻafefiloi le faʻafefiloi mai le eleele palapala, humus, peat ma le oneone i se fua faatatau o le 1: 2: 1: 0.5. Cones, moa, piliki piliki po o se malala e faaopoopo i le eleele. O nei vaega e manaʻomia e tuʻuina atu ai le paipa o vai ma le faʻaogaina o le ea.

O mea leaga e faia i le sefulu i le sefululima pasene o le aofaʻiga o palapala. Anthurium sili le fiafia ile eleele ma faailoga o le pH - 5.5 - 6.5.

Vaega eleele mo anthurium
Faʻafefiloi palapala eleele ma vailaʻau faʻapitoa

E taua le filifilia o le ipu saʻo mo anthurium. Ua totō le laau i totonu o se mea lapoʻa mafolafola. I totonu o se ipu lapoa ma lapisi, o le a le faʻamavaeina ai fugalaau, ma i totonu o se mea laitiiti o le a ia faʻatuina aʻa.

A filifilia se ipu e pipii i le tulafono lautele: vai fou taitasi e tatau ona lua ile senitimita le lautele le lautele nai lo le taimi muamua.

Faʻafefea ona vaʻaia

O faʻataʻitaʻiga talavou e totoina tasi i le lua tausagama laau matutua tolu tausaga uma. O le suavai aupito sili ona lelei mai le uamea faateleina po o isi mea o loʻo faataatia i le pito i lalo o le ulo. O se vaega o le sphagnum moss poʻo le niu niu ua tuʻuina i luga o le alavai.

O le isi vaega e aofia ai se paluga faʻapitoa na saunia. Ua aveese le Anthurium mai le fagu tuai ma se masini eleele. Ina ia faafaigofie le faagasologa, o le eleele e susu. I le mea e gata ai, o le eleʻele o le eleele ua lūlūina mai le eleele tuai ma tuʻu i totonu o se koneteina fou. O le mea e tupu mai i le va o puipui o le ulo ma le paʻu oneone ua tumu i le eleele.

I le taimi o le totoina, ua totō le laau ina ia leai se aʻa i luga ma e le amata ona malogo. O aʻa uila e ufiufi i masi susu e aloese ai mai le faʻamago.

Faʻafouina

Anthuriums oe ua oʻo i tausaga patino, leiloa o latou uiga teuteu. Lafoaʻi ifo lalo ma fano ai le ogalaau. O le fugalaau e laʻititi, ma o nisi taimi e maeʻa ai. O le a le mea e fai i se tamaʻitaʻi matua tuai? E tatau ona toe faʻafou. O lenei faiga e faʻatinoina i le taimi o le gafa.

E tolu auala:

  1. aʻa aʻa. O le pito i luga o le laau o loʻo afifiina i le galu ma faʻatali seʻi oʻo ina tupu aʻa. Ona tuueseese lea o vavae ma toto i totonu o se ulo.
  2. taʻavale apical vavae ese i aʻa aisa ma totoina i totonu o se fague aunoa ma le faʻalauteleina o le laina, ae tuʻuina aʻa i le eleele;
  3. e mafai ona e tupu aʻa o le au i le vai e ala i le tuʻuina i totonu o se atigipusa vai. O lenei metotia e i ai se toe toso i tua: o le totogo e mafai ona pala i se siosiomaga malulu.
Otioti faʻasolosolo faʻasolosolo ma aʻa

O laau matutua e maua ai se laititi talavou ma maloloina faʻaaogaina polishing. Laʻau lapopoa o le anthurium e togafitia i le suavai faapitoa poʻo poli o le arosol e faʻatau atu i faleoloa faapitoa. E tele na ituaiga o oloa i luga o le maketi.

Latou te le gata ina faaopoopo le susulu ma le matagofie, ae puipuia foi le laau mai meaola faalafua ma faamaʻi, faia ai se pa puipui le vaaia i foliga o se ata tifaga.

O nei meafaigaluega e faʻaaogaina, faʻamalosia lelei lava i faatonuga. O laʻau e sosolo i pulumu pe solo le lima.

Tofiga

Anthurium faʻapitoa i le tele o auala: vaevaega o le aʻa, tipi, aʻa aisa ma fatu.

Vaevaega vavae

O se tupupu talavou ma se aʻa e vavae ese mai le tina tina ma totō i totonu o se pusa eseese, faaaoga tulafono uma mo le filifilia o le eleele, potopoto ma le totoina.

O le Anthurium e ave i fafo o le ulo ma aʻa
E tipi le Rhizome i seleulu faʻapipiʻi
Vaevae vavae sauni e toto

Laʻau

O pito pito i luga o 'ie o le a vavaeina e pei o le tipi. Ua totoina i totonu o ni koneteina laiti ma faia ai ni lauʻeleʻele, e ufitia i se fagu poʻo se ato. I se auala talitutusa, o le toe gaosia e tupu i le faʻaaogaina o aʻa o le ea, o le aʻa e vavaeese ma le vaʻaia ma tuʻuina i totonu o le greenhouse conditions, lea i ni nai masina o le a amata ai se anthurium fou.

Totoina ma le faʻaaogaina o le anthurium

Fatu

Le faʻamalosi fatu mea sili ona faigata. Ina ia mafai ai e se tamaititi ona faia i luga o le anthurium, e faia ai le paʻuina o mea. I le faʻaaogaina o le sipuni o le cotton, o le pollen mai le tasi fugalaau e faʻafeiloaʻi i se isi.

A maeʻa le tausaga, o le a totoina e le laau le fua e maua ai fatu. E togafitia i latou i se vaifofo o le paluga faʻasalalau ma tuʻuina i le eleele ua saunia, faʻapipiʻiina i luga.

O le ulo e ufiufi i se ata tifaga e fausia ai se gaosiga o le greenhouse. Pe a tupu se totogo ma laulaau muamua e aliali mai, ua totoina i totonu o se pusa tumau.

Anthurium fatu ao lei selesele

Maʻi ma meaʻai

Le tausiga le lelei e faaosofia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi ma foliga o meaola faalafua. O le Anthurium atonu e ono aʻafia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻafuaseʻi:

  • anthracnose. Tigā: o laʻau ma lau o loʻo ufiufi i lanu enaena, ona palalaʻau lea o laulaʻau ma mago, ua mate le laau. Metotia o le puleaina: e faʻamamaina vaega ole pisia, faʻapipiʻi le anthurium i le "Oxychoma" poʻo isi faʻamaʻi;
  • lanu paʻepaʻe. Faailoga: o laʻau maualalo maualalo o latou lanu ma e aʻafia i se paʻu paʻepaʻe. Metotia o le puleaina: faʻaaoga fualaau faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, o le Oxychom ma le Bordeaux paluga;
  • spider mite, fuainumera iniseti, thrips. Metotia o le puleaina: acaricides ("Aktellik", "Akarin") ma iniseti ("Aktara", "Biotlin").
Anthracnose Anthurium Leaves
Spider mite i luga o laupepa
Shield

Fuga o anthurium

O le laau toto e oso pe afai e sulu i le vevela o le sefululima i le sefulu ma le ono tikeri. E mafai e Anthurium ona fiafia oe i fugalaau i le vaitau o le taumafanafana. O nisi o fatu laau e fuga i le tausaga atoa. E tasi le fugalaau e teu i luga o le laau mo le masina ma le afa.

O fugalaau fugalaau ua aveeseina e taofia ai le fatuina o fatu, lea o le a aveesea ai le malosi o le laau.

Fuga o anthurium tuusaʻo tuusaʻo ma le usitaia o aiaiga talafeagai o le taofia. Atonu e le mafai e se laau ona fuga lau fugalaau pe afai e tupu i se pusa tele, pe afai e le o matauina le malamalama, vevela, feinu, susu ma isi mea e tausi ai.

Fuga o anthurium

Ina ia fuga mai le fugalaau, e tatau ona e tausisia le puleaina o le vevela i le taumalulu - leai se maualuga e sili atu i le luasefulu tikeri.

O le taimi e moe ai, lea e tusa ma le lua i le tolu masina ma amata i le faaiuga o le tautoulu, e tatau ona tuʻuina atu, o isi fugalaau e mafai ona fai atu faʻafeiloaʻi. Afai e mumusu le anthurium e fugalaau fugalaau, e tatau ona e fetuunai le fafaga: e le mafai ona e faʻatumu le fale ma faʻafefe.

I tulaga uma e lua, e le mafai e faʻatali ona faʻatali. Afai o le ipu mo le laau e telē tele, o le anthurium ua totoina. Aua nei galo e uiga i laei pito i luga ma palapala, lea e tatau mo le laau. Afai e mataʻituina aiaiga uma o le taofia, o le aneturium o le a toe totoina.

O le Anthurium e taua o se fale faʻapitoa, e pei o soʻo se isi fugalaau, e manaʻomia ai le gauai atoatoa mai le fafie.