Fale taumafanafana

Fugalaau teuteu i fugalaau (ma le ata)

Fugalaau i totonu o ipu ma a latou mea e fai o se avanoa ma le fesoasoani a laau e sili ona masani ai e fausia ai se siosiomaga o le mafanafana ma le mafanafana i soo se potu. O vailaʻau tuʻuina e mafai ai e oe ona foia le tele o faafitauli e feagai ma le mamanu, teuteuina o se potu faapitoa. Faʻaauau le matamata i le ata o fugalaau fugalaau i luga o lenei itulau e faamanino ai e mafai e sea fofo ona faʻamalo lelei mea sese o loʻo i ai ma faʻamalosia lelei.

E le mafai ona faafitia e faapea o se laau lauiloa e tatau ona i ai se nofoaga i totonu o se isi vaa e mafai ona faia se fausaga talafeagai mo ia. Ae o fale masani masani ile fale e le o se mea e le mafaamatalaina, ma mo i latou o le fugalaau i fugalaau e maua ai le tele o tulaga lelei.

E i ai ituaiga uma o auala e faʻafefiloi ai ipu i se vaega. O le tuufaatasiga e mafai ona faʻasaga pe faʻasolo. E faigofie lava ona tu latalata i tafatafa ane, pe mafai foi ona faʻapotopoto faʻatasi i se mea faʻapipiʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, o se faʻatoʻaga telefoni poʻo se palanikeke tele. I le vaitaimi o Victorian, na faʻaaogaina ai ni faʻataʻavale mea e tele ituaiga, e aofia ai tusi tulimanu iloga, e faʻaputu ai ipu. O nei tootoo na o atu i vaega o aso anamua.

Laʻau e mafai ona tauagafau pe faʻaalia se lanu o lanu - e leai ni tulafono maʻaleʻale. O auala faʻavae ma ituaiga o ulo e mafai ona faigofie ma faʻamaoni moni. O le sini autu o le fatuina o se pot pot, o le faia lea o se vaega o le potu e sili atu ona manaia ona o le lanu vevela.

Mea teuteu ipu

I le faʻaaogaina o se mamanu faapitoa o fugalaau fugalaau, e mafai ona e tuʻuina lelei faʻasalalauga ma faʻaopopo se paʻi o le fiafia i se mamanu o potu ua uma ona iai. O se vaega taua o le pot potopotoga, o laau ma pusa e fausia ai se tasi se tasi, lea e masani lava ona i ai le aoga o laau taʻitasi i ona tuaoi. E mafai ona faʻaitiitia le faʻamalamalamaina, o se faʻaopoopoga i le malulu o le ea poʻo se tapulaa o le tuputupu ae.

Faʻasagaga kulupu: faʻaletonu e mafai ona natia i le vaega. O faʻalapotopotoga faʻataʻamilo i totonu o se potu e masani ona faʻaleagaina i le gasologa o le taimi. O laʻau maualalo o nisi o meaola, e pei o le croton, e mafai ona pau ona o le ea. O fautuaga o laʻau pama ma le dieffenbachia, e susunuina i le la susulu, e tatau ona aveesea. E le gata i lea, o laʻititi laʻititi i luga o tafaʻi umi e masani ona tuʻuina atu i le laau se foliga le lelei. Atonu e iai foi se lagona o le leai o se mea mai se tasi itu. O nei mea ma isi faaletonu e le maalofia - o le fofo o le aoina mai o laau i totonu o potopotoga kulupu, lea o loʻo faʻapipiʻi ai le pito i lalo ole pu, tipiina laulaʻau ma uumi uumi.

I se kulupu, e sili atu ona faigofie ile tausiga o togalaau. O le masani o le tausiga o le tele o laau totō faʻataʻamilo i totonu o le potu e aofia ai le alu ese mai le ulo i le ulo. A faʻaputuina ia laau i totonu o se potopotoga, faʻaaogaina se suāsusu poʻo se sprayer e sili atu ona talafeagai. E le o se lavelave tele lea o taimi ma taumafaiga, ae o loʻo i ai isi punaoa o le taimi faʻaola. O mea vaivai, o le tasi itu ma le faʻaaogaina o fualaau aina i totonu o potopotoga eseese e manaʻomia ai le faʻamalosi, ae i le kulupu e mafai ona lagolagoina i latou eo latou tuaoi maualuluga. I le faaopoopo atu i ai, o le galuega o le faʻasalaga faʻapuʻupuʻu o lanu enaena o lau ma isi vaivaiga i le kulupu e le talafeagai, talu ai e tele isi lau e mafai ona ufiufi ai nei le atoatoa.

I totonu o le kulupu, e totoina lelei ai laau. Ua faʻamautuina e tele togalaau e manuia mai le i ai i se kulupu i tafatafa o isi, pe a faatusatusa i le tuputupu ae i le vavae ese. E masani lava o lenei mea e faʻamatalaina i le mea moni o se microclimate faapitoa ua faia i le vaega. O le faʻaleleia o le susu mai laulaau na faʻapipiʻiina talu ai nei ma le sasaa atu o le faapalaga i totonu o ipu o loo siomia e faʻaleleia atili ai le manogi. O lenei siʻitia i le faʻamamafana e fesoasoani i le faʻaitiitia o le faʻamamaina ma le vevesi o laʻau o mea e fiafia i le susu e pei o faʻailoga e tatala ai.


I totonu o se kulupu, o laau e foliga lelei. O se fagu e iai se laʻau matagofie e mafai ona tu toʻatasi, pe mafai ona faʻavaeina ma isi. I totonu o se kulupu, o lea ituaiga o laau o le a fausia ai se nofoaga tutotonu faʻalauiloa. O le tele o laʻau laiti ma le laʻau e leai se maualuga maualuga o le lalelei o mea faitino, ma pe a oʻo ina matutua i latou, e foliga mai e le mafaamatalaina. Ae i totonu o le pot potopotoga, latou te mafai ona faia ni galuega se tolu lea e matua faateleina ai le matagofie o le vaega atoa i lona atoaga. E mafai ona latou faʻatumu avanoa lanu meamata i le va o ipu ma le avanoa i luma o faʻamatalaga iloga o laau. E le gata i lea, o le fuga o se laau totō e mafai ona teuteuina lelei le mea na faia. O laau tetele e faamaluluina le pito i luma o pusa i le pot pot.

Tuufaatasiga o laau totō ma fugalaau ma a latou ata

E mafai ona faia faʻasigaga o laau totō i fesuiaiga eseese ma faʻapotopotoga. E mafai ona faʻaaogaina se faʻasologa masani o fugalaau palu i soo se potu, ae mo se faʻavaega faʻataʻitaʻiga, poto masani ma le poto atonu e manaʻomia.

I le isi, e mafai ona e vaʻai i le tuufaatasiga o laau totō i le ata, o loʻo faʻaalia ai pe faapefea ona faʻatulagaina:



Faʻatulagaga faʻavae. O le kulupu masani o se faʻaputuina o laau toto i ni ipu eseese e tuʻu latalata i le tasi. I totonu, o le mea autu e sili ona manaia o laau toto, ae le o pusa. Le faia o se pottery group e foliga mai e faia e se tagata teuteu faʻapolofesa, faʻaaoga faʻaaogaina taʻiala taʻiala. I totonu o le vaega i luga o autu o le mamanu lelei, e te maua ai se manatu e uiga i mataupu faavae o le fatuina o fatuga, ma i le vaega i le fuafuaina o le nofoaga mo laau e uiga i le tulaga sili mo i latou. Ma o lenei ua oʻo i le taimi e mafaufau ai e uiga i le filifilia o ipu mo le kulupu - o le a fesoasoani lea i le vaega i koneteina talafeagai. O le tele o ituaiga lanu, lapoa ma foliga o le a faʻaumatia ai le potopotoga kulupu masani.

Ua oʻo i le taimi e maua ai laau. Filifili le tolu poʻo le isi numera numera o laau. O laau uma i le vaega e tatau ona i ai manaoga tutusa mo le vevela ma le malamalama. O le tele o elemene eseese ma mea lanu e tatau ona i ai. O laau totō e masani ona filifilia mo se faʻavae tumau ma nisi o fualaʻau fugalaau e tuʻuina ai le lanu i le tuufaatasiga.


Faʻavaega o le tuufaatasiga. Afai o le vaega o le paluga o le a na o le pito i luma ma luga o itu e mafai ona vaaia, ona, e tusa ai ma le tulafono lautele, o laau tetele e tatau ona i tua, ma laiti i le pito i luma. E tatau ona aloese laina saʻo - mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaititia le maualuga o tua o itu ma tuʻuina atu eseʻesega maualuga e fatuina ai se lagona o le gaioiga. O le lautele o le tuufaatasiga o se mataupu o le tofo patino; o le uila tulaga ese e lauiloa. Afai o le tuufaatasiga e tatau ona maimoaina mai itu uma, o nofoaga maualuga e totō i le ogatotonu, o loʻo siomia ai i latou i laau laiti. Ma le isi, e tatau ona solia lenei faiga lautele ina ia maua ai le malosi.

Se lapataiga itiiti. Atonu e le o se fouvalega o ituaiga lanu eseese, foliga ma mea lanu o le a maua ai lau kulupu kulupu ma se tagata tomai faapitoa. O faʻasagaga na faia e le au fai fale e masani ona taofiofia ma e mafai ona aofia ai lau lau teuteu.


Vaega faʻatau. E i ai taimi e faia ai e le au faifaʻatasi ni potopotoga tetele ma le faʻaogaina e tumu i laau matagofie i ni koneteina tulaga ese. Ae o le tele, ituaiga ma le lanu o laau totino e le o vaega autu ia o le potopotoga o potopotoga. E na o le lua lava tulaga manaomia.

Muamua, e faʻaaogaina pusa o le itiiti ifo ma le lua tulaga maualuga - o lenei mea e maua ai se lagona o le voluma. Lua, o le filifilia o ipu e le itiiti ifo lona taua nai lo le filifilia o laau - i le tuufaatasiga o nei vaega uma e tatau ona teuteu.


Mea totō o se tasi lea o elemene autu. I le tuufaatasiga o loo faaalia i luga, o le ogalaau pito i tua e aofia ai le pama, lea e sili atu le maualuga nai lo isi laau. E mafai ona totōina laau iti e ala i le siiina i luga o poloka laau i lalo o le ulo. E tāua tele le tuʻuina atu i luga o lenei laau pito i luga le tele o mea teuteu. O le potopotoga pito i lalo o loʻo i ai se faʻalaʻau totogo, lea e suia pe a fuga fugalaau. O se laau lauiloa e tupu i se tasi o vaʻa ogatotonu, ma o ona togi e paʻu fua i lalo o le tuufaatasiga.

Vaega o fagu

O se potopotoga i se paʻu paʻu papaʻu o se auala sili lea e tupu aʻe ai na laau e manaʻomia le maualuga o le faʻamamafana ile potu vevela. Afai e le lelei le ola lelei o violesa ma tochids, taumafai e tuu i luga o se fata maa. O le maualuga o le fata e tatau ona tusa ma le 5 cm. Afai o le fata o le ai ai i luga o le windowsill, ia mautinoa e le tele le manaia.

Tuu le 3 cm o tamaʻi maa i le pito i lalo o le fata. Laʻau kulupu i luga o lenei faʻafanua.

O se nofoaga lelei mo se tamaʻi fata i luga o se fale puipui i lalo o le windowsill. I lalo o nei tuutuuga, o le suamalie o loʻo siomia ai laau i le taumalulu o le a faatolu ona maualuga. O le faʻasalaga o se mea faigofie - e mafai ona tafe saʻo mai le vai mai ipu i totonu o le fata. O le maualuga o le vai e le tatau ona tu i luga atu o le papa o le maama.

Fugalaau fugalaau i totonu o ipu

Fugalaau fugalaau e mafai ai ona fausia ni tuufaatasiga i ni fuafuaga eseese. O fugalaau fugalaau fugalaau e sili ona fiafia i ai i totonu o mamanu totonu.


O le mea e faʻasaga i luga e mafai ai e oe ona faʻataʻitaʻi le maualuga o le taualuga i le potu ma lanu meamata pito sili ona le mafaamatalaina. O vaega pulu e toetoe lava o taimi uma e taofiofia ai. Ae ui i lea, e faigofie ona e faʻapipiʻiina se mea faʻapipii e mafai ona foliga manaia. O le aganuu masani o loʻo faʻatusalia e se tulimanu tulimanu ma se fagu i luga o fata taʻitasi.


I ia tulaga, e tasi le ituaiga o laau lanu lanu eseese o loʻo faʻaaogaina, faia o se koluma o laʻau poʻo fugalaau. Ina ia fatuina le aafiaga lava e tasi, e mafai ona faʻaaogaina se faasologa o ato tautau faʻatasi. O se uʻamea poʻo se laupapa faʻavae ma ipu ile maualuga eseese e faigofie i le feaveaʻi.

Faatulagaga fugalaau o totonu o fale i totonu o ipu ma a latou ata

O fugalaau i totonu o ipu e mafai ona tuʻufaʻatasia uma le lanu po o le tele o le fuga. O le tele o fugalaau o togavao o loʻo faia i se auala e ausia ai le faʻaauau pea ona fuga i le gasologa o le tausaga. E manaʻomia tele togafitiga faʻapitoa i totonu o fale, aemaise lava le toe faʻaalia i le taumalulu ma le ofutino sili ona lelei.

O mea o loʻo mulimuli mai o loʻo faʻaalia ai ni mea faʻapipiʻi i totonu o le ata, lea o loʻo faʻaalia ai le tele o auala e mafai ai:



Toa vaega e tasi. O potopotoga tetele e tolu e sili atu ona lauiloa e pei o fugalaau faʻapipiʻi o lenei ituaiga - o se faaputuga o fugalaau matagofie i laʻau eseese. O nisi tagata mamanu, e aunoa ma se mafuaaga, talitonu o lenei mea e sili atu le manaia o se auala e faaaoga ai totonu o laau. E moni lenei mea pe afai e faʻaaoga sese se vaega lanu eseese i totonu o se potu ma se mamanu mataʻutia i luga o le kapeta, pepa, ata vali, ma isi. I totonu o se potu faigofie, e ui i lea, e mafai e se vaega o tagata lapopoa ona faʻamalosia le siosiomaga.


Vaega faʻataʻavalevale. O le elemene autu o le laʻau laau. Ina ia faʻamautinoa le tele o lanu meamata, ia faʻaaoga laau totő ma pine ma laulaau atoa. Ina ia teuteu le mea e mafai ai, e mafai ona e aofia ai nisi o laau totō ma fugalaau pastel, ae o le susulu ma le eseesega e tatau lava ona masani. O foliga foliga muffled foliga foliga lelei i luma o le pepa taamilosaga po o puipui; e iai foi se lagona filemu pe a tuu i tafatafa o mea lanu meamata lanu meamata.


Tasi le lanu. O lanu lanu po o papaʻe ma fugalaau fugalaau mai i se ituaiga o tausaga taʻitasi e lauiloa i nisi o Europa. E ui i le mea moni o lenei mea masani i le avanoa, e mafai ona seasea ona maua i totonu o le fale ia vaega o le monochromatic, seʻi vagana, o le mea moni, o se seti o laʻau teuteu. O se tasi o mea e sili ona lauiloa i totonu o fale, o se laʻau e tasi-lanu i totonu - o se pesini e tumu i le samasama laffodils po o vili piniki.