O le togalaau

E faʻapefea ona totoina ma tausi le paʻu pele i le totonugalemu o Rusia

I luga o togafiti a le aiga, i togalaau aina, e mafai ona e maua ni laau e iai fualaau aina e pei o plums - cherry plum. O se faleteuoloa moni o mea aoga, vitamini. E i ai le aʻafiaga toto ma le faʻaleagaina. O fua e faʻaaogaina fou, faʻaaogaina mo le faʻasaoina, faʻamaisa, viliina, faia o sau, faʻaoga. Mafaufau i auiliiliga pe faʻapefea ona totoina lelei ma tausi le paʻu pele i totonu o Rusia.

Faʻamatalaga

Cherry plum - o se laau fua, ua manatu o le muaʻi muamua o le fale. E mafai ona tasi le paso pe iai foi ni atigipese i le taimi e tasi. O se laau umi, e oʻo i le 3-13 mita le maualuga. E i ai se aʻafiaga o aʻafiaga, e le o loloto. O le mea lea, e sili ona lelei le totoina ma ola i le mea e taoto ai le eleele i le maualuga ma le afa ma le lua mita. O le totōina ma le tausiga o paʻu pele i le ogatotonu o loʻo faigofie, aua e talafeagai lelei i totonu o tagata faʻatoʻaga faifaatoaga.

O le pine lala e amata ona fua vave, i le tausaga talu ona totoina, o fua muamua e aliali i luga o se laau talavou. Ma a mavae le tolu po o le fa tausaga, ona amata lea e le laau ona fua mai se fua tele, e oo atu i le 40 kilokalama ma le tasi pelemu pele. O fua o fualaau suamalie, suamalie, suamalie ma suamalie pe o le meli o lanu eseese. O le ponaivi, e pei o se tulafono, e matua le vaeluaina.

O le faʻaleleia o paʻu laʻau e tupu i le tautotogo, afai e faia lenei mea i le tautoulu, e mafai ona magoto ma mate.

Cherry plum, o se aganuu i saute, e faʻaalia i le maualuga o le vevela, aua e tupu uma i le ogatotonu ma i le itu i mātū. O le lelei o lenei aganuu o:

  • gaosi oloa: i le 2-3 tausaga talu ona totoina, mai se laau e mafai ona e aveesea mai le 15 kilokalama o fua;
  • amataga vave;
  • tetee i le lamala, lelei le faapalepale i le vevela maualuga;
  • maualuga le malosi o le kiona, e mafai ona ola i itulagi e paʻu ifo i lalo ifo o le 30 tikeri;
  • tupu i luga o soʻo se palapala eleele;
  • tetee atu i faamaʻi ma meaola faalafua;
  • foliga, teuteu, aemaise lava i le taimi o le fugalaau.

Faatasi ai ma vaivaiga o:

  • o le tele o ituaiga o pulu pelele e faʻaleleia e le tagata lava ia, o lona uiga o loʻo i ai se manaʻoga mo le totoina o faʻalapotopotoga faʻapitoa e avea ma pollinators;
  • o se vaitaimi puupuu malolo, i le faaiuga o le taumalulu, e le maua ai le teteʻeina o le pulu fualaʻau;
  • amataga vave o le fugalaau, ona o lea tulaga o loo i ai le taufaamatau o le oti o le seleselega i le lumanaʻi ona o le tautotogo.

O se faʻaaliga iloga faʻapitoa o le paʻu peleni o lona gafatia e faʻafefeteina i aganuu eseese, mo se faataitaiga, apricot, cherries, peaches, plums ma cherries. O lenei meatotino e mafai ai e tagata faʻatoʻaga ona atiina ae ituaiga fou uma o siaki pauna.

Laʻau faʻapipiʻi pine

Ina ia mafai e le laau ona mauaa ma avatu se seleselega tele, e tatau ona e iloa pe faapefea ona totō lau paʻu peleti i le tautotogo. Muamua lava, e tatau ona e filifilia fatu saʻo, e pei o na na maua e ala i le tipiina po o le faʻaleleia e pulu, latou te vave aʻafia ma fetuunai lelei.

Afai na e faʻatauina se fatu laau i le taufaʻaiuiuga o le autumn, e tatau ona e eli i luga o le mauga i le togalaau.

O le mea muamua e mafaufau i ai mo le tausiga ma le faʻatoʻaga o le peleni pulu e saʻo ma e le mafua ai ona faigata o le manaʻo e te le totoina i le eleele. E le fiafia le paʻu lala i lenei palapala, e amata ona afaina ma vaivai. O fua o le lua tausaga, pe a ma le maualuga le maualuga ma se aʻafiaga o aʻafiaga, e sili ona lelei aʻa ma muamua ona fua mai.

E tatau ona totō poloka paʻu i totonu o le la, malamalama i le la, puipuia mai matagi malolosi. E ui i le malosi e ola ai i le palapala o soo se ituaiga, o loʻo iai pea le palapala ma le loams.

Afai e te totoina ni laau popo i le taimi e tasi, ia e mamao ese le 2.5 m i le va oi latou, a leai o le a leai se avanoa e toto ai le laau. A uma ona totō se paʻu pele i le tautotogo, e nonoa laau laiti i pine ua faʻapipiʻi lata ane. E tatau ona totō laau palama i le amataga o le tautotogo aʻo leʻi faʻafefeteina le taamilosaga. E sili ona aloese mai le mamafa, ma le susu.

O le totōina o pulu fualaʻau i le tautotogo ma fualaau e pei ona taua i lalo: e te manaʻomia e eli se lua ma le lautele ma le loloto o le itiiti ifo ma le afa mita, lea e tatau ona tumu i le faʻafefiloi o vaega tutusa o turf ma humus.

Tausiga

E le o mamafa le pulu penisini e alu ese. A uma ona totōina, e tatau ona tipi le laau, faʻafeinu i le fua o le tolu po o le fa pakete mo taʻitasi. I se tau vevela i le vaitau o le tuputupu ae, o le suavai e faia i aso uma e sefulu. Afai e totoina le paʻu cherry i itulagi ma ogaoga malulu ma fulu malulu, o le poloka poloka e ufiufi i le taufaʻaiuiuga o le autumn ina ia le malolo le aʻa.

O luga o laei e masani lava ona maua mai le vevela ma le faʻamalolo, ma e le masani ona fai - phosphate. O le fafagaina faapenei:

  • i le tautotogo - o le muamua eletise;
  • ao faia le ovaries - o le eletise lona lua;
  • ogatotonu o Iulai: vevela i le faʻapa.

E le gata i lea, e tatau ona e:

  • masani ona veleina le lio;
  • i le vai;
  • teu siel plum;
  • ia faia togafitiga puipuia ma iniseti mai meaola faalafua ma faamaʻi.

O le pine lala o se laau e vave ona ola ae o le malosi o le mauaina o le maualuga, ma a uma le fualaau aina, amata le tele o le pale. O le mea lea, o le teuteuina o le plum plum o se auala talafeagai mo lona fausiaina ma le umiaina o le laau i le saʻo saʻo. Latou te tipi ina ia leai se lala ma ni manoa i le eleele i le paranesi muamua, o le ata e masani ona aveese. E tatau ona tatipuni i le faaiuga o le taumafanafana le fuʻaina o laau.

E tatau foi ona teuteuina le teuteu o le pine lala ina ia tumau ai le malosi o le skeletal. O le mauaina o le tele o le ogalaau maualuga, o le afa-skeletal tree branches o loʻo faʻaalia, o faʻaitiitia o fua.

O le faia o faʻamatalaga faʻataʻitaʻiina mo le totoina ma le tausia o paʻu pele i le ogatotonu, e oʻo lava i se togavao faʻamalosolo fou o le a mafai ona ola aʻei totonu o se laau ola lelei, e masani ona fiafia i ai ma fualaau aina suamalie ma lelei.